Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1426 addict

addict
  • 57 postów
  • SkądPiła

Napisano 19 lutego 2012 - 15:38

Dokładnie, ja przymierzam się do zakupu Q460, bo zależy mi na pilociku i mikrofonie - ktoś używał, testował?

Szczerze mówiąc bardziej podobają mi się k450... Pod względem jakości dźwięku się nie różnią. Więc zastanawiam się czy nie kupić po prostu k450 + http://merlin.pl/Kab...ektronika_ceneo

#1427 igus

igus
  • 30 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 15:43

K450 bardzo polecam. Znajomy ma i grają świetnie. Co prawda nie z iPhonem używa tylko z jakąś mp3 ale są warte swojej ceny.

#1428 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 lutego 2012 - 15:51

Ale wiesz, k450 - 300zl + przesylka, plus te kable + ich przesylka - a Q460 - 370 + przesylka, taka sama cena wychodzi. Chetnie bym je posprawdzal, ale nie mam jak, bo we Wroclawiu nie ma nigdzie AKG takich, jakie ja chce.

#1429 AirOne

AirOne
  • 28 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 17:36

Witam, w dniu dzisiejszym siostrzeniec zepsuł mi doszczętnie słuchawki i teraz poszukuję zamiennika. Nie potrzebuję nie wiadomo czego, więc myślę o kategorii cenowej oscylującej wokół 100-120zł. Wcześniej korzystałem z SoundMagic PL11 i byłem dość zadowolony. Jednak od czasu kiedy je kupowałem to minął już kawał czasu, więc zapewne przez ten czas pojawiły się inne ciekawe propozycje. Słucham praktycznie każdego gatunku muzyki (z naciskiem na muzykę filmową/trailerową więc zależy mi na dobrej separacji instrumentów, żeby się dźwięki nie zlewały no i dość mocno zakreślonym bassie (jak wiadomo iPhone ma raczej 'zimny' dźwięk). Możecie coś polecić? PS. Raczej interesują mnie dokanałowe ze względu na to, że będę z nich korzystał 'na mieście'.

#1430 wazny9

wazny9
  • 8 postów
  • SkądKraków / Sztokholm

Napisano 19 lutego 2012 - 17:45

Ja może trochę z innej bedzki opowiem mam moją historie z ostatnich dni.
Wróciłem wieczorem do domu i byłem zmuszony odśnieżyć swoje miejsce parkingowe. Następnego dnia koło południa kiedy szykowałem się do wyjścia szukałem słuchawek jednak nigdzie ich nie było. Pomyślałem, że pewnie zostały w auce. Przerzuciłem wszystko każdy schowek dywaniki sprawdzałem pod fotelami, nigdzie ich nie było obszedłem zrezygnowany samochód, aż coś mnie nagle zaciekawiło. Na dordze wyjazdowej ze śniegu wysatawał jakiś biały wężyk. Tak to były moje słuchawki całą noc przeleżały w śniegu kilknaściemaut po ich przejechało. Jakie są tego efekty? Maleńki odprysk białego lakieru wielkości łepka od szpilki przycisk działa mikrofon też kanały oba. To prawda, że te orginalne słuchawki może nie najlepiej grają, ale wytrzymałości idzie pozazdrościć.

Tak to prawda! Ja moje raz nawet wyprałem przez przypadek w pralce, i co? Nic im się nie stało.

#1431 addict

addict
  • 57 postów
  • SkądPiła

Napisano 19 lutego 2012 - 19:41

Ale wiesz, k450 - 300zl + przesylka, plus te kable + ich przesylka - a Q460 - 370 + przesylka, taka sama cena wychodzi. Chetnie bym je posprawdzal, ale nie mam jak, bo we Wroclawiu nie ma nigdzie AKG takich, jakie ja chce.

Tak ok. zgadza się. Wyjdzie na to samo. Tylko mówię, że mnie osobiście bardziej wizualnie podobają się k450. Jakoś nie przemawia do mnie ten komercyjny zabieg związany z sygnowaniem sprzętu przez quancy jones'a (wręcz irytuje mnie to logo "Q" xd). Po za tym standardowy kabel również działa z iphone tyle ze nie ma sterowania dzwiękiem i micro. Ale zawsze w przyszłości można sobie dokupić ten zestaw za 100zł a nadmiar kabli który tam jest można później sprzedać dalej na allegro i zrekompensuje nam się to w kosztach. ;)

#1432 igus

igus
  • 30 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 18:32

Jeszcze raz napisze bo nawet nikt nie zauważył... Miał ktoś kiedyś styczność ze słuchawkami Marshall Minor.? Warte swojej ceny.?

#1433 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 21 lutego 2012 - 18:56

Tak ok. zgadza się. Wyjdzie na to samo. Tylko mówię, że mnie osobiście bardziej wizualnie podobają się k450. Jakoś nie przemawia do mnie ten komercyjny zabieg związany z sygnowaniem sprzętu przez quancy jones'a (wręcz irytuje mnie to logo "Q" xd). Po za tym standardowy kabel również działa z iphone tyle ze nie ma sterowania dzwiękiem i micro. Ale zawsze w przyszłości można sobie dokupić ten zestaw za 100zł a nadmiar kabli który tam jest można później sprzedać dalej na allegro i zrekompensuje nam się to w kosztach. ;)

Mi brakuje w tym zestawie kabla ze sterowaniem dźwięku... :/

#1434 addict

addict
  • 57 postów
  • SkądPiła

Napisano 21 lutego 2012 - 20:47

Mi brakuje w tym zestawie kabla ze sterowaniem dźwięku... :/

Kolego zamówiłem jednak q460. Czarne. Jutro je odbieram. Wygrzeje przez noc, przetestuję i zdam Ci relację co i jak ;)

#1435 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 21 lutego 2012 - 21:04

Thank you - te same chcę kupić, a pilocik tylko może odbierać polaczenia, bez zmiany głośności, zgadza się? Jakbys mogl jeszcze sprawdzić jak sprawuje sie w miescie, o! :)

#1436 patromierz

patromierz
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2012 - 21:37

Monster Beats'y czy Nokia BH-905? Witam! Jestem zainteresowany zakupem słuchawek do mojego iphone 4s. Do tej pory posiadałem nauszne AKG. Dźwięk nadal jest w nich powalający, ale od częstego wyjmowania i chowania w metrze kable się splątały i poniszczyły już tak, że zaciskają mi się prawie na szyi. Od jakiegoś czasu przyglądałem się słuchawkom nokii z racji wygody jaką jest brak kabli i wygłuszanie przez nie otoczenia (przydatne w metrze). Dostałem również propozycję od rodziców jakiegoś prezentu na imieniny i powiedzieli, że mogą mi zakupić Monster Beats'y. Bawiłem się nimi w Ispocie i przyznam: dźwięk przytłumiony, gorszy w sumie niż moje gorsze akg (podejrzewam, że spowodowane jest to ich nie "rozgrzaniem", ale mogę się mylić") , za to o wiele lepsze bassy. No i tu pojawia się problem: wybrać Monstery czy 905'ki? Miejsce używania: -metro -samochód (jako pasażer) -czasami z laptopem w domu Odtwarzacz: -Iphone 4s Proszę o opinię. Z góry dziękuję za pomoc!

#1437 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 21:52

Nie słuchałem Nokii ale wybacz, nie dałbym ponad 700zl za słuchawki spod znaku "Nokia". Sam fakt że ta firma robi wiele rzeczy na raz (i wcale nie najlepiej) odstrasza. 700zl to już poważna kwota, więc pomyśl o czymś bardziej renomowanym w tej branży. Beatsy Studio są świetne, chociaż osobiście wolę Sennheiser PXC 450. Zajrzyj na HeadRoom: Stereo Headphones, Amps & DACs, Wireless, Noise Canceling, Ear Canal, Earbud, Audio Cables & Accessories jest tutaj mnóstwo testów, opisów, parametrów- czego tylko dusza zapragnie. To jest porównanie pasma przenoszenia między beatsami studio i PXC450 http://graphs.headph...&graphID[]=1383

#1438 addict

addict
  • 57 postów
  • SkądPiła

Napisano 21 lutego 2012 - 22:23

Thank you - te same chcę kupić, a pilocik tylko może odbierać polaczenia, bez zmiany głośności, zgadza się? Jakbys mogl jeszcze sprawdzić jak sprawuje sie w miescie, o! :)

Nie ma problemu. Jutro Ci wszystko opiszę chyba ze chcesz to odezwij się PW do mnie i dam Ci namiary na jakiś bezpośredni kontakt typy skype lub fb na przykład. pozdro

#1439 patromierz

patromierz
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2012 - 22:28

Nie słuchałem Nokii ale wybacz, nie dałbym ponad 700zl za słuchawki spod znaku "Nokia". Sam fakt że ta firma robi wiele rzeczy na raz (i wcale nie najlepiej) odstrasza. 700zl to już poważna kwota, więc pomyśl o czymś bardziej renomowanym w tej branży

Znaczy te słuchawki mogę dostać za ok 550 więc trochę taniej niż 700zł. Jak jest z jakością dźwięku w beatsach? Czy są jakieś dobre i bezprzewodowe słuchawki nauszne? (do ok 1000zł)

#1440 addict

addict
  • 57 postów
  • SkądPiła

Napisano 21 lutego 2012 - 22:43

Znaczy te słuchawki mogę dostać za ok 550 więc trochę taniej niż 700zł. Jak jest z jakością dźwięku w beatsach? Czy są jakieś dobre i bezprzewodowe słuchawki nauszne? (do ok 1000zł)

Ja osobiście odradzam beatsów. Miałem okazje testować wszystkie modele Beats jak wchodzili do nas narynek w ramach szkoleń ze sprzętu tej marki. Cenowo sprzęt wydawałoby się z wysokiej półki jednak jeśli chodzi o dźwięk... pozostawiają wiele do życzenia. Faktycznie tak jak napisałeś bas jest mocny, ale chyba na tym kończą się ich pozytywy względem parametrów. Jeśli chcesz coś stylowego a zarazem dobrego jakościowo pod względem zarówno wykonania jak i dzwięku? To w tej cenie polecam np. Audio-Technica ATH-ES7.

Po za tym jak prześledzisz ten temat od początku do końca (144strony może wydawać się dużo... ja przebrnąłem :P), to zorientujesz się ze marka Monster Beats to raczej amerykańska komercja niżeli sprzęt dla audiofili etc. Osobiście nie widziałem u żadnego cenionego się Dj'a lub w studiach nagraniowych słuchawek Monster ^^

#1441 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 22:53

Jakość Beatsów jest na wysokim poziomie, ale wg mnie bez fajerwerków. Myślę, że dużą rolę odgrywa tu kwestia gustu. W miarę możliwości powinieneś zorganizować sobie dostęp do kilku modeli (różnych marek) i samemu ocenić co ci się podoba. Nawet 15 minut per model w media markt da ci lepszy pogląd niż teoretyzowanie na forum. Ja jakiś czas temu, po przeczytaniu opinii w internecie, byłem bliski kupna słuchawek AKG, ale kiedy ich posłuchałem wcale nie przypadły mi do gustu.

---------- Wpis dodano o 22:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:46 ----------

Osobiście nie widziałem u żadnego cenionego się Dj'a lub w studiach nagraniowych słuchawek Monster ^^

Ja widziałem w klipach na vivie, a to jest przecież iście audiofilska rozgłośnia ^^
Faktycznie, w przypadku beatsów moda/marketing mocno zadziałały.

#1442 addict

addict
  • 57 postów
  • SkądPiła

Napisano 21 lutego 2012 - 22:56

Ja widziałem w klipach na vivie, a to jest przecież iście audiofilska rozgłośnia ^^
Faktycznie, w przypadku beatsów moda/marketing mocno zadziałały.

Ja widziałem Cristiano Ronaldo z słuchawkami Beats Studio przed meczem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musze je mieć on wie co jest dobre !!!!

Oczywiście żart.

Co do słuchawek bezprzewodowych... Hmmm czy aż tak to konieczne ?

#1443 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 21 lutego 2012 - 23:11

Ja osobiście odradzam beatsów. Miałem okazje testować wszystkie modele Beats jak wchodzili do nas narynek w ramach szkoleń ze sprzętu tej marki. Cenowo sprzęt wydawałoby się z wysokiej półki jednak jeśli chodzi o dźwięk... pozostawiają wiele do życzenia. Faktycznie tak jak napisałeś bas jest mocny, ale chyba na tym kończą się ich pozytywy względem parametrów. Jeśli chcesz coś stylowego a zarazem dobrego jakościowo pod względem zarówno wykonania jak i dzwięku? To w tej cenie polecam np. Audio-Technica ATH-ES7.

Po za tym jak prześledzisz ten temat od początku do końca (144strony może wydawać się dużo... ja przebrnąłem :P), to zorientujesz się ze marka Monster Beats to raczej amerykańska komercja niżeli sprzęt dla audiofili etc. Osobiście nie widziałem u żadnego cenionego się Dj'a lub w studiach nagraniowych słuchawek Monster ^^

Właśnie ja bym powiedział na odwrót coraz wiecej DJ'ów ma beatsy.

#1444 addict

addict
  • 57 postów
  • SkądPiła

Napisano 21 lutego 2012 - 23:14

Właśnie ja bym powiedział na odwrót coraz wiecej DJ'ów ma beatsy.

Zajebistych macie w takim razie Dj'ów w Kaliszu ^^ Przynajmniej są stylowi i na czasie xD

#1445 patromierz

patromierz
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2012 - 23:22

Słuchawki bezprzewodowe podałem dlatego, że ułatwiły bi mi trochę podróż metrem (to straszne, jak kabel plącze mi się między nogami) i przy okazji może nauczyłbym się chodzić po ulicy ze słuchawkami bo jakoś kabel mnie zniechęca. Nokii podobają mi się tylko dlatego, że mają wygłuszanie. Beatsy są "na topie" jakby to uznać. Są eleganckie i w sumie dosyć dobre. Jeśli będziecie podsyłali jakieś słuchawki to proszę, aby mialy jak najkrótszy bo moje Akg na nieszczęście mają chyba z 1.5m albo i 2 bo są straszne po prostu. Podawajcie jakie polecacie bo niestety szukanie po allegro między tysiącami aukcji i w sumie z zerową wiedzą nie jest zbyt przyjemne. :P

#1446 addict

addict
  • 57 postów
  • SkądPiła

Napisano 21 lutego 2012 - 23:31

Słuchawki bezprzewodowe podałem dlatego, że ułatwiły bi mi trochę podróż metrem (to straszne, jak kabel plącze mi się między nogami) i przy okazji może nauczyłbym się chodzić po ulicy ze słuchawkami bo jakoś kabel mnie zniechęca. Nokii podobają mi się tylko dlatego, że mają wygłuszanie. Beatsy są "na topie" jakby to uznać. Są eleganckie i w sumie dosyć dobre. Jeśli będziecie podsyłali jakieś słuchawki to proszę, aby mialy jak najkrótszy bo moje Akg na nieszczęście mają chyba z 1.5m albo i 2 bo są straszne po prostu. Podawajcie jakie polecacie bo niestety szukanie po allegro między tysiącami aukcji i w sumie z zerową wiedzą nie jest zbyt przyjemne. :P

Ewentualnie kup sobie to co ja jutro odbieram ze sklepu :) AKG q460. Zarówno ciekawe pod względem wyglądu jak i całkiem przyjemne pod względem walorów muzycznych (zapewniam że są lepsze od Monster Beats Solo). Masz do wyboru 3 kolorki. Kabelek jest zielony i wychodzi tylko z jednej muszli wprost do Twojego iPhone4.

Specyfikacja:
Bardzo solidnie i precyzyjnie wykonane
Typ: przewodowe, nauszne
przetworniki: dynamiczne, zamknięte
doskonały dźwięk HI-FI za niewygórowane pieniądze
unikalny mechanizm składania słuchawek 3D pozwalający złożyć je w szybki i prosty sposób
kompatybilne z iPhone, iPod, iPad
W zestawie dodatkowy przewód z mikrofonem i regulacja głośności do iPhone
bardzo miękkie gąbki słuchawkowe
kabel OFC 99,99% o długości 1,1m
pozłacany wtyk jack stereo 3,5mm
w zestawie pozłacana przejściówka na duży jack (6,3mm) oraz na micro jack 2,5mm
pasmo przenoszenia: 11-29.500Hz
maksymalne obciążenie: 30mW
impedancja: 32 Ohm
SPL (Sound pressure level): 125 dB
waga słuchawek bez kabla: 120 gram
dostępne w kolorze: czarnym, białym i zielonym

#1447 patromierz

patromierz
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lutego 2012 - 22:15

Akurat miałem zakupić ten model zamiast aktualnych słuchawek - nie wziąłem ich właśnie z racji kiepskiej jakości głosu i strasznie małych wymiarów (nie wygodne). Prosiłbym o inne modele. Chodzi mi o jak najwyższą jakość dźwięku.

#1448 addict

addict
  • 57 postów
  • SkądPiła

Napisano 22 lutego 2012 - 22:35

Akurat miałem zakupić ten model zamiast aktualnych słuchawek - nie wziąłem ich właśnie z racji kiepskiej jakości głosu i strasznie małych wymiarów (nie wygodne). Prosiłbym o inne modele. Chodzi mi o jak najwyższą jakość dźwięku.

... O_o muszle masz tych samych wymiarów co Monster Beats Solo. Nie wiem jak można pisać że są niewygodne jak większość użytkowników właśnie za to je chwali. Co do jakości dzwięku... może słuchałeś niewygrzanych? Ja właśnie odebrałem q460. Na głowie leżą idealnie, są leciutkie i znakomicie przylegają do uszu. Nie wygłuszają tak jak k518 ale są o wiele wygodniejsze. Przez noc i cały jutrzejszy dzień będę je wygrzewać tak więc niebawem zdam relacje z walorów akustycznych.

#1449 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 22 lutego 2012 - 22:36

V-Moda i jeszcze raz V-moda nie beatsy mialem je kiedys i mi sie zepsuły.......
Sa to sluchawki z prawie najwyzszej pólki..... 2 lata gwarancji i teraz jeszcze promocja jezeli chodzi o wysylke:)
Duzy plu jest taki ze mozesz je stuningowac jak chcesz.... obrazke napis co dusza zapragnie.....

http://v-moda.com/crossfade-lp-custom/

podaje tu strone;)
http://v-moda.com/
sa to nie zniszczalen sluchawki wszystkim POlecam!!!!!!!!!!!!!!
a jezeli dalej dylematy to tutaj postudiowac:)

http://www.head-fi.o...-added-01-02-12

#1450 patromierz

patromierz
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lutego 2012 - 22:45

... O_o muszle masz tych samych wymiarów co Monster Beats Solo. Nie wiem jak można pisać że są niewygodne jak większość użytkowników właśnie za to je chwali. Co do jakości dzwięku... może słuchałeś niewygrzanych? Ja właśnie odebrałem q460. Na głowie leżą idealnie, są leciutkie i znakomicie przylegają do uszu. Nie wygłuszają tak jak k518 ale są o wiele wygodniejsze. Przez noc i cały jutrzejszy dzień będę je wygrzewać tak więc niebawem zdam relacje z walorów akustycznych.

No tak, ale ja nie chcę kupować mniejszych solo tylko STUDIO, a z tego co wiem jest różnica. Dla mnie były za lekkie i za małe - aktualnie właśnie posiadam k518 i są idealne jeśli chodzi o dźwięk oraz przyleganie (na początku były lekko ciasne, ale szybko się "rozeszły").

V-Mody? Nigdy nie słyszałem o czymś takim, chyba, że to jakaś potoczna nazwa bądź skrót... Oo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych