Programy geodezyjne
Posted 22 January 2007 - 20:10
Posted 22 January 2007 - 20:28
Witam! Uczę się na geodetę i ciągle słyszę, że obecnie większość robi się na komputerach. Normalnie przyjąłbym to z radością, ale... No właśnie. Czy ktoś orientuje się może, czy na mac'a są programy geodezyjne :?: Bo jak na razie, to wszystkie spotkałem tylko na winshit'a :/ Nie chciałbym się rozczarować, ale wszystko wskazuje na to, że chyba nie ma odpowiedników na Mac OS'a... A tak zupełnie z innej beczki, korzystając z okazji
Pytanie dla osób z forum, które obecnie przebywają za granicą: czy nie orientujecie się, jak wygląda zapotrzebowanie rynku pracy na geodetów :?: Trzeba myśleć o przyszłości
![]()
![]()
Interstudio Nonio C i DigiCad , Domus Terria ( mniejsza wersja Nonio C)patrz na stronie : www.interstudio.net
Pythagoras CAD-GIS patrz na stronie : www.pythagoras.net - mysle ze ten bedzie najciekawszy dla ciebie ale cena...straszna u polskiego dystrybutora najwyzsza wersja to ok 5 tysiakow
VectorWorks Landmark patrz na stronie: www.nemetschek.net
jeszcze looknij tu http://www.cigraph.com/ ArchiTerra dodatek do ArchiCadu, ktory dla studentow jest darmowy
- surveyor likes this
Posted 22 January 2007 - 20:47
Posted 22 January 2007 - 21:23
Wielkie dzięki
Faktycznie- najbardziej zainteresował mnie Ptyhagoras, ponieważ Nonio C, VectorWorks Landmark i ArchiTerra, to programy do projektowania terenu
Szkoda, że ten programik taki drogi, ale cieszy mnie, że w ogóle jest coś takiego na mac'a, bo to znaczy, że nie muszę się martwić (w tym kontekście) o przyszłość
Za programy masz u mnie punkcik, ale nadal pozostała kwestia zagranicznych rynków pracy. Może ktoś wie, jak się przedstawia sytuacja :?: Będę wdzięczny za każde info :]
nie ma za co...a jakie kraje cie interesuja ? anglia ? niemcy ? austria ?
Posted 22 January 2007 - 21:31
Posted 22 January 2007 - 21:50
Raczej miałem na myśli kraje anglo bądź niemieckojęzyczne (ze wskazaniem na te pierwsze). Czyli coś w rodzaju Anglii, NIemiec, Austrii, Szwajcarii i ew. USA. Co prawda do czasu, kiedy zacznę pracę jeszcze trochę wody upłynie, ale chciałem się dowiedzieć czy trwanie na tej ścieżce geodezyjnej ma sens...
moze to cos pomoze :
http://jobsearch.mon...Surveyor&re=112
...
moze to ostatnie nie wskazuje na duza ilosc ale jest tego duzo .... duzo tez zalezy od twojej specjalnosci...czy to bedzie
Geodezja i Nawigacja Satelitarna
Geodezja Inżynieryjno - Przemysłowa
Kataster i Gospodarka Nieruchomościami
Fotogrametria i Teledetekcja
Kartografia i Systemy Informacji Geograficznej
Systemy Informacji Przestrzennej ...
rozne specjalnosci rozne firmy... w jednym fachu tylko robisz pomiary i je wizualizujesz w drugim zas np pomagasz w udoskonaleniu pomiarow czy to satelitarnych czy jakis innych nowinek i pomagasz w realizacji np oprogramowania itd....
kupe roboty jest...ale mysle ze masz jeszcze duzo czasu zastanowic sie nad specjalnoscia...
jedne sa prostsze zas inne sa trudniejsze
ale mysle ze na studiach jeszcze bedziesz mial wystarczajco czasu znalezc to co sie tobie podoba... jak sie jest dobry w swoim FACHU to mozna wszedzie dobrze zarobic
Posted 22 January 2007 - 22:06
Posted 22 January 2007 - 22:09
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users