Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podkładka Icemat a Magic mouse?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Czyluk

Czyluk
  • 540 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 lipca 2010 - 09:31

Witam, Pracował ktoś na podkładce Icemat używając na niej magic mouse bo mam zamiar kupić tą podkładkę, ale nie wiem jak to wszystko się sprawuje.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 377 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 10:18

"tę", nie "tą". Daj spokój, przecież to jest tylko podkładka pod mysz. Działa tak, jak każda inna podkładka, to nie sprawa życia i śmierci.

#3 Czyluk

Czyluk
  • 540 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 lipca 2010 - 10:33

Daj spokój, przecież to jest tylko podkładka pod mysz. Działa tak, jak każda inna podkładka, to nie sprawa życia i śmierci.

Imponująca wypowiedz, dzięki ;)

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 377 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 11:39

No ej, bo po co robić wielkie halo z kupna podkładki pod mysz? To nie jest specjalistyczny sprzęt, tylko kawałek plastiku/materiału.

#5 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 11:49

Imponująca wypowiedz, dzięki ;)

No ale on ma rację.

Przy okazji: od 20 paru lat nie używam żadnych podkładek, myszka jeździ po blacie stoły/biurka wyśmienicie.

#6 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 11:57

mam icemata (druga edycja chyba) i mam m.in. magic mouse. Myszka działa na podkładce spoko tylko jest jeden wielki porblem. Niemiłosiernie szura/hałasuje na tej podkładce. Można by próbować przykleić ślizgacze do icemata ale.... to nie jest myszka do grania/PS itp. chyba nei ma sensu ;)

#7 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 22 lipca 2010 - 11:58

Hm... Czy ja wiem. Dobra podkładka potrafi trochę ułatwić życie. Jak jeszcze korzystałem z myszki, to kupiłem sobie szmacianą steelseries i naprawdę ją sobie chwalę – do tej pory służy jako miękka podkładka pod tablet :P Z drugiej strony jak mi przyjdzie pracować na jakimś innym komputerze, najgorzej na PC... To podkładki dosłownie latają. Ale nic dziwnego, skoro są najczęściej albo najtańsze/reklamowe, albo jakieś dziwne żelowe, co bardziej przeszkadzają niż pomagają.

#8 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 12:00

Ja pierniczę, przed chwilą z ciekawości spojrzałem ile to kosztuje. 120 zł za podkładkę, ludzie czy wam się coś naprawdę w głowach poprzestawiało od tych upałów?

#9 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 12:02

Ja pierniczę, przed chwilą z ciekawości spojrzałem ile kosztuje twój MBP. 5,5TYS zł za (kiepskiego) laptopa, ludzie czy wam się coś naprawdę w głowach poprzestawiało od tych upałów? ;)

#10 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 12:08

Ja pierniczę, przed chwilą z ciekawości spojrzałem ile kosztuje twój MBP. 5,5TYS zł za (kiepskiego) laptopa, ludzie czy wam się coś naprawdę w głowach poprzestawiało od tych upałów?

;)

W styczniu nie było upałów jak go kupowałem, ale masz rację musiało mi wtedy coś ciężkiego na łeb spaść.

#11 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 12:14

luzik, chodzi mi o to, że każdy kupuje to co chce, to na co go stać i to czego potrzebuje. Co do podkładek to w pracy biurowej/internet itp. różnica jest nikła, w programach wymagających precyzji i w np. grach różnica jest naprawde kolosalna. Super mysz za xxx zł nie rozwinie skrzydeł na podkładce z carrefoura albo blacie stołu.

#12 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 12:23

amen

#13 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 22 lipca 2010 - 12:37

To kupujesz tylko Iceat poszukaj czegoś za 500 zł do precyzji. Może specjalne zamówienie z Nasa?

#14 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 13:22

za przeproszeniem: kurwa! co kogo obchodzi co kupuje ja albo autor tematu?! Czyluk zapytał się o współprace MM i icemata a nie o wasze opinie na temat zasadności kupna podkładki za 120zł. Przepraszam ale mnie osobiście gówno obchodzą takie opinie.

#15 Czyluk

Czyluk
  • 540 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 lipca 2010 - 14:46

Dziwnie ten temat się jakoś rozwinął. Zapytałem tylko o podkładkę a wy zaraz swoje mądrości. Prosiłem o wypowiedz osoby które pracowały na tej podkładce a nie komentatorów ile ta podkładka kosztuje, itp. Wybaczcie, ale czasami potrzebuję w pracy dużej dokładności i nie mogę sobie pozwolić na jakieś przeskoki kursora, dlatego moja myszka nie pracuję na biurku

#16 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 14:51

no i o to chodzi, jako użytkownik MM, icemata, kilku myszek razera, MS i jedej logitecha mogę stwierdzić: MM jest słaba do pracy i icemat niewiele jej da. Sensor się nie gubi ale dla mnie dyskwalifikuje to połączenie strasznie głośne "szuranie". edit: no i przy standardowych ślizgaczach nie ma "efektu icemata" czyli niewiarygodnie małych oporów. ;)

#17 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 22 lipca 2010 - 15:09

Ja używam plastikowej SS, ideał z ta myszą, zresztą podkładka ma z 10lat, edycja limitowana S&S.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych