Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

jaki router wybrac do macbooka i laptopa z win

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 AKURAT

AKURAT
  • 827 posts
  • Skądz tąd

Posted 21 July 2010 - 08:01

Witam, przymierzam się do zakupu bezprzewodowego routera. Do niego będą łączyć się zarówno macbook jak i laptop z win oraz iP. Proszę powiedzcie mi czy są jakieś problemy z łączeniem się maców z jakimis rodzajami routerów czy firmami? Czy nie ma na to wpływu i można wybierać do woli? Dzięki za informacje!

#2 michak80

michak80
  • 430 posts
  • SkądKijów ( Ukraina )

Posted 21 July 2010 - 09:14

witam, w domu posiadam router TP-LINK TL-WR340G, u ojca w domu jest D-Link DIR-300. Czyli jak mi sie wydaję jedne z bardziej popularnych routerow za niewielką cenę. Oba kupowałem dla Notebooka z Windowsem (nie posiadałem jeszcze Maca oraz Iphona). Po zakupie Maca oraz Iphona bez problemu łącze się z tymi routerami. Poza tym często zabieram swojego Maca do pracy i tam również bez problemu podlączam się pod router (nie mam pojęcia jaki jest to model). Tak więc wydaję mi się że nie powinno być problemów z podłączeniem do popularnych routerów Maca + PC + Iphone.

#3 Turgon

Turgon
  • 25 posts

Posted 21 July 2010 - 09:30

Omijaj Pentagramy ;) Polecam starsze modele linksysów ( nie te ładne opływowe tylko te przypominające kostki ). TP-Linki też są w porządku. Edi-Maxy i D-Linki znam tylko jako routery WIFI (nie ADSL) i są też OK - zwłaszcza te drugie.

#4 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 July 2010 - 09:52

Jak wyżej oczywiście z pentagramem bez problemu się połączysz ale na stabilną prace raczej nie ma co liczyć mój zrywał połączenia średnio 2 razy dziennie i wymagał restartu, szczęście że miałem go w łatwo dostępnym miejscu, teraz używam linksysa wrt54gl i jestem bardzo zadowolony.

#5 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 21 July 2010 - 10:15

Netgear WNDR 3700. Router Dual Bank czyli 2 czestotliwosciowy. Wbudowany Procesr 680Mhz 32bitowy. Obsluguje sievi B G i N cena to jakies 400zloty zalezy jak sie poszuka na internecie sprzet warty tych pieniedzy w porownaniu z Apple AirPort Extreme

#6 Jax

Jax
  • 462 posts
  • SkądDolina Muminków

Posted 21 July 2010 - 10:23

Linksys bez problemu działa w takim towarzystwie iP, maca i pc, do tego ps3 i tv. Z aktualnych modeli polecam WRT120N lub droższy WRT160N.

#7 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 posts

Posted 21 July 2010 - 11:25

Używałem Linksys WRT54GL z Tomato a teraz przesiadłem się na WRT160NL z DD-WRT - polecam tego ostatniego, mimo iż cena nie jest niska.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users