Witam.
Mam problem ze swoim iphone 3G a mianowicie kiedy nacisnę obudowe górną (po lewej stronie głośnika) nawet lekko to iphone sie włącza na tryb cichy nawet jak jest suwak z boku do góry a gdy puszcze to się włącza tryb normalny(głośny). I tak można w kółko. Gdy noszę w kieszeni to non stop mi wibruje on bo sie naciska ta szybka :/
Także słuchając muzyki idąc na przystanek samo mi się przycisza ... wtedy muszę sobie podgłośnić muzykę lecz po krótkiej chwili gdy wsadzę telefon do kieszeni ide sobie ide a tu pyk znów się ścisza muzyka do zera ;/ tak jak by naciskał się klawisz do przyciszania.
Kiedyś miałem takie coś że naciskałem przycisk przyciszenie z boku i nie chciało sie przyciszyc tylko np było na 6 kratce i daje przycisz to mrugała 7 kratka i nie dało przyciszyć to samo jak chcialem podgłośnić mrugała 7 kratka (tak jak by sie coś zacięło).
Czy to błąd oprogramowania czy jednak sprzętowe cos?
Pozrawiam

Samoczynne włączanie trybu cichego i przyciszanie się
Started by
kris1992
, 06 Jul 2010 14:31
8 replies to this topic
Posted 06 July 2010 - 14:31
Posted 06 July 2010 - 14:36
Wyłącz i włącz urządzenie. Nieraz też przeskakują mi kreseczki głośności. Jeśli nadal to sam to soft nie ma z tym nic wspólnego (czego jestem pewien). Czy telefon nie upadł ci ostatnio?
Posted 06 July 2010 - 17:18
nie nie upadł. A wyłączenie nic nie daje ... nie wiem czy to ważne ale dzień po wgraniu pliku com.apple(coś tam) do deamonów podwyższający pamieć ram zaczęło wariować właśnie to podgłaśnianie i przyciszanie :/ i właśnie nie wiem o co kaman :/ pzdr
Posted 06 July 2010 - 17:57
Nie wgrywaj i nie modyfikuj daemon'ów, bo tylko stwarzają problemy w iPhone sam się kiedyś tym bawiłem jeszcze przed oficjalnymi listami i nic z tego nie wychodziło dobrego, także duże prawdopodobieństwo, że to właśnie od tego takie cuda.
Jeśli nie to będziemy szukać dalej w czym problem...
Pozdrawiam
Posted 06 July 2010 - 18:10
to co reinstalka softu czy tylko usunięcie tego deamona?
Posted 06 July 2010 - 22:03
reinstalka

Posted 07 July 2010 - 17:00
kurcze ;/
Zrobiłem co kazaliście i klapa...
Chyba coś się stało z iphonem...
Może jakiś mózg który rozbierał iphone powie co może być nie tak ....
Poprostu gdy mam właczone tryb głośny naciskając na górną obudowę (szklana) koło tego suwaka do włączania trybu cichego tak się dzieje a jeśli mam tryb cichy jest wporządku (no bo przecież się nie przełączy z trybu cichego znów w tryb cichy i dlatego nie wibruje).
To samo z głośnością samo sie podgłasnia i samo przycisza jak sie naciśnie obudowę ale mi sie wydaje ze z tyłu (nie mogę do tego dojść dokładnie w którym miejscu)
Może jakieś zwarcie następuje albo co bo ja już zielony jestem czy tylko serwis pomoże??
Posted 09 July 2010 - 13:25
nie ma nikogo kto by pomógł?

Posted 09 July 2010 - 14:18
Możliwe, że to problem z taśmą przy przełączniku głośności. Można się w to bawić samemu ale na przykład ja znając swój stan wiedzy nie ryzykowałbym tego nie mając kasy na jeszcze poważniejszą naprawę. W każdym razie polecam odezwać się do jakiegoś serwisu i poprosić o darmową diagnozę. Będzie wiadomo o co chodzi a i pewnie problem zostanie zlikwidowany.
Jeśli chodzi zaś o deamony to nie zawsze jest tak jak mówi Majkool - nie musi to przynieść problemów. Z mojego doświadczenia wnioskuję jednak, że nie przyśpieszają one telefonu w żaden sposób więc nie ma to głębszego sensu
Jeśli chodzi zaś o deamony to nie zawsze jest tak jak mówi Majkool - nie musi to przynieść problemów. Z mojego doświadczenia wnioskuję jednak, że nie przyśpieszają one telefonu w żaden sposób więc nie ma to głębszego sensu

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users