Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Najlepszy program do obsługi DWG

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 09 July 2010 - 08:35

Witam,w firmie w której pracuje drukuje się rysunki wielkoformatowe które klienci przynoszą w pdf albo dwg. I tu się pojawia problem,komputer z windowsem który to obsługuje,co chwila łapie wirusy-klienci przynoszą rysunki na penach zazwyczaj więc to zrozumiałe, format dysku co miesiąc nie za bardzo się tu uśmiecha więc jest plan kupna maka na to miejsce. Teraz podstawowe wymaganie to takie by był jakiś (najlepiej darmowy) program do przeglądania/drukowania plików dwg. Na windowsie używamy DWG TrueView 2011 firmy autodesk i jest on idealny do tych zastosowań,niestety nie ma wersji na mac os :( Program ten nie musi mieć możliwości edycji,wystarczy podgląd i druk.Ze strony appla zassałem parę trialów paru programów ale każdemu "coś" brakuje, 2 kryterium to prostota obsługi(coś na wzór dwg trueview) Ktoś ma styczność z tego typu pracą i programami ,byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 09 July 2010 - 08:52

Nie zwalaj winy na wirusy, pendrajwy i windowsy, to jest śmieszne. Wyłacz autorun, zainwestuj w doby program AV i już przestań, bo robisz z siebie, no wiesz kogo. Sorry. Ale śmieszne to jest. Wszyscy używają pendrajwy na około, a jakoś nie słyszę żeby komuś wirusy się lęgły jak tobie. Skoro Autodesk nie zrobił takie narzędzia pod OSX to nawet jak coś znajdziesz innej firmy to myślę że będzie kiepskie.

#3 1084

1084
  • 495 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 July 2010 - 09:18

Może jak wyjdzie Autocad na MAC'a to Autodesk wypuści też True View. Z darmowych przeglądarek w miarę dobra jest Solid Works eDrawings ale drukowanie z tego nie jest przyjemne :/ więc na razie kupowanie MAC'a do drukowania DWG to nie jest najlepszy pomysł...

#4 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 09 July 2010 - 09:52

Nie zwalaj winy na wirusy, pendrajwy i windowsy, to jest śmieszne. Wyłacz autorun, zainwestuj w doby program AV i już przestań, bo robisz z siebie, no wiesz kogo. Sorry. Ale śmieszne to jest. Wszyscy używają pendrajwy na około, a jakoś nie słyszę żeby komuś wirusy się lęgły jak tobie.

Skoro Autodesk nie zrobił takie narzędzia pod OSX to nawet jak coś znajdziesz innej firmy to myślę że będzie kiepskie.

Czyli eset nod32 jest kiepskim programem av wg ciebie ?
Jeżeli dziennie przychodzi po 30 osób ze swoimi pendrajwami no to jednak się grubo mylisz jeśli sądzisz że nie będzie wirusów, nod32 co podłączenie pendrajwa krzyczy że wiry, to że firmową pocztę rozjeb*** ,zostaliśmy wpisani na jakąś listę adresów spamowych to też wina alladyna i jego lampy ?
To że komp co chwila się restartuje, po pewnym czasie w ogóle windows nie wstaje to też wina czarodziejek z księżyca ?
Sorry ale co jak co,o swoje podwórko potrafię zadbać a w tym wypadku nic się na to nie poradzi.
I nie pi*** mi że temat wirusów nie istnieje
I nie to jest tematem mojego pytania tak btw, ale skoro wiesz lepiej że nie mam wirusów to ok.
Sorry że tak ostro ale nie lubię takich rozmów w stylu ty się nie znasz ,ja wiem lepiej.

A co do tematu to własnie chodzi o to że priorytet to drukowanie jest,muszą być zaawansowane opcje jakeiś

#5 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 09 July 2010 - 09:53

a daj spokój.

#6 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 09 July 2010 - 10:14

a daj spokój.

tak myślałem...

#7 1084

1084
  • 495 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 July 2010 - 10:36

Jest jeszcze jeden sposób na otwieranie DWG... Możesz zainstalować ArchiCAD'a :) Z wersji na wersję poprawiają współpracę z DWG. Bez klucza sprzętowego uruchomi się w 'trybie demo'. Nie można w tym trybie zapisywać ale można drukować co czyni ArchiCAD'a darmową przeglądarką DWG.

#8 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 09 July 2010 - 10:48

o no to może być jakaś alternatywa,spróbuję to zrobić

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users