Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Please log in to reply
2851 replies to this topic

#1026 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 26 August 2011 - 21:50

Sprawdź Beyerdynamic 770. Zmiescisz sie w kwocie, 32 Ohm - Ipek da sobie z nimi radę. Jedyny minus - wygląd. Dobrze izolują. Wielu dźwiękowców używa tego w pracy, jest to standard w telewizjach. Może Ci się spodobają. Daj znać, co wybrałeś. Ps uszy się w nich grzeją - jak w każdych nausznych zamkniętych, ale jakość dźwięku powinna zrekomPensować;)

#1027 progressive94

progressive94
  • 13 posts
  • SkądOtwock, PL

Posted 26 August 2011 - 23:09

Chodziło mi o słuchawki dokanałowe, tzw. pchełki. ;D

#1028 nkckuba

nkckuba
  • 21 posts
  • SkądToruń

Posted 27 August 2011 - 12:41

Sprawdź Beyerdynamic 770. Zmiescisz sie w kwocie, 32 Ohm - Ipek da sobie z nimi radę. Jedyny minus - wygląd. Dobrze izolują. Wielu dźwiękowców używa tego w pracy, jest to standard w telewizjach.
Może Ci się spodobają. Daj znać, co wybrałeś.

Ps uszy się w nich grzeją - jak w każdych nausznych zamkniętych, ale jakość dźwięku powinna zrekomPensować;)

Napewno poszukam i przeslucham:)
Trochę się tego uzbierało:

-AKG 518 le/dj
-Sennheiser:
Hd 555
Hd 215
Hd 595
-pionner hdj 500
-akg k141 mkII
-akg k142hd
- akg k172hd
-audio technicanATH ES7
-beats SOLO HD (powoli przechodzi mi już. Designem nadrabiają ale wole lepszy dźwięk)
- Beyerdynamic 770 32ohm

P.s. Znalazlem pare artykułöw o FIIO E5 ale to chyba już troche bawienie się.

Dzięki za pomoc:-)

Znając życie nie wszystkie będzie możliwość przesluchać ale jak coś kupię to napewno dam znać i podzielę się wrażeniami :-)

#1029 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 posts

Posted 27 August 2011 - 12:55

Oplaca sie kupic oryginalne beatsy solo hd za 450zl do rapu?

#1030 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 27 August 2011 - 15:01

Ale ta cena trochę podejrzana. 450zl za nowki? Takie okazje to tylko podroby na allegro.

#1031 postr

postr
  • 182 posts

Posted 27 August 2011 - 15:18

Monster Beatsy są świetne. Mam Studio białe i grają jak dla mnie idealnie. Dodatkowo pasują świetnie do białego 3gs. Jeśli chodzi i Solo hd za 450 to jak dla mnie to ewidentne podróby, więc nawet bym się nad nimi nie zastanawiał.

#1032 nkckuba

nkckuba
  • 21 posts
  • SkądToruń

Posted 27 August 2011 - 15:33

Też myślę że to podröbki bo sporo nawet było na ten temAt na necie. Chyba że możesz kupic i zwrot a porównasz do oryginału w sklepie ALBO poproś o numer seryjny czy jakiś bo wszystkie beatsy mają i możesz na stronce monster sprawdzić:-)

Co o tym sądzisz?

Ale sugeruję abyś inne posluchał. Ja też byłem zaczarowany SOLO HD w apple store i mimo że cena to chciałem brać. Ochłonołem i inne chce oglądnąć/słuchać inne.

Ale hmm za 450 jeśli byłyby oryginałki to bym się skusił ALE i tak bym chciał porównać do innych by póżniej nie żałować.

Pozdros

#1033 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 posts

Posted 27 August 2011 - 15:41

Sprawdzilem kazdy element pudelka i jest oryginalny. Twarz dre jest jasna, pudelko jest mocno czarne, polozenie sluchawek na pudelku. Ogladalem duzo porownan i mysle ze mam racje. Do tego posiadaja kod kreskowy i naklejke "featurning cos tam costam", wpisalem go w necie, okazalo sie ze sa ze sklepu z Rosji, warte 9600 Rubli, czyli ok 900zl. No chyba ze pudelko jest oryginalne a sluchawki juz nie.

#1034 nkckuba

nkckuba
  • 21 posts
  • SkądToruń

Posted 27 August 2011 - 15:49

Sprawdzilem kazdy element pudelka i jest oryginalny. Twarz dre jest jasna, pudelko jest mocno czarne, polozenie sluchawek na pudelku. Ogladalem duzo porownan i mysle ze mam racje. Do tego posiadaja kod kreskowy i naklejke "featurning cos tam costam", wpisalem go w necie, okazalo sie ze sa ze sklepu z Rosji, warte 9600 Rubli, czyli ok 900zl. No chyba ze pudelko jest oryginalne a sluchawki juz nie.

Zapytaj o ten kod jesli mozesz i bedziesz mogl spokojnie zamowic.
Pudelko moze byc oryginalne.
Jakby byly za 650-700 to bym uwierzyl. A tyle to sporo kasy zeby ryzykowac. Zapytaj o kod i jazda.

#1035 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 27 August 2011 - 15:59

Panowie, uspokójcie się. Ja rozumiem, że jest upał i to wzbudza agresję, ale to już może poza forum. Tutaj chcę mieć miłą i przyjacielską atmosferę ;) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Temat oczyściłem i taki los czeka każdy post o charakterze zaczepno-obronnym. Chcecie dyskutować to proszę o zachowanie poziomu. Naprawdę nie chcę karać, więc mnie nie zmuszajcie.

#1036 kelmix

kelmix
  • 77 posts
  • SkądRadzyń Podlaski

Posted 27 August 2011 - 16:01

Hej, możecie mi doradzić? Szukam słuchawek do iPoda 4g w przystępnej cenie(ok 50zł) Nauszne, bądź douszne. Słucham Rock/house

#1037 postr

postr
  • 182 posts

Posted 27 August 2011 - 16:22

Dobrze szefie, przepraszamy ;) Dodam tylko z poprzedniego postu, że numer seryjny można sprawdzić na odwrocie klapki przykrywającej baterie.

#1038 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 August 2011 - 16:26

Dobrze szefie, przepraszamy ;) Dodam tylko z poprzedniego postu, że numer seryjny można sprawdzić na odwrocie klapki przykrywającej baterie.

Ale to nie jest ten nr seryjny to sprawdzenia oryginalności. Ten nr pod klapką jest niestety za krótki. Wiem bo sam mam Studio białe oryginalne. ;)

#1039 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 August 2011 - 16:37

Ale to nie jest ten nr seryjny to sprawdzenia oryginalności. Ten nr pod klapką jest niestety za krótki. Wiem bo sam mam Studio białe oryginalne. ;)

Potwierdzam. Pisaliśmy już o tym w odpowiednim wątku, wystarczy się z nim zapoznać.

#1040 nkckuba

nkckuba
  • 21 posts
  • SkądToruń

Posted 27 August 2011 - 16:38

Wszyscy się tu kochaja i chca pomoc przeciez. SOLO HD znalazlem w HMV za 156£ więc 700 z goroszami.

#1041 postr

postr
  • 182 posts

Posted 27 August 2011 - 16:50

Tak? A to zwracam honor. Zawsze myślałem, że to jest właśnie numer seryjny. Jak widać, człowiek uczy się całe życie.

#1042 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 posts

Posted 27 August 2011 - 17:44

Tak? A to zwracam honor. Zawsze myślałem, że to jest właśnie numer seryjny. Jak widać, człowiek uczy się całe życie.

Moze teraz zrozumiesz dlaczego nazwalem cie ekspertem. Zatakowales mnie z tym facepalmem bo sprawdzilem oryginalnosc po pudelku, co niczym dziwnym nie jest, a sam byles w bledzie. Ciekawe czy kupiles te sluchawki w sklepie czy na allegro bo ktos tam napisal ze mozna sprawdzic oryginalnosc dzieki temu numerowi a Ty w to uwiezyles :) Teraz ja pownienem wstawic tu obrazek z facepalem, ale nie jestem taki :)

#1043 postr

postr
  • 182 posts

Posted 27 August 2011 - 18:34

Tylko, że ten numer to serial number, czyli teoretycznie jest to także numer seryjny. Twoje sprawdzanie oryginalności to lipa jakich mało.. Sprawdzać po opakowaniu, o ludzie. Jak kupujesz Maca to też mierzysz, czy grafika jest w tym samym miejscu, co na zdjęciu w internecie? Bo mniemam,że w taki sposób sprawdzasz tą mniemaną oryginalność Beatsów. Z kolei o moją słuchawki się nie martw. Kupiłem je w iSpocie.

#1044 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 posts

Posted 27 August 2011 - 18:50

Maca nigdy nie kupie, pozatym czy sa podrobki macow na allegro?

Poraz kolejny pokazujesz brak wiedzy. Podrobki beatsow roznia sie szczegolami, a te szczegoly sa wiekszosci na pudelku. Ty jak zawsze sie nie znasz, a udajesz eksperta, raz juz musiales przyznac sie do bledu. Teraz drugi raz sie osmieszyles i bedziesz musial drugi raz przyznac sie ze byles w bledzie. Tutaj link do studio, mialem jeszcze do Solo ale nie pamietam strony.

[url=http://forums.ilounge.com/ear-headphones/258315-fake-monster-beats-studio-hd-here-how-tell-real-fake.html]FAKE Monster Beats Studio HD: Here is how to tell a real from a fake - iLounge Forums[/url]

[url=http://www.youtube.com/watch?v=amxPJ-cs3x8]First English-French SOLO BEATS HD Real vs Fake review and sound DEMO - YouTube[/url] Ciekawe ze ten koles mowi ze fejki lepiej brzmią. Bardzo dziwne.

#1045 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 August 2011 - 18:56

@Hejterrr: Nie masz racji (z reszta nie pierwszy raz), ponieważ kolega postr, nie popełnił błędu mówiąc, że jest tam numer seryjny, bo jest (chyba, że SN oznacza co innego), jednak numer ten jest zbyt krótki do rejestracji. Czy naprawdę myślisz, że kolesie, którzy podrabiają na maksa te słuchawki, nie poprawiają swoich błędów? Pudełka w wielu podróbkach, choć częściej piszą "replikach" są identyczne. Jedyna 100% pewność to zakup u oficjalnego dystrybutora lub od kogoś, kto da Tobie paragon, że u kogoś takiego zakupił. Poczytaj na stronie Monster, tam wszystko jest.

#1046 nkckuba

nkckuba
  • 21 posts
  • SkądToruń

Posted 28 August 2011 - 12:09

@Hejterrr: Nie masz racji (z reszta nie pierwszy raz), ponieważ kolega postr, nie popełnił błędu mówiąc, że jest tam numer seryjny, bo jest (chyba, że SN oznacza co innego), jednak numer ten jest zbyt krótki do rejestracji. Czy naprawdę myślisz, że kolesie, którzy podrabiają na maksa te słuchawki, nie poprawiają swoich błędów? Pudełka w wielu podróbkach, choć częściej piszą "replikach" są identyczne. Jedyna 100% pewność to zakup u oficjalnego dystrybutora lub od kogoś, kto da Tobie paragon, że u kogoś takiego zakupił. Poczytaj na stronie Monster, tam wszystko jest.

100% POPIERAM

#1047 s1kor

s1kor
  • 23 posts
  • SkądBiałystok / Bristol

Posted 28 August 2011 - 14:07

mam Atomic Floyd HiDefDrum +mic powiem tak, najlepsze sluchawki w zyciu jakie mialem, sa poprostu przekozackie, wyglad, dzwieg, brzmienie, wszystko na najwyzszym poziomie. Cena kosmiczna, ale naprawde sie oplaca :) polecam dla wszystkich audiofili. pozdro.

#1048 nkckuba

nkckuba
  • 21 posts
  • SkądToruń

Posted 29 August 2011 - 08:31

Znalazlem jeszcze w apple store KLIPSCh imagine one. Podobno idealne do kazdej muzyki OPROCZ KLASYCZNEJ gdyz maja slabepasmo od 16hz o ilesie nie myle.

#1049 Mikeman

Mikeman
  • 82 posts

Posted 30 August 2011 - 13:39

A ja kupiłem z allegro: iLUV iEP315 za 85 zł. Chciałem mieć słuchawki inne niż oryginalne ale z kontrolą zarówno zmieniania piosenek / kończenia rozmowy jaki i sterowania głośnością. Musze powiedzieć, że są w porządku, jeszcze się nie wsłuchiwałem ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Inna sprawa, że kupiłem także altec Lansing 903- słuchawki bluetooth,też douszne z pełnym pilotem kompatybilnym z iphone- jak przyjdą to podzielę się wrażeniami. Nigdy nie miałem nawet słuchawki bluetooth, ale ostatnio zepsułem kolejne słuchawki przewodowe,stąd (może moje założenie jest błędne) ale skoro nie ma kabla, to może go popsuję :)

#1050 marcinaldo

marcinaldo
  • 3 posts

Posted 01 September 2011 - 12:25

witam, Czy możecie mi polecić jakieś dobrze tłumiące dokanałówki do użytku z iPhone 3GS/4? Używałem do tej pory NuForce NE7M i o ile z jakości dźwięku byłem zadowolony, to już w drugim egzemplarzu przestała działać jedna słuchawka (problemy na wtyczce) - niestety tym razem już po gwarancji :( Dlatego raczej już bym nie chciał nic z tej firmy. Co innego wartego uwagi dobrze zagra z iPhonem (a przy okazji dobrze wytłumi otoczenie)? Cena - powiedzmy do 200zł (ale jak da się mniej za coś sensownego to tym lepiej :))

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users