Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#2076 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 29 maja 2013 - 13:13

Od pewnego czasu poluję na słuchawki do swojego iP. Mam Sennheiser Precision CX-300 II jako dokanałowe, ale potrzebuję też zwykłych, zewnętrznych. Na pierwszy rzut oka pasuje mi moden Sennheiser HD 380 PRO. Czy ktoś posiada? Jakieś uwagi, propozycje?

#2077 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 maja 2013 - 18:14

HD 380 PRO to porządne słuchawki, ale jesli chcesz grać nimi z iPhone'a to musisz sobie w wzmacniacz zainwestować, a przynajmniej jest to bardzo wskazane. Zobacz raczej cresyn 750j. Podaj też jakiej muzyki słuchasz to wybierzemy coś wyszukanego ;)

#2078 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 29 maja 2013 - 19:47

Jeśli chodzi o muzykę to różnie - od Knopflera po ATB. Co do miejsca użytkowania, to wyłącznie w domu. Na zewnątrz będę używał wyłącznie dokanałowych.

#2079 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 maja 2013 - 10:05

Ja bym kupił fiio e07k ( do komputera i iPhone'a podłączysz ), a do tego superlux hd681 ( sam mam, polecam ). Potem bym dozbierał do akg k550 ;) Polecam to forum.mp3store.pl - troche tam już nie zaglądam, a pomogą lepiej niż ja :)

#2080 skie00

skie00
  • 171 postów
  • Skądz bardzo daleka

Napisano 13 czerwca 2013 - 20:58

Witam. Potrzebuję jakiejś konkretnej rady dotyczącej słuchawek. Przerzuciłem trochę stron ale na jednych stronach chwalą a na drugich to samo krytykują. Potrzebuję słuchawek dokanałowych, z mikrofonem i tym sterowaniem co to mają oryginalne słuchawki. Muzyka różna, radio, audiobooki słowem mieszanka. Cena do jakichś 500 pln więc coś w miarę porządnego chyba da się znależć ale z drugiej strony ambicji audiofilskich nie mam. Any advice please?

#2081 Meesser

Meesser
  • 9 postów
  • SkądWarszawa-Wesoła, PL

Napisano 14 czerwca 2013 - 09:46

Witam. Panowie i Panie mam szybkie pytanie: potrzebuję słuchawek nausznych z pilotem do słuchania głównie rocka. Co polecacie?

#2082 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 czerwca 2013 - 18:19

Witam. Potrzebuję jakiejś konkretnej rady dotyczącej słuchawek. Przerzuciłem trochę stron ale na jednych stronach chwalą a na drugich to samo krytykują.
Potrzebuję słuchawek dokanałowych, z mikrofonem i tym sterowaniem co to mają oryginalne słuchawki. Muzyka różna, radio, audiobooki słowem mieszanka. Cena do jakichś 500 pln więc coś w miarę porządnego chyba da się znależć ale z drugiej strony ambicji audiofilskich nie mam.
Any advice please?

Yamaha EPH100 - nic lepszego nie znam w tej cenie ;)

Witam. Panowie i Panie mam szybkie pytanie: potrzebuję słuchawek nausznych z pilotem do słuchania głównie rocka. Co polecacie?

Jaki budżet?

#2083 Meesser

Meesser
  • 9 postów
  • SkądWarszawa-Wesoła, PL

Napisano 14 czerwca 2013 - 20:52

Najlepiej w granicach 500 zł i nie więcej niż 800 zł. Pozdrawiam.

#2084 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 czerwca 2013 - 21:46

W tej cenie to z doświadczenia polecam Harman Kardon Classic, z opini innych audiofilów sennheiser px360, beyerdynamic custom one pro ( nie wiem czy mają pilot ) no i oczywiście ATH M50 oraz brainwavz HM5, ewentualnie Marshalle, ale .. posłuchaj ich, bo mi się ich dźwięk bardzo nie podobał, lecz to chyba kwestia gustu. Zwróciłbym uwagę przede wszystkim na senki, ath, a kupiłbym pewnie Harmany :P

#2085 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 czerwca 2013 - 15:43

Witam,potrzebuje słuchawek bluetooth do mojego iphone 4 do 150 zł

#2086 skie00

skie00
  • 171 postów
  • Skądz bardzo daleka

Napisano 23 czerwca 2013 - 19:48

Witam. Potrzebuję jakiejś konkretnej rady dotyczącej słuchawek. Przerzuciłem trochę stron ale na jednych stronach chwalą a na drugich to samo krytykują.
Potrzebuję słuchawek dokanałowych, z mikrofonem i tym sterowaniem co to mają oryginalne słuchawki. Muzyka różna, radio, audiobooki słowem mieszanka. Cena do jakichś 500 pln więc coś w miarę porządnego chyba da się znależć ale z drugiej strony ambicji audiofilskich nie mam.
Any advice please?

Yamaha EPH100 - nic lepszego nie znam w tej cenie ;)

To jeszcze dodatkowe pytanie - jakaś propozycja na nieco chudszy budżet? takie jakieś 300 pln ?

#2087 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 czerwca 2013 - 16:50

@UP, podobno te doki od apple są bardzo przyzwoite. Ewentualnie możesz pomyśleć nad droższymi jaysami (test: Seria a-JAYS one, two, three, four - Testy Słuchawek - Forum.MP3store.pl), soundmagicami. Warto spytać i rozejrzeć się na tym forum z którego test Ci wysłałem, bo tam ludzie siedzą w dokach, a ja na nich średnio sie znam (posiadam swoje soundmagic e10 i jestem bardzo zadowolony), raczej na nausznych od 100 do 2000 zł :P

#2088 skie00

skie00
  • 171 postów
  • Skądz bardzo daleka

Napisano 24 czerwca 2013 - 23:23

TvSuperStar

Cytat Zamieszczone przez skie00 Zobacz posta
Any advice please?
Yamaha EPH100 - nic lepszego nie znam w tej cenie ?

Byłem w salonie Yamahy i obejrzałem te EPH100. One niestety nie mają sterowania głośnością! Więc odpadły.
Kupiłem - uwaga - Sennheisery MM70i. :) Nieco taniej niż te jamachy ale i tak jestem zadowolony (na razie).
pozdrawiam.

#2089 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 26 czerwca 2013 - 19:38

Hej, Słuchał ktoś może Denonów AH-NCW500? Bo ogólnie postanowiłem sprzedać moje Beats'y Pro i zakupić jakieś wygodniejsze słuchawki z Aktywną redukcją szumów. Denona wręcz kocham, dlatego ku niemu najbardziej się skłaniam. Poza tym biorę pod uwagę jeszcze: -Sony MDR-1RNC -Beats Studio -Beats Executive Te dwa ostatnie biorę pod uwagę, dlatego że dzisiaj założyłem swoje ultraciężkie i uciskające Pro i stwierdziłem, że jednak będę czasami tęsknić za tym zmulonym, przebasowionym dźwiękiem :D No więc biorę pod uwagę też dwa modele Beatsów. I prosiłbym zarówno o rozstrzygnięcie który z tych wszystkich modeli będzie najlepszy, jak i które Beatsy będą lepsze: Studio czy Executive? Z góry dzięki za pomoc, w szczególności panu "supergwiaździe Telewizji" ;)

#2090 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 27 czerwca 2013 - 16:50

Hej,
-Sony MDR-1RNC

I prosiłbym zarówno o rozstrzygnięcie który z tych wszystkich modeli będzie najlepszy, jak i które Beatsy będą lepsze: Studio czy Executive?
Z góry dzięki za pomoc, w szczególności panu "supergwiaździe Telewizji" ;)

Haha, już Ci raz pomagałem, ale widzę, że liczysz na ponowną pomoc :) I z chęcią to zrobię :)

Znasz moje podejście do Beatsów. Choć ostatnio nawet dosyć pozytywnie mnie zaskoczyły Mixr'y, bo grały na prawdę przyzwoicie, ale powinny być przynajniej 300-400 zł tańsze by mogły walczyć z konkurencją z tej samej półki. PRO jednak podobno (osobiście ich nie słuchałem) wciąż są "najlepszym" modelem od Dre i na pewno odczujesz olbrzymi spadek jakości jeśli przerzucisz się na Studio które są ... wiadomo jakie - do bani. Gorsze są chyba tylko Solo HD, ale ja sam się dziwie jak producent może kogoś torturować takim szajsem. Executive nie słuchałem, ale jutro najprawdopodobniej pójdę sprzedać iPhone'a to może uda się wskoczyć i przesłuchać. Nic jednak nie obiecuje ;)

A teraz weźmy się za "prawdziwe" słuchawki, których głównym celem jest gwarantowanie wysokiej jakości muzyki! Podałeś tu te Sony. Nie wiem jak grają i pewnie nie łatwo będzie to sprawdzić. Może w Sony Centre, ale tam raczej mają dostęp do tych tańszych modeli ... słuchałem natomiast zwykłych MDR-1R i to bardzo wygodne i ładnie grające (ciemne), oraz równie dobrze wyglądające i dopasowane słuchawki. Nie są jednak one zdecydowanie przebasowionym modelem. A przynajmniej tyle zanotowałem podczas króciutkiego odsłuchu. No i były zbyt wymagające dla iPhone'a bez wzmacniacza, ale ten problem raczej w modelu przez Ciebie podanym raczej nie wystąpi, bo jak jest redukcja szumów to i pewnie siłą rzeczy wzmacniacz.

Hmmm ... jak jesteś zadowolony z tych Twoich Harmanków, to może ich też się pozbądź (lub zostaw, od Ciebie zależy) na rzecz Harmanów z redukcją szumów ;) Słuchawki nauszne Harman Kardon z redukcją szumów - Apple Store (Polska)

Albo jeszcze inaczej ... zamiast pakować się w redukcję szumów którą oferuje mało modeli może lepiej kupić po prostu porządnie izolujące słuchawki? Na przykład choćby te Twoje ukochane Beatsy - tutaj Mixr.

PS."supergwiaździe" czy super gwieździe? :P

#2091 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 27 czerwca 2013 - 20:03

Mój brat ma słuchawki z ANC. Pomimo że kupił je na lotnisku w USA za bodajze 100 $ to i tak redukcja robi ogromne wrażenie. Dlatego chciałbym aby mój nowy zakup miał takową funkcje :) Przesiadlem się ostatnio na SGN2, dlatego źródło będzie troszkę potezniejsze ;) Ok, czyli Beatsy w takim razie odpuszczam. Harmany zdecydowanie bralbym pod uwagę, jednak nie są one dostępne w sklepie nigdzie w mojej okolicy. Pojutrze wylatuję, a więc chciałbym jutro podjechać do Galerii Baltyckiej i to załatwić, dlatego wybrałem w.w modele (są one tam po prostu dostępne). Wiem, że to mało wyrafinowane rozwiązanie ale nie mam już większego wyjścia, a ze wielkim audiofilem nie jestem, to myślę że i tak będę zadowolony. Skoro nie wspomniales, to zakładam ze nie miałeś styczności z Denonami AH-NCW500? Ten model wpadł mi w oko najbardziej, gdyż nie dość ze ma redukcję szumów to jeszcze jest opcjonalnie bezprzewodowy. A jak dla mnie to po prostu słuchawki marzenie :) Co o nich myślisz? A co do Super(/spacja)gwiazdy to w sumie nie wiem ;) Po Ang jest Superstar, a więc po Polsku wydaje mi się ze tez ;)

#2092 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 27 czerwca 2013 - 22:12

Denonow nie słuchałem, a na necie jest o nich dosyc mało. Na samym headfi znalazłem tylko reklamy tych słuchawek. Dobrze sie o nich wypowiedzieli w PC World Australia, ale jesli tamtejsi recenzenci audio zajmujący sie na codzień komputerami sa tacy jak u nas to ja dziekuje .. poza tym NIE WIERZE by nie była to sponsorowana recenzja ;) Te Denony sa tanie jak na możliwości wiec pewnie te atrakcje i ich ceny żyją za ta cene kosztem dźwięku, a dodatkowo trzeba pamiętać, ze to typ wireless co zabija dźwięk ogolem. Jesli masz wybierać tylko z tych to albo te sony .. albo nic. W przeciwnym wypadku wyrzucisz mase kasy w błoto. To juz lepiej mi wyślij :P Zamiast iPhone'a 5 16GB kupie 5 32GB :D Albo wydam na cos bardziej ambitnego :P Co do tego tłumaczenia nicku, mi bardziej chodziło o to, ze poprawna forma to chyba "gwiEzdzie", a nie "gwiazdzie", ale ręki sobie nie dam uciąć za to ;)

#2093 maxjazz

maxjazz
  • 39 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 15:35

Jak zawsze proponuje ten test przed zakupem sluchawek:
Battle Of The Flagships (58 Headphones Compared) UPDATE: AUDEZ'E LCD-2 Revision 2 (6/4/13)

#2094 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 20:28

Denonow nie słuchałem, a na necie jest o nich dosyc mało. Na samym headfi znalazłem tylko reklamy tych słuchawek. Dobrze sie o nich wypowiedzieli w PC World Australia, ale jesli tamtejsi recenzenci audio zajmujący sie na codzień komputerami sa tacy jak u nas to ja dziekuje .. poza tym NIE WIERZE by nie była to sponsorowana recenzja ;)
Te Denony sa tanie jak na możliwości wiec pewnie te atrakcje i ich ceny żyją za ta cene kosztem dźwięku, a dodatkowo trzeba pamiętać, ze to typ wireless co zabija dźwięk ogolem.

Jesli masz wybierać tylko z tych to albo te sony .. albo nic. W przeciwnym wypadku wyrzucisz mase kasy w błoto. To juz lepiej mi wyślij :P Zamiast iPhone'a 5 16GB kupie 5 32GB :D Albo wydam na cos bardziej ambitnego :P

Co do tego tłumaczenia nicku, mi bardziej chodziło o to, ze poprawna forma to chyba "gwiEzdzie", a nie "gwiazdzie", ale ręki sobie nie dam uciąć za to ;)

Ah, nie zauważyłem tej literki :P Absolutnie masz rację, powinno być przez "e", mój błąd.

No i kupiłem. Okazało się ze Sony, nie było wiec nie miałem nawet jak ich odsłuchać. Zostały wiec Denony i nie wspomniane przeze mnie wcześniej Bose QC15.
Bylem już prawie zdecydowany na Denony (Bose były za drogie), jednak facet w salonie Denona polecił mi jeszcze jeden model- Parrot Zik. Bezpośrednia konkurencja Denona, jednak z lepszym ANC, genialnym sterowaniem i niestety trochę wyższą ceną. Poczytalem trochę (recenzje mają bardzo pochlebne), posluchalem i kupiłem ;) Naprawdę wrażenie robią niesamowite. Są przede wszystkim bardzo wygodne, ale też dobrze wykonane. Grają naprawdę świetnie, ale osobiście przestałem juz wierzyć w swoje możliwości oceniania słuchawek bo znakomita większość brzmi dla mnie świetnie :P
Jednak jak narazie jestem naprawdę zadowolony. Prawdziwe testy porobię jutro w samolocie, bo teraz trzeba się jeszcze skończyć pakować :)
Ponownie dziekuję TVSuperstarowi. Tym razem poszedłem w zaparte i kupiłem co innego niż mi polecaleś, ale mimo to jestem bardzo wdzięczny ;)

#2095 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 czerwca 2013 - 07:42

Mogłeś wtopic, ale albo trafiłes na ogarnietego sprzedawcę, albo miałeś szczęście, bo Parrot Zik to faktycznie udane słuchawki, więc nie martw sie, ze za dużo słuchawek dla ciebie brzmi dobrze - po prostu dostajesz propozycje do odsluchu bardzo dobre :) PS. Nie wiedziałem natomiast, ze Parroty maja Noise Cancelling.

#2096 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 12:31

Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś różnica w jakości pomiędzy słuchawkami earpods od tych z Apple w cenie 329

Słuchawki douszne Apple z pilotem i mikrofonem - Apple Store (Polska)

#2097 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 18:07

Jest, bo te douszne całkowicie izolują dźwięk z otoczenia. Mimo wszystko ich nie polecam, gąbki są bardzo śliskie, stosuję Ski a i tak ciągle mi wypadają z ucha. Wyślizgują się same. Poza tym za tę cenę można dostać lepszą jakość dźwięku. Pilocik też jest słaby, dziwny ma klik i cięzko mi nim zrobić dwuklik, o wiele trudniej, niż w Earpods na przykład.

#2098 Batonx

Batonx
  • 75 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 19:49

Do macbooka pro, iphona i ipada. Do słuchania muzyki, ale także i rozmów telefonicznych.
Które będą najlepsze jeśli nie mamy ograniczeń budżetowych? Liczy się wygoda w transporcie, trwałość, czas prac baterii, etc.
Ja mam 2 propozycje i nie wiem które z nich są lepsze?

1. Denon
Słuchawki bezprzewodowe DENON AH-NCW500 Globe Crui - http://www.crutchfie...153-Silver.html

2. Dr Dre
Profesjonalne słuchawki Beats Pro by Dr. Dre (3322469577) - http://reviews.cnet....7-34210289.html

Ewentualnie inne w cenie do 5000pln. Ważne żeby były bezprzewodowe. Kable dla mnie są zabójcze, aczkolwiek zdaję sobie sprawę iż prawdziwe słuchawki są przewodowe, a nie bez, ale ze mnie marny audiofil i 70% to rozmowy telefoniczne, a pozostałe 30 to filmy, muzyka, audiobooki... Istotne żeby były wytrzymałe i wygodne w transporcie i noszeniu.

Słuchawki z kablem mają jeszcze tę przewagę iż nie muszę pamiętać o ich ładowaniu, co niestety jest bardzo istotne i czasem mi się zdarza o tym zapomnieć.

Na obecną chwilę używam poniższych słuchawek i jestem w miarę zadowolony...

http://store.apple.c...?fnode=3d&p=1

Denerwują mnie tylko te kable...

#2099 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 20:43

Do macbooka pro, iphona i ipada. Do słuchania muzyki, ale także i rozmów telefonicznych.
Które będą najlepsze jeśli nie mamy ograniczeń budżetowych? Liczy się wygoda w transporcie, trwałość, czas prac baterii, etc.
Ja mam 2 propozycje i nie wiem które z nich są lepsze?

1. Denon
Słuchawki bezprzewodowe DENON AH-NCW500 Globe Crui (3322340718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

2. Dr Dre
Profesjonalne słuchawki Beats Pro by Dr. Dre (3322469577) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Lepsze są te,które mają link ...

#2100 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 lipca 2013 - 17:36

Eh ... skasowala mi sie długa i przepełniona radami odpowiedz, więc napisze szybko. Looknij na Apple store na Parrot Zik, logitech ue9000, a na Allegro na Sennheiser PX360 BT, Sony mdr-1RBT choć nie potrzebujesz takich drogich słuchawek do tego. Zaś Bluetooth zabija dźwięk. Co do Twoich linków - Beatsy z kablem są i grają do bani, o denonach mało wiadomo, ale nie zapowiadają sie na dobre słuchawki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych