Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jest już aktualizacja dla Skype'a na iPhone'a!

• This topic is locked This topic is locked
11 replies to this topic

#1 fenbekus

fenbekus
  • 86 posts

Posted 22 July 2010 - 09:38

Wczoraj pojawiła się wyczekiwana aktualizacja Skype'a dla iOS 4. Wreszcie nie musimy mieć non-stop otwartej aplikacji by dostawać połączenia czy odbierać wiadomości.

#2 paichivo

paichivo
  • 66 posts

Posted 22 July 2010 - 11:58

świetnie działa, właśnie tego brakowało, dzięki za info

#3 marklar

marklar
  • 101 posts
  • SkądLondyn

Posted 22 July 2010 - 11:58

niestety po kilku godzinach iphone i tak ja zamyka i po odpaleniu skype musi ponownie laczyc sie z serwerem. jak dla mnie caly ten multitasking kompletnie nie nadaje sie do komunikatorow

#4 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 July 2010 - 12:07

Po to jest Push Notification - kiedy aplikacja jest zamknięta przyjdzie powiadomienie, włączysz aplikacje i resztą "zajmie się" multitasking. Po prostu programiści Skype są zacofani albo strasznie wolno im idzie dodawanie nowych funkcji i nie potrafią wykorzystać możliwości iPhona.

#5 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 22 July 2010 - 12:09

Nawet nie dodali mozliwosci dzwonienia z przedniej kamerki w iPhone 4 a Fring cwaniaki zbanowali ...

#6 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 22 July 2010 - 12:40

Po to jest Push Notification - kiedy aplikacja jest zamknięta przyjdzie powiadomienie, włączysz aplikacje i resztą "zajmie się" multitasking. Po prostu programiści Skype są zacofani albo strasznie wolno im idzie dodawanie nowych funkcji i nie potrafią wykorzystać możliwości iPhona.

O matko... Wiesz chociaż jak działa ten multitasking w iPhonie? Bo na pewno nie tak jak w innych telefonach... Push Notification też nie potrafi podtrzymywać sesji w nieskończoność, kilka godzin maksimum, w płatnych aplikacjach 24h.

Programiści fajnie to wymyślili właśnie, bo wykorzystali ten multitasking Applowy, nie wiem czy da się to powiązać z Push Notification, ale wtedy by był już full wypas.

#7 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 July 2010 - 12:43

soczekpl, mylisz się - BeejiveIM w moim przypadku wytrzymuje bez problemu 3 dni (jest też możliwość zostawienia go na tydzień, ale nie sprawdzałem tego).

#8 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 22 July 2010 - 12:48

soczekpl, mylisz się - BeejiveIM w moim przypadku wytrzymuje bez problemu 3 dni (jest też możliwość zostawienia go na tydzień, ale nie sprawdzałem tego).

O widzisz, ale kiedyś było to maksymalnie 24h. W darmowych programach, jak Palringo (nie liczę wersji Premium) jest to kilka godzin, chyba 3.

Ciekawe, jak to działa - przykładowo, kiedy stracimy zasięg, a po chwili znowu go złapiemy - nadal będziemy "dostępni"? Pytam ogólnie, w końcu ta sesja siedzi na serwerze danego programu, a my się tylko podłączamy klientem.

#9 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 July 2010 - 12:54

Tak, dalej jesteśmy dostępni, a powiadomienie otrzymujemy kiedy tylko zasięg wróci.

#10 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 22 July 2010 - 13:04

http://myapple.pl/ap...g-juz-jest.html

#11 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 posts

Posted 22 July 2010 - 17:54

co to ma byc? za dzialanie w tle!? jak po jakism czasie iphone zamyka skypa i po dzialanu w tle! zenada ! po co mi cos takiego ?

#12 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 July 2010 - 18:00

http://myapple.pl/ap...g-juz-jest.html

Faktycznie ten temat był pierwszy. Odsyłam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users