Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Obsluga drukarek Canon w MacOS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 mcbarlo

mcbarlo
  • 237 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 26 stycznia 2007 - 11:02

Zastanawiam sie nad jakas drukarka i Canony wygladaja sensowenie. Sa tanie w eksploatacji i w ogole tanie. ;) Tylko czy beda dzialac z MacOS-em? Ktos ma jakies doswiadczenia? A moze jest jakis spis dzialajacych drukarek taki jak Linuxowy linuxprinting.org? Generalnie interesuja mnie modele IP1600 i IP2200.

#2 kulasdp

kulasdp
  • 373 postów
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Napisano 26 stycznia 2007 - 14:29

Zastanawiam sie nad jakas drukarka i Canony wygladaja sensowenie. Sa tanie w eksploatacji i w ogole tanie. ;) Tylko czy beda dzialac z MacOS-em? Ktos ma jakies doswiadczenia? A moze jest jakis spis dzialajacych drukarek taki jak Linuxowy linuxprinting.org?

Generalnie interesuja mnie modele IP1600 i IP2200.

na moim MBP Canon Pixma IP 5000 smiga bez problemow...z reszta modeli tez nie powinno byc klopotow, praktycznie wszystkie nowe sa kompatybilne z mac os

zreszta np. IP 1600 : http://www.canon.pl/...1600,p,552.html
patrz w cechac to pisze ze jest kompatybilne z mac os x

tak samo z ta ip2200
  • mcbarlo lubi to

#3 arth

arth
  • 75 postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 15:19

mam ip5200 i dziala ;), ale trzeba bylo sterowniki swieze ze stronki canona sciagnac

#4 k.rosinski

k.rosinski
  • 174 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2007 - 16:37

Moja IP4300 miała drobne problemy pod 10.4.7 (drukować drukowała, lecz wywalał się program do sterowania opcjami wydruku, znalazłem powód wywalania się i umiałem go obejść). Pod 10.4.8 wszelkie przypadłości zniknęły i drukarka działa jak marzenie. Canon ma dosyć dobre oprogramowanie pod OS X, tak więc przychylam się do opinii kolegów, drukarki Canona działają dobrze pod OS X.

#5 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 27 stycznia 2007 - 18:53

Canon od zawsze był makolubny, do mojego centrisa 650 jest podięta jakaś :P

#6 greg sd

greg sd
  • 169 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 stycznia 2008 - 21:47

Mam Canona ip4300 i nie wiem jak wlaczyc w nim drukowanie dwustronne w Tigerze. Ktos zna odpowiedz?

#7 kulasdp

kulasdp
  • 373 postów
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Napisano 02 lutego 2008 - 23:59

ja mam canona ip5000. mam teraz leoparda, ale z tego co pamietam to na tigerze to wygladalo tak samo...a wiec tak:

masz tutaj opcje drukowania... jezeli nie masz takiego widoku to kliknij na strzalke obok modelu drukarki
Dołączona grafika

nastepnie rozwin menu dolne tak jak na obrazku
Dołączona grafika
nastepnie wybierz opcje duplex printing & margin
Dołączona grafika
no i juz mozesz praktycznie drukowac dwustronnie jak chcesz to masz rozne ustawienia jak to ma sie odbywac... mozesz rowniez wybrac by ci automatycznie tak drukowal.
Dołączona grafika
mozesz np tez jezeli to potrzebne sobie sam zrobic profil drukowania np na czarno - bialo i w dupleksie.. w tym celu wchodzisz jeszcze do menu Quality & Media gdzie wybierasz opcje Grayscale printing no i zapisujesz to jako Preset.

Mam nadzieje ze to potrafi rozwiazac twoj problem.

Pozdrawiam.
  • greg sd lubi to

#8 greg sd

greg sd
  • 169 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 lutego 2008 - 12:54

Tak, zdecydowanie pomogło. Dzieki! :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych