Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Program do walidacji strony www

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 olafejs

olafejs
  • 1035 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 18 July 2010 - 22:09

Witam mam pytanie ponieważ od zawsze korzystałem z Dreamweaver'owego i w3c walidatora ale zaszła potrzeba sprawdzenia sporego portalu internetowego pod kątem standardów niestety w3c na oficjalnej stronie daje rade tylko 1 za każdym razem a chodzi mi żeby jakiś program automatycznie sprawdził wszystkie dokumenty portalu. Czy osoby obeznane w tym temacie mogą się wypowiedzieć ? Z góry dziękuje.

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 19 July 2010 - 01:32

Znaczy jak, żeby leciał po linkach na stronie i wszystko sprawdzał co znajdzie z automatu? No to jakiś skrypcik chyba najprościej.

#3 olafejs

olafejs
  • 1035 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 19 July 2010 - 09:06

Dokładnie coś takiego. Szkoda że Dreamweawer CS4 nie do końca się spisuje przy walidacji;/

#4 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 19 July 2010 - 11:21

Takie coś znalazłem Content with Style - A mass validation shellscript

EDIT:
To nawet działa, zatestowałem przed chwilą, tylko że parę rzeczy trzeba ręcznie skonfigurować.

#5 LadyRoot

LadyRoot
  • 42 posts
  • SkądMonachium

Posted 20 July 2010 - 06:19

Dodatkowo polecam Websecurify | Web Application Security Scanner and Manual Penetration Testing Tool - w pełni darmowe środowisko do walidacji zabezpieczeń. Czasami jest zbyt wrażliwe i za dużo błędów zgłasza, ale lepiej więcej, niż miałoby coś przeoczyć.

#6 olafejs

olafejs
  • 1035 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 20 July 2010 - 09:18

Dziękuje :) Szkoda że jeszcze brak kompleksowego program do walidacji;/ Może ktoś się pokusi by zrobić coś takiego na iP ?? hehe

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users