Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1551 jan86

jan86
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 maja 2012 - 20:37

Wczoraj padły mi moje słuchawki (pchełki) Philipsy za 50zł z których byłem bardzo zadowolony. Używałem ich z iPhone 4. Teraz zdecydowałem się na ciutkę droższe słuchawki, do 200zł. Z tą różnicą, że chciałbym mieć taki pilocik jak w oryginalnych słuchawkach od Apple - z regulacją głośności, mikrofonem oraz sterowaniem iPodem.

Jakieś propozycje?

Sprawdź słuchawki A-Jays Four - dobre jakościowo słuchawki w rozsądnej cenie. Do tego mają mikrofon i dedykowany pilot do iP4. Nie wiem tylko czy odpowiadają Ci słuchawki dokanałowe?

#1552 oskiii

oskiii
  • 11 postów

Napisano 27 maja 2012 - 20:53

Beats by Dr. Dre

sprawdzał je ktoś? od znajomych slyszałem że to najlepsze słuchawki jakie mieli. Co o nich sądzicie? I w jakich przedziałach cenowych szukac, zeby nie natknąć się na podróbki? Chodzi mi zarówno o douszne jak i nauszne. Jak wchodziły, to ich ceny były piekielnie duże, ale teraz już jest długo po premierze, i ceny się strasznie zróżnicowały (od kilku zł, do ponad 1000zł).

Podsyłam link do allegro.

[url=http://allegro.pl/listing.php/search?category=66887&change_view=1&order=p&string=beats&p=1]Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#1553 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 27 maja 2012 - 20:57

Niee, nikt nie sprawdzał, pierwszy raz o nich słyszę ;) A na poważnie, to temat tych słuchawek jest dokładnie na forum omówiony. Przejrzyj ten wątek i dodatkowo:
http://myapple.pl/ja...y-oryginal.html
http://myapple.pl/ip...poradnik-3.html
http://myapple.pl/ip...luchawkach.html

#1554 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 maja 2012 - 21:02

Sprawdź słuchawki A-Jays Four - dobre jakościowo słuchawki w rozsądnej cenie. Do tego mają mikrofon i dedykowany pilot do iP4. Nie wiem tylko czy odpowiadają Ci słuchawki dokanałowe?

Niestety A jays four są słabej jakości, bynajmniej kable i noszenie ich również nie jest za wygodne. Ja polecam pchełki Soundmagic'a bądź Nu Force NE-700m ;)

#1555 mateusz3928

mateusz3928
  • 187 postów
  • SkądSopot

Napisano 27 maja 2012 - 21:02

Witam, jestem w tej chwili w posiadaniu sennheiser cx-150, słucham rapu i muzyki elektronicznej. Co polecacie w przedziale 500-600 zł ?

Upatrzone mam Denona AHC560R, ale nie wiem czy sprostają muzyce którą słucham (czyli bass itp)

PS. Właśnie 3 dni temu dostałem wzrot kasy za monster tour... masakra słuchawki ! oddałem na gwarancje, bo po 5 miesiącach pękał kabel... może miałem spieprzoną sztukę. Nie wiem.

#1556 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 maja 2012 - 21:39

Jeśli nie muszą byś to dokanałówki... słuchałeś Denonów AH-D1100? Basowe, niesamowicie pięknie brzmiące, dla mnie najlepsze słuchawki jakie miałem na głowie : )

#1557 mateusz3928

mateusz3928
  • 187 postów
  • SkądSopot

Napisano 27 maja 2012 - 22:10

Jeśli nie muszą byś to dokanałówki... słuchałeś Denonów AH-D1100? Basowe, niesamowicie pięknie brzmiące, dla mnie najlepsze słuchawki jakie miałem na głowie : )

Hmm, szczerze mówiąc nie miałem tych słuchawek na głowie. Może w galerii bałtyckiej w denonie mają... Podpytam się przy okazji.Jeśli mówmy o nausznych to mam także denony AH-D510 , kupowałem je w ciemno i szczerze mówiąc się zawiodłem. Może nie są to monster studio, ale słuchawki za 350zł powinny trochę lepiej grać.

#1558 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maja 2012 - 12:38

Mógłby mi ktoś podać jakiś zaufany sklep internetowy, w którym kupię oryginalne słuchawki Sennheiser CX300 II ?? Bo w internecie jest mnóstwo podróbek.

Spróbuj na Amazon UK. Cena ok. 33 GBP z darmową wysyłką do PL.
Amazon Słuchawki

#1559 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 28 maja 2012 - 13:41

Spróbuj na Amazon UK. Cena ok. 33 GBP z darmową wysyłką do PL.
Amazon Słuchawki

A może w jakimś polskim sklepie? :D Nie mam zaufania do zagranicznych zakupów

#1560 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maja 2012 - 14:41

A może w jakimś polskim sklepie? :D Nie mam zaufania do zagranicznych zakupów

Nie ma powodów do braku zaufania do Amazona UK. Ja już kilka razy kupowałem u nich różne rzeczy. Zdarzało się, że raz zwróciłem z ich winy (zaczęła nawalać lewa słuchawka) - zero kosztów; a raz oddałem bo się rozmyśliłem (3GBP potrącili). Od 25GBP wysyłają za darmo do PL. Jak jest taniej niż u nas i masz pewność, że będą oryginalne, to czym się przejmować?

#1561 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 29 maja 2012 - 15:06

Słuchawki już zamówione na fotoaudio.pl, mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji :D

#1562 12jahon

12jahon
  • 202 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 30 maja 2012 - 20:33

Witam. Zapytałem na pewnym forum tematycznym jakie słuchawki mogą mi doradzić z dobrą jakością odpowiednią do ceny, żeby nie były brzydkie i przy okazji czy czasem Beatsy nie są przereklamowane. Chcieli poznać "źródło", odpowiedziałem, że na dzień dzisiejszy to MB Pro, w przyszłości iPhone 5~ i najnowszy iPod Shuffle. W odpowiedzi dowiedziałem się, że to są strasznie słabe źródła i polecono mi jakieś tanie słuchawki. Nie kontynuowałem dyskusji, bo wydało mi się to niedorzeczne, żeby iPod, który jest przeznaczony wyłącznie do muzyki jest słabym źródłem - co Wy sądzicie na ten temat? I czy rzeczywiście słuchawki Monster Beats by Dre nie są przereklamowane i niewarte swojej ceny?

#1563 rEvis

rEvis
  • 708 postów
  • SkądŁomianki

Napisano 30 maja 2012 - 22:14

Ja do swojego HTC Desire HD i MacBooka Air używam SONY MDR-NC13 i po prostu wymiatają. Mają specjalną kostkę, która generuje anty-szum i np. w metrze bez muzyki nie słyszę nic. Kosztowały mnie 200 zł w SONY Style, ale są warte każdej złotówki.

#1564 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 30 maja 2012 - 23:41

Witam.
Zapytałem na pewnym forum tematycznym jakie słuchawki mogą mi doradzić z dobrą jakością odpowiednią do ceny, żeby nie były brzydkie i przy okazji czy czasem Beatsy nie są przereklamowane. Chcieli poznać "źródło", odpowiedziałem, że na dzień dzisiejszy to MB Pro, w przyszłości iPhone 5~ i najnowszy iPod Shuffle.
W odpowiedzi dowiedziałem się, że to są strasznie słabe źródła i polecono mi jakieś tanie słuchawki. Nie kontynuowałem dyskusji, bo wydało mi się to niedorzeczne, żeby iPod, który jest przeznaczony wyłącznie do muzyki jest słabym źródłem - co Wy sądzicie na ten temat? I czy rzeczywiście słuchawki Monster Beats by Dre nie są przereklamowane i niewarte swojej ceny?

Produkty Apple na pewno nie są "słabymi źródłami", na wielu forach i w wielu recenzjach możesz się o tym przekonać. I może nie użyłabym tu stwierdzenia, że w ogóle nie ma lepszych źródeł od tych apple'owskich, ale przynajmniej ja o takich nie słyszałam do tej pory. A co do Beatsów, to jak już pisałam parę postów wyżej (a konkretnie tu), wg mnie są rewelacyjne. Ja używam dokanałowych i jestem bardzo zadowolona, a te jak wiadomo, nigdy do końca nie dorównają nausznym, w których dźwięk jest jeszcze lepszy. Generalnie dźwięk jest dość charakterystyczny i to jest kwestia gustów - jednym się spodoba, innym nie. Najlepiej po prostu przejdź się do iSpota i sprawdź, w każdym są wystawione jakieś Beatsy. Jak trafisz na miłą obsługę, to udostępnią ci swoje prywatne (bo nierzadko posiadają właśnie te słuchawki) do porównania z innymi wystawionymi.

#1565 Ninetou

Ninetou
  • 390 postów
  • SkądUK

Napisano 31 maja 2012 - 00:09

Niestety, ale muszę Ci powiedzieć ze koledzy z Head-Fi (jak domniemam) dobrze mówili. iPody, zwłaszcza Nano oraz Shuffle wypadają BARDZO słabo. Pełno szumów w porównaniu do kontrolnego utworu na innym źródle, nie mówiąc o tym, że testowałem je na moich zaufanych i dobrze maskujących Denonah AH-C751. Jeśli chodzi o iPody to używanie ich jako źródło dobre jakościowo wg mnie skończyło się na Video 5.5G, im dalej tym niestety gorzej. Inna sprawa natomiast z MBP, którego sam używam jako źródło do monitorów Audio-Technica M50. Na początku planowałem zakup osobnego DACa optycznego + wzmacniacza słuchawkowego żeby wyeliminować elektryczny szum powstający w MBP, jednak jako, że dają się one bardzo łatwo sterować bez użycia wzmocnienia (co jest oczywiście wygodniejsze) i, że zostałem mile zaskoczony dźwiękiem stwierdziłem, że na razie sobie odpuszczę dodatkowy osprzęt. Napomnę jeszcze, że byłem zmuszony przez te słuchawki usunąć cała moja bibliotekę (wtedy jeszcze w MP3 256-320kbps) i zripostować ją ponownie, ale tym razem do ALAC; nie mogłem po prostu słuchać tym delikatnych trzasków w tle. Nadal mam awersję do kilku źle zmasterowanych utworów które posiadam...

#1566 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 czerwca 2012 - 22:31

Niestety moje Apple in Ear się popsuły, dlatego muszę zmienić słuchawki. Co polecacie do 250 zł z podobną jakością brzmienia i dokanałowe ?

#1567 gurumeditation

gurumeditation
  • 161 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 00:07

ja zakupilem ok tyg temu akg k 495nc i szczerze polecam, choć niestety wyciągają wszelkie niedoskonałości z iPoda....l

#1568 vimoco

vimoco
  • 293 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 00:34

Witam, Dostałem Skullcandy Uprock, i w jaki sposób sprawdzę czy to ORYGINAŁY ? Dostałem je w "pokrowcu" STANTON, i nie wiem w jaki sposób rozpoznać czy to oryginały ? Wg. mnie dzwiek jest: czysty, bez szumu, ale bez basu.. vs. moje CREATIVE MK II to grają nawet głosniej i czyściej, ale brak basów wgl. a CREATIVE fajnie oddaja bas, ale są ciche i mniej czystsze Nigdy nie słuchałem muzyki na Skullcandy dlatego to pytanie.

#1569 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 11:30

Miejsce zakupu i cena powinny same udzielić Ci odpowiedzi.

#1570 vimoco

vimoco
  • 293 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 20:44

Dostałem je w etui... bez opakowania i paragonu więc nie wiem skąd pochodzą. Ale są nowe, nie używane..

#1571 dyga

dyga
  • 28 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 21:55

Myślicie, że zmiana kabla w Koss Porta Pro na ten ze słuchawek od iPhone jest dobrym pomysłem? Koszt Koss Porta Pro KTC z mikrofonem to niestety aż 300zł :/

#1572 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 18:14

Myślicie, że zmiana kabla w Koss Porta Pro na ten ze słuchawek od iPhone jest dobrym pomysłem? Koszt Koss Porta Pro KTC z mikrofonem to niestety aż 300zł :/

Mi te słuchawki od iPhone'a trzymały 3 tygodnie, pewnego dnia wyciągnąłem je z kieszeni przerwanym kabelkiem od słuchawki :D ten kabel jest jeszcze słabszy, ja bym nie radził.

#1573 gpspl

gpspl
  • 177 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 czerwca 2012 - 18:55

Ja polecam AKG k514 mk II , kosztuja 208 zł w cortlandzie, a grają bajecznie

#1574 Massey

Massey
  • 68 postów
  • SkądLeszno , wielkopolska

Napisano 05 czerwca 2012 - 23:31

Witam serdecznie, przeczytałem już dziesiątki stron i nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi na moją konfigurację: Słuchawki dokanałowe, sterowanie pilotem + mikrofon, do iPhone 4. Zależy mi na Bass;ie. Cena: Do 250

#1575 Gumson98

Gumson98
  • 4 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:52

Co sądzicie o tych Beats'ach? [url=http://www.beatsbydre.com/products/Products.aspx?pid=B5800&cat=1]Solo HD Headphones – Beats by Dr. Dre from Monster[/url]
I nie mówcie mi, że w tej cenie mogę mieć dużo lepsze słuchawki itp. bo się już na te uparłem i tyle ;p
Chodzi mi o jakość wykonania, basy czy są dobre i oczywiście dźwięk.
Najbardziej by mnie zadowoliła opinia od użytkownika tych słuchawek.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych