Witam,
Właśnie stałem się szczęśliwym(?) posiadaczem sensora nike+ i wszystko byłoby piękne, gdyby nie jeden szkopuł. Nie chcę kupować butów Nike, jako że biegam już jakiś czas, przeto buty do biegania już posiadam, biega mi się w nich dobrze i nie uśmiecha mi się ich wyrzucać tylko dlatego, że nie mają dołka w podeszwie.
W każdym razie, założyłem czujnik za sznurówki, potrząsnąłem energicznie nogą i niby wszystko się trzymało. So far so good. Jednak pierwszy trening to była katastrofa. Nie zdążyłem przebiec nawet kilometra a zdążyłem zgubić czujnik dwa razy:/
Macie jakieś domowe (i niedomowe) sposoby na bieganie w butach nie-Nike z sensorem Nike+?
Pozdrawiam

Nike+ i "niekompatybilne" buty
Rozpoczęty przez
ciasteczkowy666
, 07 lip 2010 21:27
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 lipca 2010 - 21:27
Napisano 07 lipca 2010 - 21:36
coś takiego?
Napisano 07 lipca 2010 - 21:50
Haha, pomysłowe;) Na pierwszy rzut oka, co prawda wygląda dosyć prowizorycznie, ale spróbuję następnym razem;)
Napisano 08 lipca 2010 - 10:11
Ja mam coś takiego, sprawdza się doskonale:
Nike + ipod sensor (adapter) nowy model (1107625493) - Aukcje internetowe Allegro
Nike + ipod sensor (adapter) nowy model (1107625493) - Aukcje internetowe Allegro
Napisano 08 lipca 2010 - 20:01
Podoba mi się
Póki co, jednak postawiłem na prowizorkę 500%, mianowicie przykleiłem sensor do języka buta taśmą klejącą
Daje radę

Napisano 09 lipca 2010 - 14:50
a nieda się wsadzić tego odbiornika pod wkładkę jakoś? nie wiem właściwie jak on wygląda i czy nie zgniótł by się

Napisano 10 lipca 2010 - 12:27
Trochę by się nie dało biegać, bo strasznie by to gniotlo w stopę

Napisano 17 lipca 2010 - 22:50
Ja tam wsadzam w skarpetkę między duży palec u stopy i kolejny. Całkiem wygodne, ale powyżej 7 km zaczyna uwierać... Ale generalnie przy dłuższych dystansach kompatybilne buty zaczynają być koniecznością, niestety
Napisano 18 lipca 2010 - 08:18
Ja w butach NB daję pomiędzy sznurówki a język - daje radę - nie wypada

Napisano 18 lipca 2010 - 09:19
A ja wydałem 300 zł na buty Nike + i nic mnie nie uwiera i biega się dobrze.
Napisano 18 lipca 2010 - 09:42
Sposób podany w linku z YouTube przez Empirycznego jest idealny. Kupowanie butów z Nike+ jest idiotyczne bo , co kuriozalne - ni jak nadają się do biegania. System Air z tych butów działa gorzej niż w moich "cywilnych" Air Maxach 90 czy 1. Jedyny model godny uwagi, który nie rozpieprzy ci stawów to Air Zoom Moire ( w kolorystyce Verdict, już w ogóle robi wrażenie).
Sam biegam w asicsach kayano. Pomijam już fakt dokładnego sprawdzenia swojej stopi pod kątem doboru butów i poczytania czegokolwiek:
Shoes and Gear Video | Runner's World
Odradzam dobieranie butów z programem nike+...
Sam biegam w asicsach kayano. Pomijam już fakt dokładnego sprawdzenia swojej stopi pod kątem doboru butów i poczytania czegokolwiek:
Shoes and Gear Video | Runner's World
Odradzam dobieranie butów z programem nike+...
Napisano 18 lipca 2010 - 09:47
Ja kupiłem air span 7 dla stopy pronującej (bo taką posiadam) i są bardzo dobre. A biegam po 70 km tygodniowo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych