Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro 17 problem z kolorami negatyw

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 marjan3311

marjan3311
  • 7 postów

Napisano 27 lipca 2010 - 10:56

Witam posiadam MacBooka pro 17 MA092LL/A kupilem go niedawno na allegro. Okazalo sie ze nie wyswietla kolorow wszystkich. Filmow wogole sie nei da ogladac. Kolory sa ostre jednak czesc bardzo ciemna, Jak zrobilem nowe konto to kolory wygladaja jak w negatywie. ja przyciemnie obraz to zaczyna falowac. Tak jak by to nie byla oryginalna matryca. Jak moge sprawdzic co jest nie tak? moze karte graficzna ktos wymienil? byl rozkrecany. dlaczego tak zmieniaja sie kolory na nowym profilu? moze ktos mial uz taki problem?

#2 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 27 lipca 2010 - 12:10

Przede wszystkim sprawdź opcje ułatwienia dostępu (negatyw), oraz kalibrację ekranu (w ustawieniach ekranu). Przywróć wszystko do standardowych ustawień, dla monitora ustaw jego własny profil (u mnie się nazywa Color LCD, powinien być na samej górze). Jeśli nic nie pomoże, to raczej nie kwestia software'u.

#3 marjan3311

marjan3311
  • 7 postów

Napisano 27 lipca 2010 - 12:32

Kalibracja nic nie daje bo kolory sa za ostre i za ciemne. tak jak by czegos brakowalo. co to te "opcje ulatwienia dostepu( negatyw)?" jakie powinny byc ustawienia w profilu Kolor LCD? moze ja mam cos z tymi ustawieniami? niepokojace wydaje mi sie ustawienie przestrzen; RGB

#4 Pi0tR

Pi0tR
  • 46 postów

Napisano 27 lipca 2010 - 14:31

Ułatwienia dostepu negatyw(moim zdaniem chodzi tu o dostosowanie wyswietlania dla osob slabo widzacych) cos jak w programach zoomtext lunar

#5 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 27 lipca 2010 - 21:28

Preferencje systemowe -> (nie wiem, jak po polsku, ale przypuszczam że coś w stylu:) Ułatwienie Dostępu -> i tutaj kombinujesz ustawieniami. Tu jest między innymi opcja ustawienia odwróconych kolorów (negatyw), ustawienia kontrastu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych