Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Please log in to reply
2851 replies to this topic

#2226 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 20 March 2014 - 19:02

Do 100zł to polecam Brainwavz Delta, bardzo przyjemne słuchawki, jest tam w nich trochę góry i dołu. Grają lepiej niż a-Jays Two, właśnie dokładnie takie są jak opisałeś, jedynie co tylko a-Jays Three nie grają przymulonym dźwiękiem. A Delty nadadzą się do każdej muzy.

#2227 thmkr

thmkr
  • 293 posts
  • SkądLubatowa, Poland

Posted 25 March 2014 - 17:39

Witajcie. Szukam jakiejś fajnej słuchawki Bluetooth do rozmów do iPhone'a 5 lecz musi to być słuchawka dokanałowa (zwykłe niestety wypadają). Co możecie mi polecić w zakresie cena/jakość? Pozdrawiam.

#2228 kantona

kantona
  • 100 posts

Posted 25 March 2014 - 22:08

Właśnie przesiadam się na iPhona i porzucam mój wysłużony odtwarzacz mp3. Jakie słuchawki koniecznie z pilotem możecie polecić? Nie mogę znaleźć nic ciekawego w cenie 100-200zł

#2229 jac.zuz

jac.zuz
  • 231 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 April 2014 - 19:08

Szukam słuchawek do iPhona 4s, koniecznie z mikrofonem. Najlepiej dokanałowe. Słucham głównie rocka, ale zdaży się też hip-hop. Chcę przeznaczyć max 200-250 zł. Zastanawiałem się nad V-moda, ale ciężko je dostać u nas, chyba, że słabo szukam :) Czy macie jakieś informacje odnośnie JBL J22i? Cena jest dość atrakcyjna, a mam głośniki JBL od kilku lat i bardzo dobrze dają sobie radę.

#2230 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 02 April 2014 - 19:48

Najlepiej to w tej kwocie dorwać Apple Addiem, jeszcze mogą być Brainwavz R1 bardziej basowe albo M5 zrównoważone brzmienie i to by było na tyle z jakiś propozycji.

#2231 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 21 April 2014 - 11:13

Witam,
z racji mojego lenistwa i sporej ilosci stron w temacie nie bede przegladal 224stron tematu zeby znalezc odpowiedz na nurtujace mnie pytanie skoro moge je zadac:D, szukam sluchawek do 500zl , kolega ktory zna sie na tym znacznie lepiej polecil mi marke shure, a chcialem zasiegnac jeszcze waszej opinii co mogloby sie nadac do takiej kwoty:)

- - - Połączono posty - - -

naturalnie jak beda tansze to sie nie poplacze ;)

#2232 Madafaker

Madafaker
  • 7 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 April 2014 - 12:28

Mikir2, douszne czy nauszne ? ;)

#2233 Hubert Lary

Hubert Lary
  • 118 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 April 2014 - 12:29

Kupiłem PSB m4u2. Rewelacja. Przeczytaj recenzję na PSB - M4U 2 - S

#2234 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 21 April 2014 - 13:36

interesuja mnie zdecydowanie sluchawki douszne:)

#2235 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 21 April 2014 - 13:59

Szukam sluchawek dousznych/dokanalowych o doskonalej jakosci dzwieku. Przynajmniej z porownywalnej z moimi Creative Aurvana Live. Moje A-Jays Four nie dosc, ze sa dosc daleko w jakosci dzwieku od nich, to jeszcze zaczynaja coraz slabiej grac - znac, ze sie sfatygowaly. Slucham glownie Dubstepu/Chillstepu oraz muzyki klasycznej, filmowej, utworow orkiestrowych, utworow z musicali.

#2236 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 21 April 2014 - 14:12

@mikir2

jeszcze jaki dźwięk preferujesz, co jest ważne wokale, czy bas, czy może wysokie. Gdyż tak owszem Shury 215 są to basowe słuchawki, a raczej podbity wysoki bas, dalej jeszcze masz Audeo Phonak, wyrównany dźwięk, bardzo dobre do klasyki, akustycznych kawałków, czy wokalnych, gorsze do elektroniki i nie nadające się do rocka i metalu, że względu na to że nie są podbite w górnym basie. Jeszcze masz Rock-it R50 zbalansowane słuchawki, podobnie jak Audeo, tylko że te się nadają do rocka czy metalu, za to gorszy na nich jest wokal i średnia-wysoka średnica oraz scena.

@koyoot

a jaki zakres finansowy, gdyż do takiej muzyki to wcześniej polecane Rock IT R50 czy Audeo, z tym że Audeo będą lepsze do muzyki klasycznej, filmowej, a za to w dubstepie i chilioutcie może być nieodstatecznie podbity niski bas. Ja bym tu widział Shury 425 albo najlepiej cIEM Custom Art Music One. Jeszcze możesz Etymoticy HF3 albo ER4, tylko z tym że ER4 to są już słuchawki pro, a więć równe, HF3 jest to bardzie odmiana konsumecka, czyli podbity wysoki bas.

#2237 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 21 April 2014 - 14:17

@mikir2

jeszcze jaki dźwięk preferujesz, co jest ważne wokale, czy bas, czy może wysokie. Gdyż tak owszem Shury 215 są to basowe słuchawki, a raczej podbity wysoki bas, dalej jeszcze masz Audeo Phonak, wyrównany dźwięk, bardzo dobre do klasyki, akustycznych kawałków, czy wokalnych, gorsze do elektroniki i nie nadające się do rocka i metalu, że względu na to że nie są podbite w górnym basie. Jeszcze masz Rock-it R50 zbalansowane słuchawki, podobnie jak Audeo, tylko że te się nadają do rocka czy metalu, za to gorszy na nich jest wokal i średnia-wysoka średnica oraz scena.

@koyoot

a jaki zakres finansowy, gdyż do takiej muzyki to wcześniej polecane Rock IT R50 czy Audeo, z tym że Audeo będą lepsze do muzyki klasycznej, filmowej, a za to w dubstepie i chilioutcie może być nieodstatecznie podbity niski bas. Ja bym tu widział Shury 425 albo najlepiej cIEM Custom Art Music One. Jeszcze możesz Etymoticy HF3 albo ER4, tylko z tym że ER4 to są już słuchawki pro, a więć równe, HF3 jest to bardzie odmiana konsumecka, czyli podbity wysoki bas.

zalezy mi glownie na basie, slucham duzo muzyki klubowej, czasem zdarzy sie cos ac/dc ale znacznei rzadziej:) , 80% to muzyka klubowa wiec i basy :) na ktorych mi zalezy. A posiadasz wspomniane se215?

ogolnie mam 3 mozliwsoci jesli chodzi o shure , se215 nowki i uzywany model se310 oraz licytacje modelu se420 wszystko w zblizonych cenach oczywiscie, stan se420 jest hmm ciezki do okreslenia poniewaz zdjecia sa nie dokladne w 100% wiec sie ich troszke obawiam.

#2238 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 21 April 2014 - 14:48

@misiekkb - akurat mam to niezwykle szczescie, ze moge pozwolic sobie finansowo na bardzo duzo :). Mysle, ze bardzo chetnie rozwaze kazda propozycje sluchawek do tego typu muzyki w cenowym przedziale do 1000 zl. Chodzi mi o jak najwieksza czystosc dzwieku. Jesli beda dzwiekowo przebijac moje Aurvany - bede wniebowziety.

#2239 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 21 April 2014 - 15:29

@mikir2 To shury 215, napewno nie 42x, które grają bardzo lekko z wypchniętym środkiem, 3xx to takie jakby baby 5xx, czyli środek cieżkości dźwięku jest przeniesiony na dolną średnicę, a zakresy zarówno w dół jak i w górę szybko się kończą, więć mid bassu na nich nie uświadczysz a co dopiero sub basu. Jeszcze mogą być Yamahy 100. Jak mieszkasz w Łodzi to w sklepie mp3store powinni mieć shury i yamahy, więć pójdź posłuchaj i kup tam gdzie Ci pasuje. Jeszcze może jakieś inne słuchawki Ci się spodobają. Nie mam Shurów 215 nie moje granie. @koyoot to ja bym Ci radził zainteresować się Etymoticami HF3, Custom Art Music One (tylko że to są customy), jeszcze możesz Yamahy EPH100 sprawdzić. Jak dla mnie to i tak najlepszy wybór będą właśnie Music One, czystość dźwięku, to że się nadają do każdej muzy, no i jak to customy, czyli wygoda. Poczytaj o tych słuchawkach.

#2240 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 21 April 2014 - 15:42

@mikir2

To shury 215, napewno nie 42x, które grają bardzo lekko z wypchniętym środkiem, 3xx to takie jakby baby 5xx, czyli środek cieżkości dźwięku jest przeniesiony na dolną średnicę, a zakresy zarówno w dół jak i w górę szybko się kończą, więć mid bassu na nich nie uświadczysz a co dopiero sub basu. Jeszcze mogą być Yamahy 100. Jak mieszkasz w Łodzi to w sklepie mp3store powinni mieć shury i yamahy, więć pójdź posłuchaj i kup tam gdzie Ci pasuje. Jeszcze może jakieś inne słuchawki Ci się spodobają. Nie mam Shurów 215 nie moje granie.

@koyoot

to ja bym Ci radził zainteresować się Etymoticami HF3, Custom Art Music One (tylko że to są customy), jeszcze możesz Yamahy EPH100 sprawdzić. Jak dla mnie to i tak najlepszy wybór będą właśnie Music One, czystość dźwięku, to że się nadają do każdej muzy, no i jak to customy, czyli wygoda. Poczytaj o tych słuchawkach.

Niestety na stale przebywam w anglii w lodzi bywam tylko czasami:) , czyli podsumowujac jezeli zalezy mi na basie to shure se215 powinny spelnic moje oczekiwania?:)

#2241 Madafaker

Madafaker
  • 7 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 April 2014 - 16:59

Ja jestem bardzo zadowolony z nuforce ne700x. Słucham dużo klubowej muzyki i do tego typu zdecydowanie się nadają, mają potężny bas :D za 250 zł można mieć naprawdę znakomite dokanałówki, nie ma sensu wydawać więcej. Przynajmniej ja tak uważam ;)

Potwierdzam, w mp3storze w Łodzi można sobie przesłuchać słuchaweczki i możesz się jeszcze zapoznać z ofertą sklepu audiomagic.pl, oni współpracują właśnie z tym sklepem ;)

#2242 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 21 April 2014 - 17:28

wlasnie nie mam takiej mozliwosci:( poniewaz na codzien przebywam w anglii ;/

a wlasnie fajnie byloby przesluchac sobie kilka par i sie dowiedziec co jak gra:)

#2243 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 21 April 2014 - 18:18

mikir2 napewno w Anglii znajdziesz jakiś sklep, gdzie można sobie posłuchać słuchawki. Nu-force ne700x tak mają więcej basu, a dokładniej więcej midbasu, ale jego jakość pozostawia wiele do życzenia.

#2244 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 21 April 2014 - 22:18

Ja chyba postawie na Yamaha EPH100. Maja najbardziej odpowiadajaca mi ekspozycje dzwiekowa.

#2245 jac.zuz

jac.zuz
  • 231 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 May 2014 - 20:04

Ja ze swojej strony mogę polecić JBL J33i, kupiłem ostatnio. Grają bardzo dobrze, nie mam żadnych zastrzeżeń :)

#2246 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 03 May 2014 - 14:15

Zdecydowalem sie na shure se530 pth i... Nie wiem jak moglem uzywac earpodsow, posluza teraz one jako sluchawki do skype bo do tego sie nadaja. Same sluchawki moge polecic w 100% z czystym sumieniem .Warto poszukac czegos z 2 reki gdzie ceny sa przystepne, bo nowe to dosyc spory wydatek.

#2247 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 May 2014 - 16:01

Napisz, ze masz je od mistrza ;D

#2248 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 03 May 2014 - 16:05

Zdecydowalem sie na shure se530 pth i... Nie wiem jak moglem uzywac earpodsow, posluza teraz one jako sluchawki do skype bo do tego sie nadaja. Same sluchawki moge polecic w 100% z czystym sumieniem .Warto poszukac czegos z 2 reki gdzie ceny sa przystepne, bo nowe to dosyc spory wydatek.

Ja nadal nie rozumiem jak można używać earpodsów, widząć ludzi na ulicy, one się tylko nadają do tego co piszesz. A shury 530 z drugiej ręki, jeśli cena jest korzystan jak najbardziej się opłaca, nowe to jest zawysoki stosunek ceny do dźwięku.
To fajnie że Ci się spodobały.

#2249 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 04 May 2014 - 06:49

Ja nadal nie rozumiem jak można używać earpodsów

Ja np. nie słucham dużo muzyki i jestem wręcz odwrotnością audiofila i pewnie nie słyszałbym różnicy pomiędzy 320kbps a 128kbps więc słuchawki z zestawu z iPhona świetnie się u mnie sprawdzają i są dość wygodne. Myślę, że znajdzie się sporo podobnych ludzi.

#2250 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 04 May 2014 - 09:03

Co do wygody earpodsów to mam inne zdanie, że one i tak samo wszystkiem iemy, które mają budowę bulletową są niewygodne i każdy, który miał choć raz w uszach takie uniwersalne iemy jak Westony, Shury, Phonak napewno zgodzi się ze mną, a już nie mówiąć o słuchawkach customowych. A co do muzyki, słuchawek i rozpoznania 320 a 128, czy większego bitratu masz może tutaj rację że część ludzi byś nie rozpoznało, gdyż czasami jest bardzo ciężko, jeśli materiał jest dobrze zremasterowany. I ja też tutaj nie rozumiem tej całej nagonki na 24 bity, tak jakby ludzie słyszeli różnicę między 24/192 a 16/44 zwłaszcza na sprzęcie przenośnym w środku komunikacji miejskiej. A jeśli słuchasz muzyki od czasu do czasu i nie jesteś melomanem czy audiofilem to stockowe appla wystarczą. A tak swoją stroną Apple wydało kiedyś fajne słuchawki jak Apple Dual Drivers In-Ear Monitor.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users