Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Automatyczne robienie zdjęć kamerą w MacBooku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 alhaim

alhaim
  • 2 postów

Napisano 16 lipca 2010 - 07:40

Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem MacBooka (2.1, Leopard) i chciałbym aby każdy, kto próbuje odblokować komputer, gdy włączony jest wygaszacz ekranu, miał z automatu robione zdjęcie wbudowaną kamerką. Ma ktoś może pomysł jak to zrobić?

#2 halun13

halun13
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2010 - 07:42

iAlertU

#3 Peti

Peti
  • 30 postów
  • SkądStarachowice

Napisano 16 lipca 2010 - 08:14

Lockdown

#4 alhaim

alhaim
  • 2 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 10:19

Dzięki. Wybrałem iAlertYou. Póki co - sprawdza się bardzo dobrze :-) Jakby jeszcze tylko można było ukryć jakoś fakt włączenia alarmu.

#5 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 16:06

Można to samo zrobić przy normalnym ekranie logowania po włączeniu cpu?

#6 kolba_leon

kolba_leon
  • 6 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 08:41

fajnie jakby była opcja, że zdjęcie jest przy próbie "niepożądanego" logowania wysyłane na e-mail , właściciela. Przydałoby się podczas kradzieży jabuszka ; )

#7 rozowykucyk

rozowykucyk
  • 64 postów
  • SkądGryfino, PL

Napisano 17 sierpnia 2011 - 12:12

Czytałem z dwa miesiące temu w gazecie artykuł o mężczyźnie, któremu skradziono MacBooka. Wcześniej zainstalował na komputerze jakiś program, którego nazwy za nic nie mogę sobie przypomnieć choć bardzo bym chciał. Potem kiedy już go okradziono poszedł z tym na policję, która nic w tej sprawie nie zrobiła. Wziął sprawę w swoje ręce i uruchomił zdalnie wcześniej zainstalowaną aplikację, która robiła złodziejowi zdjęcia w samochodzie, jak leży na kanapie itp. Potem wrzucał te zdjęcia na swojego bloga i ostatecznie odzyskał komputer :-) To taka ciekawostka :D

#8 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 17 sierpnia 2011 - 15:47

Czytałem z dwa miesiące temu w gazecie artykuł o mężczyźnie, któremu skradziono MacBooka. Wcześniej zainstalował na komputerze jakiś program, którego nazwy za nic nie mogę sobie przypomnieć choć bardzo bym chciał. Potem kiedy już go okradziono poszedł z tym na policję, która nic w tej sprawie nie zrobiła. Wziął sprawę w swoje ręce i uruchomił zdalnie wcześniej zainstalowaną aplikację, która robiła złodziejowi zdjęcia w samochodzie, jak leży na kanapie itp. Potem wrzucał te zdjęcia na swojego bloga i ostatecznie odzyskał komputer :-)
To taka ciekawostka :D

Przecież nic nie musiał instalować :D Wystarczyłby do tego serwis 'Back to My Mac' z MobileMe lub klient VLC na innym komputerze, iPhone lub iPadzie

#9 rozowykucyk

rozowykucyk
  • 64 postów
  • SkądGryfino, PL

Napisano 19 sierpnia 2011 - 21:29

@up Wytłumacz mu to... :D

#10 nemonick

nemonick
  • 129 postów
  • SkądManchester/Wroclaw

Napisano 06 października 2011 - 11:20

zainstalowalem sobie iAlertu na MBA i chyba czegos nie ustawilem :( nie chce mi sie wylaczyc tylko wyje caly czas:( zamykam klape to usypiam system otwieram i otwiera sie okno logowania do sysytemu wpisuje haslo i zaczyna i pojawia mi sie ekran iAlertu :( i dalej nie moge juz nic zrobic :( ktos ma jakies pomsly ??

#11 erszesc

erszesc
  • 16 postów

Napisano 06 października 2011 - 11:55

Czytałem z dwa miesiące temu w gazecie artykuł o mężczyźnie, któremu skradziono MacBooka. Wcześniej zainstalował na komputerze jakiś program, którego nazwy za nic nie mogę sobie przypomnieć choć bardzo bym chciał. Potem kiedy już go okradziono poszedł z tym na policję, która nic w tej sprawie nie zrobiła. Wziął sprawę w swoje ręce i uruchomił zdalnie wcześniej zainstalowaną aplikację, która robiła złodziejowi zdjęcia w samochodzie, jak leży na kanapie itp. Potem wrzucał te zdjęcia na swojego bloga i ostatecznie odzyskał komputer :-)
To taka ciekawostka :D

Ten opisywany tam program, to [url=http://preyproject.com/]Open source anti-theft solution for Mac, PCs & Phones – Prey[/url]

#12 nemonick

nemonick
  • 129 postów
  • SkądManchester/Wroclaw

Napisano 06 października 2011 - 12:35

ok znalazlem i udalo sie wylaczyc:) jak sie okazuje kazde haslo lub jego brak mozna obejsc :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych