Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 Jailbreak przez GeoHot

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Koziat

Koziat
  • 37 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 lipca 2010 - 13:40

GeoHot ten sam który wypuścił blackra1n i blacksn0w właśnie Jailbreaks iPhone 4 pokazując na swoim blogu zdjęcie iPhone 4 na którym widzimy Cydia

iPhone 4 Jailbreak przez GeoHot & On the iPhone: Meh
Dołączona grafika

#2 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 10 lipca 2010 - 14:13

No i co z tego wynika? Absolutnie nic. Wszystkie te przeblyski i wpisy na blogach, twitterach itp mozna sobie wsadzic wiadomo gdzie skoro kazdy niby ma ale ogolnie nie ma* *Uzytkownik 3GSa z nowym bootromem, bez SHSH z 3.1.2.

#3 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 postów

Napisano 10 lipca 2010 - 14:39

No i co z tego wynika? Absolutnie nic. Wszystkie te przeblyski i wpisy na blogach, twitterach itp mozna sobie wsadzic wiadomo gdzie skoro kazdy niby ma ale ogolnie nie ma*

*Uzytkownik 3GSa z nowym bootromem, bez SHSH z 3.1.2.

Boze... widzisz i nie grzmisz. Jak kazdy ma ale ogolnie nie ma? Do szkoly i polskiego sie uczyc, albo zastanow sie nad sensem Twoich wypowiedzi!! To, ze ktos cos ma, nie oznacza wcale tego, ze musi sie tym z Toba dzielic, bo Ty masz taki kaprys. Informacja jest informacja i kolega wyzej sie nia z nami podzielil (wielkie dzieki Koziat), by chociazby poszerzyc nasza wiedze. Wracajac do tematu, program umozliwiajacy zrobienie JB (np. na 3gs z nowym bootromem czy tez iphonie 4) zostanie prawdopodobnie wypuszczony zaraz po tym, jak apple wypusci aktualizacje do iOS 4.

#4 Koziat

Koziat
  • 37 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 lipca 2010 - 15:03

Dzieki TrustHappy wlasnie o to dokladnie chodzilo

#5 Felmyst

Felmyst
  • 251 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 10 lipca 2010 - 16:38

TrustHappy skąd wiesz, że zostanie wydany JB w momencie, gdy apple da poprawkę? Mówiono też, że iOS4 na 3GS z nowym bootromem zrobią w dwa tygodnie. Ile czasu minęło? Znacznie więcej...

#6 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 postów

Napisano 10 lipca 2010 - 17:40

TrustHappy skąd wiesz, że zostanie wydany JB w momencie, gdy apple da poprawkę? Mówiono też, że iOS4 na 3GS z nowym bootromem zrobią w dwa tygodnie. Ile czasu minęło? Znacznie więcej...

potrafie czytac po angielsku w przeciwienstwie do niektorych 8-) (nie chodzi tu o JB geohot'a)

#7 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 10 lipca 2010 - 17:57

Od dość dawna "zaprzyjaźnione media" informują, że JB zostanie wydany po poprawce 4.0.1 aby apple nie mogło po raz kolejny zablokować możliwości złamania systemu.

#8 anonimejko

anonimejko
  • 56 postów
  • Skądponoć w kapuście znaleziony

Napisano 10 lipca 2010 - 18:00

a apple nie czyta blogów tych głównych hackerów ? ( tak mi się kiedyś pomyślało o tym) jakiś ważniejszy pracownik apple przeczyta informajce i mogą zmienić te wszystkie bb i inne ( nie wiem nie znam się) kiedy będzie aktualizacja softu mniej więcej? Pozdrawiam

#9 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 10 lipca 2010 - 19:18

Nawet jesli ktos z pracownikow apple czyta blog geohot'a czy dev-teamu, to i tak z nich sie nic nie dowie. Na swoich blogach nie umieszczaja technicznych informacji dotyczacych znalezionych exploitow. Apple z checia by te luki zalatalo, tylko ze oni sami nie wiedza gdzie ta luka bezpieczenstwa sie znajduje. Dopiero po tym jak ktos wypusci narzedzie do robienia jailbreak'a Apple wezmie pod lupe ta aplikacje i z niej dowie sie gdzie popelnili blad.

#10 dark_killer

dark_killer
  • 58 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 10 lipca 2010 - 19:38

Apple mogło by trochę pomyśleć i zaoferować takim pracę. A nie ta zabawa w kotka i myszke. Tylko wtedy nie istniał by jailbreak;)

#11 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 10 lipca 2010 - 20:13

Geohot, pff... Liczę na MuscleNerd.

#12 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lipca 2010 - 20:13

Jak mają exploit na bootrom to tylko nowy model iPhone'a może coś zmienić w tej kwestii.

#13 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lipca 2010 - 20:33

chyba że userland jb:)

#14 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lipca 2010 - 20:38

Wtedy właśnie kiepsko, bo aktualizacja oprogramowania może załatwić wszystko.

#15 kaczmi

kaczmi
  • 87 postów

Napisano 10 lipca 2010 - 22:19

Ludzie, a nie pomysleliscie kiedys o tym ze tak naprawde "JB" wcale nie przeszkadza "Apple".. Bo niby dlaczego by mialo!? Fakt!! Cydia zarobila ostatnio pare malych $$, ale Apple i tak jest nad kreska. Od czasu do czasu Apple wypusci nowy soft. Da szanse hackerom na poglowkowanie i wymyslenie jak teraz maja sie dostac do "JB". Ale tak naprawe wiecej zyskuja ty calym "JB" niz traca.

#16 AceT

AceT
  • 157 postów
  • SkądWieliczka

Napisano 10 lipca 2010 - 22:26

Ludzie, a nie pomysleliscie kiedys o tym ze tak naprawde "JB" wcale nie przeszkadza "Apple"..
Ale tak naprawe wiecej zyskuja ty calym "JB" niz traca.

Masz rację, wiele osób, w tym i ja, kupiło iTelefon nie ze względu na wygląd czy to prestiż jakim ten gadżet się cieszy a ze względu na możliwości.
Jestem pewny, że nie byłbym dziś w posiadaniu tego cudeńka gdyby nie JB umożliwiający nam wykorzystanie całego potencjały drzemiącego w tym urządzeniu.

#17 shog

shog
  • 669 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 10 lipca 2010 - 22:33

Masz rację, wiele osób, w tym i ja, kupiło iTelefon nie ze względu na wygląd czy to prestiż jakim ten gadżet się cieszy a ze względu na możliwości.
Jestem pewny, że nie byłbym dziś w posiadaniu tego cudeńka gdyby nie JB umożliwiający nam wykorzystanie całego potencjały drzemiącego w tym urządzeniu.

Zgadzam się. Mnie do kupna iPhone'a zachęciły głównie Winterboard i Backgrounder. 'Zwykły' iPhone bez JB wydawał mi się z początku bardzo nudny. Ciekawą sprawą jest to, w jaki sposób wszystko ewoluowało z czasem, bo obecnie mam telefon bez JB i żyje mi się z tym świetnie. ;)

#18 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 11 lipca 2010 - 00:04

Z reguły wszystko co odblokowane nas cieszy.

#19 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 11 lipca 2010 - 00:10

Zgadzam się. Mnie do kupna iPhone'a zachęciły głównie Winterboard i Backgrounder. 'Zwykły' iPhone bez JB wydawał mi się z początku bardzo nudny. Ciekawą sprawą jest to, w jaki sposób wszystko ewoluowało z czasem, bo obecnie mam telefon bez JB i żyje mi się z tym świetnie. ;)

Gdyż ci się znudzil, normalka... Ja kiedyś np. bawilem się w przerabianie urywkow mp3 jako dzwonki, teraz nie mam ani jedego, to już mój drugi fon gdzie mój dzwonek to stary retro xD
Mi jb jez bezbedny, simlock :/

#20 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 lipca 2010 - 00:32

Gdyż ci się znudzil, normalka...

Odpowiem bo mam podobnie.. JB wcale mi się nie znudził. Chodzi o to, że teraz 1. wszystko wygląda duuużo lepiej (1. tapeta pod ikonami 2. Retina display) 2. Multitasking - backgrounder + kirikae wymięka przy oryginalnym totalnie. I w sumie mimo pewnych ujemnych rzeczy nie mam wielkiej potrzeby na robienie JB już. Ale zrobię - bo uzależniłem się od iRealSMS i jego QuickReply z lockscreena - szkoda, że Apple nie dopuszcza appów powielających funkcje telefonu bo bym olał JB... no ale cóż.

#21 masterdunaj

masterdunaj
  • 4 postów

Napisano 11 lipca 2010 - 09:23

Jak GeoHot wyda jailbreaka na 4.0.1 to będzie święto, bo coś w niego nie wierze. Rozumiem, że nie chce wydać jailbreak-a aby Apple nie załatało luki, ale ciągle robi zdjęcia na swoim zafajdanym blogu, co mnie coraz bardziej irytuje. To jest tak jakby Microsoft lub Apple powiedzieli i zrobili zdjęcia jakiejś aplikacji, ale nie podali daty realizacji i na dodatek powiedzieli, że nie macie się pytać o czas realizacji bo ją coraz bardziej będą opóźniali. Trzeba przyznać GeoHot-owi, że naprawde ten jailbreak na 3GS były świetne, bo szybkie i właściwie bez problemów, ale jak już wspomniałem powoli przestaje w niego wierzyć gdy jego blog wypełnia się tylko nic niedającymi zdjęciami.

#22 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 postów

Napisano 11 lipca 2010 - 10:22

(...) Rozumiem, że nie chce wydać jailbreak-a aby Apple nie załatało luki, ale ciągle robi zdjęcia na swoim zafajdanym blogu, co mnie coraz bardziej irytuje. To jest tak jakby Microsoft lub Apple powiedzieli i zrobili zdjęcia jakiejś aplikacji, ale nie podali daty realizacji i na dodatek powiedzieli, że nie macie się pytać o czas realizacji bo ją coraz bardziej będą opóźniali. (...)

Jak masz problem, to w momencie wypuszczenia nowego JB, zademonstruj swoja irytacje i nie korzystaj z nowego narzedzia. Pokaz, ze za dlugo kazali wszystkim czekac i teraz niech sie pocaluja w tylek.

ehh

#23 Felmyst

Felmyst
  • 251 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 11 lipca 2010 - 11:31

potrafie czytac po angielsku w przeciwienstwie do niektorych 8-) (nie chodzi tu o JB geohot'a)

Fajnie. Też potrafię czytać po angielsku, ale co z tego? JB na nowy bootrom miał być, a nie ma. 4.0.1 miała być w któryś tam poniedziałek, a nie ma. Takie przewidywanie kiedy wyjdzie JB jest bez sensu, bo nikt nie wie kiedy będzie.

#24 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 11 lipca 2010 - 14:15

Jak chcecie pogadać(zapytać) z geohotem czy MuscleNerd to siedzą codziennie na IRC'u, server: chat.osx86.hu kanał: #iOS

#25 kaczmi

kaczmi
  • 87 postów

Napisano 12 lipca 2010 - 17:29

Geohot Withdraws from iPhone Jailbreak and Unlock Scene | Redmond Pie

no to na Geohot-a nie ma co liczyc :(

czyli JB dla 3GS new bootrom wyjdzie moze na gwiazdke :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych