Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 4 Jailbreak przez GeoHot

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Koziat

Koziat
  • 37 post贸w
  • Sk膮dOlsztyn

Napisano 10 lipca 2010 - 13:40

GeoHot ten sam kt贸ry wypu艣ci艂 blackra1n i blacksn0w w艂a艣nie Jailbreaks iPhone 4 pokazuj膮c na swoim blogu zdj臋cie iPhone 4 na kt贸rym widzimy Cydia

iPhone 4 Jailbreak przez GeoHot & On the iPhone: Meh
Do艂膮czona grafika

#2 Ament

Ament
  • 506 post贸w
  • Sk膮dCz臋stochowa

Napisano 10 lipca 2010 - 14:13

No i co z tego wynika? Absolutnie nic. Wszystkie te przeblyski i wpisy na blogach, twitterach itp mozna sobie wsadzic wiadomo gdzie skoro kazdy niby ma ale ogolnie nie ma* *Uzytkownik 3GSa z nowym bootromem, bez SHSH z 3.1.2.

#3 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 post贸w

Napisano 10 lipca 2010 - 14:39

No i co z tego wynika? Absolutnie nic. Wszystkie te przeblyski i wpisy na blogach, twitterach itp mozna sobie wsadzic wiadomo gdzie skoro kazdy niby ma ale ogolnie nie ma*

*Uzytkownik 3GSa z nowym bootromem, bez SHSH z 3.1.2.

Boze... widzisz i nie grzmisz. Jak kazdy ma ale ogolnie nie ma? Do szkoly i polskiego sie uczyc, albo zastanow sie nad sensem Twoich wypowiedzi!! To, ze ktos cos ma, nie oznacza wcale tego, ze musi sie tym z Toba dzielic, bo Ty masz taki kaprys. Informacja jest informacja i kolega wyzej sie nia z nami podzielil (wielkie dzieki Koziat), by chociazby poszerzyc nasza wiedze. Wracajac do tematu, program umozliwiajacy zrobienie JB (np. na 3gs z nowym bootromem czy tez iphonie 4) zostanie prawdopodobnie wypuszczony zaraz po tym, jak apple wypusci aktualizacje do iOS 4.

#4 Koziat

Koziat
  • 37 post贸w
  • Sk膮dOlsztyn

Napisano 10 lipca 2010 - 15:03

Dzieki TrustHappy wlasnie o to dokladnie chodzilo

#5 Felmyst

Felmyst
  • 251 post贸w
  • Sk膮dNowy S膮cz

Napisano 10 lipca 2010 - 16:38

TrustHappy sk膮d wiesz, 偶e zostanie wydany JB w momencie, gdy apple da poprawk臋? M贸wiono te偶, 偶e iOS4 na 3GS z nowym bootromem zrobi膮 w dwa tygodnie. Ile czasu min臋艂o? Znacznie wi臋cej...

#6 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 post贸w

Napisano 10 lipca 2010 - 17:40

TrustHappy sk膮d wiesz, 偶e zostanie wydany JB w momencie, gdy apple da poprawk臋? M贸wiono te偶, 偶e iOS4 na 3GS z nowym bootromem zrobi膮 w dwa tygodnie. Ile czasu min臋艂o? Znacznie wi臋cej...

potrafie czytac po angielsku w przeciwienstwie do niektorych 8-) (nie chodzi tu o JB geohot'a)

#7 Buebaka

Buebaka
  • 586 post贸w

Napisano 10 lipca 2010 - 17:57

Od do艣膰 dawna "zaprzyja藕nione media" informuj膮, 偶e JB zostanie wydany po poprawce 4.0.1 aby apple nie mog艂o po raz kolejny zablokowa膰 mo偶liwo艣ci z艂amania systemu.

#8 anonimejko

anonimejko
  • 56 post贸w
  • Sk膮dpono膰 w kapu艣cie znaleziony

Napisano 10 lipca 2010 - 18:00

a apple nie czyta blog贸w tych g艂贸wnych hacker贸w ? ( tak mi si臋 kiedy艣 pomy艣la艂o o tym) jaki艣 wa偶niejszy pracownik apple przeczyta informajce i mog膮 zmieni膰 te wszystkie bb i inne ( nie wiem nie znam si臋) kiedy b臋dzie aktualizacja softu mniej wi臋cej? Pozdrawiam

#9 night_hunter

night_hunter
  • 154 post贸w

Napisano 10 lipca 2010 - 19:18

Nawet jesli ktos z pracownikow apple czyta blog geohot'a czy dev-teamu, to i tak z nich sie nic nie dowie. Na swoich blogach nie umieszczaja technicznych informacji dotyczacych znalezionych exploitow. Apple z checia by te luki zalatalo, tylko ze oni sami nie wiedza gdzie ta luka bezpieczenstwa sie znajduje. Dopiero po tym jak ktos wypusci narzedzie do robienia jailbreak'a Apple wezmie pod lupe ta aplikacje i z niej dowie sie gdzie popelnili blad.

#10 dark_killer

dark_killer
  • 58 post贸w
  • Sk膮dPoznan, Poland, Poland

Napisano 10 lipca 2010 - 19:38

Apple mog艂o by troch臋 pomy艣le膰 i zaoferowa膰 takim prac臋. A nie ta zabawa w kotka i myszke. Tylko wtedy nie istnia艂 by jailbreak;)

#11 kleskus

kleskus
  • 821 post贸w

Napisano 10 lipca 2010 - 20:13

Geohot, pff... Licz臋 na MuscleNerd.

#12 dliwski

dliwski

• 15聽306 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 10 lipca 2010 - 20:13

Jak maj膮 exploit na bootrom to tylko nowy model iPhone'a mo偶e co艣 zmieni膰 w tej kwestii.

#13 kubateam

kubateam
  • 200 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 10 lipca 2010 - 20:33

chyba 偶e userland jb:)

#14 dliwski

dliwski

• 15聽306 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 10 lipca 2010 - 20:38

Wtedy w艂a艣nie kiepsko, bo aktualizacja oprogramowania mo偶e za艂atwi膰 wszystko.

#15 kaczmi

kaczmi
  • 87 post贸w

Napisano 10 lipca 2010 - 22:19

Ludzie, a nie pomysleliscie kiedys o tym ze tak naprawde "JB" wcale nie przeszkadza "Apple".. Bo niby dlaczego by mialo!? Fakt!! Cydia zarobila ostatnio pare malych $$, ale Apple i tak jest nad kreska. Od czasu do czasu Apple wypusci nowy soft. Da szanse hackerom na poglowkowanie i wymyslenie jak teraz maja sie dostac do "JB". Ale tak naprawe wiecej zyskuja ty calym "JB" niz traca.

#16 AceT

AceT
  • 157 post贸w
  • Sk膮dWieliczka

Napisano 10 lipca 2010 - 22:26

Ludzie, a nie pomysleliscie kiedys o tym ze tak naprawde "JB" wcale nie przeszkadza "Apple"..
Ale tak naprawe wiecej zyskuja ty calym "JB" niz traca.

Masz racj臋, wiele os贸b, w tym i ja, kupi艂o iTelefon nie ze wzgl臋du na wygl膮d czy to presti偶 jakim ten gad偶et si臋 cieszy a ze wzgl臋du na mo偶liwo艣ci.
Jestem pewny, 偶e nie by艂bym dzi艣 w posiadaniu tego cude艅ka gdyby nie JB umo偶liwiaj膮cy nam wykorzystanie ca艂ego potencja艂y drzemi膮cego w tym urz膮dzeniu.

#17 shog

shog
  • 669 post贸w
  • Sk膮dOlsztyn

Napisano 10 lipca 2010 - 22:33

Masz racj臋, wiele os贸b, w tym i ja, kupi艂o iTelefon nie ze wzgl臋du na wygl膮d czy to presti偶 jakim ten gad偶et si臋 cieszy a ze wzgl臋du na mo偶liwo艣ci.
Jestem pewny, 偶e nie by艂bym dzi艣 w posiadaniu tego cude艅ka gdyby nie JB umo偶liwiaj膮cy nam wykorzystanie ca艂ego potencja艂y drzemi膮cego w tym urz膮dzeniu.

Zgadzam si臋. Mnie do kupna iPhone'a zach臋ci艂y g艂贸wnie Winterboard i Backgrounder. 'Zwyk艂y' iPhone bez JB wydawa艂 mi si臋 z pocz膮tku bardzo nudny. Ciekaw膮 spraw膮 jest to, w jaki spos贸b wszystko ewoluowa艂o z czasem, bo obecnie mam telefon bez JB i 偶yje mi si臋 z tym 艣wietnie. ;)

#18 majkool

majkool
  • 4聽385 post贸w
  • Sk膮dPolice

Napisano 11 lipca 2010 - 00:04

Z regu艂y wszystko co odblokowane nas cieszy.

#19 dredg

dredg
  • 2聽452 post贸w
  • Sk膮dVendin les B茅thune

Napisano 11 lipca 2010 - 00:10

Zgadzam si臋. Mnie do kupna iPhone'a zach臋ci艂y g艂贸wnie Winterboard i Backgrounder. 'Zwyk艂y' iPhone bez JB wydawa艂 mi si臋 z pocz膮tku bardzo nudny. Ciekaw膮 spraw膮 jest to, w jaki spos贸b wszystko ewoluowa艂o z czasem, bo obecnie mam telefon bez JB i 偶yje mi si臋 z tym 艣wietnie. ;)

Gdy偶 ci si臋 znudzil, normalka... Ja kiedy艣 np. bawilem si臋 w przerabianie urywkow mp3 jako dzwonki, teraz nie mam ani jedego, to ju偶 m贸j drugi fon gdzie m贸j dzwonek to stary retro xD
Mi jb jez bezbedny, simlock :/

#20 narkoman

narkoman
  • 4聽360 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 11 lipca 2010 - 00:32

Gdy偶 ci si臋 znudzil, normalka...

Odpowiem bo mam podobnie.. JB wcale mi si臋 nie znudzi艂. Chodzi o to, 偶e teraz 1. wszystko wygl膮da duuu偶o lepiej (1. tapeta pod ikonami 2. Retina display) 2. Multitasking - backgrounder + kirikae wymi臋ka przy oryginalnym totalnie. I w sumie mimo pewnych ujemnych rzeczy nie mam wielkiej potrzeby na robienie JB ju偶. Ale zrobi臋 - bo uzale偶ni艂em si臋 od iRealSMS i jego QuickReply z lockscreena - szkoda, 偶e Apple nie dopuszcza app贸w powielaj膮cych funkcje telefonu bo bym ola艂 JB... no ale c贸偶.

#21 masterdunaj

masterdunaj
  • 4 post贸w

Napisano 11 lipca 2010 - 09:23

Jak GeoHot wyda jailbreaka na 4.0.1 to b臋dzie 艣wi臋to, bo co艣 w niego nie wierze. Rozumiem, 偶e nie chce wyda膰 jailbreak-a aby Apple nie za艂ata艂o luki, ale ci膮gle robi zdj臋cia na swoim zafajdanym blogu, co mnie coraz bardziej irytuje. To jest tak jakby Microsoft lub Apple powiedzieli i zrobili zdj臋cia jakiej艣 aplikacji, ale nie podali daty realizacji i na dodatek powiedzieli, 偶e nie macie si臋 pyta膰 o czas realizacji bo j膮 coraz bardziej b臋d膮 op贸藕niali. Trzeba przyzna膰 GeoHot-owi, 偶e naprawde ten jailbreak na 3GS by艂y 艣wietne, bo szybkie i w艂a艣ciwie bez problem贸w, ale jak ju偶 wspomnia艂em powoli przestaje w niego wierzy膰 gdy jego blog wype艂nia si臋 tylko nic niedaj膮cymi zdj臋ciami.

#22 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 post贸w

Napisano 11 lipca 2010 - 10:22

(...) Rozumiem, 偶e nie chce wyda膰 jailbreak-a aby Apple nie za艂ata艂o luki, ale ci膮gle robi zdj臋cia na swoim zafajdanym blogu, co mnie coraz bardziej irytuje. To jest tak jakby Microsoft lub Apple powiedzieli i zrobili zdj臋cia jakiej艣 aplikacji, ale nie podali daty realizacji i na dodatek powiedzieli, 偶e nie macie si臋 pyta膰 o czas realizacji bo j膮 coraz bardziej b臋d膮 op贸藕niali. (...)

Jak masz problem, to w momencie wypuszczenia nowego JB, zademonstruj swoja irytacje i nie korzystaj z nowego narzedzia. Pokaz, ze za dlugo kazali wszystkim czekac i teraz niech sie pocaluja w tylek.

ehh

#23 Felmyst

Felmyst
  • 251 post贸w
  • Sk膮dNowy S膮cz

Napisano 11 lipca 2010 - 11:31

potrafie czytac po angielsku w przeciwienstwie do niektorych 8-) (nie chodzi tu o JB geohot'a)

Fajnie. Te偶 potrafi臋 czyta膰 po angielsku, ale co z tego? JB na nowy bootrom mia艂 by膰, a nie ma. 4.0.1 mia艂a by膰 w kt贸ry艣 tam poniedzia艂ek, a nie ma. Takie przewidywanie kiedy wyjdzie JB jest bez sensu, bo nikt nie wie kiedy b臋dzie.

#24 emigrant

emigrant
  • 2聽397 post贸w
  • Sk膮dBia艂ystok铮縉ew York-Bklyn

Napisano 11 lipca 2010 - 14:15

Jak chcecie pogada膰(zapyta膰) z geohotem czy MuscleNerd to siedz膮 codziennie na IRC'u, server: chat.osx86.hu kana艂: #iOS

#25 kaczmi

kaczmi
  • 87 post贸w

Napisano 12 lipca 2010 - 17:29

Geohot Withdraws from iPhone Jailbreak and Unlock Scene | Redmond Pie

no to na Geohot-a nie ma co liczyc :(

czyli JB dla 3GS new bootrom wyjdzie moze na gwiazdke :P

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych