Witam.
Zapytałem na pewnym forum tematycznym jakie słuchawki mogą mi doradzić z dobrą jakością odpowiednią do ceny, żeby nie były brzydkie i przy okazji czy czasem Beatsy nie są przereklamowane. Chcieli poznać "źródło", odpowiedziałem, że na dzień dzisiejszy to MB Pro, w przyszłości iPhone 5~ i najnowszy iPod Shuffle.
W odpowiedzi dowiedziałem się, że to są strasznie słabe źródła i polecono mi jakieś tanie słuchawki. Nie kontynuowałem dyskusji, bo wydało mi się to niedorzeczne, żeby iPod, który jest przeznaczony wyłącznie do muzyki jest słabym źródłem - co Wy sądzicie na ten temat? I czy rzeczywiście słuchawki Monster Beats by Dre nie są przereklamowane i niewarte swojej ceny?
Produkty Apple na pewno nie są "słabymi źródłami", na wielu forach i w wielu recenzjach możesz się o tym przekonać. I może nie użyłabym tu stwierdzenia, że w ogóle nie ma lepszych źródeł od tych apple'owskich, ale przynajmniej ja o takich nie słyszałam do tej pory. A co do Beatsów, to jak już pisałam parę postów wyżej (
a konkretnie tu), wg mnie są rewelacyjne. Ja używam dokanałowych i jestem bardzo zadowolona, a te jak wiadomo, nigdy do końca nie dorównają nausznym, w których dźwięk jest jeszcze lepszy. Generalnie dźwięk jest dość charakterystyczny i to jest kwestia gustów - jednym się spodoba, innym nie. Najlepiej po prostu przejdź się do iSpota i sprawdź, w każdym są wystawione jakieś Beatsy. Jak trafisz na miłą obsługę, to udostępnią ci swoje prywatne (bo nierzadko posiadają właśnie te słuchawki) do porównania z innymi wystawionymi.