Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1826 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 grudnia 2012 - 16:52

przereklamowane produkty tej marki mnie bawia oraz ich ceny tak samo jest z zegarkami maurice lacroix czy jaquesa la contier.

Masz tyle produktów, ze w tej cenie kupisz 2 pary lepiej grajacych sluchawek. Zobacz link wyzej co podalem a jak Ci malo to zobacz tutaj:

Ultimate Ears Custom In-Ear Monitors

przereklamowane to jest mini w Twoim avatarze, bez obrazy;) Moim zdaniem bose robi naprawdę niezłe słuchawki, słuchałeś kiedyś Bose QE 15? To naprawdę genialne słuchawki a że tyle kosztują, to inna sprawa

#1827 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 08 grudnia 2012 - 21:56

Jakie słuchawki douszne/dokanałowe do 80-100 zł polecicie? Słucham głownie rapu. Zależy mi na tym, by dobrze leżały w uszach i miały pilot z mikrofonem. :P

#1828 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 10 grudnia 2012 - 10:02

przereklamowane to jest mini w Twoim avatarze, bez obrazy;) Moim zdaniem bose robi naprawdę niezłe słuchawki, słuchałeś kiedyś Bose QE 15? To naprawdę genialne słuchawki a że tyle kosztują, to inna sprawa

Nie obrazam sie :) spokojnie. Tak sluchalem calego sprzetu bose i jest to dla mnie totalna porazka dzwiek jak z kartonu. Co do sluchawek bose, ktore podales to nic specialnego soba nie prezentuja. Konstrukcja wspierana elektronika zero neutralnosci.

Posluchaj sobie:

Ultrasone Edition albo jakis inny nawet tanszy model powzej 1500zloty, nastepne Sa Grado PS 1000 lub HiFiMAN HE-6 oczywiscie do tego DAC. Wtedy zobaczysz roznice a raczej przepasc w dzwieku. I po co komu noise cancel w sluchawkach... Jesli sa dobrze technicznie zaprojektowane to przy polowie glosnosci nie bedziesz slyszal nic. A sa takie Beyerdynamic DT 1350 albo Sennki HD 25.

Wiesz nie jara mnie logo, ze bose czy innej firmy. Nie zawsze logo sygnuje to, ze jakosc bedzie swietna za ta cene. Bose sluchalem w Warszawie wszystkich produktow u Was w waszawie w jakims centrum handlowym gdzie jest sklep ich i po tych odsluchach doszedlem do wniosku, ze jest przereklamowane jak momentami Bang & Olufsen. Ze sluchawek napisalem co polecam a tego przetestowalem juz naprawde sporo bo w roku kupuje kilka par i po testach sprzedaje odrazu.

Z naglosnienia zobacz sobie Focal Chorus 700 V i lec wyzej 800v ale utopi watpie, ze gdzies odsluchasz ja mialem okazje i tutaj placisz za jakosc dzwieku i wykonanie towaru nie za logo jak tez ma miejsce w apple i wiekszosci koncernow.

#1829 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 16 grudnia 2012 - 14:32

Co powiecie na Phonak Audeo PFE 012 Perfect Bass do iPoda Nano 7G ? Warto czy to będzie przesada ? Muzyka to głównie hip hop, w 10% r&b i rock.

A słuchałeś kiedyś audeo? To nie są słuchawki dla wielbicieli basu, grają raczej analitycznie, z resztą jak większość tanich armatur. A poza tym te wszystkie modele audeo poniżej 232 to jest pic na wodę, te słuchawki praktycznie niczym się nie różnią, za pewne tylko inne filtry dodawane są do zestawu.

#1830 rceglarek

rceglarek
  • 23 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 16 grudnia 2012 - 17:18

Szukam słuchawek do iPhone'a 4 z pilotem. Dotychczas miałem AKG Q350, ale się powoli rozsypują. Słucham wielu gatunków muzyki, więc nie potrzebuje żadnych wzmocnień czy tego typu bajerów. Zależy mi na 2 rzeczach: tłumienie dźwięków z zewnątrz i pilot obsługujący muzykę oraz połączenia. Cena to max. 300 zł.

#1831 DiMoonn

DiMoonn
  • 259 postów
  • SkądMariew, PL

Napisano 16 grudnia 2012 - 17:37

W AppStore pojawił się wielki test słuchawek 2013 do kupienia. Są również testowane modele dedykowane do urządzień Apple'a

#1832 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 grudnia 2012 - 19:52

W AppStore pojawił się wielki test słuchawek 2013 do kupienia. Są również testowane modele dedykowane do urządzień Apple'a

Jak z apple store'a to na pewno bardzo wiarygodny w stosunku do słuchawek ich i przez nich wspieranych ( beats, bose itd. )

#1833 rceglarek

rceglarek
  • 23 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 16 grudnia 2012 - 20:44

Jak z apple store'a to na pewno bardzo wiarygodny w stosunku do słuchawek ich i przez nich wspieranych ( beats, bose itd. )

A gdzie wy macie te testy O.o?

#1834 DiMoonn

DiMoonn
  • 259 postów
  • SkądMariew, PL

Napisano 16 grudnia 2012 - 22:06

aplikacja nie ma żadnego związku z Apple. Mało tego - nie ma tam testów słuchawek Apple'owskich ani chyba "wspieranych".

A propos - to jest aplikacja na iPad sprzedawana przez magazyn HI-Fi i muzyka. Tego nie podałem, sorry.

#1835 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 16 grudnia 2012 - 22:11

Szukam słuchawek do iPhone'a 4 z pilotem. Dotychczas miałem AKG Q350, ale się powoli rozsypują. Słucham wielu gatunków muzyki, więc nie potrzebuje żadnych wzmocnień czy tego typu bajerów. Zależy mi na 2 rzeczach: tłumienie dźwięków z zewnątrz i pilot obsługujący muzykę oraz połączenia. Cena to max. 300 zł.

A-Jays Four. W tej cenie - absolutnie najlepsze. Graja ciszej niz Sennheisery CX300II, ale za to dzwiek jest pelniejszy. Sennki niestety glosnoscia nadrabiaja fakt ze dziwnie tlumia dzwiek(srednie i wysokie tony jakby z glosnikow za 20 zl z Biedronki).

Najlepiej sie slucha w A-Jays przy wylaczonym EQ. Do tego maja plaski kabel ktory sie nie placze, ale jest dosc upierdliwy w czasie pieszych wycieczek, gdy chcesz sie odwrocic, lub rozejrzec.

#1836 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 16 grudnia 2012 - 23:59

A-Jays Four. W tej cenie - absolutnie najlepsze. Graja ciszej niz Sennheisery CX300II, ale za to dzwiek jest pelniejszy. Sennki niestety glosnoscia nadrabiaja fakt ze dziwnie tlumia dzwiek(srednie i wysokie tony jakby z glosnikow za 20 zl z Biedronki).

Najlepiej sie slucha w A-Jays przy wylaczonym EQ. Do tego maja plaski kabel ktory sie nie placze, ale jest dosc upierdliwy w czasie pieszych wycieczek, gdy chcesz sie odwrocic, lub rozejrzec.

Nie zgodzę się. A-Jaysy grają może nieźle, ale jakiekolwiek chodzenie z nimi w uszach, to TRAGEDIA. Efekt mikrofonowy jest odczuwalny bardziej, niż w jakichkolwiek słuchawkach jakich używałem. Po prostu zamiast muzyki słychać tarcie o ubranie.

#1837 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 grudnia 2012 - 02:19

Szybka sprawa ;) Jakie słuchawki dokanałowe (z pilotem) możecie polecić do iPoda touch 5g możecie polecić? Budżet to 150 - 200 zł. Słucham głównie muzyki elektronicznej, ale nie tylko. Zależy mi na w miarę dobrym, kontrolowanym basie i wysokich tonach, które nie będą drażnić uszu (jestem bardzo wyczulony na nie, uszy mnie bolą od ich nadmiaru). No i jeszcze dochodzi bardzo ważna sprawa. Muszą być w miarę ładne - nie chodzi o szpan, po prostu lubię rzeczy ładne. Podobają mi się słuchawki a-JAYS, ale zdaje się, że tylko a-JAYS four mają pilot. Ostatecznie jestem w stanie wydać na nie te ponad 200 zł, ale bardzo niechętnie. Szkoda, że mają kątowy wtyk, bo nosząc iPoda w kieszeni, a nawet trzymając go w ręce - kabel zawsze będzie się wyginał i niszczył (komfort używania pewnie też mniejszy). Może znajdzie się coś tańszego/lepszego z pilotem? Niestety zimą duże słuchawki są niezbyt praktyczne, a sądzę, że dorzucając niewiele do Applowych EarPodsów jestem w stanie dostać coś fajniejszego :) Proszę o szybką pomoc - czas goni. Najlepiej, żebym jutro/pojutrze zamówił te słuchawki ;) Z góry dziękuję uprzejmie za pomoc.

#1838 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 17 grudnia 2012 - 10:49

Dobra promocja jest w RTV Euro AGD na AKG K450 a grają one naprawdę wyśmienicie

AKG K450 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

#1839 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 17 grudnia 2012 - 11:32

Nie zgodzę się. A-Jaysy grają może nieźle, ale jakiekolwiek chodzenie z nimi w uszach, to TRAGEDIA. Efekt mikrofonowy jest odczuwalny bardziej, niż w jakichkolwiek słuchawkach jakich używałem. Po prostu zamiast muzyki słychać tarcie o ubranie.

To musiales trafic na bardzo felerny model, bo u mnie nie wystepowalo i nie wystepuje takie zjawisko. A czesto poruszam sie na piechotke, ze sluchawkami w uszach.

#1840 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 17 grudnia 2012 - 13:09

Co możecie powiedzieć na temat tych słuchawek,
Od 69,99 zł: słuchawki tłumiące dźwięk otoczenia Logitech Ultimate Ears 300vi z mikrofonem, regulatorami i przesyłką
Wydają się być ciekawą ofertą a nic na ich temat nie wiem, gdyż opinie w sieci na ich temat są różne. Słuchawki potrzebne mi są głównie do pracy częściowo siedzącej a częściowo "w ruchu" w lekkim hałasie, stad moje zainteresowanie nimi ze względu na wyciszanie hałasu. Słucham głównie muzyki rockowej i dużo audiobooków.

#1841 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 grudnia 2012 - 13:31

@strefagti Niestety chodzi mi o słuchawki dokanałowe. Ale pytanie jak najbardziej aktualne i proszę o szybką pomoc! :)

#1842 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 grudnia 2012 - 15:27

Szybka sprawa ;)

Jakie słuchawki dokanałowe (z pilotem) możecie polecić do iPoda touch 5g możecie polecić? Budżet to 150 - 200 zł. Słucham głównie muzyki elektronicznej, ale nie tylko. Zależy mi na w miarę dobrym, kontrolowanym basie i wysokich tonach, które nie będą drażnić uszu (jestem bardzo wyczulony na nie, uszy mnie bolą od ich nadmiaru). No i jeszcze dochodzi bardzo ważna sprawa. Muszą być w miarę ładne - nie chodzi o szpan, po prostu lubię rzeczy ładne.
Podobają mi się słuchawki a-JAYS, ale zdaje się, że tylko a-JAYS four mają pilot. Ostatecznie jestem w stanie wydać na nie te ponad 200 zł, ale bardzo niechętnie. Szkoda, że mają kątowy wtyk, bo nosząc iPoda w kieszeni, a nawet trzymając go w ręce - kabel zawsze będzie się wyginał i niszczył (komfort używania pewnie też mniejszy).
Może znajdzie się coś tańszego/lepszego z pilotem?

Niestety zimą duże słuchawki są niezbyt praktyczne, a sądzę, że dorzucając niewiele do Applowych EarPodsów jestem w stanie dostać coś fajniejszego :)
Proszę o szybką pomoc - czas goni. Najlepiej, żebym jutro/pojutrze zamówił te słuchawki ;)

Z góry dziękuję uprzejmie za pomoc.

Wielokrotnie szukałem, i wspomniane przez Ciebie a-Jays 4 spełniają kryteria, jednak bardziej skłaniam się ku NuForce'om NE-700m. Sam planuje je zakupić.
Dobry dźwięk, pilot. Recenzje zachęcają do zakupu.

#1843 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 grudnia 2012 - 17:45

Wielokrotnie szukałem, i wspomniane przez Ciebie a-Jays 4 spełniają kryteria, jednak bardziej skłaniam się ku NuForce'om NE-700m. Sam planuje je zakupić.
Dobry dźwięk, pilot. Recenzje zachęcają do zakupu.

Nie kupujcie a-Jaysów. Miałem, używałem, irytowałem się, sprzedałem. Płaski kabel rzeczywiście się nie plącze, ale jest ciężki, niewygodny i OKROPNIE przenosi dźwięki. Całkowicie psuje radość ze słuchania. Sam dźwięk bardzo w porządku, tylko co z tego, skoro nie nadają się na miasto, a w domu nauszne lepiej się sprawdzają.

#1844 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 17 grudnia 2012 - 18:03

Płaski kabel = widoczny efekt mikrofonowy. Nie ma od tego odstępstw. Poza tym a-Jays to nic ciekawego za te pieniądze.

#1845 rceglarek

rceglarek
  • 23 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 17 grudnia 2012 - 18:15

jeden za, jeden przeciw... a o Jaysach wolę zapomnieć :) Słyszałem dużo dobrego o 2 takich:
1. Sennheiser MM70i -> Sennheiser MM 70i - Stereo headset for iPhone™ - Integrated volume control, Call control, Foldable, Closed acoustic design
2. JBL J22i -> JBL J22i sterowanie iPhone cena 219.00 PLN

Co tym sądzicie? czy jest coś lepszego od tego za rozsądną cenę

#1846 agresywnaswinka

agresywnaswinka
  • 15 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 19:19

Witam, co myślicie o tej aukcji? Niby sklep i 99,4 % pozytywów, ale ta cena podejrzana.
[url=http://allegro.pl/5761-sluchawki-apple-in-ear-iphone-ipod-ipad-pilot-i2870148522.html]5761 SŁUCHAWKI APPLE IN-EAR iPHONE iPOD iPAD PILOT (2870148522) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#1847 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 grudnia 2012 - 20:28

Ja bym zaryzykował ;)

#1848 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 17 grudnia 2012 - 21:14

Witam, co myślicie o tej aukcji? Niby sklep i 99,4 % pozytywów, ale ta cena podejrzana.
5761 SŁUCHAWKI APPLE IN-EAR iPHONE iPOD iPAD PILOT (2870148522) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Są to oryginalne słuchawki, jeśli są w dobrym stanie to warto, zwłaszcza jeśli jest to ta druga, poprawiona wersja. Zdjęć nie ma, więc nie wiadomo. Sam o nich myślę aktualnie, zamiast moich EX310, kiedyś miałem addiemy i byłem z nich bardzo zadowolony.

#1849 mati5003

mati5003
  • 18 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 22:21

Witam Zastanawiam się nad zakupem słuchawek cena to do 300 zł.Słucham głównie rocka typu led zeppelin , deep purple , pink floyd. Używane będą głównie na dworze i przez ipoda touch 4g. Myślałem o monsterach ale wyczytałem że są beznadziejne a wole mieć lepsze słuchawki bo sam mam w domu sennheiser hd 590. Pozdrawiam i dzięki za pomoc

#1850 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 grudnia 2012 - 02:03

@ Quuba777
Te słuchawki NuForce NE-700m byłyby bardzo fajne, ale niestety nie mój gust. Szukam czegoś odrobinę lżejszego ;)

2. JBL J22i -> JBL J22i sterowanie iPhone cena 219.00 PLN

Te słuchawki wydają się być całkiem spoko. Zaraz je zgugluję.

Czy uważacie, że najnowsze EarPodsy do iPhone są warte swojej ceny? Sprzedając te dodane do iPoda (bez pilota) brałem też pod uwagę ponowny zakup tego modelu, ale w wersji dla iPhone. Co sądzicie o takim zakupie?
Sam testowałem też chwilkę ten model i wydaje mi się, że cena ~120 zł nie jest specjalnie wygórowaną. A może dostanę coś lepszego w takiej kwocie (co będzie spełniało moje wymagania)?

W tej chwili moją jedyną opcją są właśnie słuchawki EarPods, bo nie wiem w takim razie co jest dobre z pilotem do 200 zł... :/ Te a-JAYS to faktycznie chyba słaby wybór, bo dużo takich opinii właśnie niestety widziałem. A byłoby idealnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych