S艂uchawki - kt贸re wybra膰?
Napisano 11 sierpnia 2011 - 19:40
Napisano 11 sierpnia 2011 - 19:44

Napisano 11 sierpnia 2011 - 20:01
Napisano 15 sierpnia 2011 - 11:44
Napisano 15 sierpnia 2011 - 13:17
Ja szukam s艂uchawek, kt贸re maj膮 mikrofon z przyciskiem do sterowania iPhonem.
Mia艂em Sennheiser MM50 - jako艣膰 d藕wi臋ku jest b. dobra, ale niestety wyst臋puje w nich klasyczny problem: prosty wtyk powoduje, 偶e po jakim艣 czasie (ok. 3 mies.) kabelek przy nim si臋 psuje i d藕wi臋k p艂ynie tylko do jednej s艂uchawki. Ten problem mia艂em ja i m贸j kumpel.
Mia艂em macally TunePal - ten sam problem co z Sennheiserami.
Szukam teraz innych s艂uchawek, bo nie mam zamiaru wydawa膰 kasy na to samo, 偶eby po jakim艣 czasie mie膰 ten sam problem.
W iSpocie s艂ysza艂em, 偶e dobre s膮 s艂uchawki z wtykiem w kszta艂cie L - kabel wtedy si臋 tak mocno nie zgina, gdy jest w kieszeni. Zna kto艣 takie z mikrofonem do iPhone'a?
Jak masz kabel z wtykiem w kszta艂cie literki L to jak w艂o偶ysz do kieszeni to wed艂ug mnie jest bardziej zgi臋ty ni偶 ze standardowym prostym wtykiem, po w艂o偶eniu kabel jest zagi臋ty a p贸藕niej i tak idzie w g贸r臋 偶eby m贸c wyj艣膰 z kieszeni. W przypadku prostego kabla, idzie tylko w g贸r臋 i zbytnio si臋 nie zagina. Chyba, ze masz jakie艣 dziwne kieszonki

Radze zapozna膰 si臋 z ofert膮 firmy Aerial7 bo jak widz臋 nikt nie napisa艂 jeszcze o s艂uchawkach tej firmy. W oferci臋 mo偶na znale藕膰 troch臋 na prawd臋 fajnych modeli stworzonych do wsp贸艂pracy z Apple iPhone, iPod i BlackBerry z wbudowanym mikrofonem do rozm贸w. S艂uchawki wyr贸偶niaj膮 si臋 nie tylko wygl膮dem ale i kolorystyk膮, nie m贸wi膮c ju偶 o jako艣ci d藕wi臋ku oraz niewyg贸rowanej cenie. Tych s艂uchawek nie pomylisz z 偶adnymi innymi. Osobi艣cie polecam Modele Bullet, Sumo, Phoenix i Tank.
Napisano 16 sierpnia 2011 - 13:03
Napisano 17 sierpnia 2011 - 20:13
Napisano 18 sierpnia 2011 - 13:22
Nie ma co si臋 zastanawia膰. Osobi艣cie u Was wygra艂em NuForce Ne-7m i gor膮co je polecam. Poza tym strona, kt贸ra da艂a je na konkurs, ma ca艂kiem niez艂y serwis. In-Ear贸w nie u偶ywa艂em, ale p贸ki co NFy niszcz膮 mnie swoj膮 jako艣ci膮 i dlatego Wam je polecam. Nieca艂e dwie st贸wki:
NuForce NE7M - SKLEP Audiomagic.pl | Poczuj magi臋 muzyki!
Kupcie i nie b臋dziecie 偶a艂owa膰, naprawd臋. A to, 偶e "przebasowane" - bzdury. Z moim iPhone 3G znakomicie si臋 zgrywaj膮. Pozdro!
Napisano 18 sierpnia 2011 - 23:38

Napisano 19 sierpnia 2011 - 12:11
@devlin108 testowa艂e艣 mo偶e te denony na muzyce elektronicznej, bo moja biblioteka itunes sk艂ada si臋 w 95% w艂a艣nie z tego typu muzyki dok艂adnie: minimal, progresive, techno czasami house.
Ciekaw jestem jak si臋 sprawuj膮 przy takich d藕wi臋kach bo jestem mocno zainteresowany zakupem
Hmm... Podaj wykonawc臋 i p艂yt臋, kt贸r膮 chcesz, 偶eby sprawdzi艂, to Ci powiem jak to brzmi

