Oba monitory s2233w i s2243w mają 22", różni je natomiast rozdzielczość (1680x1050 i 1920x1200) i wielkość plamki. Niestety nie mam możliwości obecnie sprawdzić naocznie różnicy pomiędzy nimi. Czy przyrost rozdzielczości kosztem mniejszej plamki jest tego warty? A może właśnie lepiej mieć mniejsze pixele? Chciałbym w miarę wygodnie pracować na monitorze, z którego będę korzystał prawie codziennie.
Jak to się ma do plamki w 13" macbooku pro 1280x800? Wszystko będzie dużo większe czy raczej nie zauważę różnicy? Mając jeszcze PC korzystałem z monitora Eizo s1932w 19" 1280x1024. Jak te monitory mają się do rozdzielczości i plamki na moim starym Eizo? Który z tych monitorów byście polecali?
Dzięki z góry za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Przemek
P.S. Przy okazji zaopatrzyłem się w przejściówkę mini DisplayPort > Displayport ,mniej więcej taką Przejsciowka adapter DisplayPort- Mini DisplayPort (1150100298) - Aukcje internetowe Allegro ,ponieważ chciałbym monitor podłączyć możliwie jak najlepszą drogą. Z tego co wiem DisplayPort jest dużo lepszym nośnikiem sygnału od DVI. Czy taka przejściówka wystarczy? Nie będzie żadnych strat i problemów z sygnałem?