Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Po upadku przestał reagować ekran dotykowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 existor

existor
  • 111 postów

Napisano 19 lipca 2010 - 19:58

Witam, mam bardzo duży problem. Wyjeżdżam jutro za granicę, a dziś zupełnie przypadkowo strąciłem iPhona z biurka i upadł na kafelki :( Nie reaguje ekran dotykowy, a poza tym działa normalnie. Czy da się cokolwiek z nim zrobić? Potrzebuje szybkiej odpowiedzi!

#2 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 19 lipca 2010 - 20:15

Da się,musisz go rozkręcic i sprawdzić taśmy,może się któraś poluzowala i nie łączy,druga metoda(jeśli pierwsza nie podziała),to uszkodzony digitizer,jest uszkodzony i nie reaguje na dotyk,masz o tyle lepiej w 3G ze ekran i digitizer to dwie osobne części,kosztuje on ok 150 zł

#3 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 19 lipca 2010 - 20:19

Jeśli padł Ci digitizer i jesteś z Warszawy to mogę Ci go wymienić na poczekaniu. Ale najpierw sprawdź taśmę nr 2. Jest to dość prosta czynność, niewymagająca praktycznie jakiejkolwiek znajomości na elektronice, bo może rzeczywiście Ci się wypięła od płyty.

#4 existor

existor
  • 111 postów

Napisano 19 lipca 2010 - 20:46

Dzięki Panowie. Spróbuje rozkręcic. A o jakie taśmy dokładnie chodzi? Jak to ma wygladać? Mogłbys ktoś zobrazowac? Niestety ale jestem w tym temacie kompletnie zielony.

---------- Wpis dodano o 21:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:39 ----------

Chodzi o taśmę z naklejką nr. 2? Ona jest normalnie chyba przypięta. Nic tam nie lata. Nr. 1 natomiast jest jakby odłaczony i "lata" swobodnie. Chyba ze tak ma byc. Prosiłbym o szybką pomoc.

#5 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 19 lipca 2010 - 20:46

Odkręcasz dwie śrubki na dole. Potem przyssawką do szyby (np do nawigacji) podnosisz delikatnie ekran zaczynając od dołu telefonu. Tasiemkę nr 1 i 2 odłączasz i podłączasz na nowo. 3 nie ruszaj. Jak będziesz miał podniesiony ekran to zorientujesz się która jest która. Nie ma prawa nic latać, ani tym bardziej być odłączone ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych