Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Universal Dock

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 19 lipca 2010 - 23:12

Cześć chciałem zakupić Apple Universal Dock czy warto wydać te 170zł??Czy może się ktoś wypowiedzieć na teamt tego docka czy jest dobrze zrobiony czy ładnie wygląda?

#2 flamner

flamner
  • 253 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2010 - 23:26

Ja również mam dylemat. Kupić oryginalny dock czy jakaś podróbkę. Różnica w cenie to ponad 100zł

#3 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 22 lipca 2010 - 00:15

Jeśli na dealextreme.com poszuka się "Designer's iPhone 3G Dock " To można znaleźć coś, co wygląda na produkowane przez zmodyfikowane formy odlewnicze apple. I wbrew nazwie, jest nie tylko dla iPhona. Aktualnie nie mają ich dostępnych, ale gdy tylko będą zamawiam. A 170 zł za oryginalny dock to paranoja. A ten 5$ xD

#4 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 lipca 2010 - 13:35

Nie wiem czy warto lub nie, ale denerwuje mnie brak mozliwosci poruszania sie po menu iphona, lub chiciaz po menu z muzyka, wybiera muze losowo, ewentualnie mozna dac ciaglosc, ale przechodzi tylko jeden album, no chyba ze czegos nie wiem? Gdzies jak glupi przeczytalem ze remote dziala z tym dockiem i mozna wejsc do menu, przez przypadek widzielem i kupilem... kupa 20€ w plecy, te same funkcje co standardowy pilocik :/ I on jest taki uniwersalny ze apple sobie zazyczylo 60zl z przesylka za adaptatery (3, po co 3?) pod iphone 4 :/ pozniej bedzie 5,6 itd.

#5 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 15:09

W moim przypadku rzadkomgo wkorzystuje, ale dla osob sluchajacych duzo muzyki w ten sposob sie nada.

#6 marekgro

marekgro
  • 102 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 23 lipca 2010 - 10:02

mam, używam, opiszę: zalety: - można podpiąć pod tv i pilotem sterować głośnością/muzyką/filmem (fantastyczne w hotelach) - można podpiąć pod zestaw audio i sterować pilotem - iPhone / iPod nie leży, więc się nie rysuje - estetycznie wygląda - można ładować bez ryzyka, że się nie naładuje (chińskie podróby czasem mają z tym problem) - nie ma upierdliwego komunikatu "to akcesorium nie jest przeznaczone dla tego iPhone / iPod" (chińskie docki powodują taki komunikat, nie wszystkie ale nie wiesz które, trzeba wciskać "OK" na iPhone / iPod nawet kilka razy, bez wciśnięcia taki iPhone będzie w trybie samolotowym) wady: - nie da się sparować z jednym pilotem. jeśli ktoś używa pilota do maka i obok będzie miał iphone w docku, to będzie rzewnie płakał (np wyłączenie filmu spowoduje uruchomienie muzyki na iPhone i odwrotnie) - Dock zżera baterię. czujnik IR, który się w nim znajduje, musi być ciągle włączony - i jeśli nie ma wpiętego zasilania, to prąd ciągnie z iPhone / iPod - w obecnej wersji nie wsadzi się iP4 ładnie wygląda; bardzo estetycznie i pewnie, wszystko jest spasowane. mogę porobić zdjęcia, jeśli prosisz

#7 tbgkol

tbgkol
  • 293 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 10:43

Mylisz się, da się sparować; choć nie urządzenie z pilotem, to pilot z urządzeniem.

Zestawianie pilota Apple Remote w parę ze stacją dokującą iPod Universal Dock

#8 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 23 lipca 2010 - 11:10

mam, używam, opiszę:
- w obecnej wersji nie wsadzi się iP4

Mylisz sie, Apple Universal Dock - Apple Store (U.S.)

A jak kupiles wczesniej tak jak ja, to Apple iPhone 4 Universal Dock Adapter 3-Pack - Apple Store (U.S.)

#9 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 11:15

Mam, używam i polecam. Zdecydowanym plusem jest to, że możesz podpiąć każdego (poza shuffle) iPoda/iPhone. Co do wykonania, jak to w Apple, jest lepiej niż bardzo dobrze. Weź pod uwagę, że w zestawie dostajesz pilot do sterowania Makiem.

#10 marekgro

marekgro
  • 102 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 23 lipca 2010 - 12:40

Mylisz się, da się sparować; choć nie urządzenie z pilotem, to pilot z urządzeniem.

Zestawianie pilota Apple Remote w parę ze stacją dokującą iPod Universal Dock

wspaniałe :) ale brawo też za intuicyjność obsługi "Zestawienie w parę nie zostanie potwierdzone żadnym komunikatem." dzięki wielkie

---------- Wpis dodano o 13:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:40 ----------

Mylisz sie, Apple Universal Dock - Apple Store (U.S.)

A jak kupiles wczesniej tak jak ja, to Apple iPhone 4 Universal Dock Adapter 3-Pack - Apple Store (U.S.)

nie wziąłem pod uwagę sklepów z US, dzięki za info

#11 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 23 lipca 2010 - 13:12

W innych store tez sa, do mnie dwzs przyszly adaptery w francuskiego apple store, podalem linki do us gdyz jakby niebylo po angielsku lepiej (-;

#12 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 listopada 2010 - 13:36

Czy dobrze rozumiem - nie da się zdokować ipoda touch 4g na apple universal dock (bez przejściówki) ? Jak z tym sterowaniem muzyką z pilota, wszystko dobrze działa?

#13 xploler

xploler
  • 236 postów

Napisano 11 listopada 2010 - 13:59

Niestety apple don owego ipoda nie dodało przejściówki, ale pewnie uda ci się dopasować którąś w zestawie.

#14 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 12 listopada 2010 - 10:54

Ja używam JBL on Time 200P mogę słuchać muzyki na bardzo dobrej jakości głośnikach,dockuje go na noc i mam odrazu ładowanie i nie istnieje problem rysowania się telefonu. Jedyny minus to cena,ale ja za powystawowy dałem 300zł a nowy kosztuje 700.

#15 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 12 listopada 2010 - 11:09

Ja miałem dwa oryginalne docki i oba zaczęły powodować na iphonie komunikat "this accessory is not optimized for this iphone", nie wiem, jakiś kurz czy coś, jednego rozje*łem o ścianę, drugiego wywaliłem do szafy. Kupiłem sobie kensington dualdock i ładuję ipoda i iphona przez niego.

#16 ILS

ILS
  • 5 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 22:53

Wiecie może co zrobić, aby przycisk menu działał na pilocie od universal dock'a ? Mam Ipod Touch 2g i niestety ale w ogole nie reaguje jesli klikam menu ! Pomocy

#17 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 stycznia 2011 - 00:20

Wszystko jest u Ciebie w porządku. Przycisk 'menu' niestety nie działa z iPodami (a szkoda). Masz go na pilocie, ponieważ ten sam pilot służy też do sterowania komputerami. Nic na to nie można poradzić.

#18 ILS

ILS
  • 5 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 22:34

Ok, dzięki i masz rację wielka szkoda :/

#19 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 stycznia 2011 - 08:51

- w obecnej wersji nie wsadzi się iP4

Da się. I to nawet bez dokupowania adaptera (iP 4 pasuje w taką od któregoś classica).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych