Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak sprawdzić nr seryjny nieaktywowanego telefonu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 DUCHOWNY

DUCHOWNY
  • 116 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 19:26

Mam pewien problem chciałbym ustalić nr seryjny nieaktywowanego telefonu-jest na to jakiś sposób??

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 23 lipca 2010 - 19:33

Nr. seryjny, chodzi Tobie o Serial No. czy IMEI? Bo jedno i drugie znajdziesz na odwrocie telefonu, a jak nie to dla IMEI - *#06#.

#3 DUCHOWNY

DUCHOWNY
  • 116 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 20:01

chodzi mi o określenie z jakiej sieci telefon pochodzi a to chyba da się określić po modelu telefonu-sorki napisałem nr seryjny a chodziło o model np polskie 3g to MB489PL -więc może ma ktoś wiedzę jak sprawdzić z jakiej sieci pochodzi nie aktywowany telefon ?

#4 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 lipca 2010 - 20:33

f0recast podaje pare informacji, jak będziesz potrafił z nich wywróżyć z jakiej telefon pochodzi sieci to jesteś mistrz :D

#5 migo

migo
  • 44 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 20:45

Czyli nie ma żadnego sposobu aby dowiedzieć się z jakiej sieci pochodzi dany iP ?

#6 xinqev

xinqev
  • 526 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 20:55

A skąd ty masz tego iPhona, że nie jest aktywowany i nie wiesz z jakiej sieci ^.- ?

#7 DUCHOWNY

DUCHOWNY
  • 116 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 21:08

kupiłem jako okazyjnie uszkodzony z wyrwanym złączem od głośniczka i rozlanym wyświetlaczem -poprzedni właściciel cieszył się tym iPhonem do czasy gdy go nie uszkodził a jak mu przestał działać to wgrał nowy soft..a,że kupił go sporo czasu temu ze ściągniętym sim lockiem to nie interesował się z jakiej sieci pochodzi i po czasie nikt nic nie wie.. Zadałem w sumie pytanie nie po to ażeby się tłumaczyć skąd go mam:)

#8 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 lipca 2010 - 22:08

Ja bym sprzedał w diabły i kupił nowego, takiego z wiadomego pochodzenia. Z drugiej strony to zawsze można wgrać hacktywowany soft i zdjąć simlocka tak btw.

#9 DUCHOWNY

DUCHOWNY
  • 116 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 09:48

f0recast fajny programik tylko ,że nie pokazuje całego modelu tylko pierwsze literki i cyfry a po tym niestety ciężko określić pochodzenie iphone -może ma ktoś propozycje co do programiku który pokazuje cały Model Iphone ??

#10 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 24 lipca 2010 - 12:40

Nie da sie okreslic sieci bez proby kart sim, moj najprawdopodobniej jest zablokowany w francuskim bouygues, bylem u nich i nie sa wstanie mi powiedziec po numerach czy tel jest od nich :P o ze posiali karte testowa nie mogli sprawdzic i wyslali mnie do innego butiku :P jeszcze nie bylem... a tel kupilem rowniez okazjonalnie, sprzedawany byl bez simlocka, ale okazalo sie ze do czasu aktualizacji lol koles mial mi wyslac fakture, ale jej nigdy nie dostalem, teraz tel idzie na sprzedaz to wysylam mu tone sms zeby mi chociaz kopie wyslal :/

#11 patrick1989

patrick1989
  • 495 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 13:01

Nr. seryjny, chodzi Tobie o Serial No. czy IMEI?

Bo jedno i drugie znajdziesz na odwrocie telefonu, a jak nie to dla IMEI - *#06#.

Chyba nie wiesz jak wygląda 3GS ;) na odwrocie to tylko w 2G...

#12 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2010 - 14:36

Chyba nie wiesz jak wygląda 3GS ;) na odwrocie to tylko w 2G...

Chyba nie wiesz jak wygląda czytanie ze zrozumieniem ;)

Bo jedno i drugie znajdziesz na odwrocie telefonu, a jak nie to dla IMEI - *#06#.

#13 DUCHOWNY

DUCHOWNY
  • 116 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 15:07

Nr seryjny i imei to dosyć łatwo sprawdzić (oczywiście jeśli ktoś ma dobry wzrok:) ) na tacce od kart sim natomiast model który jest na tylnej obudowie nic nie znaczy bo na całym świecie jest ten sam a więc jedyne co może wskazać na pochodzenie telefonu to MODEL który jest zapisany w zakładce ogólne - to urządzenie i np polskie iphone 3g mają takie nr :MB489PL,MB496PL,MB500PL więc gdybym mógł odczytać model i miałbym na tyle szczęścia ,że dany model występuje w jednym kraju to już do znalezienia operatora miałbym dosyć blisko skoro iphony zazwyczaj sprzedawane są przez góra dwóch operatorów

#14 migo

migo
  • 44 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 20:39

A model MC132KS skad może pochodzić ?

Znalazłem ciekawa stronkę z krajami pochodzeń http://forum.gsmhost...r-phone-994747/

#15 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 24 lipca 2010 - 23:47

patrick1989

Nie do końca wiem, bo jestem w udanym dwu letnim związku z 2G. ;)

Tak poza tym jest jakiś kod na Serial No.?

#16 DUCHOWNY

DUCHOWNY
  • 116 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 23:59

A model MC132KS skad może pochodzić ?

Znalazłem ciekawa stronkę z krajami pochodzeń You want know which carrier is your phone ? - GSM-Forum

ten model to akurat może być szwecja lub finlndia.. sam znalazłeś stronę :)

#17 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 23:12

kupił go sporo czasu temu ze ściągniętym sim lockiem to nie interesował się z jakiej sieci pochodzi

Jeśli simlock sciagniety "nie-programowo", to dowolna karta SIM go aktywuje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych