Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#2251 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 04 maja 2014 - 14:17

Tak sluchawki super, a kupilem je akurat tez od dobrego kolegi z forum:). Jak ktos nie jest melomanem to w sumie gra nie warta swieczki mnie przekonal akurat homer do sprobowania no i sie zarazilem, earpodsy sa takimi "grajkami" ale nawet "glucha" osoba uslyszy roznice miedzy earpodsamk a sluchawkami flagowych firm, samo odizolowanie dzwieku juz duzo daje.

#2252 mikouai

mikouai
  • 6 postów

Napisano 11 maja 2014 - 17:18

oryginalne (?) earpods z allegro za 49,99

Cześć. Od jakiegoś czasu szukam nowych słuchawek do swojego 4s'a, bo stare już ledwo zipią.
[url=http://allegro.pl/apple-earpods-sluchawki-iphone-ipod-ipad-oryginal-i4180108715.html]Apple EarPods Słuchawki iPhone iPod iPad Oryginał (4180108715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

Znalazłem taką aukcję. Piszą że są całkowicie oryginalne, sprzedawca ma praktycznie same pozytywy. Jest sens zamawiać? Czym się różnią od tych po 80 zł? Z góry dzięki za pomoc!

#2253 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 11 maja 2014 - 17:33

Wg. mnie są OK. Z tego co widzę to mają numer seryjny na kabelku (chociaż to i tak w 100% nie dowodzi ich oryginalności). Niższa cena może być spowodowana tym iż sprzedawca ma (miał) ich 50, więc chciał się ich może szybko pozbyć ;)

#2254 mikouai

mikouai
  • 6 postów

Napisano 11 maja 2014 - 18:01

jeżeli bym je zamówił, to jest potem jakaś możliwość sprawdzenia tego numeru seryjnego, czy słuchawki to rzeczywiście nie fejki ?

#2255 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 11 maja 2014 - 18:48

Przy takiej drobnicy trudno zweryfikować czy to oryginał czy nie, bo co przeszkadza Chińczykom w nadrukowaniu numeru seryjnego na podróbce?

#2256 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 11 maja 2014 - 20:14

Za taką cenę bym spróbował je kupić, bo zawsze masz 10 dni zwrotu ;)

#2257 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 11 maja 2014 - 21:13

Czy na słuchawki nie powinno być 12 miesięcy gwarancji producenta? W aukcji jest napisane, że tylko 6 miesięcy.

#2258 pHarel

pHarel
  • 93 postów
  • SkądNoordwijkerhout, Zuid-Holland, Netherlands

Napisano 12 maja 2014 - 17:12

O ile sie nie mylę to na akcesoria jest tylko 6 miesięcy gwarancji.

#2259 Pokalian

Pokalian
  • 99 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2014 - 17:31

Jak dla mnie ok - Znaczek Apple na tyle, w większości podróbek na tyle nie ma nic. Sprawdzisz czy oryginalne jakością dźwięku (Chyba, że nie masz porównania) :P Poza tym masz 10dni na zwrot

#2260 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 12 maja 2014 - 22:22

http://myapple.pl/ja...y-oryginal.html

- - - Połączono posty - - -

O ile sie nie mylę to na akcesoria jest tylko 6 miesięcy gwarancji.

Jest 12 miesięcy gwarancji.
https://www.apple.co...ory-polish.html

#2261 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 16 maja 2014 - 09:50

Mam pytanie- czy są jakieś godne polecenia, małe douszne słuchawki w kwocie powiedzmy do 50 zł? (muzyka)

#2262 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 16 maja 2014 - 12:12

Ja kupiłem na szybko Philips 3590, bo pilnie potrzebowałem słuchawek, zapłaciłem za nie 49 zł w Media Expert, chociaż w internecie są tańsze.
Recenzja: Recenzja słuchawek Philips SHE3590 | Audiofanatyk.pl - niezależny blog audio o tematyce słuchawkowej
Jestem bardzo zadowolony jak za te pieniądze. Na pewno miażdżą bardzo popularne i droższe Creative EP-630.

#2263 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 18 maja 2014 - 11:48

Ja polecam takie : Słuchawki Sennheiser i300 z mikrofonem - Apple Store (Polska) sam posiadam i są niesamowite

#2264 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 maja 2014 - 15:13

Ja polecam takie : Słuchawki Sennheiser i300 z mikrofonem - Apple Store (Polska) sam posiadam i są niesamowite

Której części zdania "do 50 zł" nie zrozumiałeś ?

#2265 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 18 maja 2014 - 17:58

Mam pytanie- czy są jakieś godne polecenia, małe douszne słuchawki w kwocie powiedzmy do 50 zł? (muzyka)

Raczej bedzie ciezko znalezc cos co gra dobrze za 50 zl moze warto odlozyc troche kasy i pomyslec nad czyms co napraede gra na jakims poziomie albo rozejrzec sie za czyms uzywanym?:)

- - - Połączono posty - - -

Zobacz np za 79zl na allegro masz sluchawki dokanalowe brainwavz alpha ktore podobno sa bardzo dobre w swojej kategorii cenowej, tak to za okolo 50 masz jbm mj800 :) , najlepiej wejdz sobie na forum gdzie sa pasjonaci czyli mp3store ;) tam napewno doradzi:)

#2266 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 18 maja 2014 - 20:33

Raczej bedzie ciezko znalezc cos co gra dobrze za 50 zl moze warto odlozyc troche kasy i pomyslec nad czyms co napraede gra na jakims poziomie albo rozejrzec sie za czyms uzywanym?:)

Osobiście co do używanych to jestem na nie, na przykład ze względów higienicznych, poza tym nie lubię mieć rzeczy po kimś. To oczywiście kwestia gustu.
Zgadzam się co do tego, że warto dołożyć do lepszych, tylko zawsze mam problem gdzie jest ta granica, której nie ma sensu przekraczać. Uważam, że kupowanie słuchawek za kilkaset złotych żeby słuchać na nich mp3-ek z telefonu to trochę przesada. Ale powiedzmy do 200-300 zł mógłbym zapłacić za słuchawki do telefonu.

#2267 speedway

speedway
  • 172 postów

Napisano 18 maja 2014 - 21:33

SoundMagic e10 z pilotem. Do 170 można je kupić. Doskonale wykonanie. Cale z aluminium, wytrzymały przewód. Wyważony bas i przyzwoita góra. Szczerze polecam

#2268 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 maja 2014 - 00:00

Osobiście co do używanych to jestem na nie, na przykład ze względów higienicznych, poza tym nie lubię mieć rzeczy po kimś. To oczywiście kwestia gustu.
Zgadzam się co do tego, że warto dołożyć do lepszych, tylko zawsze mam problem gdzie jest ta granica, której nie ma sensu przekraczać. Uważam, że kupowanie słuchawek za kilkaset złotych żeby słuchać na nich mp3-ek z telefonu to trochę przesada. Ale powiedzmy do 200-300 zł mógłbym zapłacić za słuchawki do telefonu.

To wolisz miec osobno sluchawki do mp3, do kompa, do telefonu, do tabletu, do wzmacniacza czy nie lepiej kupic jedne i po prostu najlepsze na jakie Cie stac?

#2269 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 19 maja 2014 - 07:15

Dla tych co jeszcze nie kupili:

remix remote in-ear headphones

remix audio in-ear headphones

True Blood® O Positive Headphones

Przesiadlem sie na ich produkty ze wszystkiego co mialem a mianowicie Bayerdynamic, Sennheiser, Technics, Pioneer itd, glownie mialy sluzyc na eventach i w klubie a staly sie do wszystkiego. Tylko ja uzywam glownie LP2 i M100 ktory sa genialne pod wzgledem dzwieku

#2270 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 19 maja 2014 - 10:17

To wolisz miec osobno sluchawki do mp3, do kompa, do telefonu, do tabletu, do wzmacniacza czy nie lepiej kupic jedne i po prostu najlepsze na jakie Cie stac?

Na słuchawkach słucham muzyki głównie z odtwarzacza mp3 lub iPhone'a, czasem z laptopa ze zintegrowaną kartą dźwiękową, więc wszystkie urządzenia grają na podobnym poziomie i z reguły są to utwory w formacie mp3. Z tabletu nie słucham, zresztą jakość dźwięku z tabletu będzie podobna do w/w urządzeń. Z amplitunera nie słucham muzyki na słuchawkach. Więc jak widzisz muzyki na słuchawkach słucham raczej z nienadzwyczajnie grających sprzętów, stąd nie ma dla mnie osobiście sensu kupowania słuchawek za kilka stówek, których możliwości nie wykorzystam. Co innego ktoś, kto słucha muzyki z innych, lepszych źródeł czy to z lepszego sprzętu, czy z płyt CD lub bezstratnych plików, wtedy to ma sens. Zresztą każdy zrobi co uważa, bo to jego kasa, ja tylko przedstawiłem swoją opinię w oparciu o mój sposób użytkowania, do czego mam pełne prawo na forum. Może ktoś się zastanowi nad tym co mówię i dzięki temu oszczędzi parę złotych na słuchawkach, a może nie.
Każdemu według potrzeb i uznania.

#2271 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 19 maja 2014 - 18:54

Na słuchawkach słucham muzyki głównie z odtwarzacza mp3 lub iPhone'a, czasem z laptopa ze zintegrowaną kartą dźwiękową, więc wszystkie urządzenia grają na podobnym poziomie i z reguły są to utwory w formacie mp3. Z tabletu nie słucham, zresztą jakość dźwięku z tabletu będzie podobna do w/w urządzeń. Z amplitunera nie słucham muzyki na słuchawkach. Więc jak widzisz muzyki na słuchawkach słucham raczej z nienadzwyczajnie grających sprzętów, stąd nie ma dla mnie osobiście sensu kupowania słuchawek za kilka stówek, których możliwości nie wykorzystam. Co innego ktoś, kto słucha muzyki z innych, lepszych źródeł czy to z lepszego sprzętu, czy z płyt CD lub bezstratnych plików, wtedy to ma sens. Zresztą każdy zrobi co uważa, bo to jego kasa, ja tylko przedstawiłem swoją opinię w oparciu o mój sposób użytkowania, do czego mam pełne prawo na forum. Może ktoś się zastanowi nad tym co mówię i dzięki temu oszczędzi parę złotych na słuchawkach, a może nie.
Każdemu według potrzeb i uznania.

Eee no bez przesady. Nie trzeba kupowac odrazu czegos od Ultrasone, HiFiman czy Grado albo Denona. Naprawde za 100PLN kupisz dobrze grajace sluchawki dokanalowe czyli tak zwane in-ear. Jesli ktos chce cos lepszego to po piersze nie kupuje sie pchelek typu dokanalowych tylko sluchawki over ear czyli obiegajace cale ucho w dodatku zaopatruje sie w jakiegos DAC'a ale to nie miejsce i czas na takie cos :)

Wrocmy na ziemie. Tak wogole Ori sluchawy od Apple co daja do iP5 i iP5s sa naprawde ok jakby nie patrzac na sprzet dolaczony fabrycznie. Cena 129zl jest troche przesadzona dla nich ale coz. Koledzy pisza ze Sennheisery ok zgodze sie ale kupione w sklepie Ori nie allegro gdzie sie roi od podrobek. Z sennkami, beatsami zrobilo sie tak jak z Lacoste, Armani itp. za duzo fakow jest.

Zobacz cos z AKG...

zobacz tutaj:

Słuchawki dokanałowe - Sklep RMS.pl Hi-Fi, Kino domowe, Akcesoria audio-video

Handlowalem z wlascicielem nie raz, wiedze mam ogromna na temat tego co sprzedaje takze nie tylko sprzedaje ale daje mozliwosc odsluchu.

Tylko daj sobie od najnizszej ceny bo odwrotnie to ci oczy zaswieca jak zobaczysz shura dokanalowki za 4,5K ;)

#2272 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 maja 2014 - 20:57

Naprawde za 100PLN kupisz dobrze grajace sluchawki dokanalowe czyli tak zwane in-ear.

Tylko daj sobie od najnizszej ceny bo odwrotnie to ci oczy zaswieca jak zobaczysz shura dokanalowki za 4,5K ;)

No i wlasnie drugie zdanie zaprzeczylo pierwszemu :D

#2273 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 20 maja 2014 - 05:17

Eee no bez przesady. Nie trzeba kupowac odrazu czegos od Ultrasone, HiFiman czy Grado albo Denona. Naprawde za 100PLN kupisz dobrze grajace sluchawki dokanalowe czyli tak zwane in-ear. Jesli ktos chce cos lepszego to po piersze nie kupuje sie pchelek typu dokanalowych tylko sluchawki over ear czyli obiegajace cale ucho w dodatku zaopatruje sie w jakiegos DAC'a ale to nie miejsce i czas na takie cos :)

Wrocmy na ziemie. Tak wogole Ori sluchawy od Apple co daja do iP5 i iP5s sa naprawde ok jakby nie patrzac na sprzet dolaczony fabrycznie. Cena 129zl jest troche przesadzona dla nich ale coz. Koledzy pisza ze Sennheisery ok zgodze sie ale kupione w sklepie Ori nie allegro gdzie sie roi od podrobek. Z sennkami, beatsami zrobilo sie tak jak z Lacoste, Armani itp. za duzo fakow jest.

Zobacz cos z AKG...

zobacz tutaj:

Słuchawki dokanałowe - Sklep RMS.pl Hi-Fi, Kino domowe, Akcesoria audio-video

Handlowalem z wlascicielem nie raz, wiedze mam ogromna na temat tego co sprzedaje takze nie tylko sprzedaje ale daje mozliwosc odsluchu.

To w koncu jak z tymi dokanalowkami? Bo raz mowisz ze szmelc a za chwile ze dokanalowki shure jednak sa ok.Ja mam shure akurat ale rozumiem ze westone,ue to juz miernoty?

#2274 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 20 maja 2014 - 06:15

No i wlasnie drugie zdanie zaprzeczylo pierwszemu :D

Tu nic niczemu nie zaprzecza poprostu dajesz kazdemu do zrozumienia ze jesli myslisz ze cos kosztuje 4,5 to jest to najlepsze i zapewne tak wiekszosc ludzi traktuje sprzet apple gdzie placa to mysla ze maja najlepsze i nie moze sie popsuc... Nic bardziej mylnego...

Cena nie zawsze jest wyznacznikiem tego czy cos sie the best. Uwiez ze jest wiele sluchawek co kosztuja do 200zl a bija te za 1000zl... i nie tylko sluchawek z duza iloscia sprzetu tak jest tylko marketing robi swoje ;)

To w koncu jak z tymi dokanalowkami? Bo raz mowisz ze szmelc a za chwile ze dokanalowki shure jednak sa ok.Ja mam shure akurat ale rozumiem ze westone,ue to juz miernoty?

Zalezy do czego potrzebujesz tego bo kilku milimetrowy driver ktory napedza wiekszosci sluchawek pchelek czyli dokanalowych nie zagra tak samo jak driver 40-50mm. Sluchawki dokanalowe w najwiekszym stopniu niszcza sluch ale to juz tak na dla ciekawostki.

Wszystko ma swoje plusy i minusy.

#2275 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 20 maja 2014 - 17:49

Tu nic niczemu nie zaprzecza poprostu dajesz kazdemu do zrozumienia ze jesli myslisz ze cos kosztuje 4,5 to jest to najlepsze i zapewne tak wiekszosc ludzi traktuje sprzet apple gdzie placa to mysla ze maja najlepsze i nie moze sie popsuc... Nic bardziej mylnego...

Cena nie zawsze jest wyznacznikiem tego czy cos sie the best. Uwiez ze jest wiele sluchawek co kosztuja do 200zl a bija te za 1000zl... i nie tylko sluchawek z duza iloscia sprzetu tak jest tylko marketing robi swoje ;)

Zalezy do czego potrzebujesz tego bo kilku milimetrowy driver ktory napedza wiekszosci sluchawek pchelek czyli dokanalowych nie zagra tak samo jak driver 40-50mm. Sluchawki dokanalowe w najwiekszym stopniu niszcza sluch ale to juz tak na dla ciekawostki.

Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Wlasnie o to mi chodzilo:), kwestia potrzeb , i przeznaczenia ;) z jednym sie zgodzimy wszyscy ze dobre sluchawki za 50zl nie istnieja;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych