Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1601 pattom

pattom
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2012 - 07:07

Ja uzywam shure, ale se530. Łączy je zapewne tylko jakosc wykonania na rownym poziomie ;p Firme shure polecam.

Zapewne tak :)
Moim zdaniem nie ma sensu kupowanie słuchawek, których nie uciągnie odtwarzacz :)

#1602 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 10:41

Witam, Czy mógłby mi ktoś pomóc z doborem odpowiednich słuchawek do iphone 4s? Aktualnie posiadam fischer audio tandem i nie jestem z nich zadowolony (mam je dopiero kilka dni, ale pomimo 90h wygrzewania ich jakość dźwięku nadal jest.. niesatysfakcjonująca). Poprzednimi słuchawkami były NuForce Ne700m i gdyby nie to, że co chwile "pękał" mi kabel, zostałyby one ze mną do dzisiaj. Ogólnie szukam czegoś zbliżonego dźwiękiem do nuforców: z lekko podbitym basem. Jakiego rodzaju muzyki słucham? Chyba wszystko oprócz rapu i bieberopodobnych ludzików :) Cena w jakiej chciałbym się zmieścić to ok. 350zł. Czy mógłby mi ktoś polecić? Dodam tylko, ze udanie się do jakiegoś sklepu w celu odsłuchu danych słuchawek odpada - w mojej okolicy nie ma żadnego o tym profilu:) Pzdr :)

#1603 pattom

pattom
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2012 - 10:49

Czołem,

Ja wczoraj kupiłem AKG K450, po wygrzaniu mogę coś więcej napisać ale ogólnie bardzo ok. Mi zależało na kompaktowym wymiarze i przyzwoitej cenie.
Dobry tekst o tych słuchawkach - AKG K450 – efektowne brzmienie w wydaniu mini | Techfanatyk.net - opinie, recenzje, komentarze, słuchawki, głośniki, audio, sprzęt, PC, technologia

#1604 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 17 lipca 2012 - 10:59

Też mam takie słuchawki i spisują się świetnie.

#1605 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 11:04

A jak wygląda u nich sytuacja z basem? Poza tym szukam chyba bardziej czegoś... dokanałowego ;)

#1606 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 11:11

Witam. Poszukuje słuchawek dousznych. Kwota jaką chce przeznaczyć to około 100zł. Najlepiej gdyby były skonstruowane jak te oryginalne :)

#1607 pattom

pattom
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2012 - 11:16

Witam. Poszukuje słuchawek dousznych. Kwota jaką chce przeznaczyć to około 100zł. Najlepiej gdyby były skonstruowane jak te oryginalne :)

Za 129,00 zł masz oryginalne Słuchawki Apple z pilotem i mikrofonem (pchełki).
Nie wiem czy w cenie do 100 zł znajdzie się coś o podobnej konstrukcji z pilotem i mikrofonem pod iPhona.

#1608 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 17 lipca 2012 - 15:29

Obecnie korzystam z Apple In-Ear dokanałowych (nie tych dołączanych do iPhone'a), ale czas robi swoje i po prostu zaczynają się rozlatywać ;) Generalnie ich dźwięk mi pasuje, mam tylko problem z czystością wysokich tonów przy większej głośności, poza tym super. Zastanawiam się nad Beatsami by Dr. Dre Tour. Ma ktoś może porównanie między tymi słuchawkami?

#1609 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 lipca 2012 - 21:49

Obecnie korzystam z Apple In-Ear dokanałowych (nie tych dołączanych do iPhone'a), ale czas robi swoje i po prostu zaczynają się rozlatywać ;) Generalnie ich dźwięk mi pasuje, mam tylko problem z czystością wysokich tonów przy większej głośności, poza tym super. Zastanawiam się nad Beatsami by Dr. Dre Tour. Ma ktoś może porównanie między tymi słuchawkami?

Dr. Dre Tour mają dużo więcej basu, i to niezbyt dobrego basu, poza tym kosztują 500zł, a grają jak za 100zł. Jeżeli chcesz coś o podobnej charakterystyce jak Apple In-Ear, to najlepsze będą Phonak Audeo 112 lub pochodne. Też posiadają przetwornik armaturowy, a jakość dźwięku jest dużo wyższa, wykonanie również.

#1610 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 17 lipca 2012 - 23:01

@NouNejm wiesz może gdzie w Toruniu mogę sobie odsłuchać Beatsy? Co do charakterystyki dźwięku to wiesz, teraz jestem zadowolony, a pewnie posłucham czegoś innego i stwierdzę, że to jest o wiele lepsze i do słuchawek Apple'a nie chcę wracać ;) także nie trzymam się tego sztywno :D

#1611 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 lipca 2012 - 23:53

@NouNejm wiesz może gdzie w Toruniu mogę sobie odsłuchać Beatsy? Co do charakterystyki dźwięku to wiesz, teraz jestem zadowolony, a pewnie posłucham czegoś innego i stwierdzę, że to jest o wiele lepsze i do słuchawek Apple'a nie chcę wracać ;) także nie trzymam się tego sztywno :D

W Toruniu nie widziałem nigdzie Beatsów, ale jest reseller Apple, iWay, może oni mogliby załatwić takowe.

#1612 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 18 lipca 2012 - 00:15

Jestem też często w Gdańsku, napisałem do iSpotu czy jest możliwość przesłuchania. Nie będę ich fatygował, żeby ściągali je dla mnie, jeżeli nie wiem czy kupię :P Wszystko kwestia indywidualnych upodobań dźwiękowych...

#1613 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 lipca 2012 - 01:10

Jestem też często w Gdańsku, napisałem do iSpotu czy jest możliwość przesłuchania. Nie będę ich fatygował, żeby ściągali je dla mnie, jeżeli nie wiem czy kupię :P
Wszystko kwestia indywidualnych upodobań dźwiękowych...

Wiesz, Beatsy są warte 5 razy mniej niż kosztują, na poziomie Apple In-Ear znajdziesz kilka słuchawek choćby i do 200zł, jak np. Brainwavz M1, których sam używam. Nie dość, że grają najlepiej ze wszystkich do 150zł (no, może Soundmagic E10 i E30 konkurują z nimi), to jeszcze są niezniszczalne. Nie pakuj się w Beatsy, serio.

#1614 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 18 lipca 2012 - 01:33

Właściciel Sony Aplha mówi, żeby nie ładować się w Beatsy - ironia :D Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać...

#1615 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 07:28

Mial ktos z was juz moze stycznosc z produktem Beats Mixr ?

#1616 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 lipca 2012 - 09:52

Właściciel Sony Aplha mówi, żeby nie ładować się w Beatsy - ironia :D Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać...

Mógłbyś rozwinąć swoją jakże mądrą wypowiedź? A450 to może nie jest mistrzostwo świata jeśli chodzi o ten przedział cenowy, wiem, ale np. znajdź mi aparat lepszy od Sony A33/A35 w cenie do 2000zł. Od razu mówię, nie znajdziesz. Przecież nie podasz Nikona D3100 czy D5000, bo próbowałem używać obu tych aparatów i to jakiś żart.

#1617 Netty

Netty
  • 123 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 18 lipca 2012 - 12:53

Polecam Beyerdynamic DTX 100, grają świetnie, bez przesterowań i przegięcia w jakimkolwiek paśmie. Jeśli ktoś lubi sztuczny , dudniący bas - to nie są słuchawki dla niego.

#1618 karuzel91

karuzel91
  • 81 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 23:53

Witam, może ktoś polecić jakieś słuchawki do biegania z iPhone? Chodzi głównie o to aby podczas biegu nie wypadały z uszu jak te w zestawie od apple. Dodam, że nie musza grać i kosztować tyle co beats by dre, mają nie wypadać z uszu i grać dosyć przyzwoicie.

#1619 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 lipca 2012 - 00:10

Witam, może ktoś polecić jakieś słuchawki do biegania z iPhone? Chodzi głównie o to aby podczas biegu nie wypadały z uszu jak te w zestawie od apple. Dodam, że nie musza grać i kosztować tyle co beats by dre, mają nie wypadać z uszu i grać dosyć przyzwoicie.

Beatsy nie grają choćby przyzwoicie, one tylko dużo kosztują. Co do niewypadających słuchawek, polecam Brainwavz M1, które sam posiadam lub coś w stylu Aiwa Shellz.

#1620 kast6

kast6
  • 31 postów

Napisano 20 lipca 2012 - 07:32

Ostatnio przebywając w Niemczech poszedłem do Saturna. Były wyłożone wszystkie beatsy by dre. Prawie wszystkie założyłem i wysluchałem fragmentów piosenki z iPhona. Żadne te słuchawki mnie nie powaliły. Mało tego, zawiozlem sie na tych najdroższych. Tak byłem napalony na jakis produkt ale wyleczyłem się. :)

#1621 zofia15

zofia15
  • 4 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 lipca 2012 - 15:37

Popieram. Według mnie markowe nie zawsze znaczy najlepsze.

#1622 Sati

Sati
  • 6 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 18:30

Trzeba wybrać pomiędzy lansem a jakością dźwięku. Moje wrażenia odsłuchowe iBeatsów były gorsze niż wrażenia ze słuchawek dodawanych do MP3 Sony.

#1623 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 26 lipca 2012 - 23:18

Panowie potrzebuję porady, zastanawiam się które słuchawki wybrać na oku mam 2 modele Sennheiser HD 428 i HD 205 słuchawek będę używał do słuchania różnej muzyki na telefonie jak i do oglądania filmów na laptopie. Z góry dziękuję za każdą opinię

#1624 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 lipca 2012 - 16:21

Ja też bym prosił o poradę: używałem do tej pory słuchawek Creative Zen Aurvana 2 i byłem bardzo zadowolony. Niestety zostały zniszczone i muszę kupić sobie coś nowego. Mogę przeznaczyć 200-300 zł - czy kupić znowu te Aurvany 200 zł na arest.pl czy może polecicie mi coś lepszego w tym przedziale cenowych? Zależy mi na dokanałowych.

#1625 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 28 lipca 2012 - 14:01

Ja też bym prosił o poradę: używałem do tej pory słuchawek Creative Zen Aurvana 2 i byłem bardzo zadowolony. Niestety zostały zniszczone i muszę kupić sobie coś nowego.

Mogę przeznaczyć 200-300 zł - czy kupić znowu te Aurvany 200 zł na arest.pl czy może polecicie mi coś lepszego w tym przedziale cenowych?
Zależy mi na dokanałowych.

Phonak Audeo, Fischer Audio Silver Bullet, któreś Brainwavzy lub Apple In-Ear, które ładnie grają tylko są słabo wykonane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych