Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Formatowanie iPoda Classic 80Gb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomciox23

Tomciox23
  • 3 postów

Napisano 19 lipca 2010 - 23:12

Otóż kiedyś podczas ładowania nowej biblioteki na ipoda ( około 70Gb) rano okazało się iż wyskoczył błąd, po ponownym podpięciu ipod zaczął zawieszać kompa itp. w końcu, gdy udało się wykonać restore, ipod zaczął normalnie współpracować z kompem lecz wgrywa max 10piosenek, zawsze zacina się na tej samej jednocześnie zawieszając i tunesa, i poda, który po odłączeniu się restartuje i pozostaje pusty restore nic nie pomaga także zależy mi jedynie na opcji sformatowania ipoda Spod windy nie da rady, nie wyświetlają się opcje rozmiaru i formatu (FAT32 itd.), a przycisk "Rozpocznij" jest "martwy" Przez wiersz poleceń także nie idzie, próbowałem także, jak niektórzy twierdzili, sformatować z płytki instalacyjnej windy ale instalator "nie akceptował" ipoda poprzez co nie doszło do etapu formatowania Przez DOSa(?) nie próbowałem i wolał bym nie jako, że wolał bym nie stracić ważniejszych rzeczy z kompa :) Jakieś inne opcje?

#2 pele

pele
  • 40 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 11:11

a może dysk ma bad sektory i przez to nie wgrywa wiecej niz 10 utworow i zawiesza kompa?

#3 Tomciox23

Tomciox23
  • 3 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 12:07

Sprawdzałem HDD Regenerator 1.71, wykrył 8, które poprawił, kiedy ostawiłem naprawę wszystkich sektorów,(range coś tam) prawie wszystkie odszukał jako bad sektory (około 90%+) a na końcu wyskoczył błąd, po którym ipod zaczął się w kolko resetować, po ponownym podpięciu do kompa iTunes zrobił restore, działa ale jest to samo co przedtem Moim zdaniem najprościej było by porostu sformatować dysk dlatego o pomoc w takim rozwiązaniu proszę

#4 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 20 lipca 2010 - 20:39

Formatować dysk z bad sectorami? Nie chcę cię straszyć ale chyba będziesz musiał zainwestować w nowy dysk.

#5 Tomciox23

Tomciox23
  • 3 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 21:17

Yhymmm, czyli zgaduje, że nikt nie wie zbyt jak to zrobić wiec muszę to jednak zrobić przez DOSa taaa? Trudno, dziękować chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły

#6 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipca 2010 - 21:50

Wygląda na to, że dysk ci się posypał. Masa badsectorów i jeszcze format.. nie wygląda to ciekawie. Możesz jeszcze się pobawić, ale na 99% czeka cię wymiana dysku.

#7 kurwów sześć

kurwów sześć
  • 5 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 09:27

mam ten sam problem. Podpinam ipoda do usb /pomijam wszystkie szczegóły z resetowaniem ipoda, reinstalacja itunsa i tego typu gówno które nic nie daje / synchronizuje sie 46 utworow i mogila. Bład krytyczny, win wywala i ipoda i itunsa. jesli ktos sobie poradzil z tym gównem to chetnie posłucham ;]
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć ze jak moja kupa szmelcu leżała jakiś miesiąc na polce rozładowana to potem się załadował cały. I to chyba jedyna rada jaka mogę dać komuś z podobnym problemem. Miesięczny reset przedizajnowanego szmelcu ...
heh... i jeszcze ta roczna gwarancja doprowadziła mnie do szału !

---------- Wpis dodano o 10:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:19 ----------

aha.... jest jeszcze jedna metoda. Niestety tez wymaga dużej cierpliwości.
Otóż Tociox23 możesz synchronizowac po kilka utworów i przerwać synchronizacja przed zawieszeniem. Sprawdziła sie metoda u mnie 40 utworów, krzyżyk, wysuń, reset gówna, i od nowa. W Twoim przypadku to byłoby po 9 ;]

#8 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 21 lipca 2010 - 17:08

@up Coś mi się zdaje, że nie zabawisz dłużej na forum.

#9 kurwów sześć

kurwów sześć
  • 5 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 09:34

hahahah... najbardziej rozczula mnie podziękowanie za zalogowanie. "Dziękujemy za zalogowanie Kurwów Sześć" .... a spoko[myślę sobie] w końcu robię to dla siebie ;] a teraz odnośnie Twojego komentarza TTomekk. Mam nadzieje, ze zanim ktoś bedzie chcial mnie wywalić to powie: "Uwaga, tego nie można. Popraw sie." naiwne ???

#10 kurwów sześć

kurwów sześć
  • 5 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 12:49

poza tym, muszę się przyznać, że średnio mi zależy żeby tutaj się pokazywać. Moje gówno leży na półce i sie resetuje. Nie spodziewam, żeby Aple mi jakoś pomogło, wiec jaki mam interes w tym żeby być tutaj zarejestrowanym użytkownikiem ? chyba nie ma takiego ;/

#11 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 lipca 2010 - 14:21

@up Kur*a wstaw se to tego jak ty to mówisz gówna CF jak tutaj iPod Video 5g NOWY CF Flash !!! (1159480073) - Aukcje internetowe Allegro
bo masz najprawdopodobniej dysk zj**any! i skończ tego typu rozmowę! ok?

Przepraszam za wulgaryzmy ale z niektórymi tak trzeba bo inaczej nie zrozumieją.

#12 kurwów sześć

kurwów sześć
  • 5 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 22:39

TTomekk... ale Ty sie tak nie spinaj. Ani ja nie chciałem Cie obrazić ani urazić. Nie odbieraj moich wulgaryzmów personalnie ;] Relax, ;] w końcu weekend idzie

#13 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 23 lipca 2010 - 08:18

Ja mam weekend ciągle ;D w końcu są wakacje ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych