Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

uwaga na iMac

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Tip

Tip
  • 39 posts
  • SkądPolska/Holandia

Posted 10 July 2010 - 23:02

hm ... nie wiem jak zaczac. tak mi sie zlozylo w zyciu ze rownoczesnie z zakupem domu zakupilem iMac-a. coz ... jak z Maca jestem w miare zadowolony ... tak dom kupilem do remontu, (wymaga kompletnego remontu) ... wiec na pierwszy ogien poszly do do wymiany okna. (jedno pietro)!!!! podjechalem do firmy ktora zajmoje sie oknami i podaje wszystkie wymiary ... (bylem w kilku firmach)...wybralem najtansza. okazalo sie ze wszystko ma mnie kosztowac 3200 zl ... mysle sobie oki. (bez montażu) ale zeby podpisac umowe musial przyjechac do mnie fachowiec i wymierzyc okna ... po fachowemu ... no i tutaj pojawil sie moj problem ... niestety "fachowiec" okazal sie byc zaznajomiony z branza komputerowa, i rozpoznal ze mam bardzo drogi sprzet. przyszed ... wymierzyl ... powiedzial ze mam czekac na telefon od przedstawicielki ... no coz ... jakiez bylo moje zdziwienie jak zadzwonil telefon ... Pani powiedziala mi ze cala usluga wyniesie ... UWAGA!!! 5200 zl ... slownie ... piec tys dwiescie zl zastanawiam sie jakim cudem cena urosla w ciagu dwoch dni o 2 tys ...

#2 shog

shog
  • 669 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 10 July 2010 - 23:05

Zmień firmę? ;)

#3 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 10 July 2010 - 23:28

Chętnie poznam nazwę firmy. Jeśli nie chcesz na forum to poproszę na PW. Dodam, że nic nie napisałeś o tych oknach - z jakiego materiału, ile sztuk i jakie wymiary. Cena cenie nie jest równa i na oko 3200zł czy nawet 5200zł jak za jedno piętro w domu to tanio. Ja ostatnio wymieniałem i zapłaciłem ok czterech MBP tylko za parter ;)

#4 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Posted 10 July 2010 - 23:32

bardzo dziwna opowiesc...jak dla mnie w tej historii jest tyle prawdy ile dżemu w szynce no ale...widocznei naprawde ten kraj jest chory. jakos nie widze zwiazku pomiedzy iMac a oknami... To jakby do mnie przyszedł ten fachowiec..to zwazywszy,ze na biurku 2x MBP /mój i zony, MP pod biurkiem + 2xLCD 30" zapłaciłbym 25 tys.? Powagi... Cos chyba nagieta ta teoria. I po co otwierac takie tematy na forum My Apple? Tutaj dostaja ostrzezenia za powielanie tematów juz poruszanych...a tu taka bzdura... Moze forum "OKNA", lub " Konsument"? Powagi, wnoscie cos sensownego w te forum, nie takie bzdety. I co to ma do Twojego tematu "uwaga na imac"? Moj znajomy okreslił ten temat dosadnie " gosc kupił iMaca i chce sie pochwalic...zobacz kiedy sie dołączył i ile ma postów" Nie miał odwagi napisac tego co ja napisałem z grzecznosci...ja jestem mniej widac kulturalny;) Uwazam prywatnie, ze My Apple nie jest miejscem na pisanie poradnikow dla akwizytora i innych bzdetów. Nasi Szanowni Admini powinni zrobic CLOSED dla takich bzdetów.

#5 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 July 2010 - 01:09

Dobrze Tip, dzięki za informację. Przed każdym remontem, będziemy chować, a najlepiej pozbywać się iMaców, bo posiadanie Maca i tego pseudo-prestiżu jaki dodają produkty Apple spowoduje u nas bankructwo.

#6 janhalb

janhalb
  • 951 posts

Posted 11 July 2010 - 08:17

Napisałeś "3200 bez montażu". Jak na całe piętro (nie wiem, ile okien) to niedużo. Te 5200 to za "całą usługę", czyli - jak rozumiem - z montażem. 2000 za montaż - może być, kwestia ile okien, na ile skomplikowana praca (rodzaj muru, wykończeń etc.). Poza tym to może być trochę jak na Allegro: produkt "najtańszy na Allegro", ale przesyłka 4 razy droższa, niż u konkurencji. Może ta firma ma tanie okna (podaje niskie ceny), a potem odbija sobie na montażu?...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users