Słuchawki - które wybrać?
Napisano 29 maja 2013 - 13:13
Napisano 29 maja 2013 - 18:14
Napisano 29 maja 2013 - 19:47
Napisano 30 maja 2013 - 10:05
Napisano 13 czerwca 2013 - 20:58
Napisano 14 czerwca 2013 - 09:46
Napisano 14 czerwca 2013 - 18:19
Witam. Potrzebuję jakiejś konkretnej rady dotyczącej słuchawek. Przerzuciłem trochę stron ale na jednych stronach chwalą a na drugich to samo krytykują.
Potrzebuję słuchawek dokanałowych, z mikrofonem i tym sterowaniem co to mają oryginalne słuchawki. Muzyka różna, radio, audiobooki słowem mieszanka. Cena do jakichś 500 pln więc coś w miarę porządnego chyba da się znależć ale z drugiej strony ambicji audiofilskich nie mam.
Any advice please?
Yamaha EPH100 - nic lepszego nie znam w tej cenie
Witam. Panowie i Panie mam szybkie pytanie: potrzebuję słuchawek nausznych z pilotem do słuchania głównie rocka. Co polecacie?
Jaki budżet?
Napisano 14 czerwca 2013 - 20:52
Napisano 14 czerwca 2013 - 21:46
Napisano 15 czerwca 2013 - 15:43
Napisano 23 czerwca 2013 - 19:48
Witam. Potrzebuję jakiejś konkretnej rady dotyczącej słuchawek. Przerzuciłem trochę stron ale na jednych stronach chwalą a na drugich to samo krytykują.
Potrzebuję słuchawek dokanałowych, z mikrofonem i tym sterowaniem co to mają oryginalne słuchawki. Muzyka różna, radio, audiobooki słowem mieszanka. Cena do jakichś 500 pln więc coś w miarę porządnego chyba da się znależć ale z drugiej strony ambicji audiofilskich nie mam.
Any advice please?
Yamaha EPH100 - nic lepszego nie znam w tej cenie
To jeszcze dodatkowe pytanie - jakaś propozycja na nieco chudszy budżet? takie jakieś 300 pln ?
Napisano 24 czerwca 2013 - 16:50
Napisano 24 czerwca 2013 - 23:23
TvSuperStar
Cytat Zamieszczone przez skie00 Zobacz posta
Any advice please?
Yamaha EPH100 - nic lepszego nie znam w tej cenie ?
Byłem w salonie Yamahy i obejrzałem te EPH100. One niestety nie mają sterowania głośnością! Więc odpadły.
Kupiłem - uwaga - Sennheisery MM70i. Nieco taniej niż te jamachy ale i tak jestem zadowolony (na razie).
pozdrawiam.
Napisano 26 czerwca 2013 - 19:38
Napisano 27 czerwca 2013 - 16:50
Hej,
-Sony MDR-1RNC
I prosiłbym zarówno o rozstrzygnięcie który z tych wszystkich modeli będzie najlepszy, jak i które Beatsy będą lepsze: Studio czy Executive?
Z góry dzięki za pomoc, w szczególności panu "supergwiaździe Telewizji"
Haha, już Ci raz pomagałem, ale widzę, że liczysz na ponowną pomoc I z chęcią to zrobię
Znasz moje podejście do Beatsów. Choć ostatnio nawet dosyć pozytywnie mnie zaskoczyły Mixr'y, bo grały na prawdę przyzwoicie, ale powinny być przynajniej 300-400 zł tańsze by mogły walczyć z konkurencją z tej samej półki. PRO jednak podobno (osobiście ich nie słuchałem) wciąż są "najlepszym" modelem od Dre i na pewno odczujesz olbrzymi spadek jakości jeśli przerzucisz się na Studio które są ... wiadomo jakie - do bani. Gorsze są chyba tylko Solo HD, ale ja sam się dziwie jak producent może kogoś torturować takim szajsem. Executive nie słuchałem, ale jutro najprawdopodobniej pójdę sprzedać iPhone'a to może uda się wskoczyć i przesłuchać. Nic jednak nie obiecuje
A teraz weźmy się za "prawdziwe" słuchawki, których głównym celem jest gwarantowanie wysokiej jakości muzyki! Podałeś tu te Sony. Nie wiem jak grają i pewnie nie łatwo będzie to sprawdzić. Może w Sony Centre, ale tam raczej mają dostęp do tych tańszych modeli ... słuchałem natomiast zwykłych MDR-1R i to bardzo wygodne i ładnie grające (ciemne), oraz równie dobrze wyglądające i dopasowane słuchawki. Nie są jednak one zdecydowanie przebasowionym modelem. A przynajmniej tyle zanotowałem podczas króciutkiego odsłuchu. No i były zbyt wymagające dla iPhone'a bez wzmacniacza, ale ten problem raczej w modelu przez Ciebie podanym raczej nie wystąpi, bo jak jest redukcja szumów to i pewnie siłą rzeczy wzmacniacz.
Hmmm ... jak jesteś zadowolony z tych Twoich Harmanków, to może ich też się pozbądź (lub zostaw, od Ciebie zależy) na rzecz Harmanów z redukcją szumów Słuchawki nauszne Harman Kardon z redukcją szumów - Apple Store (Polska)
Albo jeszcze inaczej ... zamiast pakować się w redukcję szumów którą oferuje mało modeli może lepiej kupić po prostu porządnie izolujące słuchawki? Na przykład choćby te Twoje ukochane Beatsy - tutaj Mixr.
PS."supergwiaździe" czy super gwieździe?
Napisano 27 czerwca 2013 - 20:03
Napisano 27 czerwca 2013 - 22:12
Napisano 28 czerwca 2013 - 15:35
Battle Of The Flagships (58 Headphones Compared) UPDATE: AUDEZ'E LCD-2 Revision 2 (6/4/13)
Napisano 28 czerwca 2013 - 20:28
Denonow nie słuchałem, a na necie jest o nich dosyc mało. Na samym headfi znalazłem tylko reklamy tych słuchawek. Dobrze sie o nich wypowiedzieli w PC World Australia, ale jesli tamtejsi recenzenci audio zajmujący sie na codzień komputerami sa tacy jak u nas to ja dziekuje .. poza tym NIE WIERZE by nie była to sponsorowana recenzja
Te Denony sa tanie jak na możliwości wiec pewnie te atrakcje i ich ceny żyją za ta cene kosztem dźwięku, a dodatkowo trzeba pamiętać, ze to typ wireless co zabija dźwięk ogolem.
Jesli masz wybierać tylko z tych to albo te sony .. albo nic. W przeciwnym wypadku wyrzucisz mase kasy w błoto. To juz lepiej mi wyślij Zamiast iPhone'a 5 16GB kupie 5 32GB Albo wydam na cos bardziej ambitnego
Co do tego tłumaczenia nicku, mi bardziej chodziło o to, ze poprawna forma to chyba "gwiEzdzie", a nie "gwiazdzie", ale ręki sobie nie dam uciąć za to
Ah, nie zauważyłem tej literki Absolutnie masz rację, powinno być przez "e", mój błąd.
No i kupiłem. Okazało się ze Sony, nie było wiec nie miałem nawet jak ich odsłuchać. Zostały wiec Denony i nie wspomniane przeze mnie wcześniej Bose QC15.
Bylem już prawie zdecydowany na Denony (Bose były za drogie), jednak facet w salonie Denona polecił mi jeszcze jeden model- Parrot Zik. Bezpośrednia konkurencja Denona, jednak z lepszym ANC, genialnym sterowaniem i niestety trochę wyższą ceną. Poczytalem trochę (recenzje mają bardzo pochlebne), posluchalem i kupiłem Naprawdę wrażenie robią niesamowite. Są przede wszystkim bardzo wygodne, ale też dobrze wykonane. Grają naprawdę świetnie, ale osobiście przestałem juz wierzyć w swoje możliwości oceniania słuchawek bo znakomita większość brzmi dla mnie świetnie
Jednak jak narazie jestem naprawdę zadowolony. Prawdziwe testy porobię jutro w samolocie, bo teraz trzeba się jeszcze skończyć pakować
Ponownie dziekuję TVSuperstarowi. Tym razem poszedłem w zaparte i kupiłem co innego niż mi polecaleś, ale mimo to jestem bardzo wdzięczny
Napisano 29 czerwca 2013 - 07:42
Napisano 29 czerwca 2013 - 12:31
Słuchawki douszne Apple z pilotem i mikrofonem - Apple Store (Polska)
Napisano 30 czerwca 2013 - 18:07
Napisano 30 czerwca 2013 - 19:49
Które będą najlepsze jeśli nie mamy ograniczeń budżetowych? Liczy się wygoda w transporcie, trwałość, czas prac baterii, etc.
Ja mam 2 propozycje i nie wiem które z nich są lepsze?
1. Denon
Słuchawki bezprzewodowe DENON AH-NCW500 Globe Crui - http://www.crutchfie...153-Silver.html
2. Dr Dre
Profesjonalne słuchawki Beats Pro by Dr. Dre (3322469577) - http://reviews.cnet....7-34210289.html
Ewentualnie inne w cenie do 5000pln. Ważne żeby były bezprzewodowe. Kable dla mnie są zabójcze, aczkolwiek zdaję sobie sprawę iż prawdziwe słuchawki są przewodowe, a nie bez, ale ze mnie marny audiofil i 70% to rozmowy telefoniczne, a pozostałe 30 to filmy, muzyka, audiobooki... Istotne żeby były wytrzymałe i wygodne w transporcie i noszeniu.
Słuchawki z kablem mają jeszcze tę przewagę iż nie muszę pamiętać o ich ładowaniu, co niestety jest bardzo istotne i czasem mi się zdarza o tym zapomnieć.
Na obecną chwilę używam poniższych słuchawek i jestem w miarę zadowolony...
http://store.apple.c...?fnode=3d&p=1
Denerwują mnie tylko te kable...
Napisano 30 czerwca 2013 - 20:43
Lepsze są te,które mają link ...Do macbooka pro, iphona i ipada. Do słuchania muzyki, ale także i rozmów telefonicznych.
Które będą najlepsze jeśli nie mamy ograniczeń budżetowych? Liczy się wygoda w transporcie, trwałość, czas prac baterii, etc.
Ja mam 2 propozycje i nie wiem które z nich są lepsze?
1. Denon
Słuchawki bezprzewodowe DENON AH-NCW500 Globe Crui (3322340718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2. Dr Dre
Profesjonalne słuchawki Beats Pro by Dr. Dre (3322469577) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Napisano 01 lipca 2013 - 17:36
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych