Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Stacja dokująca - iPod Nano 5g

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marutseru

Marutseru
  • 83 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 lipca 2010 - 17:31

Szukając stacji dokującej która spełniłaby moje oczekiwana natknąłem się na iCube:

Dołączona grafika
> iCube – d

Po podłączeniu iPoda można słuchać muzyki, przez usb można całość podłączyć do kompa - super. I teraz pytanie - czy iCube będzie kompatybilne z iPodem Nano 5g? Jeżeli ktoś posiada "kostkę" chętnie poczytałbym jego opinię na jej temat.

I jeżeli mogę nadużyć waszego czasu - gdzie znajdę takie cudo?
Dołączona grafika

#2 Player 01

Player 01
  • 187 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 15 lipca 2010 - 08:00

Jest to produkt "Made for iPod", czyli nie powinno być problemu. Miałem taki głośnik 2 lata temu. Podłączałem pod niego iPoda classic mimo tego, że nie było go wymienionego wśród obsługiwanych modeli. Swoją drogą niezbyt ciekawie to gra. Nie polecam.

#3 Marutseru

Marutseru
  • 83 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lipca 2010 - 09:38

Swoją drogą niezbyt ciekawie to gra. Nie polecam.

Z taką cenę nie można wymagać mega jakości. Ale znowu na necie nie znalazłem innego urządzenia, które łączyłoby funkcje stacji dokującej i głośników. Chyba że źle szukałem.

#4 Player 01

Player 01
  • 187 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 15 lipca 2010 - 11:14

Z tego co widzę to ten iCube kosztuje 79 zł. (ja nówkę kupiłem za 50 zł.). Ja na Twoim miejscu kupiłbym oryginalną stację do iPoda mini (przed chwilą sprawdziłem na iPodzie nano 4g - działa idealnie!) + np. TO (pasuje kolorystycznie) i praktycznie za tą samą cenę będziesz miał zestaw za pomocą, którego i zsynchronizujesz iPoda i posłuchasz muzyki w znacznie lepszej jakości. ;)

#5 Marutseru

Marutseru
  • 83 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lipca 2010 - 19:02

Zrobiłem po części tak jak mi radzisz i póki co kupiłem samą stację dokującą bo w zasadzie na niej najbardziej mi zależy. A że kosztuje 10x mniej od oryginalnej to tym bardzie nie ma się nad czym zastanawiać. Jak będę mieć większą kasę to zastanowiłbym się nad zakupem samych głośników (może tych z obrazka z pierwszego posta? Tylko co to za model...) Dzięki za pomoc. A może inni pochwaliliby się czy korzystają z tego typu urządzeń?

#6 Player 01

Player 01
  • 187 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 15 lipca 2010 - 20:17

Ta stacja, którą podałem Ci w linku to w 100% oryginalny produkt Apple. :D

#7 Marutseru

Marutseru
  • 83 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lipca 2010 - 20:32

To tym lepiej ;) i tym bardziej jestem zdziwiony kiedy patrzę na to > Sklep internetowy iSpot APR Apple Uniwersal Dock iPod/iPhone - Docki
W sumie już byłem gotów wydać 200zł+ na to, ale skoro można mieć to samo za "trochę" to wybór jest oczywisty.

#8 Player 01

Player 01
  • 187 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 15 lipca 2010 - 20:41

Heh... Posiadam tą stację z Twojego linku z tym, że ja za zafoliowaną nówkę dałem jakoś 80 - 90 zł., tak więc jak widać warto polować na okazje. ;) Pamiętaj, że ta stacja to najnowszy model z pilotem i nakładkami pasującymi do różnych modeli iPodów / iPhonów (swoją drogą odpowiednia nakładka i tak jest dodawana do każdego konkretnego modelu).

#9 karoo

karoo
  • 1 postów

Napisano 17 lipca 2010 - 12:46

A może inni pochwaliliby się czy korzystają z tego typu urządzeń?

W takim razie się pochwalę :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
kompatybilny z każdym modelem Apple :D

#10 Marutseru

Marutseru
  • 83 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 lipca 2010 - 14:33

Up Brzydkie, ale pomysłowe^^ Dostałem dzisiaj tę stację dokującą i jak każdy produkt Apple i ten jest przepiękny. Szkoda tylko że nakładka z iPoda 5 nie pasuje, ale póki co wkładam go bez niej i działa.

#11 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 lipca 2010 - 16:28

Niby dlaczego brzydkie? Fajny pomysł i wykonanie... naprawdę świetne.

#12 Marutseru

Marutseru
  • 83 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 lipca 2010 - 17:40

Z tego co widzę to ten iCube kosztuje 79 zł. (ja nówkę kupiłem za 50 zł.). Ja na Twoim miejscu kupiłbym oryginalną stację do iPoda mini (przed chwilą sprawdziłem na iPodzie nano 4g - działa idealnie!)

Czy do tego docka pasuje jakikolwiek adapter? Bo mam 2 i nie wiem czy mam je młotkiem wkładać do tego czy po prostu wyrzucić.

#13 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 23 lipca 2010 - 21:21

Nie chce zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj. Jak wrzucić filmy nakręcone iPodem nano 5g na komputer? Nie mogę ich znaleźć w iTunes przy podłączonym iPodzie :/

#14 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 24 lipca 2010 - 07:13

Jak kolega do mnie przyszedł żeby zaktualizować mu oprogramowanie w iPodzie (jego iTunes nie łączy się z netem) przy okazji pytał czy nie wiem jak wrzucać te filmiki na kompa. A więc ja zrobiłem tak: -odłączyłem iPoda -Podłączyłem jeszcze raz (ale tak, żeby na iTunes go nie było) Otworzyłem "Mój komputer" i w dyskach przenośnych był iPod, nacisnąłem na niego dwa razy i tam był folder "DCIM" czy jakoś tak (znany mi ze zdjęć w aparacie) więc go otwarłem i były tam. Spróbuj sam ;) Chyba, że macie inne sposoby

#15 Player 01

Player 01
  • 187 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 25 lipca 2010 - 12:10

Czy do tego docka pasuje jakikolwiek adapter? Bo mam 2 i nie wiem czy mam je młotkiem wkładać do tego czy po prostu wyrzucić.

Jak sama nazwa wskazuje jest to dok dedykowany dla iPoda mini. Jeśli jesteś aż tak wielkim estetą i musisz wkładać te śmieszne adaptery to kup sobie po prostu Apple Universal Dock.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych