Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Notatki] synchronizacja z serwera Exchange do iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 18 lipca 2010 - 23:40

Z oprogramowaniem 4.0 Apple wprowadziło możliwość synchronizacji notatek z kontami Exchange, nie tylko z kontem MobileMe, ale także z kontem Gmail. Niestety z tego co zauważyłem, taka synchronizacja może się odbywać tylko w jedną stronę, z iPhone na serwer. Czy istnieje jakaś możliwość tworzenia notatek na serwerze i przesyłania ich do iPhone? Próbowałem przenosić emaile do skrzynki "Notes" w Gmailu, ale wiadomości wgrane w ten sposób nie chcą się przenosić na iPhone. ------------------------ Przez nieuwagę wkradł mi się błąd do posta. Na swój Gmail'owy adres email mam w iPhone ustawione 2 skrzynki, jedna Exchange pod którą mam podpięty Kalendarz, Kontakty i Pocztę oraz "Gmail" (opcja wyboru skrzynki pocztowej w iP), pod którą mam Notatki.

#2 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2010 - 11:44

a jak ty to wogólę sunchronizujesz? Ja w koncie exchange mam tylko poczta, kontakty i kalendarze..

#3 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 19 lipca 2010 - 13:51

Teraz dopiero zauważyłem, że wkradł mi się błąd do mojego opisu. Notatki nie synchronizuje przez konto Exchange, tylko przez normalne konto Gmail, które można wybrać przy konfiguracji skrzynki pocztowej w iP. Pod Exchange mam podczepiony tylko Kalendarz, Kontakty i Pocztę, a pod konto "Gmail" mam Notatki. Można mieć pod nim też Kalendarz i kontakty, ale te dwa, jako, że mam w Exchange, tutaj mam wyłączone.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych