Witam
Ostatnio przez dwa dni miałem taka sytuację - podłączyłem wieczorem telefon do ładowarki (stan baterii 20%), zanim poszedłem spać spojrzałem na poziom naładowania i było ok 70%. Zostawiłem go na całą noc w ładowarce, rano wstaję, odłączam telefon a tu poziom baterii 30%. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, a stało mi się to już drugi raz z rzędu. Czyżby bateria już padała po roku używania telefonu - no bez przesady - spotkał sie ktoś z podobnym problemem ?
Kolejna sprawa to taka że nie mogę się połączyć z netem poprzez 3G/EDGE wszystko mam poprawnie skonfigurowane, bo jeszcze ze 3 tyg temu się normalnie łączyłem a ostatnio chciałem coś sprawdzić i nie może nawiązać połączenia :evil:

Telefon po całej nocy ładowania rano wskazuje 30% baterii
Started by
xadrian
, 23 Jul 2010 09:37
6 replies to this topic
Posted 23 July 2010 - 09:37
Posted 23 July 2010 - 09:44
Chyba padła bateria.
Sprawdż na innej ładowarce.
Spróbuj naładować przez kompter.
Posted 23 July 2010 - 09:45
1. wykonaj kroki z tego wątku .
2. ostatnio dostajemy sporo takich informacji od użytkowników iPhone'ów od innych operatorów ze zdjętym simlockiem; jeśli masz takiego spróbuj:
a) restart telefonu
uaktualinić ustawienia sieci (szczególnie, jeśli zaktualizowałeś do iOS4)
c) restore telefonu
jeśli masz telefon od Twojego operatora, restart wystarczy. jeśli nie, doradca wrzuci Tobie nowe ustawienia.
2. ostatnio dostajemy sporo takich informacji od użytkowników iPhone'ów od innych operatorów ze zdjętym simlockiem; jeśli masz takiego spróbuj:
a) restart telefonu

c) restore telefonu
jeśli masz telefon od Twojego operatora, restart wystarczy. jeśli nie, doradca wrzuci Tobie nowe ustawienia.
Posted 23 July 2010 - 09:58
Przeczyśc złącze w iphonie np szczoteczką do zębów
A do drugiego wątka to u mnie pomogło zaisntalowanie sb settings i tam włączenie daty edge i 3 g no i oczywiście zmiana apn-ów

Posted 23 July 2010 - 10:27
Bateria chyba jest ok bo wczoraj rano zauważyłem ze mam 20% to podładowałem go na 30 min przed wyjściem do pracy i cały dzień wytrzymał i wieczorem znowu do ładowarki, a dzisiaj rano było ok 50% i doładowałem do 80% i poki co się trzyma. Jeśli chodzi o poradę zastosuję ją wieczorem.
BTW: Czy to możliwe że to od tych upałów tak się dzieje ??
Co do drugiego problemu to mam SBS i włączone jest i Edge i 3G (ON) Mam z kartę z PLAY więc simlock zdjęty. W ustawieniach od neta mam wpisane APN: internet, użytkownik i hasło jest puste - czyli tak jak ma być w PLAY
EDIT:
Przyznam ze restore to ostatnia rzecz jaka chciało by mi się zrobić :/
Posted 23 July 2010 - 10:49
tutaj masz konfiguracje APN http://myapple.pl/ip...operatorow.html
a jeżeli chodzi o SB settings to napewno masz tylko ikonke data i 3g. U mnie ostatnio było tak samo jak u ciebie i z cydii zainstalowałem edge sb settings toggle i pokazuje się wtedy jeszcze ikonka od edge i po włączeniu necik hulał milutko.
---------- Wpis dodano o 11:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:46 ----------
ja konfiguracje APN zmieniam w taki sposób że poprzez safari w iphonie wchodze na adres Unlockit - APN Changer for your iPhone i tam wpisuje i zawsze działa
a jeżeli chodzi o SB settings to napewno masz tylko ikonke data i 3g. U mnie ostatnio było tak samo jak u ciebie i z cydii zainstalowałem edge sb settings toggle i pokazuje się wtedy jeszcze ikonka od edge i po włączeniu necik hulał milutko.
---------- Wpis dodano o 11:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:46 ----------
ja konfiguracje APN zmieniam w taki sposób że poprzez safari w iphonie wchodze na adres Unlockit - APN Changer for your iPhone i tam wpisuje i zawsze działa
Posted 24 July 2010 - 09:41
Faktycznie zainstalowanie EDGE SBS Toggle pomogło ale dziwne że jeszcze z miesiąc temu internet był bez tego "guzika" a teraz nie ma :/
Teraz jeszcze pozostaje rozwiązać problem z tym ładowaniem :/
EDIT: wchodząc dzisiaj do Cydii aby zainstalować ten dodatek pojawił mi się taki oto komunikat:

Wie ktoś może o co dokładnie z tym chodzi ??
EDIT:
Jeszcze takie zapytanko: chciał bym zrobić sobie kopię SHS i mam wszystko zostawić teraz jak jest czy powinienem coś zmienić (szczególnie chodzi mi o tą zakłądkę (Device/Version) nie powinno tam byś 3G 3.1.2 czyli taki soft jak mam obecnie ??
Teraz jeszcze pozostaje rozwiązać problem z tym ładowaniem :/
EDIT: wchodząc dzisiaj do Cydii aby zainstalować ten dodatek pojawił mi się taki oto komunikat:
Wie ktoś może o co dokładnie z tym chodzi ??
EDIT:
Jeszcze takie zapytanko: chciał bym zrobić sobie kopię SHS i mam wszystko zostawić teraz jak jest czy powinienem coś zmienić (szczególnie chodzi mi o tą zakłądkę (Device/Version) nie powinno tam byś 3G 3.1.2 czyli taki soft jak mam obecnie ??

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users