Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Telefon po całej nocy ładowania rano wskazuje 30% baterii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 xadrian

xadrian
  • 14 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 09:37

Witam Ostatnio przez dwa dni miałem taka sytuację - podłączyłem wieczorem telefon do ładowarki (stan baterii 20%), zanim poszedłem spać spojrzałem na poziom naładowania i było ok 70%. Zostawiłem go na całą noc w ładowarce, rano wstaję, odłączam telefon a tu poziom baterii 30%. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, a stało mi się to już drugi raz z rzędu. Czyżby bateria już padała po roku używania telefonu - no bez przesady - spotkał sie ktoś z podobnym problemem ? Kolejna sprawa to taka że nie mogę się połączyć z netem poprzez 3G/EDGE wszystko mam poprawnie skonfigurowane, bo jeszcze ze 3 tyg temu się normalnie łączyłem a ostatnio chciałem coś sprawdzić i nie może nawiązać połączenia :evil:

#2 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 09:44

Chyba padła bateria. Sprawdż na innej ładowarce. Spróbuj naładować przez kompter.

#3 marekgro

marekgro
  • 102 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 23 lipca 2010 - 09:45

1. wykonaj kroki z tego wątku .

2. ostatnio dostajemy sporo takich informacji od użytkowników iPhone'ów od innych operatorów ze zdjętym simlockiem; jeśli masz takiego spróbuj:
a) restart telefonu
B) uaktualinić ustawienia sieci (szczególnie, jeśli zaktualizowałeś do iOS4)
c) restore telefonu

jeśli masz telefon od Twojego operatora, restart wystarczy. jeśli nie, doradca wrzuci Tobie nowe ustawienia.

#4 simcold

simcold
  • 86 postów
  • SkądGłogów, PL

Napisano 23 lipca 2010 - 09:58

Przeczyśc złącze w iphonie np szczoteczką do zębów :) A do drugiego wątka to u mnie pomogło zaisntalowanie sb settings i tam włączenie daty edge i 3 g no i oczywiście zmiana apn-ów

#5 xadrian

xadrian
  • 14 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 10:27

Bateria chyba jest ok bo wczoraj rano zauważyłem ze mam 20% to podładowałem go na 30 min przed wyjściem do pracy i cały dzień wytrzymał i wieczorem znowu do ładowarki, a dzisiaj rano było ok 50% i doładowałem do 80% i poki co się trzyma. Jeśli chodzi o poradę zastosuję ją wieczorem. BTW: Czy to możliwe że to od tych upałów tak się dzieje ?? Co do drugiego problemu to mam SBS i włączone jest i Edge i 3G (ON) Mam z kartę z PLAY więc simlock zdjęty. W ustawieniach od neta mam wpisane APN: internet, użytkownik i hasło jest puste - czyli tak jak ma być w PLAY EDIT: Przyznam ze restore to ostatnia rzecz jaka chciało by mi się zrobić :/

#6 simcold

simcold
  • 86 postów
  • SkądGłogów, PL

Napisano 23 lipca 2010 - 10:49

tutaj masz konfiguracje APN http://myapple.pl/ip...operatorow.html
a jeżeli chodzi o SB settings to napewno masz tylko ikonke data i 3g. U mnie ostatnio było tak samo jak u ciebie i z cydii zainstalowałem edge sb settings toggle i pokazuje się wtedy jeszcze ikonka od edge i po włączeniu necik hulał milutko.

---------- Wpis dodano o 11:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:46 ----------

ja konfiguracje APN zmieniam w taki sposób że poprzez safari w iphonie wchodze na adres Unlockit - APN Changer for your iPhone i tam wpisuje i zawsze działa

#7 xadrian

xadrian
  • 14 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 09:41

Faktycznie zainstalowanie EDGE SBS Toggle pomogło ale dziwne że jeszcze z miesiąc temu internet był bez tego "guzika" a teraz nie ma :/

Teraz jeszcze pozostaje rozwiązać problem z tym ładowaniem :/

EDIT: wchodząc dzisiaj do Cydii aby zainstalować ten dodatek pojawił mi się taki oto komunikat:

Dołączona grafika

Wie ktoś może o co dokładnie z tym chodzi ??

EDIT:
Jeszcze takie zapytanko: chciał bym zrobić sobie kopię SHS i mam wszystko zostawić teraz jak jest czy powinienem coś zmienić (szczególnie chodzi mi o tą zakłądkę (Device/Version) nie powinno tam byś 3G 3.1.2 czyli taki soft jak mam obecnie ??

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych