Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 22 stycznia 2007 - 20:10
Napisano 22 stycznia 2007 - 20:28
Witam! Uczę się na geodetę i ciągle słyszę, że obecnie większość robi się na komputerach. Normalnie przyjąłbym to z radością, ale... No właśnie. Czy ktoś orientuje się może, czy na mac'a są programy geodezyjne :?: Bo jak na razie, to wszystkie spotkałem tylko na winshit'a :/ Nie chciałbym się rozczarować, ale wszystko wskazuje na to, że chyba nie ma odpowiedników na Mac OS'a... A tak zupełnie z innej beczki, korzystając z okazji
Pytanie dla osób z forum, które obecnie przebywają za granicą: czy nie orientujecie się, jak wygląda zapotrzebowanie rynku pracy na geodetów :?: Trzeba myśleć o przyszłości
![]()
![]()
Napisano 22 stycznia 2007 - 20:47
Napisano 22 stycznia 2007 - 21:23
Wielkie dzięki
Faktycznie- najbardziej zainteresował mnie Ptyhagoras, ponieważ Nonio C, VectorWorks Landmark i ArchiTerra, to programy do projektowania terenu
Szkoda, że ten programik taki drogi, ale cieszy mnie, że w ogóle jest coś takiego na mac'a, bo to znaczy, że nie muszę się martwić (w tym kontekście) o przyszłość
Za programy masz u mnie punkcik, ale nadal pozostała kwestia zagranicznych rynków pracy. Może ktoś wie, jak się przedstawia sytuacja :?: Będę wdzięczny za każde info :]
Napisano 22 stycznia 2007 - 21:31
Napisano 22 stycznia 2007 - 21:50
Raczej miałem na myśli kraje anglo bądź niemieckojęzyczne (ze wskazaniem na te pierwsze). Czyli coś w rodzaju Anglii, NIemiec, Austrii, Szwajcarii i ew. USA. Co prawda do czasu, kiedy zacznę pracę jeszcze trochę wody upłynie, ale chciałem się dowiedzieć czy trwanie na tej ścieżce geodezyjnej ma sens...
Napisano 22 stycznia 2007 - 22:06
Napisano 22 stycznia 2007 - 22:09
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych