Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Klawiatura i mysz bluetooth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 ryciek

ryciek
  • 18 postów
  • SkądCzęstochowa/Warszawa

Napisano 24 stycznia 2007 - 03:40

Czy ktoś z Was ma doświadczenia z tymi urządzeniami Apple? Jak jest z komunikacją i wygodą użytkowania? Podobno czuć różnicę w obsłudze myszki, która jest cięższa. Dużo piszę i korzystam z myszy w photoshopie, więc jakieś uwagi o wygodzie użytkowania też byłyby mile widziane.

#2 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 24 stycznia 2007 - 04:03

Klawiatura Apple jest bardzo mila i wygodna w obsludze i napewno ja polubisz. Jednak dobrego o myszkach Apple powiedziec nie moge :/ Po prostu nie lubie. Beznadziejne wykonanie, optyka tragiczna, waga tez etc. Myszce dalbym 1/10 tylko za design i tyle.

#3 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 24 stycznia 2007 - 11:57

to że myszka jest nieco cięższa to akurat dl amnie plus - jest mi nieco wygodniej. Jest jeden problem w momencie gdy mam włączoną klawiatóre BT i myszkę BT to niestety gryzoń zaczyna się zacinać - szczególnie przy ruchach w bok - najwyrażniej prędkość przesylu danych przez BT jest za mała. Po wyłączeniu klawiatury myszka zaczyna działać poprawnie.

#4 ryciek

ryciek
  • 18 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 21:54

to że myszka jest nieco cięższa to akurat dl amnie plus - jest mi nieco wygodniej. Jest jeden problem w momencie gdy mam włączoną klawiatóre BT i myszkę BT to niestety gryzoń zaczyna się zacinać - szczególnie przy ruchach w bok - najwyrażniej prędkość przesylu danych przez BT jest za mała. Po wyłączeniu klawiatury myszka zaczyna działać poprawnie.

Hmmm, to mnie trochę zmartwiłeś, bo zamierzałem sobie taki właśnie zestaw zanabyć w celu uniknięcia zapchania obu dostępnych USB. Czy faktycznie jest aż tak źle z tą komunikacją? Czy lepszym rozwiązaniem będzie zakup tylko jednego urządzenia na BT a drugiego na normalny kabel?

#5 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:07

Jeśli zależy Ci na portach USB to możesz sobie kupić huba usb, aby powiększyć ich ilość. Oczywiście to tak na marginesie.

#6 hwojtek

hwojtek
  • 1 273 postów
  • SkądGrzebienisko - Warszawa - cała Europa

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:14

Tym bardziej, że hub w klawiaturze jest non-powered i tylko USB1.

#7 ryciek

ryciek
  • 18 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:31

Jeśli zależy Ci na portach USB to możesz sobie kupić huba usb, aby powiększyć ich ilość. Oczywiście to tak na marginesie.

Możesz podać jakiś link, gdzie mogę coś takiego znaleźć?

Czy USB w Macbooku nie są 2.0?

---- Dodano 25-01-2007 o godzinie 15:41 ----
Hmmm, a może klawiaturę sobie kupić po prostu normalną, to znaczy taką pod windowsa? Ma ktoś z Was takie rozwiązanie?

#8 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 25 stycznia 2007 - 23:26

kup appleową klawiatórę na kabelku i myszkę BT którą zawsze będziesz mógł ze sobą zabierać - przydatna sprawa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych