Mam taki problem - internet z UPC z modemu idzie do gniazda ethernetowego, a poprzez AirPort udostępniam go po całym domu. Do tej pory wszystkie urządzenia działały bez problemu (Symbianowa E63, iPod Touch czy Samsung Omnia II, nawet laptop Dell'a na Windows 7). Tymczasem wczoraj żona wymieniła Omnie II na Samsunga Wave i pojawił się problem. Sieć WIFI jest widoczna, ale telefon nie może się z nią połączyć. Nie wyskakują żadne błędy, które mogłyby naprowadzić na pomysł co jest nie tak. Domyślam się, że skoro internet na wszystkich wspomnianych urządzeniach działał bez żadnego ustawiania i problemu, to coś nie tak musi być z ustawieniem AirPorta w moim iMacu'u (jak w stopce). Czy miał ktoś podobny problem? Próbowałem z szyfrowaniem 40 i 128 bitowym oraz bez żadnego hasła WEP i nic nie pomogło. Na większości forum koledzy nie są mi w stanie pomóc, bo mają Windowsa i nie znają ustawień Macowych w tej kwestii...
UPDATE: Właśnie dzwoniłem na infolinie Samsunga i wychodzi na to, że Bada OS nie obsługuje połączeń typu ad-hoc, więc jeśli bym chciał korzystać w domu z WiFi, to pozostaje mi tylko kupno routera WiFi. I to jest problem z brakiem połączenia z siecią WiFi. Mówią prawdę, jak myślicie? Jeśli tak, to ile kosztuje jakiś tani router, który bez problemu podłączę do iMac'a?

Problem z udostępnieniem Internetu przez AirPort na Samsungu Wave.
Started by
Baronik
, 28 Jul 2010 07:46
3 replies to this topic
Posted 28 July 2010 - 07:46
Posted 28 July 2010 - 09:17
A nie masz w AirPorcie włączonego filtrowania po macadresach?
Posted 28 July 2010 - 09:33
a jak to sprawdzić? Chyba raczej nie mam...
Posted 29 July 2010 - 19:44
@tomaszsawko: On nie ma Airporta Express, tylko mowa o sieciówce wbudowanej w iMaca.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users