Rysa na iPad'dzie
Rozpoczęty przez
Tazintosh
, 12 lip 2010 21:16
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 lipca 2010 - 21:16
Witam, mam mały problem otuż na iPadzie pojawiła mi sie dość spora rysa, czy jest jaka kolwiek możliwość usunięcia, lub zamaskowania jej ?
Pozdrawiam

Napisano 12 lipca 2010 - 21:21
Na szybce czy tyle?
Jak na tyle to naklej jakiegoś skina.
Napisano 12 lipca 2010 - 21:23
Domyślam się, że jest ona na ekranie... Jeśli tak, to raczej nie ma szansy na jej spolerowanie i chyba tylko jakaś folia może ją trochę "zamaskować"...
Napisano 12 lipca 2010 - 21:30
Tak, na przodzie( szkle, o ile jest to szkło D: ) Czytałem na innych forach że niby jest coś w formie jakiegoś kleju, ale wogulę się w tym nie orientuje :x
Napisano 12 lipca 2010 - 22:03
Są warsztaty, które potrafią wypełniać drobne ubytki/odpryski na szybach samochodowych, to może i z tym sobie by poradzili... ale to tylko takie "fantazjowanie"...
I coś mi się wydaje, że oni potrzebują mieć dostęp do obu stron szyby :-(
Napisano 12 lipca 2010 - 22:44
Jeśli rysa nie jest zbyt głęboka, możesz spróbować usunać ja zwykła biała pasta do zębów. Nałóż troszkę pasty na bawełniana szmatkę i delikatnie wypoleruj ekran w miejscu gdzie powstała rysa. Po polerowaniu ostrożnie przetrzyj ekran lekko wilgotna chusteczka. Uważaj żeby woda ze szmatki nie spłynęła na krawędź iPada (nie wiem jak ze szczelnościa). Najlepiej przygotuj druga, zapasowa, sucha chusteczkę. Na koniec wytrzyj ekran iPada do sucha. Wszystkie operacje przeprowadzaj na wyłaczonym iPadzie. Metoda sprawdzona na iPhonie 3G, ale jak już wcześniej napisałem, pomaga tylko na płytkie rysy.
Najlepiej użyć najtańszej białej pasty (nie tej żelowej).
Inna metoda, nie testowana przeze mnie, ale polecana na zagranicznych stronach to polerowanie gęstym roztworem wodnym tlenku ceru. Tlenek ceru możesz kupić nawet na allegro w postaci sproszkowanej i służy właśnie do polerowania szkła. W tym wypadku niezbędny będzie jeszcze jakiś dremel z nakładka filcowa.
Napisano 13 lipca 2010 - 22:06
Lepiej się przyzwyczajaj, nie czyść i nie poleruj bo narobisz milion mikro rys i dopiero będą Cie wkurzać. Z czasem się do niej przyzwyczaisz.
Napisano 13 lipca 2010 - 22:13
Możesz ewentualnie użyć takiej folii ochronnej shop.brando.com
Ona w przeciwieństwie do wersji Ultra Clear, jest lekko matowa i może trochę "przytłumić" widok rysy...
Ona w przeciwieństwie do wersji Ultra Clear, jest lekko matowa i może trochę "przytłumić" widok rysy...
Napisano 14 lipca 2010 - 14:20
No wlasnie rysa jest dosc powazna i nie wiem wlasnie co zrobic on jest nie zagleboka, ale dosc dluga co sprawia ze troszke przeszkadza. Nie zna ktos serwisu ktory moze by sie tego podiol (mam na mysli naprawy) czy moze poczekac az na Allegroszu albo ebayu pojawi sie ta szybka?
Przepraszam za brak polskich znakow
Napisano 14 lipca 2010 - 15:00
Szybki już są ale cena 500-600zł.
Napisano 12 października 2010 - 11:05
Tez mam ten problem
niewiem kiedy pojawila mi sie rysa zauwazylem ja wczoraj. Gdy wyswietlacz jest wlaczony widac ja bardzo dokladnie gdyz widac takie (kolory teczy) ze sie tak wyraze. Jest wyczowalna palcem i chyba zadna pasta mi nie pomoze!? Hehe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych