Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safe Mode po update programów w Cydi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kubelus1

Kubelus1
  • 9 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 19:38

Witam, mianowicie dzisiaj około godziny 16-17 zaktualizowałem Cydie bo miałem na niej napisane 15. Było 15 aktualizacji więc je bez zbędnych przemyśleń wcisnąłem aktualizuj. Podczas aktualizacji zawiesił się ten ipod (diabelska maszyna). Myślałem ,że się odwiesi dlatego nosiłem do tej pory. Teraz zdecydowałem się na restart bo mam PC przy sobie a muszę zrobić JB bo mam to nietrwałe. Po restarcie i JB pojawiło mi nie Exit Safe Mode więc nacisnąłem Restart ale to nic nie daje ... :-(:-(:-( Nie działają mi żadne bajery typu rotacja, motyw, ikony, przewijanie itp. Na YouTube obejrzałem już wiele filmików ale w każdym polecają odinstalowanie tego co sprawiło ,że mam Safe Mode. Ja nie wiem jaki zawiesza bo mam ze 120 dodatków (od pierdół typy dodanie kilku ikon więcej przez motywy, aplikacje do udostępniania neta, odblokowanie bluetootha aż do rotacji itp.) Czy jest metoda aby znaleźć jaka aplikacja zawiesiła ipoda ? Jeśli nie ma to co polecacie ? Czy zrobić aktualizacje i stałego Spiritowego JB czy zainstalować OS4 (mam Ipod Touch 3g 8GB więc dużo nowości mi nie wejdzie a nie wejdzie połowa dodatków). Czy go przywrócić do ustawień fabrycznych i od nowa zaczynać zabawę z instalacją wszystkiego ??? PROSZĘ O POMOC ! Z góry dzięki //jestem załamany// :neutral:

#2 bisio

bisio
  • 19 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 21:13

Najgorsze co możesz zrobić to wgrać 4.0. Najlepiej przez Itunes skopiuj wszystko przez komputer, zresetuj iPoda i wgrywaj po kilka plików. Stracisz godzinkę-dwie ale innego sposobu nie widzę. P.S. Jeśli stało ci się to podczas aktualizacji cydii, to znaczy że to któreś z tych uaktualnień. To znacznie zmniejsza krąg podejrzanych.

#3 Kubelus1

Kubelus1
  • 9 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 21:34

właśnie też tak myślałem. no stracę ponad 2 godziny ale no cóż ... zachciało mi się aktualizować. Gry, muzykę, książki itp. mam skopiowane na iTunes.
Kwestia tego czy instalować na nowo 3.1.2 i JB robić przez Blackra (czarną kropelkę) a potem dopiero przez Cydię instalować [CIACH] czy lepiej zainstalować 3.1.3 i robić to przez Spirita. Nie wiem jak to się robi bo nigdy przez Spirita nie JB ale myślę ,że się uda.

Nie wiem bo ja mam dodane kilka repo z wielu stron PL i nie PL. Ściąganiem tego zajmowałem się w wolnych chwilach przez kilka miesięcy. Następnie musiałem wszytko ustawiać itp.

Teraz będę musiał to wszytko robić na raz i z zabawy zrobi się smutny obowiązek xD

Chcę się zapytać czy jak mam kopie zapasową na iTunes iPoda z 3.1.2 (gry z save'ami) to jak je zainstaluję na 3.1.3 to pójdą ?

Co byście na moim miejscu zrobili ? Na serio nie da się zlokalizować jaka instalka a raczej jakiej instalki update zawiesiło mojego Ipodzika ? Jak bym go wywalił to wszytko wróciło by do normy i byłoby GIT. Jak będę instalował to wszytko ręcznie też wywoła zawiechę czy czasami wywołuję a czasami nie ? (zależy od tego czy Ipodzik nie sypnie się podczas instalowania czy nie ?)

#4 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 18:26

właśnie też tak myślałem. no stracę ponad 2 godziny ale no cóż ... zachciało mi się aktualizować. Gry, muzykę, książki itp. mam skopiowane na iTunes.
Kwestia tego czy instalować na nowo 3.1.2 i JB robić przez Blackra (czarną kropelkę) a potem dopiero przez Cydię instalować CIACH czy lepiej zainstalować 3.1.3 i robić to przez Spirita. Nie wiem jak to się robi bo nigdy przez Spirita nie JB ale myślę ,że się uda.

Piratom mówimy nie.

#5 Kubelus1

Kubelus1
  • 9 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 13:51

celowo podałem błędny adres xD tam nie ma com

dobra przekwalifikowuje pytanie. lepiej zainstalować 3.1.2 i zrobić JB czy lepiej zrobić 3.1.3 i zrobić JB. I czym go zrobić ? Spiritem czy nietrwałego tym kropelką ?

---------- Wpis dodano o 14:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:03 ----------

nie mogę przeinstalować systemu bo jest założona jakaś blokada od Apple'a ...

masakra. wie ktoś jak ominąć tą blokadę ?

podobny problem to: [url]http://myapple.pl/ipod-touch/145874-ipod-touch-3g-32gb-mam-blackra1n-chce-spirita-___-maly-problem.html[/url]

#6 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 14:10

Wyinstaluj MobileSubstrate i nie płacz już wszędzie o problem z Safe. Safe mode to pomysł na awaryjne używanie SB, gdy mobilesubstrate ma jakiś błąd, bez Safe, to byś nawet pulpitu nie zobaczył. Chyba przepisu na usunięcie tego nie muszę Ci podawać.

#7 Kubelus1

Kubelus1
  • 9 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 21:31

Wchodzę w paczki zainstalowane w trybie "Ekspert" i znalazłem. Odinstalowałem i usunęły mi się niektóre dodatki. Następnie musiałem zrestartować Ipoda i się naprawiło. Nie mam już Safe mode :) powiem Ci ,że jesteś Bogiem jeśli chodzi o Ipody ;) Czy mogę już na powrót zainstalować te aplikacje co mi się usunęły ? (czy jak zainstaluję to mi znowu wejdzie w Safe Mode ?) Powiedź mi przy okazji jak zrobić JB stałe np. Spiritem na Ipodzie ze zrobionym JB kropelką ? Czy muszę instalować od nowa soft co jest teraz utrudnione czy da się jakoś to zrobić ?

#8 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 22:06

Lepiej nic nie instaluj, i wystrzegaj się MobileSubstrate, nie dość ze miesza w oryginalnym procesie odpowiedzialnym za pulpit, to w dodatku na iOS4 się krzaczy, (wina zbyt nowego softu dla MS) a, i bateria podziękuje Ci dłuższą pracą...im, będziesz starszym użytkownikiem czegokolwiek z iPhone OS tym bardziej denerwować Cię będą bajery jakie są w Cydii, Winterboardy... i inne głupoty które zaśmiecają pamięć ;) którą można użyć w innym celu, (czytaj multitasking) Na początku też podobały mi się dodatki...ale dziś, widzę jaki wpływ to miało na urządzenie... iTouch to nie iPhone, że możesz go ładować codziennie... iTouch to odtwarzacz, po zablokowaniu oczekujesz że nie zje Ci baterii w pól dnia.. a instalując cokolwiek co chodzi w tle...bądź korzysta z MobileSubstrate robisz na przekór. Dodajesz zbędne śmieci, które chodzą cały czas... Nie miałem do czynienia z iTouchem MC, więc nie mogę Ci pomóc w sprawie tethered JB.. google powinno być lepszym źródłem.

#9 Kubelus1

Kubelus1
  • 9 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 12:27

OK, dzięki za całą pomoc w ratowaniu mojego iPodzika :) Faktycznie wiele jest takich bajerów z których nie korzystam i tylko zabierają pamięć. Zainstalowałem kilka tj. dodatek Manager do Safari i jeszcze ze 2-3. Jak chciałem zainstalować wielozadaniowość to na nowo się sypną ale już wtedy wiedziałem co jest przyczyną i od razu ją odinstalowałem i wszytko wróciło do normy. Faktycznie Ipod Touch powinien mieć więcej i pamięci i dysku :) Swoją drogą ciekawe kiedy wyjdzie iPod Touch 4 z takimi samymi wnętrznościami co iPhone 4. Jeszcze raz dzięki za pomoc i pozdrawiam ;)

#10 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 28 lipca 2010 - 12:23

Na forum nie tolerujemy piractwa!

Zapoznaj się z tematem: http://myapple.pl/ip...-regulamin.html

Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych