Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Audio] Polskie litery w Logic Score

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 25 stycznia 2007 - 16:24

Panie i Panowie, pomocy! Nie mogę wprowadzać tekstu z polskimi literami w edytorze Score w Logicu (ostatnia wersja, pro). Nie pomaga ani zmiana układu klawiatury na polski, ani wybranie polskiej czcionki w preferencjach tekstowych Logica. Mac to MacBook Pro 2,16 Intel. Na poprzednim macu (iMac G5) nie miałem tego problemu... Polonizatora jeszcze nie wgrałem, ale w starym macu też go nie było. Aha, próbowałem zainstalować ten skrypt do zamiany dolnego entera na wannę i nie mogę - czyżby to była wersja nieintelowska? Ktokolwiek widział. ktokolwiek wie... :) ch

#2 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 30 stycznia 2007 - 10:48

Już wiem!!! :)

Niniejszym informuję (gdyby ktoś kiedyś jeszcze miał tym problem), że polskie znaki w edytorze Score w Logicu można uzyskać przez ściągnięcie polskiego układu klawiatury o nazwie "Polish Modified", którą można znaleźć tu:

http://homepage.mac....leSharing8.html

...za to nijak w Polonizatorze... ;)

Oczywiście potrzebne będą również polskie czcionki z oznaczeniem CE.

Pozdrawiam :)
michał

#3 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 01 lutego 2007 - 17:41

...oraz... ...oraz np. czcionka Times New Roman CE nie działa, tzn. zamiast polskich liter pojawiają się jakieś cholera oznaczenia typu "piano", "forte", znaczki przedziwne i inne... Natomiast Times CE jak najbardziej... Czyżby bunt przeciwko naszemu Ministrowi Edukacji? ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych