Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

S艂uchawki - kt贸re wybra膰?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2853 odpowiedzi w tym temacie

#2276 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 20 maja 2014 - 19:07

Tu nic niczemu nie zaprzecza poprostu dajesz kazdemu do zrozumienia ze jesli myslisz ze cos kosztuje 4,5 to jest to najlepsze i zapewne tak wiekszosc ludzi traktuje sprzet apple gdzie placa to mysla ze maja najlepsze i nie moze sie popsuc... Nic bardziej mylnego...

Cena nie zawsze jest wyznacznikiem tego czy cos sie the best. Uwiez ze jest wiele sluchawek co kosztuja do 200zl a bija te za 1000zl... i nie tylko sluchawek z duza iloscia sprzetu tak jest tylko marketing robi swoje ;)

Zalezy do czego potrzebujesz tego bo kilku milimetrowy driver ktory napedza wiekszosci sluchawek pchelek czyli dokanalowych nie zagra tak samo jak driver 40-50mm. Sluchawki dokanalowe w najwiekszym stopniu niszcza sluch ale to juz tak na dla ciekawostki.

Wszystko ma swoje plusy i minusy.

No bo jest. SE 846 zostaly uznane za najlepsze nie customowe dokonalowki.
A, ze niszcza sluch to najwieksza bzdura jaka da sie o dokanalowkach powiedziec. Dzieki najlepszej izolacji halasu, na dokanalowkach sluchasz muzyki duzo ciszej co wrecz oszczedza sluch a nie niszczy.

#2277 mstanko

mstanko
  • 469 post贸w
  • Sk膮dW膮growiec

Napisano 20 maja 2014 - 21:53

A, ze niszcza sluch to najwieksza bzdura jaka da sie o dokanalowkach powiedziec. Dzieki najlepszej izolacji halasu, na dokanalowkach sluchasz muzyki duzo ciszej co wrecz oszczedza sluch a nie niszczy.

No z jednej strony tak jest. Natomiast z drugiej strony m贸wi si臋, 偶e najmniej niszcz膮 s艂uch s艂uchawki nauszne, bo d藕wi臋k nie jest przekazywany bezpo艣rednio do ucha, tylko zanim do niego trafi ulega pewnemu os艂abieniu w wyniku drogi jak膮 musi przeby膰 zanim dotrze do wn臋trza ucha. Sam nie wiem w co wierzy膰 i jaka jest prawda, wiem natomiast, 偶e u偶ywam r贸偶nych s艂uchawek od dawna i jako艣 pogorszenia s艂uchu nie odczuwam.

#2278 sancruz3

sancruz3
  • 2聽436 post贸w

Napisano 21 maja 2014 - 07:08

No bo jest. SE 846 zostaly uznane za najlepsze nie customowe dokonalowki.

Skoro tak mowisz dam Ci prosty przyklad twojej dziwnej tezy. Gram w klubie mam ze soba swoje v mody ktory otulaja cale ucha nawet za malzowina i z tylu ucha gdzie 20% dzwiekow dociera do czlowieka nawet jak zatkasz ucho stoperem. W przypadku v-mody i innych sluchawek typu over ear dzwiek jest izolowany a dziwnym trafem przy uzyciu dokanalowek z logitecha bodajze IE7 jest tragedia wiec prosze zanim poczytasz cos gdzies sprawdz sam bo nie tylko przez wlot ucha dzwieki docieraja do organizmu jak nie wierzysz zapraszam na politechnike czestochowska na inzynierie dzwieku nauczysz sie czegos...

ps. a to ze dostaja nagrody to wiesz ja na to patrze tak jak na testy opon gdzie wiekszosc rzeczy dzisiaj jest ustawione. Tak samo bylo z zachwalanymi Bayerdynamic DT 1350 ktore kupilem odrazu i jeszcze szybciej sprzedalem kupa go*** nie sluchawki. Juz nie wspomne o jakis Beatsa czy SMS.

Pamietajmy, ze kazdy ma inny sluchai kazdy przywiazuje do innych tonow wieksza wage ja wole wszystko zbalansowane tak jak mi to daja Genelecki 1032A. Sluchawki i glosniki to jest temat rzeka i tak kazdy bedzie uwazal swoje za lepsze dlatego ja doradzam udac sie samemu na odsluchy wylaczyc jakies debilne korektory podbicia basu i kupowac tak zeby byc zadowolonym a testy zostawic podpukionym firma i redakcja.

Peace

#2279 misiekkb

misiekkb
  • 359 post贸w

Napisano 21 maja 2014 - 12:19

To jakie s艂uchawki s膮聽najlepsze to ju偶聽jest bardziej subiektywny gust, owszem recenzj臋聽mo偶na czytasz, chocia偶聽proponuje te nie sponsorowane, z r贸偶nych for, wypowiedzi u偶ytkownik贸w. Dwa 偶e s艂uchawki musz膮聽mi臋膰 synergi臋聽z odtwarzaczem, nie wa偶ne czy to b臋dzie iphona, ipod czy jakikolwiek inny telefon, odtwarzacz, ale nale偶y wybiera膰聽pod w艂asny gust, czyli takie jakie nam si臋聽podoba.

#2280 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 21 maja 2014 - 15:27

Skoro tak mowisz dam Ci prosty przyklad twojej dziwnej tezy. Gram w klubie mam ze soba swoje v mody ktory otulaja cale ucha nawet za malzowina i z tylu ucha gdzie 20% dzwiekow dociera do czlowieka nawet jak zatkasz ucho stoperem. W przypadku v-mody i innych sluchawek typu over ear dzwiek jest izolowany a dziwnym trafem przy uzyciu dokanalowek z logitecha bodajze IE7 jest tragedia wiec prosze zanim poczytasz cos gdzies sprawdz sam bo nie tylko przez wlot ucha dzwieki docieraja do organizmu jak nie wierzysz zapraszam na politechnike czestochowska na inzynierie dzwieku nauczysz sie czegos...

ps. a to ze dostaja nagrody to wiesz ja na to patrze tak jak na testy opon gdzie wiekszosc rzeczy dzisiaj jest ustawione. Tak samo bylo z zachwalanymi Bayerdynamic DT 1350 ktore kupilem odrazu i jeszcze szybciej sprzedalem kupa go*** nie sluchawki. Juz nie wspomne o jakis Beatsa czy SMS.

Pamietajmy, ze kazdy ma inny sluchai kazdy przywiazuje do innych tonow wieksza wage ja wole wszystko zbalansowane tak jak mi to daja Genelecki 1032A. Sluchawki i glosniki to jest temat rzeka i tak kazdy bedzie uwazal swoje za lepsze dlatego ja doradzam udac sie samemu na odsluchy wylaczyc jakies debilne korektory podbicia basu i kupowac tak zeby byc zadowolonym a testy zostawic podpukionym firma i redakcja.

Peace

Rownie dobrze ja moge to samo powiedziec o tym co sam napisales. Wychodzi na to, ze ani Ty ode mnie ani ja od Ciebie nic sie nie dowiemy, wiec koniec dyskusji :D A na sluchawki takich firm jak Logitech (wylaczajac UE) to nawet nie patrze bo szkoda czasu. To Ty kup SE846 albo Astell&Kern AK-R03 i bedziemy mogli o dokanalowkach doknczyc temat.

#2281 Mikir2

Mikir2
  • 618 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕,PL / UK

Napisano 21 maja 2014 - 18:35

Przy temacie to AK-R03 podobno sa/maja byc platne odsluchy:D

- - - Po艂膮czono posty - - -

no i wlasnie sie dowiedzialem ze sluchawki maja taka cene glwnie z powodu logo "a&k" poniewaz: 1299.00$ JH Audio Sirens Series Roxanne Universal IEM jest tym samym produktem podobno:) i to 3k zl tanszym :)

#2282 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 21 maja 2014 - 23:51

Nie tym samym bo sa zrobione z innego materialu.

#2283 sancruz3

sancruz3
  • 2聽436 post贸w

Napisano 22 maja 2014 - 06:47

Rownie dobrze ja moge to samo powiedziec o tym co sam napisales. Wychodzi na to, ze ani Ty ode mnie ani ja od Ciebie nic sie nie dowiemy, wiec koniec dyskusji :D A na sluchawki takich firm jak Logitech (wylaczajac UE) to nawet nie patrze bo szkoda czasu. To Ty kup SE846 albo Astell&Kern AK-R03 i bedziemy mogli o dokanalowkach doknczyc temat.

4,5K wole dolozyc do Glosnikow Focala Utopia niz meczyc sie ze sluchawkami ;)

Dla mnie dziwne jest podejscie jak piszesz, ze nie zwracasz uwagi na nic ponizej UE od logitecha, ktory i tak wcale nie jest rewelacyjny jak za ta kase. Duzo znajomych ode mnie co dla przykladu jezdzi autami do 1banki typu Merc w AMG i innymi pasciami zaczyna wlasnie patrzec na produkty z nizszej polki co jezdzi kowalki bo okazuja sie byc lepsze i mniej awaryjne oraz nie tak przereklamowane jak te topowe.

Mialem Ultrasone, Grado i Denony audiofilskie ale napawde nie jara mnie dzwiek z nich gdyz ja nie szukam nic sztucznego a tego zeby to co sie wydobedzie z tego bylo naturalne jak sie zrobi. Jak widac kazdy ma inne zapotrzebowanie na dzwiek ;) i ja patrze na kazde sluchawki i inne rzeczy tanske niz topowe firmy bo juz nie raz sprzed dla przecietnego kowalskiego mnie zaskoczyl milej niz sprzet dla audiofila najprostrzy przyklad firma Sonnos...

Podziekowal i koniec dyskusji jak chciales :)

- - - Po艂膮czono posty - - -

Nie tym samym bo sa zrobione z innego materialu.

Ale co jest z innego materialu drivery? ze bedzie to gralo inaczej :>

#2284 Przeemek

Przeemek
  • 2 post贸w

Napisano 04 czerwca 2014 - 15:04

Siemanko poszukuj臋 s艂uchawek do touch'a 5 w gr臋 wchodz膮 s艂uchawki dokana艂owe z dobrze kontrolowanym basem, gdy偶 przewa偶nie s艂ucham dubstepu, no ostatnio wkroczy艂em w death rap wi臋c i 艣rodek by艂by wskazany. Cena do 200z艂. Co艣 doradzicie?

#2285 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 06 czerwca 2014 - 12:47

Witam,
Szukam dobrych s艂uchawek z mikrofonem do iPhone'a 5s. Co s膮dzicie, warto zainwestowa膰 w model beatsy dr dre lady gaga?
Beats by Dr. Dre Heartbeats 2 Lady Gaga (czarny) - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

#2286 Headshotpl

Headshotpl
  • 17 post贸w

Napisano 09 czerwca 2014 - 17:39

Zna kto艣 jakie艣 dobre s艂uchawki zewn臋trzne brzmi膮ce podobnie lub lepiej jak earpodsy do艂onczane do ipoda do 200 z艂otych? Szuka艂em w sklepach i wszystkie brzmia艂y gorzej a lepiej brzmia艂y tylko te 500 i w g贸re (mediamarkt) dajcie pare propozycji

#2287 Attiss

Attiss
  • 594 post贸w

Napisano 11 czerwca 2014 - 21:38

Witam,
Szukam dobrych s艂uchawek z mikrofonem do iPhone'a 5s. Co s膮dzicie, warto zainwestowa膰 w model beatsy dr dre lady gaga?
Beats by Dr. Dre Heartbeats 2 Lady Gaga (czarny) - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Beats dzwiek okropny

#2288 lfemzwan

lfemzwan
  • 2聽166 post贸w
  • Sk膮dPL

Napisano 11 czerwca 2014 - 23:56

Witam,

Je艣li chcesz dop艂aci膰 60% ceny za logo to 艣mia艂o bierz ;)

Beats dzwiek okropny

Nie okropny - nie warty swojej ceny...

#2289 zakino

zakino

• 10聽510 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅/Inowroc艂aw

Napisano 12 czerwca 2014 - 01:15

Beats dzwiek okropny

Beats executive fajnie graj膮 ale przy tej cenie to wol臋 dop艂aci膰 300 z艂 do H6.

#2290 ralfs269

ralfs269
  • 45 post贸w

Napisano 13 czerwca 2014 - 17:55

Bardzo du偶o je偶d偶臋 samochodem, mam zestaw g艂o艣nom贸wi膮cy, ale ludzie narzekaj膮 偶e s艂abo mnie s艂ycha膰, a jak kto艣 rozmawia ze mn膮 te偶 przez zestaw to wtedy ja te偶 s艂abo s艂ysz臋. Mia艂em ju偶 kiedy艣 s艂uchawk臋 Jabry zak艂adan膮 za ucho, ale jak trzeba by艂o szybko j膮 za艂o偶y膰 to zawsze by艂 problem. Mia艂em jak膮艣 Noki臋 ale szybko j膮 sprzeda艂em bo s艂abo si臋 trzyma艂a ucha. Ostatnio u偶ywa艂em Nokii BH-904 i do艣膰 fajnie trzyma si臋 ucha, ale jako艣膰 d藕wi臋ku do艣膰 s艂aba i uszkodzi艂a mi si臋 najwi臋ksza wk艂adka a z mniejszymi s艂uchawka troch臋 odstaje od ucha. St膮d te偶 pomys艂 aby w ko艅cu kupi膰 jak膮艣 porz膮dn膮 s艂uchawk臋. S艂uchawka ma by膰 na bluetooth'a. Najch臋tniej bym kupi艂 jakie艣 na pa艂膮ku, ale musia艂y by by膰 douszne, 偶ebym s艂ysza艂 co si臋 dzieje na drodze, ale wszystkie jakie znalaz艂em to s膮 z kablami, a takich nie chc臋. Najbardziej zastanawiam si臋 nad Bose series 2, lub Sennheiser VMX200. Do s艂uchawek musz膮 si臋 da膰 pod艂膮czy膰 2 smartfony. Czy ktos mo偶e co艣 poleci膰?

#2291 m.jagger

m.jagger
  • 8 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 13 czerwca 2014 - 21:40

Polecam s艂uchawki Plantronics z serii Voyager np. model Legend, [URL="http://www.plantronics.com/us/product/voyager-legend-cs?skuId=sku6550050"]dok艂adniejszy opis [/URL], s膮 wygodne - dzi臋ki umieszczonej za uchem baterii dobrze si臋 trzymaj膮 i maj膮 d艂ugi czas rozm贸w. D藕wi臋k jest super - czysty i g艂o艣ny. Informuj膮 g艂osowo o zu偶yciu baterii. Mo偶na pod艂膮czy膰 do dw贸ch urz膮dze艅. U偶ywam starszej wersji i jest super.

#2292 Sinv

Sinv
  • 32 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 01 lipca 2014 - 07:59

Hej. Kr贸tko m贸wi膮c potrzebuj臋 wygodnych s艂uchawek do biegania (najlepiej nie dokana艂owych) do iPhone 5S. Znaczy maj膮 trzyma膰 si臋 dobrze na g艂owie i nie przeszkadza膰 (mo偶e bezprzewodowe?). S膮 r贸偶ne odpowiedzi w tym topicu, ale te starsze prezentuj膮 modele, kt贸rych ju偶 nie ma na rynku :( Jako艣膰 d藕wi臋ku wystarczy, 偶e b臋dzie "OK". U偶ywam fabrycznych i nie narzekam (nie mam mega czu艂ych uszu). Celuj臋 zatem w wygod臋 oraz cen臋 (nie chc臋 zap艂aci膰 za nie 500 PLN czy co艣). Mo偶ecie co艣 poleci膰 przy tych kryteriach?

#2293 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 01 lipca 2014 - 11:43

JBL J22 S艂uchawki dokana艂owe 2 kolory PASJA (4352363776) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Serdecznie polecam, chocia偶 to dokana艂owe, ale w tej cenie s膮 to najlepsze s艂uchawki, nawet te dro偶sze mog膮 im skoczy膰 :D Jako艣膰 d藕wi臋ku jest powalaj膮ca! S艂uchawki nie wypadaj膮 z ucha cz臋sto, ale jednak, dlatego ja sobie zakupi艂em pianki kt贸re s膮 najlepszym wyborem i w og贸le jestem taki fajny 偶e je mam i tak si臋 ciesz臋 :D 艢ciskasz je w palcach 偶eby si臋 zgniot艂y, nast臋pnie uk艂adasz uchu, one si臋 rozpychaj膮 do Twojego kszta艂tu ucha i zostaj膮, nic ich nie wywali, mo偶esz skaka膰 i lata膰, nadal zostaj膮 w uchu :D Do tego si臋 nie brudz膮 i 艂adnie wygl膮daj膮 :)

#2294 iSzymon

iSzymon
  • 64 post贸w

Napisano 18 lipca 2014 - 20:54

Wybaczcie, 偶e nie przeczytam 230 stron tematu, bo nie szukam "jakich艣" s艂uchawek tylko chcia艂bym pozna膰 opini臋 odno艣nie S艂uchawki douszne EarPods firmy Apple z pilotem i mikrofonem - Apple Store (Polska). S膮 spoko? Nie s艂ucham muzyki bez przerwy, nie wymagam super jako艣ci + zale偶y mi na mikrofonie i przede wszystkim jako艣ci- co, jak do tej pory, by艂o dla mnie synonimem apple. dzi臋ki.

#2295 bar-trek

bar-trek
  • 6聽159 post贸w

Napisano 18 lipca 2014 - 21:29

Mo偶esz bra膰, s膮 o dziwno dobre. W por贸wnaniu do poprzednich s艂uchawek Apple to niebo a ziemia. Tylko lepiej kup w normalnym sklepie a nie po 5-40 z艂 z allegro, bo to podr贸by.

#2296 Edzio1903

Edzio1903
  • 191 post贸w
  • Sk膮dTr贸jmiasto

Napisano 19 lipca 2014 - 15:32

S膮 jako艣ciowo dobre, to fakt, d藕wi臋k te偶 ok.... tylko s膮 cholernie niewygodne i potrafi膮 wypa艣膰 z ucha. Najlepiej id藕 do sklepu i przymierz (mo偶e Tobie b臋d膮 odpowiada膰) by nie by艂o, 偶e wydajesz kas臋 a potem i tak le偶膮 gdzie艣 w szufladzie...

#2297 Slomsik

Slomsik
  • 49 post贸w

Napisano 20 lipca 2014 - 12:37

Witam, poszukuje s艂uchawek do 100 z艂otych, dokanalowych nie niszcz膮cych sie, z mikrofonem Moim wielkim problemem jest niszczenie s艂uchawek przy wtyku do telefonu, mam do艣膰 ci膮g艂ego lutowania, prosze o podpowied藕 odno艣nie zakupu. Cena max 100, prosze o podawanie propozycji. Pozdrawiam

#2298 iSzymon

iSzymon
  • 64 post贸w

Napisano 20 lipca 2014 - 19:38

A jakie艣 s艂uchawki sportowe za podobne pieni膮dze, czyli oko艂o 100z艂? Chodzi mi, 偶eby mia艂y "stabilizatory" podobne do tych: [ATTACH=CONFIG]22470[/ATTACH] niestety nie znam fachowego s艂owa :P

#2299 Booolek

Booolek
  • 252 post贸w

Napisano 26 lipca 2014 - 12:20

czy s膮 to oryginalne s艂uchawki? Apple MD827ZM/A EarPods S艂uchawki Stereo z Mikrofonem i Pilotem | AKCESORIA \ S艁UCHAWKI \ STEREO

#2300 zakino

zakino

• 10聽510 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅/Inowroc艂aw

Napisano 28 lipca 2014 - 23:27

czy s膮 to oryginalne s艂uchawki? Apple MD827ZM/A EarPods S艂uchawki Stereo z Mikrofonem i Pilotem | AKCESORIA \ S艁UCHAWKI \ STEREO

http://myapple.pl/ja...yginal-103.html

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych