Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z przyciskiem wyciszania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 18:21

Mam problem. Od jakiegoś czasu przycisk wyciszania dźwięku (nie mylić z wyłączeniem od razu), przestaje działać. Gdy powduszam trochę obudowę poruszam przyciskiem na tyle ile się da po kilkunastu kliknięciach zaskoczy, ale wystarczy że ponoszę go w kieszeni i znów jest to samo. Co może być przyczyną, uszkodzenie taśmy, brud pod przyciskiem. Ile może kosztować naprawa i jaki serwis polecacie by podjął się takiej naprawy. Z góry dziękuje za odpowiedzi na temat.

#2 MusicNHamster

MusicNHamster
  • 25 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 18:46

niewiem o ktory chodzi ale u mnie od wuciszania po nurkowaniu w kiblu ;D sie wyciszyl i jak ruszalem to nic. rozebralem go i sprezonym powietrzem przedmuchalem i smiga jak Malina xD. rozkrec przewody przemyj alkocholem (perfumem) przedmuchaj jakos i sproboj ;D

#3 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 18:47

A co tak łatwo rozebrać tylną obudowę w iphonie i mieć dostęp do tej taśmy HF?

#4 MusicNHamster

MusicNHamster
  • 25 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 19:27

powiem tak rozebrac "bulka z maslem" rozkrecasz te srubki i ostroznie ta obodowe odciagasz nozem albo plaskim srubokretem (uwazaj zeby jej nie polamac bo jest starsznie delikatna) pozniej same zatrzaski masz gorzej zeby zlozyc odrazu kup superglue i wykalaczki bedziesz musial klejic krawedzie bo nietrzyma ten klej tak dobrze po rozlozeniu

#5 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 19:49

To chyba jednak wyśle do MacLife. Koszt naprawy 180 zł, ale przeboleje i mam pewność że nic więcej się nie zepsuje.

#6 MusicNHamster

MusicNHamster
  • 25 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 19:55

no ja wole samemu robic przynajmiej sie czegos nauczylem nie zbijac obudowy mlotkiem ;D

#7 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 21:21

Ekran po odkręceniu nie podnosi się śrubokrętem, czy nożem, a tylko przyssawką.
Generalnie do taśmy HF dostać się jest dość trudno, bo trzeba wyciągać płytę główną, antenę WIFI i resztę elementów z lewego górnego rogu.

(...)
pozniej same zatrzaski masz
gorzej zeby zlozyc odrazu kup superglue i wykalaczki bedziesz musial klejic krawedzie bo nietrzyma ten klej tak dobrze po rozlozeniu

Nie za bardzo rozumiem idei - klejenia czegoś co już jest fabrycznie sklejone. Co chcesz kleić po rozłożeniu? Przecież żeby wymienić taśmę HF nie trzeba nić rozklejać.

#8 MusicNHamster

MusicNHamster
  • 25 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 21:24

tak ale ja to robilem od tylu ;D a nie od przodu

#9 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 21:26

To dobrze że nie wziąłeś wiertarki i nie próbowałeś się dostać przez rozwiercenie tylnej obudowy... Swoją drogą to takie rady zachowaj bardziej dla siebie, bo narażasz innych na straty, w momencie gdy można coś zrobić dobrze i bezinwazyjnie. ;)

#10 imarge_

imarge_
  • 78 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 21:42

Rozłożenie telefonu na ogół jest proste, musisz jedynie to robić przy jakimś filmiku z YT. Tak samo ze złożeniem. A do tego nie będzie ci potrzebny żadny klej... :|

#11 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 21:55

Nie mam zbytnio przyssawki do zdejmowania LCD. Szkoda mi coś zepsuć więc już przeboleje te 2 stówki. To nie majątek a sam mogę się narazić na jeszcze większe koszta. Czy oddając im telefon do MacLife muszę usuwać JB czy oddam tak jak jest byle softu nie tykali. Bo nie uśmiecha mi się jak mi soft wgrają nowy i potem simlocka nie zdejmę.

#12 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 21:59

Nie mam zbytnio przyssawki do zdejmowania LCD. Szkoda mi coś zepsuć więc już przeboleje te 2 stówki. To nie majątek a sam mogę się narazić na jeszcze większe koszta. Czy oddając im telefon do MacLife muszę usuwać JB czy oddam tak jak jest byle softu nie tykali. Bo nie uśmiecha mi się jak mi soft wgrają nowy i potem simlocka nie zdejmę.

Przyssawka do LCD = zwykła przyssawka np do nawigacji do szyby.
Poproś poprostu żeby Ci nie wgrywali nowego softu, to nic nie ruszą.

#13 m@niek

m@niek
  • 63 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2010 - 22:15

Wspomnij o tym podczas oddawania sprzętu. Jailbreak jest legalny i nikomu (opócz Apple) to nie przeszkadza ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych