Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G-3.1.3,4.0]- akcelerator (czujnik ruchu) problemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 masterofz

masterofz
  • 16 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 09:39

Witajcie To znowu ja :) Mojemu koledze przestał działać akcelerator ruchu w iPodzie wiec zwrócił się do mnie czy nie mógł bym coś z tym zrobić on nie potrafił nawet softa zmienić wiec wziąłem go do siebie zaktualizowałem soft z 3.1.3 do 4.0 i.. udało się ! Wszystko fajnie działa nie ma problemu z żadna gra już chciałem go odnosić ale miałem kilka spraw do załatwienia i jak wziąłem go do reki sprawdziłem jeszcze akcelerator i o dziwo już nie działał był to odstęp ok. godziny. Później znowu przywróciłem ipoda i działał i także po jakimś czasie przestał. Co sie dzieje ? Mieliście może kiedyś takie perypetie ? A może akcelerator się gdzieś wyłącza/włącza ? Proszę o podpowiedzi.

#2 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 10:08

Można zablokować jego działanie. Jeżeli uruchomiłeś multitasking, to przyciśnij dwa razy Home. Przewiń w lewo, tam pierwszy od lewej będzie przycisk blokowania akcelerometru. Ale jeżeli nie pamiętasz, byś go blokował to spróbuj zrestartować urządzenie, ewentualnie zrobić reset ustawień fabrycznych.

#3 xCHERRYx

xCHERRYx
  • 217 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 10:25

Tam w mtsk bodajze blokuje tylko orientacje pozioma.....

#4 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 10:55

Tam w mtsk bodajze blokuje tylko orientacje pozioma.....

Ekran blokowany jest tylko w pionie, nie w poziomie.

#5 masterofz

masterofz
  • 16 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 23:59

Amożna tak konkretniej jak to sprawdzic bo z wczesniejszej instrukcji nic nie zrozumiałem :D Ja nic nie przestawiałem byc moze samo sie to przestawia :) po jakims czasie dlatego chciałbym ta opcje sprawdzic

#6 stanik25

stanik25
  • 289 postów
  • Skądulica sezamkowa

Napisano 24 lipca 2010 - 14:56

samo raczej napewno się nie przestawia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych