Witam, jestem nowym forumowiczem, mam pewien problem i myślę, że pomożecie mi w jego rozwiązaniu.
Zrobiłem sobie Custom Firmware programem sn0wbreeze 1.7, w momencie przywrócenia swojego oprogramowania w iTunes otrzymuje błąd 1601, 1604. Próbowałem te różne rozwiązania (DFU, Restore Mode, iREB, reinstalacja iTunes, itp.) niestety nic nie poskutkowało. Czy jest możliwość obejścia tego błędu bądź naprawienia? Dodam, że mam iPod Touch 2G model MC na wersji 3.1.2, iTunes 9.2.1, Windows XP SP3.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Custom Firmware (iOS 4)
Rozpoczęty przez
Zeke
, 21 lip 2010 01:13
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 lipca 2010 - 01:13
Napisano 22 lipca 2010 - 18:24
Wgraj 3.1.3 , zrób JB, tylko nie spiritem, a potem wrzuc Customa
Ew, wgraj 3.1.2 potem JB i potem custom z iOS4
Drugą opcję robiłem u siebie i żadnego błędu nie było

Napisano 23 lipca 2010 - 01:22
@ metallic69 Dziękuję, że odpisałeś. Dodam te informacje : aktualnie jestem na 3.1.2, potraktowałem go spiritem. Do 3.1.3 nie mogę przywrócić, ponieważ dostaje błąd 3194. Do 3.1.3 nie mam zapisanego pliku shsh na serwerze cydii (saurika). Mam do Ciebię pytanie, tego toucha masz model MC? Proszę odpisz, pozdrawiam.
---------- Wpis dodano o 01:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:20 ----------
Aha i jeszcze jedno, jailbreak nie spiritem w 3.1.2 blackrainem? Blackrain jest najwyżej pod itunes 9.1. Moze redsnow?
---------- Wpis dodano o 01:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:20 ----------
Aha i jeszcze jedno, jailbreak nie spiritem w 3.1.2 blackrainem? Blackrain jest najwyżej pod itunes 9.1. Moze redsnow?
Napisano 23 lipca 2010 - 13:55
Spirit blokuje właśnie instalację Customa...i żeś sobie narobił...
Nie mam MC, mam MB
Nie wiem czy zauważyłeś...ale gdy robiłeś Customa to powinieneś widzieć coś takiego..
Widać jak byk, nie używać spirita.
Blackra1n, albo redsn0w jest dozwolony. Spirit grzebie Ci w podajże bootromie, i przez to chyba już Customa nie wgrasz..

Już musztarda po obiedzie, wrzuć iOS4, czysty, potem chyba tylko tethered JB możesz mieć, albo 3.1.2 potraktowanego spiritem
Nie mam MC, mam MB

Nie wiem czy zauważyłeś...ale gdy robiłeś Customa to powinieneś widzieć coś takiego..
Widać jak byk, nie używać spirita.
Blackra1n, albo redsn0w jest dozwolony. Spirit grzebie Ci w podajże bootromie, i przez to chyba już Customa nie wgrasz..

Już musztarda po obiedzie, wrzuć iOS4, czysty, potem chyba tylko tethered JB możesz mieć, albo 3.1.2 potraktowanego spiritem
Napisano 23 lipca 2010 - 16:59
A przeinstalowanie softu usunie zmiany wprowadzone przez spirita? Chodzi mi o bootrom.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych