Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

S艂uchawki - kt贸re wybra膰?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2853 odpowiedzi w tym temacie

#1601 pattom

pattom
  • 25 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 17 lipca 2012 - 07:07

Ja uzywam shure, ale se530. 艁膮czy je zapewne tylko jakosc wykonania na rownym poziomie ;p Firme shure polecam.

Zapewne tak :)
Moim zdaniem nie ma sensu kupowanie s艂uchawek, kt贸rych nie uci膮gnie odtwarzacz :)

#1602 Slithered

Slithered
  • 189 post贸w

Napisano 17 lipca 2012 - 10:41

Witam, Czy m贸g艂by mi kto艣 pom贸c z doborem odpowiednich s艂uchawek do iphone 4s? Aktualnie posiadam fischer audio tandem i nie jestem z nich zadowolony (mam je dopiero kilka dni, ale pomimo 90h wygrzewania ich jako艣膰 d藕wi臋ku nadal jest.. niesatysfakcjonuj膮ca). Poprzednimi s艂uchawkami by艂y NuForce Ne700m i gdyby nie to, 偶e co chwile "p臋ka艂" mi kabel, zosta艂yby one ze mn膮 do dzisiaj. Og贸lnie szukam czego艣 zbli偶onego d藕wi臋kiem do nuforc贸w: z lekko podbitym basem. Jakiego rodzaju muzyki s艂ucham? Chyba wszystko opr贸cz rapu i bieberopodobnych ludzik贸w :) Cena w jakiej chcia艂bym si臋 zmie艣ci膰 to ok. 350z艂. Czy m贸g艂by mi kto艣 poleci膰? Dodam tylko, ze udanie si臋 do jakiego艣 sklepu w celu ods艂uchu danych s艂uchawek odpada - w mojej okolicy nie ma 偶adnego o tym profilu:) Pzdr :)

#1603 pattom

pattom
  • 25 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 17 lipca 2012 - 10:49

Czo艂em,

Ja wczoraj kupi艂em AKG K450, po wygrzaniu mog臋 co艣 wi臋cej napisa膰 ale og贸lnie bardzo ok. Mi zale偶a艂o na kompaktowym wymiarze i przyzwoitej cenie.
Dobry tekst o tych s艂uchawkach - AKG K450 – efektowne brzmienie w wydaniu mini | Techfanatyk.net - opinie, recenzje, komentarze, s艂uchawki, g艂o艣niki, audio, sprz臋t, PC, technologia

#1604 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 17 lipca 2012 - 10:59

Te偶 mam takie s艂uchawki i spisuj膮 si臋 艣wietnie.

#1605 Slithered

Slithered
  • 189 post贸w

Napisano 17 lipca 2012 - 11:04

A jak wygl膮da u nich sytuacja z basem? Poza tym szukam chyba bardziej czego艣... dokana艂owego ;)

#1606 Paf

Paf
  • 8聽094 post贸w

Napisano 17 lipca 2012 - 11:11

Witam. Poszukuje s艂uchawek dousznych. Kwota jak膮 chce przeznaczy膰 to oko艂o 100z艂. Najlepiej gdyby by艂y skonstruowane jak te oryginalne :)

#1607 pattom

pattom
  • 25 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 17 lipca 2012 - 11:16

Witam. Poszukuje s艂uchawek dousznych. Kwota jak膮 chce przeznaczy膰 to oko艂o 100z艂. Najlepiej gdyby by艂y skonstruowane jak te oryginalne :)

Za 129,00 z艂 masz oryginalne S艂uchawki Apple z pilotem i mikrofonem (pche艂ki).
Nie wiem czy w cenie do 100 z艂 znajdzie si臋 co艣 o podobnej konstrukcji z pilotem i mikrofonem pod iPhona.

#1608 karol14

karol14
  • 173 post贸w
  • Sk膮dDzia艂dowo, Poland

Napisano 17 lipca 2012 - 15:29

Obecnie korzystam z Apple In-Ear dokana艂owych (nie tych do艂膮czanych do iPhone'a), ale czas robi swoje i po prostu zaczynaj膮 si臋 rozlatywa膰 ;) Generalnie ich d藕wi臋k mi pasuje, mam tylko problem z czysto艣ci膮 wysokich ton贸w przy wi臋kszej g艂o艣no艣ci, poza tym super. Zastanawiam si臋 nad Beatsami by Dr. Dre Tour. Ma kto艣 mo偶e por贸wnanie mi臋dzy tymi s艂uchawkami?

#1609 NouNejm

NouNejm
  • 717 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 17 lipca 2012 - 21:49

Obecnie korzystam z Apple In-Ear dokana艂owych (nie tych do艂膮czanych do iPhone'a), ale czas robi swoje i po prostu zaczynaj膮 si臋 rozlatywa膰 ;) Generalnie ich d藕wi臋k mi pasuje, mam tylko problem z czysto艣ci膮 wysokich ton贸w przy wi臋kszej g艂o艣no艣ci, poza tym super. Zastanawiam si臋 nad Beatsami by Dr. Dre Tour. Ma kto艣 mo偶e por贸wnanie mi臋dzy tymi s艂uchawkami?

Dr. Dre Tour maj膮 du偶o wi臋cej basu, i to niezbyt dobrego basu, poza tym kosztuj膮 500z艂, a graj膮 jak za 100z艂. Je偶eli chcesz co艣 o podobnej charakterystyce jak Apple In-Ear, to najlepsze b臋d膮 Phonak Audeo 112 lub pochodne. Te偶 posiadaj膮 przetwornik armaturowy, a jako艣膰 d藕wi臋ku jest du偶o wy偶sza, wykonanie r贸wnie偶.

#1610 karol14

karol14
  • 173 post贸w
  • Sk膮dDzia艂dowo, Poland

Napisano 17 lipca 2012 - 23:01

@NouNejm wiesz mo偶e gdzie w Toruniu mog臋 sobie ods艂ucha膰 Beatsy? Co do charakterystyki d藕wi臋ku to wiesz, teraz jestem zadowolony, a pewnie pos艂ucham czego艣 innego i stwierdz臋, 偶e to jest o wiele lepsze i do s艂uchawek Apple'a nie chc臋 wraca膰 ;) tak偶e nie trzymam si臋 tego sztywno :D

#1611 NouNejm

NouNejm
  • 717 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 17 lipca 2012 - 23:53

@NouNejm wiesz mo偶e gdzie w Toruniu mog臋 sobie ods艂ucha膰 Beatsy? Co do charakterystyki d藕wi臋ku to wiesz, teraz jestem zadowolony, a pewnie pos艂ucham czego艣 innego i stwierdz臋, 偶e to jest o wiele lepsze i do s艂uchawek Apple'a nie chc臋 wraca膰 ;) tak偶e nie trzymam si臋 tego sztywno :D

W Toruniu nie widzia艂em nigdzie Beats贸w, ale jest reseller Apple, iWay, mo偶e oni mogliby za艂atwi膰 takowe.

#1612 karol14

karol14
  • 173 post贸w
  • Sk膮dDzia艂dowo, Poland

Napisano 18 lipca 2012 - 00:15

Jestem te偶 cz臋sto w Gda艅sku, napisa艂em do iSpotu czy jest mo偶liwo艣膰 przes艂uchania. Nie b臋d臋 ich fatygowa艂, 偶eby 艣ci膮gali je dla mnie, je偶eli nie wiem czy kupi臋 :P Wszystko kwestia indywidualnych upodoba艅 d藕wi臋kowych...

#1613 NouNejm

NouNejm
  • 717 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 18 lipca 2012 - 01:10

Jestem te偶 cz臋sto w Gda艅sku, napisa艂em do iSpotu czy jest mo偶liwo艣膰 przes艂uchania. Nie b臋d臋 ich fatygowa艂, 偶eby 艣ci膮gali je dla mnie, je偶eli nie wiem czy kupi臋 :P
Wszystko kwestia indywidualnych upodoba艅 d藕wi臋kowych...

Wiesz, Beatsy s膮 warte 5 razy mniej ni偶 kosztuj膮, na poziomie Apple In-Ear znajdziesz kilka s艂uchawek cho膰by i do 200z艂, jak np. Brainwavz M1, kt贸rych sam u偶ywam. Nie do艣膰, 偶e graj膮 najlepiej ze wszystkich do 150z艂 (no, mo偶e Soundmagic E10 i E30 konkuruj膮 z nimi), to jeszcze s膮 niezniszczalne. Nie pakuj si臋 w Beatsy, serio.

#1614 stroner30

stroner30
  • 747 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 18 lipca 2012 - 01:33

W艂a艣ciciel Sony Aplha m贸wi, 偶eby nie 艂adowa膰聽si臋聽w Beatsy - ironia :D Sorry, ale nie mog艂em si臋 powstrzyma膰...

#1615 sancruz3

sancruz3
  • 2聽436 post贸w

Napisano 18 lipca 2012 - 07:28

Mial ktos z was juz moze stycznosc z produktem Beats Mixr ?

#1616 NouNejm

NouNejm
  • 717 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 18 lipca 2012 - 09:52

W艂a艣ciciel Sony Aplha m贸wi, 偶eby nie 艂adowa膰聽si臋聽w Beatsy - ironia :D Sorry, ale nie mog艂em si臋 powstrzyma膰...

M贸g艂by艣 rozwin膮膰 swoj膮 jak偶e m膮dr膮 wypowied藕? A450 to mo偶e nie jest mistrzostwo 艣wiata je艣li chodzi o ten przedzia艂 cenowy, wiem, ale np. znajd藕 mi aparat lepszy od Sony A33/A35 w cenie do 2000z艂. Od razu m贸wi臋, nie znajdziesz. Przecie偶 nie podasz Nikona D3100 czy D5000, bo pr贸bowa艂em u偶ywa膰 obu tych aparat贸w i to jaki艣 偶art.

#1617 Netty

Netty
  • 123 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕, Poland

Napisano 18 lipca 2012 - 12:53

Polecam Beyerdynamic DTX 100, graj膮 艣wietnie, bez przesterowa艅 i przegi臋cia w jakimkolwiek pa艣mie. Je艣li kto艣 lubi sztuczny , dudni膮cy bas - to nie s膮 s艂uchawki dla niego.

#1618 karuzel91

karuzel91
  • 81 post贸w

Napisano 19 lipca 2012 - 23:53

Witam, mo偶e kto艣 poleci膰 jakie艣 s艂uchawki do biegania z iPhone? Chodzi g艂贸wnie o to aby podczas biegu nie wypada艂y z uszu jak te w zestawie od apple. Dodam, 偶e nie musza gra膰 i kosztowa膰 tyle co beats by dre, maj膮 nie wypada膰 z uszu i gra膰 dosy膰 przyzwoicie.

#1619 NouNejm

NouNejm
  • 717 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 20 lipca 2012 - 00:10

Witam, mo偶e kto艣 poleci膰 jakie艣 s艂uchawki do biegania z iPhone? Chodzi g艂贸wnie o to aby podczas biegu nie wypada艂y z uszu jak te w zestawie od apple. Dodam, 偶e nie musza gra膰 i kosztowa膰 tyle co beats by dre, maj膮 nie wypada膰 z uszu i gra膰 dosy膰 przyzwoicie.

Beatsy nie graj膮 cho膰by przyzwoicie, one tylko du偶o kosztuj膮. Co do niewypadaj膮cych s艂uchawek, polecam Brainwavz M1, kt贸re sam posiadam lub co艣 w stylu Aiwa Shellz.

#1620 kast6

kast6
  • 31 post贸w

Napisano 20 lipca 2012 - 07:32

Ostatnio przebywaj膮c w Niemczech poszed艂em do Saturna. By艂y wy艂o偶one wszystkie beatsy by dre. Prawie wszystkie za艂o偶y艂em i wyslucha艂em fragment贸w piosenki z iPhona. 呕adne te s艂uchawki mnie nie powali艂y. Ma艂o tego, zawiozlem sie na tych najdro偶szych. Tak by艂em napalony na jakis produkt ale wyleczy艂em si臋. :)

#1621 zofia15

zofia15
  • 4 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 25 lipca 2012 - 15:37

Popieram. Wed艂ug mnie markowe nie zawsze znaczy najlepsze.

#1622 Sati

Sati
  • 6 post贸w

Napisano 26 lipca 2012 - 18:30

Trzeba wybra膰 pomi臋dzy lansem a jako艣ci膮 d藕wi臋ku. Moje wra偶enia ods艂uchowe iBeats贸w by艂y gorsze ni偶 wra偶enia ze s艂uchawek dodawanych do MP3 Sony.

#1623 offca86

offca86
  • 52 post贸w
  • Sk膮dBristol, UK

Napisano 26 lipca 2012 - 23:18

Panowie potrzebuj臋 porady, zastanawiam si臋 kt贸re s艂uchawki wybra膰 na oku mam 2 modele Sennheiser HD 428 i HD 205 s艂uchawek b臋d臋 u偶ywa艂 do s艂uchania r贸偶nej muzyki na telefonie jak i do ogl膮dania film贸w na laptopie. Z g贸ry dzi臋kuj臋 za ka偶d膮 opini臋

#1624 EKCI

EKCI
  • 655 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 27 lipca 2012 - 16:21

Ja te偶 bym prosi艂 o porad臋: u偶ywa艂em do tej pory s艂uchawek Creative Zen Aurvana 2 i by艂em bardzo zadowolony. Niestety zosta艂y zniszczone i musz臋 kupi膰 sobie co艣 nowego. Mog臋 przeznaczy膰 200-300 z艂 - czy kupi膰 znowu te Aurvany 200 z艂 na arest.pl czy mo偶e polecicie mi co艣 lepszego w tym przedziale cenowych? Zale偶y mi na dokana艂owych.

#1625 NouNejm

NouNejm
  • 717 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 28 lipca 2012 - 14:01

Ja te偶 bym prosi艂 o porad臋: u偶ywa艂em do tej pory s艂uchawek Creative Zen Aurvana 2 i by艂em bardzo zadowolony. Niestety zosta艂y zniszczone i musz臋 kupi膰 sobie co艣 nowego.

Mog臋 przeznaczy膰 200-300 z艂 - czy kupi膰 znowu te Aurvany 200 z艂 na arest.pl czy mo偶e polecicie mi co艣 lepszego w tym przedziale cenowych?
Zale偶y mi na dokana艂owych.

Phonak Audeo, Fischer Audio Silver Bullet, kt贸re艣 Brainwavzy lub Apple In-Ear, kt贸re 艂adnie graj膮 tylko s膮 s艂abo wykonane.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych