Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Creative EP - 630 vs Creative EP - 635 - jakie różnice ?

• Please log in to reply
31 replies to this topic

#1 Kaiser20

Kaiser20
  • 48 posts

Posted 24 January 2007 - 16:47

jak w temacie

#2 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 24 January 2007 - 16:51

jak w temacie

Poza tym ze jedne maja zwykly kabel (630) a drugie smycz na szyje skomponowana z kablem (635) to nie ma :P

No jeszcze kolor - 630 czarne a drugie biale

#3 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 January 2007 - 17:10

też zastanawiam się nad EP-630 vs. 635 i chyba kupię EP-635 bo będą do białego iPoda pasować :)

#4 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 January 2007 - 18:20

kabelek jest krotszy o polowe i niesymetryczny (idzie za glowa) w 635 (60cm vs 120cm) nie widzialem jeszcze tanich 635 (<90zl) podczas gdy od kiedy kupilem moje 630 to ten model stanial prawie o polowe

#5 ser91e

ser91e
  • 461 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 24 January 2007 - 19:00

Jak to jest niesymetryczny w 635?? Przecież jest w formie "naszyjnika" więc nie może być krótszy z jednej strony. Ja używam 635 z iPodem Video (poprzednio miałem 630 ale kot mi poprzegryzał) i jedyna wada to krótki kabelek odchodzący od smyczy. Jest też pentelka, żeby powiesić odtwarzacz tak jak komórkę na smyczy. Niestety iPod Video się do tego nie nadaje, jak wiecie. Super sprawa dla posiadaczy Nano + pokrowiec z uchwytem. Teraz mam odtwarzacz włożony do wewnętrznej kieszeni kurtki więc kabel wystarcza, ale nie wiem czy nie będę się musiał wyposażyć w jakiś przedłużacz na okres wiosenno - letni. Generalnie do większego iPoda polecałbym 630tki.

#6 Janusz_Mistrz

Janusz_Mistrz
  • 38 posts

Posted 24 January 2007 - 19:07

mam 630tki i strasznie mnie denerwuje kabel przekleja sie do ubrania (i jest cięzki) nawet przy powolnym chodzie sluchawki po prostu wyskakuja z uszu.
(moze mam podróbę ???)
Tez macie takie problemy?

#7 ser91e

ser91e
  • 461 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 24 January 2007 - 19:33

Tu nie chodzi o ciężkość, tylko o material z którego są wykonane. To jest coś w rodzaju silikonu i strasznie się czepia innych. Pozatym koty go bardzo lubią gryźć :P. Przy 635 nie ma tego problemu. Sa zrobione ze standrarowego materiału dla słuchawek + obłożone materiałem podobnym do tego, z którego wykonuje się grube sznurówki na obwodzie "naszyjnika".

#8 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 January 2007 - 22:41

aj faktycznie, myslalem i innych sluchawkach akurat :) ja do swoich 630 dorobilem sznureczek na szyje z zatrzaskiem na koncu, do sluchawek w miejscu laczenia kabelka dodalem koleczko i teraz jak chce zdjac sluchawki wystarczy ze je odepne, taki wieszak eliminuje tez drgania przenoszone przez kabelek ktore sa w tym modelu czasem upierdliwe (nawiasem mowiac material z ktorego wykonano kabelek jest najtrwalszym jaki widzialem w tego typu sluchawkach), takie rozwiazanie eliminuje tez wyciaganie sluchawek z uszu przez kabelek, ale jesli tak sie dzieje to raczej powiedzilbym ze uzywasz za malych wkladek lub za plytko je wkladasz
  • mikemaj likes this

#9 Janusz_Mistrz

Janusz_Mistrz
  • 38 posts

Posted 24 January 2007 - 22:58

Spróbuję ten patent z kółeczkiem. Ja używam średnich końcówek może rzeczywiście się przerzucę na większe. :-)

#10 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 24 January 2007 - 23:14

Sprubuje ten patent z kuleczkiem. Ja uzywam srednich koncuwek moze zeczywiscie sie przezuce na wienksze. :-)

:shock: Osz w mordę, nawet nie wiem, jak to skomentować...

#11 Janusz_Mistrz

Janusz_Mistrz
  • 38 posts

Posted 24 January 2007 - 23:29

moze nie komentuj

#12 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 24 January 2007 - 23:52

JANóRZ MIZTSZ - przestan pisac plizzzzzz...

#13 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 25 January 2007 - 01:16

wiecie jest taka ikonka z wykrzyknikiem... obok takiej z popiersiem... mozecie uzyc obu... nothing personal

#14 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 January 2007 - 00:29

Spróbuję ten patent z kółeczkiem. Ja używam średnich końcówek może rzeczywiście się przerzucę na większe. :-)

Drogi Januszu. Wiele badań wskazuje na znaczącą rolę pamięci wzrokowej w uczeniu się ortografii. Ty zaś nie chcesz się zastosować do wielokrotnych próśb o poprawienie swojej ortografii, czym przyczyniasz się w sposób znaczący do utrwalenia u innych użytkowników forum pisowni nieprawidłowej. Widząc Twoje wpisy zapamiętują w swoich głowach błędną pisownię.
W związku z tym zmuszony jestem do odebrania Ci prawa pisania na forum na okres miesiąca. To powinno pozwolić Ci na przypomnienie sobie zasad ortografii. Gdyby jednak udało Ci się ten problem rozwiązać szybciej, na przykład za pomocą słownika pisowni w komputerze, po prostu zgłoś się do mnie z tą informacją, a ja usunę ograniczenie wcześniej.

Jednocześnie informuję pozostałych uczestników forum, że dalsze komentowanie jakości wpisów Janusza_Mistrza nie będzie tolerowane. Sprawa została załatwiona, a wpisy rozwijające ten temat zostaną usunięte.

Heidi - MF

#15 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 26 January 2007 - 00:33

heidi dzieki ci bardzo :D

#16 iMuck

iMuck
  • 510 posts
  • Skądstolyca

Posted 14 May 2007 - 08:28

Heidi, słyszałeś kiedyś o dysgrafii? Przecież widać na pierwszy rzut oka, że chłopak jest ciężkim dysgrafikiem (i pewnie też dyslektykiem) i nie jest to kwestia woli tylko uwarunkowań. 32 błędy ortograficzne w czterech wyrazach robi się właśnie z tego powodu, a nie dlatego, że nie uważało się na lekcjach języka polskiego. To ci, którzy popełniają błędy ortograficzne raz na jakiś czas, powinni się uczyć ortografii. Ale oczywiście tak jak jest wielu zwolenników przymuszania mańkutów do pisania prawą ręką przy pomocy pasa, tak też znajdą się tacy, którzy dysgrafikom fundują "forum równych szans". A uwagi odnośnie ochrony innych użytkowników przed fatalnymi skutkami oglądania błędnej ortografii w wykonaniu Janusza, jest równie zasadne jak zasłanianie dzieciom oczu na widok inwalidy, żeby się nie zaraziły paraliżem kończyn dolnych "przez oczy". Kiedy patrzy się na hieroglify Janusza, to są one tak kuriozalne, że można i owszem mieć problem, ale ze zrozumieniem tego co on pisze, a nie z podświadomym przejmowaniem nawyków jego pisowni. Podstawy naukowe zjawiska, na które się powołujesz, znajdują zastosowanie w sytuacji, kiedy 7-letnie dziecko uczące się czytać i pisać miałoby do czynienia z próbką tekstów poprawnych i tych napisanych ręką Janusza we wzajemnie zbliżonej proporcji, a nie wydaje mi się, żeby poprzez zadawanie pytań na forum, Janusz wcielał w życie złowrogi i katastrofalny w skutkach plan napisania popularnego elementarza. Heidi, przy całym uznaniu dla Twoich niezaprzeczalnych zasług dla tego forum, tym razem grubo przesadziłeś.

#17 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 May 2007 - 23:40

iMuck, powiedz mi, dlaczego mam wrażenie, że nie przeczytałeś mojego wpisu w całości? PS: co do roli pamięci wzrokowej w uczeniu się pisowni i innych czynności "automatycznych", polecam jednak zagłębienie się w lekturze. Może nie będziesz wtedy mylił procesu zapamiętywania z ułomnością fizyczną.

#18 mikemaj

mikemaj
  • 769 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 15 May 2007 - 19:02

aj faktycznie, myslalem i innych sluchawkach akurat :)

ja do swoich 630 dorobilem sznureczek na szyje z zatrzaskiem na koncu, do sluchawek w miejscu laczenia kabelka dodalem koleczko i teraz jak chce zdjac sluchawki wystarczy ze je odepne, taki wieszak eliminuje tez drgania przenoszone przez kabelek ktore sa w tym modelu czasem upierdliwe (nawiasem mowiac material z ktorego wykonano kabelek jest najtrwalszym jaki widzialem w tego typu sluchawkach), takie rozwiazanie eliminuje tez wyciaganie sluchawek z uszu przez kabelek, ale jesli tak sie dzieje to raczej powiedzilbym ze uzywasz za malych wkladek lub za plytko je wkladasz

No, kurde ja męczyłem się pół roku na najmniejszych wkładkach i zastanawiałem się dlaczego mi ciągle wypadają... Używanie ich było katorgą. Nie mogłem kilka razy poruszyć żuchwą bo wypadały...
Widocznie po raz pierwszy mając dokanałówki w uszach uznałem że najmniejsze najlepiej pasują, ale myliłem się... Teraz mogę w nich biegać, skakać, jeść i nie wypadają :)

#19 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 19 June 2007 - 16:59

Nie chciałem tworzyć nowego tematu, więc napisałem tutaj: Ostatnio byłem w szkole, wsadziłem dokanałowe thomsony do piórnika i się połamały :cry: a to już ostatnie dni szkoły... pech. No więc zamierzam kupić epki, które wszyscy tak chwalą. Pytania konkursowe: - podobno wyszły białe epki (chodzi mi o 630, nie o 635) czy to prawda? na allegro jakoś nie ma ani jednej sztuki. - jak to jest z podróbkami? wszystkie zafoliowane "OEM-y" to szmelc nie warty uwagi? kupować tylko te w pudełku czy wręcz przeciwnie? - są podobno metody rozróżnienia podróbek od oryginałów, min. wtyczka itp. byłbym wdzięczny za wskazanie jakiejś aukcji gdzie oryginalne epki stoją najtaniej :D Dzięki bardzo za ew. odpowiedzi.

#20 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 19 June 2007 - 17:14

hehe michu mam cie :D pamietaj zeby opisac... ty wiesz co :D

#21 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 19 June 2007 - 17:14

1 epki niby kupa ludzi już kupiła, cena baardzo niska, ale brak real fotosów.
2 tu z kolei cena też b. niska, real photo jest, jack jest prosty i pozłacany czyli ok, ale ten "OEM" niby na folii jest naklejka creative ep 630 ale nie jestem pewien.
W sumie zdziwiłbym się, gdyby to były oryginały. Ale pytam, bo takie ceny :D

#22 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 19 June 2007 - 17:17

OEM + allegro = podrobka
  • Michu likes this

#23 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 19 June 2007 - 17:27

kurcze same oemy na tym allegro :P ale się dokopałem: chyba oryginał Kadargo napiszę napiszę tylko pomóżcie mi kupić :D

#24 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 19 June 2007 - 17:30

to sa na 100% oryginaly:
http://www.ulubiony....=17098&&u=10815
http://www.proomo.pl/index.php?p=5273
http://notebooki.pl/...ook/pokaz/4258/

#25 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 19 June 2007 - 17:49

Kadargo dzięki wielkie :wink: osobiście wolałbym sobie posłuchać i kupić w sklepie ale jestem zmuszony w necie bo ani w sklepie dla idiotów, euro rtv agd ani w empiku nie mieli... skandal! Może przejdę sie jeszcze raz to będą.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users