Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

QNapi po angielsku i hiszpańsku?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jabłecznik

Jabłecznik
  • 1 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 12:14

Witam! Czy istnieje program do automatycznego pobierania napisów (np QNapi) w języku angielskim i hiszpańskim? Chodzi mi o to że chciałbym podszkolić mój język, a każdy wie że najlepiej połączyć przyjemne z pożytecznym. Tak więc oglądając Indiana Jonesa miło by było wspomagać się napisami nie polskimi, lecz angielskimi lub hiszpańskimi. Z góry dziękuję za pomoc...

#2 Fleishman

Fleishman
  • 45 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 22:50

Podłączam się do pytania o programik do automatycznego pobierania angielskich napisów. Jak ktoś zna to proszę podzielić się wiedzą :-).

#3 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 23:26

Jest iNapi ale nie wiem jak to się sprawuje. W sumie też chętnie zobaczyłbym taki program, korzystający np. z bazy podnapisi.net. Zawsze ściągam napisy do filmów z tej strony i nigdy nie ma z nimi problemów(głównie napisy do seriali, które wyszły np. dzień wcześniej i nie ma jeszcze polskich napisów)

#4 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 06 grudnia 2010 - 18:15

W PYM Playerze można przełączyć język napisów pobieranych z NapiProjektu z polskiego na angielski (PYM Player > Preferencje > (trzecia ikonka od góry) > Język napisów. Oczywiście angielskie napisy będą pobierane tylko wtedy, gdy są one dostępne w NapiProjekcie. Ideałem byłby program pobierający angielskie napisy z jakiegoś obcego serwisu z większym wyborem (np. opensubtitles.org) — ale takiego nie znam.

#5 ted.one

ted.one
  • 120 postów

Napisano 07 września 2011 - 21:27

podbijam. może ktoś znalazł coś takiego? baza angielskich napisów w inapi nie należy do największych...

#6 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 29 października 2011 - 14:59

W Mac App Store jest Subtitles Wizard. Jednak kosztuje 4 euro i nie ma za dobrych opinii, więc średnio chce mi się ryzykować. Jeżeli ktoś już go ma i mógłby się podzielić z nami jak ten program radzi sobie ze ściąganiem angielskich napisów, to będę wdzięczny. EDIT: Poszukałem programu chwilę dłużej i udało mi się znaleźć coś takiego. Działa OK ale muszę jeszcze chwile się nim pobawić. W każdym razie przed chwilą ściągnął mi napisy do serialu, który wyszedł dzisiaj w nocy, więc wygląda na to że w końcu znalazłem to, czego potrzebowałem.

#7 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 29 października 2011 - 15:15

Boxee ma moduł samodzielnie szukający napisów. Netflix ma napisy angielskie. w 70% filmów

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych