Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

przerywanie połączenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 68mustang

68mustang
  • 108 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 08:45

witam. mam problem z internetem polegający na automatycznym zrywaniu połączenia co kilka sekund. Po zerwaniu za jakieś 2-3s znów jest połączenie. I tak bez przerwy... Nie mogę się skontaktować z administratorem w danej chwili, ale na pewno sobie z nim porozmawiam jak będzie osiągalny. Póki co poszukuję tymczasowego rozwiązania. Mam do pobrania bardzo ważne dokumenty z internetu i w momencie przerwania połączenia safari przestaje ściągać plik. Czy jest może jakaś wtyczka lub coś w tym rodzaju, co umożliwi zatrzymanie pobierania na danym etapie oczekując na przywrócenie dostępu do internetu? pozdrawiam

#2 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 09:15

A moze jakies szczegoly? 1) skad internet? neostrada kablowka, ethernet itp. 2) przez co sie laczysz, jakis router, kablem, bezprzewodowo? 3) czym sie laczysz? czy to chodzi o maka czy o ipoda/ipada?

#3 68mustang

68mustang
  • 108 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 09:38

Internet z akademika: IP Information: 195.150.233.10 ISP: Academic Computer Centre, CYFRONET AGH Organization: Jagiellonian University Medical College Connection: Broadband w pokoju mam gniazdo do którego bezpośrednio wkładam kabel sieciowy. chodzi o połączenie MacBooka Pro z góry dziękuję za pomoc

#4 68mustang

68mustang
  • 108 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 20:52

Pamiętam, że jak miałem windowsa, to download accelerator plus umożliwiał przerwanie ściągania pliku i kontynuowanie od tego momentu później.
Znalazłem DA+ na MacOS ale nie dam rady go ściągnąć, bo plik jest za duży i zanim się ściągnie to mi rozłącza net i zapisuje plik mniejszy niż powinien być. Zdążę 1-1.5Mb ściągnąć i mi rozłącza ;/

---------- Wpis dodano o 21:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:43 ----------

ok, sam sobie pomogłem. Ściągnąłem starą mało zajmującą wersję programu iGetter. Załatwia sprawę. Można zamknąć, dzięki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych