Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#2276 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 maja 2014 - 19:07

Tu nic niczemu nie zaprzecza poprostu dajesz kazdemu do zrozumienia ze jesli myslisz ze cos kosztuje 4,5 to jest to najlepsze i zapewne tak wiekszosc ludzi traktuje sprzet apple gdzie placa to mysla ze maja najlepsze i nie moze sie popsuc... Nic bardziej mylnego...

Cena nie zawsze jest wyznacznikiem tego czy cos sie the best. Uwiez ze jest wiele sluchawek co kosztuja do 200zl a bija te za 1000zl... i nie tylko sluchawek z duza iloscia sprzetu tak jest tylko marketing robi swoje ;)

Zalezy do czego potrzebujesz tego bo kilku milimetrowy driver ktory napedza wiekszosci sluchawek pchelek czyli dokanalowych nie zagra tak samo jak driver 40-50mm. Sluchawki dokanalowe w najwiekszym stopniu niszcza sluch ale to juz tak na dla ciekawostki.

Wszystko ma swoje plusy i minusy.

No bo jest. SE 846 zostaly uznane za najlepsze nie customowe dokonalowki.
A, ze niszcza sluch to najwieksza bzdura jaka da sie o dokanalowkach powiedziec. Dzieki najlepszej izolacji halasu, na dokanalowkach sluchasz muzyki duzo ciszej co wrecz oszczedza sluch a nie niszczy.

#2277 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 20 maja 2014 - 21:53

A, ze niszcza sluch to najwieksza bzdura jaka da sie o dokanalowkach powiedziec. Dzieki najlepszej izolacji halasu, na dokanalowkach sluchasz muzyki duzo ciszej co wrecz oszczedza sluch a nie niszczy.

No z jednej strony tak jest. Natomiast z drugiej strony mówi się, że najmniej niszczą słuch słuchawki nauszne, bo dźwięk nie jest przekazywany bezpośrednio do ucha, tylko zanim do niego trafi ulega pewnemu osłabieniu w wyniku drogi jaką musi przebyć zanim dotrze do wnętrza ucha. Sam nie wiem w co wierzyć i jaka jest prawda, wiem natomiast, że używam różnych słuchawek od dawna i jakoś pogorszenia słuchu nie odczuwam.

#2278 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 21 maja 2014 - 07:08

No bo jest. SE 846 zostaly uznane za najlepsze nie customowe dokonalowki.

Skoro tak mowisz dam Ci prosty przyklad twojej dziwnej tezy. Gram w klubie mam ze soba swoje v mody ktory otulaja cale ucha nawet za malzowina i z tylu ucha gdzie 20% dzwiekow dociera do czlowieka nawet jak zatkasz ucho stoperem. W przypadku v-mody i innych sluchawek typu over ear dzwiek jest izolowany a dziwnym trafem przy uzyciu dokanalowek z logitecha bodajze IE7 jest tragedia wiec prosze zanim poczytasz cos gdzies sprawdz sam bo nie tylko przez wlot ucha dzwieki docieraja do organizmu jak nie wierzysz zapraszam na politechnike czestochowska na inzynierie dzwieku nauczysz sie czegos...

ps. a to ze dostaja nagrody to wiesz ja na to patrze tak jak na testy opon gdzie wiekszosc rzeczy dzisiaj jest ustawione. Tak samo bylo z zachwalanymi Bayerdynamic DT 1350 ktore kupilem odrazu i jeszcze szybciej sprzedalem kupa go*** nie sluchawki. Juz nie wspomne o jakis Beatsa czy SMS.

Pamietajmy, ze kazdy ma inny sluchai kazdy przywiazuje do innych tonow wieksza wage ja wole wszystko zbalansowane tak jak mi to daja Genelecki 1032A. Sluchawki i glosniki to jest temat rzeka i tak kazdy bedzie uwazal swoje za lepsze dlatego ja doradzam udac sie samemu na odsluchy wylaczyc jakies debilne korektory podbicia basu i kupowac tak zeby byc zadowolonym a testy zostawic podpukionym firma i redakcja.

Peace

#2279 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 21 maja 2014 - 12:19

To jakie słuchawki są najlepsze to już jest bardziej subiektywny gust, owszem recenzję można czytasz, chociaż proponuje te nie sponsorowane, z różnych for, wypowiedzi użytkowników. Dwa że słuchawki muszą mięć synergię z odtwarzaczem, nie ważne czy to będzie iphona, ipod czy jakikolwiek inny telefon, odtwarzacz, ale należy wybierać pod własny gust, czyli takie jakie nam się podoba.

#2280 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 maja 2014 - 15:27

Skoro tak mowisz dam Ci prosty przyklad twojej dziwnej tezy. Gram w klubie mam ze soba swoje v mody ktory otulaja cale ucha nawet za malzowina i z tylu ucha gdzie 20% dzwiekow dociera do czlowieka nawet jak zatkasz ucho stoperem. W przypadku v-mody i innych sluchawek typu over ear dzwiek jest izolowany a dziwnym trafem przy uzyciu dokanalowek z logitecha bodajze IE7 jest tragedia wiec prosze zanim poczytasz cos gdzies sprawdz sam bo nie tylko przez wlot ucha dzwieki docieraja do organizmu jak nie wierzysz zapraszam na politechnike czestochowska na inzynierie dzwieku nauczysz sie czegos...

ps. a to ze dostaja nagrody to wiesz ja na to patrze tak jak na testy opon gdzie wiekszosc rzeczy dzisiaj jest ustawione. Tak samo bylo z zachwalanymi Bayerdynamic DT 1350 ktore kupilem odrazu i jeszcze szybciej sprzedalem kupa go*** nie sluchawki. Juz nie wspomne o jakis Beatsa czy SMS.

Pamietajmy, ze kazdy ma inny sluchai kazdy przywiazuje do innych tonow wieksza wage ja wole wszystko zbalansowane tak jak mi to daja Genelecki 1032A. Sluchawki i glosniki to jest temat rzeka i tak kazdy bedzie uwazal swoje za lepsze dlatego ja doradzam udac sie samemu na odsluchy wylaczyc jakies debilne korektory podbicia basu i kupowac tak zeby byc zadowolonym a testy zostawic podpukionym firma i redakcja.

Peace

Rownie dobrze ja moge to samo powiedziec o tym co sam napisales. Wychodzi na to, ze ani Ty ode mnie ani ja od Ciebie nic sie nie dowiemy, wiec koniec dyskusji :D A na sluchawki takich firm jak Logitech (wylaczajac UE) to nawet nie patrze bo szkoda czasu. To Ty kup SE846 albo Astell&Kern AK-R03 i bedziemy mogli o dokanalowkach doknczyc temat.

#2281 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 21 maja 2014 - 18:35

Przy temacie to AK-R03 podobno sa/maja byc platne odsluchy:D

- - - Połączono posty - - -

no i wlasnie sie dowiedzialem ze sluchawki maja taka cene glwnie z powodu logo "a&k" poniewaz: 1299.00$ JH Audio Sirens Series Roxanne Universal IEM jest tym samym produktem podobno:) i to 3k zl tanszym :)

#2282 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 maja 2014 - 23:51

Nie tym samym bo sa zrobione z innego materialu.

#2283 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 22 maja 2014 - 06:47

Rownie dobrze ja moge to samo powiedziec o tym co sam napisales. Wychodzi na to, ze ani Ty ode mnie ani ja od Ciebie nic sie nie dowiemy, wiec koniec dyskusji :D A na sluchawki takich firm jak Logitech (wylaczajac UE) to nawet nie patrze bo szkoda czasu. To Ty kup SE846 albo Astell&Kern AK-R03 i bedziemy mogli o dokanalowkach doknczyc temat.

4,5K wole dolozyc do Glosnikow Focala Utopia niz meczyc sie ze sluchawkami ;)

Dla mnie dziwne jest podejscie jak piszesz, ze nie zwracasz uwagi na nic ponizej UE od logitecha, ktory i tak wcale nie jest rewelacyjny jak za ta kase. Duzo znajomych ode mnie co dla przykladu jezdzi autami do 1banki typu Merc w AMG i innymi pasciami zaczyna wlasnie patrzec na produkty z nizszej polki co jezdzi kowalki bo okazuja sie byc lepsze i mniej awaryjne oraz nie tak przereklamowane jak te topowe.

Mialem Ultrasone, Grado i Denony audiofilskie ale napawde nie jara mnie dzwiek z nich gdyz ja nie szukam nic sztucznego a tego zeby to co sie wydobedzie z tego bylo naturalne jak sie zrobi. Jak widac kazdy ma inne zapotrzebowanie na dzwiek ;) i ja patrze na kazde sluchawki i inne rzeczy tanske niz topowe firmy bo juz nie raz sprzed dla przecietnego kowalskiego mnie zaskoczyl milej niz sprzet dla audiofila najprostrzy przyklad firma Sonnos...

Podziekowal i koniec dyskusji jak chciales :)

- - - Połączono posty - - -

Nie tym samym bo sa zrobione z innego materialu.

Ale co jest z innego materialu drivery? ze bedzie to gralo inaczej :>

#2284 Przeemek

Przeemek
  • 2 postów

Napisano 04 czerwca 2014 - 15:04

Siemanko poszukuję słuchawek do touch'a 5 w grę wchodzą słuchawki dokanałowe z dobrze kontrolowanym basem, gdyż przeważnie słucham dubstepu, no ostatnio wkroczyłem w death rap więc i środek byłby wskazany. Cena do 200zł. Coś doradzicie?

#2285 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 czerwca 2014 - 12:47

Witam,
Szukam dobrych słuchawek z mikrofonem do iPhone'a 5s. Co sądzicie, warto zainwestować w model beatsy dr dre lady gaga?
Beats by Dr. Dre Heartbeats 2 Lady Gaga (czarny) - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

#2286 Headshotpl

Headshotpl
  • 17 postów

Napisano 09 czerwca 2014 - 17:39

Zna ktoś jakieś dobre słuchawki zewnętrzne brzmiące podobnie lub lepiej jak earpodsy dołonczane do ipoda do 200 złotych? Szukałem w sklepach i wszystkie brzmiały gorzej a lepiej brzmiały tylko te 500 i w góre (mediamarkt) dajcie pare propozycji

#2287 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 11 czerwca 2014 - 21:38

Witam,
Szukam dobrych słuchawek z mikrofonem do iPhone'a 5s. Co sądzicie, warto zainwestować w model beatsy dr dre lady gaga?
Beats by Dr. Dre Heartbeats 2 Lady Gaga (czarny) - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Beats dzwiek okropny

#2288 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 11 czerwca 2014 - 23:56

Witam,

Jeśli chcesz dopłacić 60% ceny za logo to śmiało bierz ;)

Beats dzwiek okropny

Nie okropny - nie warty swojej ceny...

#2289 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 12 czerwca 2014 - 01:15

Beats dzwiek okropny

Beats executive fajnie grają ale przy tej cenie to wolę dopłacić 300 zł do H6.

#2290 ralfs269

ralfs269
  • 45 postów

Napisano 13 czerwca 2014 - 17:55

Bardzo dużo jeżdżę samochodem, mam zestaw głośnomówiący, ale ludzie narzekają że słabo mnie słychać, a jak ktoś rozmawia ze mną też przez zestaw to wtedy ja też słabo słyszę. Miałem już kiedyś słuchawkę Jabry zakładaną za ucho, ale jak trzeba było szybko ją założyć to zawsze był problem. Miałem jakąś Nokię ale szybko ją sprzedałem bo słabo się trzymała ucha. Ostatnio używałem Nokii BH-904 i dość fajnie trzyma się ucha, ale jakość dźwięku dość słaba i uszkodziła mi się największa wkładka a z mniejszymi słuchawka trochę odstaje od ucha. Stąd też pomysł aby w końcu kupić jakąś porządną słuchawkę. Słuchawka ma być na bluetooth'a. Najchętniej bym kupił jakieś na pałąku, ale musiały by być douszne, żebym słyszał co się dzieje na drodze, ale wszystkie jakie znalazłem to są z kablami, a takich nie chcę. Najbardziej zastanawiam się nad Bose series 2, lub Sennheiser VMX200. Do słuchawek muszą się dać podłączyć 2 smartfony. Czy ktos może coś polecić?

#2291 m.jagger

m.jagger
  • 8 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 czerwca 2014 - 21:40

Polecam słuchawki Plantronics z serii Voyager np. model Legend, [URL="http://www.plantronics.com/us/product/voyager-legend-cs?skuId=sku6550050"]dokładniejszy opis [/URL], są wygodne - dzięki umieszczonej za uchem baterii dobrze się trzymają i mają długi czas rozmów. Dźwięk jest super - czysty i głośny. Informują głosowo o zużyciu baterii. Można podłączyć do dwóch urządzeń. Używam starszej wersji i jest super.

#2292 Sinv

Sinv
  • 32 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 lipca 2014 - 07:59

Hej. Krótko mówiąc potrzebuję wygodnych słuchawek do biegania (najlepiej nie dokanałowych) do iPhone 5S. Znaczy mają trzymać się dobrze na głowie i nie przeszkadzać (może bezprzewodowe?). Są różne odpowiedzi w tym topicu, ale te starsze prezentują modele, których już nie ma na rynku :( Jakość dźwięku wystarczy, że będzie "OK". Używam fabrycznych i nie narzekam (nie mam mega czułych uszu). Celuję zatem w wygodę oraz cenę (nie chcę zapłacić za nie 500 PLN czy coś). Możecie coś polecić przy tych kryteriach?

#2293 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 lipca 2014 - 11:43

JBL J22 Słuchawki dokanałowe 2 kolory PASJA (4352363776) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Serdecznie polecam, chociaż to dokanałowe, ale w tej cenie są to najlepsze słuchawki, nawet te droższe mogą im skoczyć :D Jakość dźwięku jest powalająca! Słuchawki nie wypadają z ucha często, ale jednak, dlatego ja sobie zakupiłem pianki które są najlepszym wyborem i w ogóle jestem taki fajny że je mam i tak się cieszę :D Ściskasz je w palcach żeby się zgniotły, następnie układasz uchu, one się rozpychają do Twojego kształtu ucha i zostają, nic ich nie wywali, możesz skakać i latać, nadal zostają w uchu :D Do tego się nie brudzą i ładnie wyglądają :)

#2294 iSzymon

iSzymon
  • 64 postów

Napisano 18 lipca 2014 - 20:54

Wybaczcie, że nie przeczytam 230 stron tematu, bo nie szukam "jakichś" słuchawek tylko chciałbym poznać opinię odnośnie Słuchawki douszne EarPods firmy Apple z pilotem i mikrofonem - Apple Store (Polska). Są spoko? Nie słucham muzyki bez przerwy, nie wymagam super jakości + zależy mi na mikrofonie i przede wszystkim jakości- co, jak do tej pory, było dla mnie synonimem apple. dzięki.

#2295 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 18 lipca 2014 - 21:29

Możesz brać, są o dziwno dobre. W porównaniu do poprzednich słuchawek Apple to niebo a ziemia. Tylko lepiej kup w normalnym sklepie a nie po 5-40 zł z allegro, bo to podróby.

#2296 Edzio1903

Edzio1903
  • 191 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 19 lipca 2014 - 15:32

Są jakościowo dobre, to fakt, dźwięk też ok.... tylko są cholernie niewygodne i potrafią wypaść z ucha. Najlepiej idź do sklepu i przymierz (może Tobie będą odpowiadać) by nie było, że wydajesz kasę a potem i tak leżą gdzieś w szufladzie...

#2297 Slomsik

Slomsik
  • 49 postów

Napisano 20 lipca 2014 - 12:37

Witam, poszukuje słuchawek do 100 złotych, dokanalowych nie niszczących sie, z mikrofonem Moim wielkim problemem jest niszczenie słuchawek przy wtyku do telefonu, mam dość ciągłego lutowania, prosze o podpowiedź odnośnie zakupu. Cena max 100, prosze o podawanie propozycji. Pozdrawiam

#2298 iSzymon

iSzymon
  • 64 postów

Napisano 20 lipca 2014 - 19:38

A jakieś słuchawki sportowe za podobne pieniądze, czyli około 100zł? Chodzi mi, żeby miały "stabilizatory" podobne do tych: [ATTACH=CONFIG]22470[/ATTACH] niestety nie znam fachowego słowa :P

#2299 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 12:20

czy są to oryginalne słuchawki? Apple MD827ZM/A EarPods Słuchawki Stereo z Mikrofonem i Pilotem | AKCESORIA \ SŁUCHAWKI \ STEREO

#2300 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 28 lipca 2014 - 23:27

czy są to oryginalne słuchawki? Apple MD827ZM/A EarPods Słuchawki Stereo z Mikrofonem i Pilotem | AKCESORIA \ SŁUCHAWKI \ STEREO

http://myapple.pl/ja...yginal-103.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych