Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Po czym poznać orginalny ekran do iPhone'a ?

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 OskiKX85

OskiKX85
  • 193 posts
  • SkądSochaczew

Posted 27 July 2010 - 15:50

Witam. Potrzebuje kupić ekran do iPhone'a 3G. Po czym odróżnić podróbki z allegro od oryginalnych wyświetlaczy appla?

#2 markus270393

markus270393
  • 56 posts
  • SkądRzeszów

Posted 27 July 2010 - 16:12

Nowy czy używany? Bo nowego, jako oryginalnego nie dostaniesz, ale używany z rozbiórki już tak.

#3 OskiKX85

OskiKX85
  • 193 posts
  • SkądSochaczew

Posted 27 July 2010 - 22:29

Hmm, to teraz mam dylemat bo na allegro nie widzę używanych. Czy to znaczy, że wszystkie są podróbkami. Mógłby mi ktoś pomóc znaleść oryginalny ekran, może być używany, byle sprawny 100% i orgyginał.

#4 markus270393

markus270393
  • 56 posts
  • SkądRzeszów

Posted 28 July 2010 - 10:12

Te i te będą tak samo działały. Tylko te z rozbiórki mają naklejkę z nr.3 na taśmie. Więc, jak chcesz uniknąć jakichkolwiek nieporozumień przy sprzedaży telefonu, to kup wyświetlacz z rozbiórki. I wtedy będzie wszystko oryginalne :D

#5 OskiKX85

OskiKX85
  • 193 posts
  • SkądSochaczew

Posted 28 July 2010 - 10:37

A jak jest z jakością podróbek, jest róznica w działaniu?

#6 untaztood

untaztood
  • 566 posts

Posted 28 July 2010 - 10:54

Z własnego doświadczenia powiem, że "podróbki" też mają taśmę z oznaczeniem "3". Jeśli chodzi o działanie i samą szybkę - jak jest równo naklejona to nie zauważysz różnicy. Wg mnie są to oryginały - poprostu chińczyki pracując 40h na dobę dorabiają sobie "po godzinach" :)

#7 markus270393

markus270393
  • 56 posts
  • SkądRzeszów

Posted 28 July 2010 - 11:39

Z własnego doświadczenia powiem, że "podróbki" też mają taśmę z oznaczeniem "3".
Jeśli chodzi o działanie i samą szybkę - jak jest równo naklejona to nie zauważysz różnicy.
Wg mnie są to oryginały - poprostu chińczyki pracując 40h na dobę dorabiają sobie "po godzinach" :)

A jak trafi na takiego co nie ma oznaczenia? I potem w razie sprzedaży, cean od razu idzie w dół, zresztą oryginalny z rozbiórki jest tańszy od nowego. I taki potencjalny kupujący nie nabiera podejrzeń, że coś było kombinowane.
Trzymam się tego oryginalny wyświetlacza ponieważ, chcę jak najlepiej autorowi. :D

#8 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 July 2010 - 11:58

A jak trafi na takiego co nie ma oznaczenia? I potem w razie sprzedaży, cean od razu idzie w dół, zresztą oryginalny z rozbiórki jest tańszy od nowego. I taki potencjalny kupujący nie nabiera podejrzeń, że coś było kombinowane.
Trzymam się tego oryginalny wyświetlacza ponieważ, chcę jak najlepiej autorowi. :D

Dlaczego cena idzie w dół? Już to widze jak każdy kupujący po otrzymaniu paczki zabiera sie za rozkręcanie nowego nabytku i ogląda każdą śrubkę z wszystkich stron :D
Gdybym to był ja, dla siebie szukałbym oryginalnego ekranu czyli z rozbiórki, a do sprzedaży kupiłbym coś jak najtańszego byle działało...

#9 markus270393

markus270393
  • 56 posts
  • SkądRzeszów

Posted 28 July 2010 - 14:48

Dlaczego cena idzie w dół? Już to widze jak każdy kupujący po otrzymaniu paczki zabiera sie za rozkręcanie nowego nabytku i ogląda każdą śrubkę z wszystkich stron :D
Gdybym to był ja, dla siebie szukałbym oryginalnego ekranu czyli z rozbiórki, a do sprzedaży kupiłbym coś jak najtańszego byle działało...

Poaptrz na allegro, i zobaczysz że taki który miały wymieniany wyświetlacz, digitizery idzie za mniejszą kwotę. Sam piszesz, że szukałbyś z rozbiórki, dlatego to też autorowi proponuję, bo mniejszy koszt, a pod drugie, jak by nie było może umyć ręce, i powiedzieć kupującemu że telefon jest w 100% oryginalny i nie naprawiany.
Zresztą autor się pyta po czym odróżnić taki z alllegro a z appla, dlatego nie ciąg tego postu dłużej...

#10 Czyluk

Czyluk
  • 540 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 July 2010 - 14:55

Jak kupisz wysokiej jakości i dasz do dobrego serwisu nie widać różnicy.

#11 OskiKX85

OskiKX85
  • 193 posts
  • SkądSochaczew

Posted 29 July 2010 - 16:14

Ok zostaje przy oryginale, ktoś z was może zaproponować od siebie jakiś, albo podesłać linka, bo ja nie mogę nic takiego znaleźć?

#12 iNewelco

iNewelco
  • 125 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2010 - 16:40

I nie znajdziesz - rzadko kiedy się trafia
Tutaj masz nowy - idealnie będzie pasował - gwarantuje że nie zobaczysz żadnej różnicy w porównaniu do działania oryginału

Replacement LCD Screen Display Repair for iPhone 3G - eBay (item 180538288391 end time Aug-05-10 08:34:06 PDT)

#13 Eddy

Eddy
  • 10 posts

Posted 03 October 2013 - 11:42

Ostatnio kupiłem na allegro niby oryginalny wyświetlacz(3gs) który rzekomo pochodzi z rozbiórki telefonu. Zastanawia mnie naklejka na złączu z numerem 1. O ile mi wiadomo oryginalny wyświetlacz ma naklejone samo pomarańczowe kółko z numerem 3 a mój ma prostokątną całą jednolita naklejkę z z pomarańczowym kółkiem. Jak myślicie koleś wcisnął podróbę?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users