Napisano 19 sierpnia 2011 - 14:11
Napisano 20 sierpnia 2011 - 11:40
Szukam s艂uchawek tak do 200 z艂 lecz najlepiej jakies tansze:D poki co uzywam tych od apple i wlasnie tego typu sluchawki chce:) w sensie douszne chyba ze dokanalowe lepsze ale nie wiem bo nigdy nie mialem:D zawsze dousznych uzywalem i zawsze wydawalo mi sie ze dokanalowe to takie troche gorsze ale wyprowadzcie mnie ze zlego myslenia:)
Zasady pisowni i interpunkcji
Napisano 20 sierpnia 2011 - 20:09
Czy kto艣 z Was mo偶e co艣 powiedzie膰 na temat tych s艂uchawek Philips SHD 8900 szczeg贸lnie w por贸wnaniu do Sennheiser RS 160/170/180.
Interesuj膮 mnie g艂贸wnie s艂uchawki bezprzewodowy gdy偶 nie znosz臋 pl膮taniny kabli a zale偶y mi na dobrej jako艣ci d藕wi臋ku. Do tej pory my艣la艂em o kt贸ry艣 z ww Sennheiser'贸w, ale znalaz艂em ten model Philips'贸w i szukam opinii na jego temat?

Philips SHD 8900

Sennheiser RS 170
Napisano 21 sierpnia 2011 - 13:21
Szukam s艂uchawek tak do 200 z艂 lecz najlepiej jakies tansze:D poki co uzywam tych od apple i wlasnie tego typu sluchawki chce:) w sensie douszne chyba ze dokanalowe lepsze ale nie wiem bo nigdy nie mialem:D zawsze dousznych uzywalem i zawsze wydawalo mi sie ze dokanalowe to takie troche gorsze ale wyprowadzcie mnie ze zlego myslenia:)
Moim zdaniem dokana艂owe s膮 o wiele lepsze. Przede wszystkim lepiej si臋 trzymaj膮 i zdecydowanie lepiej t艂umi膮 d藕wi臋k z otoczenia
S艂uchawki od Appla s膮 badziewne i pewnie wiele os贸b z tego forum si臋 z tym zgodzi
Napisano 24 sierpnia 2011 - 19:22
Szukam nausznych z dobrym wyg艂uszeniem otoczenia i odpowiednim bassem. Autobus samolot to miejsca gdzie tego potrzeba.
Beats by dr dre SOLO HD to jedne z tych, kt枚re najbardziej przypad艂y mi do gustu. W UK apple store za 174拢 jednak s膮dz臋 偶e to do艣膰 spora kasa jak na s艂uchawki.
Moje pytanie czy mo偶ecie poleci膰 jakie艣 podobej jako艣ci b膮d藕 waszym zdaniem MEGA s艂uchawek w troch臋 ni偶szej cenie ni偶 te SOLO HD. Czyli poni偶ej 800pln
Kiedy艣 slucha艂em philips shl 5800/10 by艂y za 350 pln i by艂y super teraz nie mam por贸wnania.
Dziekuj臋 za pomoc.
Napisano 24 sierpnia 2011 - 20:51
Ja szukam s艂uchawek od d艂u偶szego czasu jednak nie mkg臋 si臋 zdecydowa膰 dajel...
Szukam nausznych z dobrym wyg艂uszeniem otoczenia i odpowiednim bassem. Autobus samolot to miejsca gdzie tego potrzeba.
Beats by dr dre SOLO HD to jedne z tych, kt枚re najbardziej przypad艂y mi do gustu. W UK apple store za 174拢 jednak s膮dz臋 偶e to do艣膰 spora kasa jak na s艂uchawki.
Moje pytanie czy mo偶ecie poleci膰 jakie艣 podobej jako艣ci b膮d藕 waszym zdaniem MEGA s艂uchawek w troch臋 ni偶szej cenie ni偶 te SOLO HD. Czyli poni偶ej 800pln
Kiedy艣 slucha艂em philips shl 5800/10 by艂y za 350 pln i by艂y super teraz nie mam por贸wnania.
Dziekuj臋 za pomoc.
O, Toru艅 na forum, ale co do tematu, nie kupuj Beats贸w, chyba, 偶e s艂uchasz kt贸rego艣 z mocno basowych gatunk贸w muzyki. Co do bardzo dobrze wyg艂uszaj膮cych s艂uchawek to si臋聽jednak nie wypowiem, osobi艣cie mam Philipsy Snug, wyg艂usza艂y w samolocie ca艂kiem nie藕le, silniki by艂y wr臋cz nies艂yszalne, graj膮聽wed艂ug mnie 艣wietnie, maj膮 dobr膮 jako艣膰 wykonania i dobr膮 cen臋.
Napisano 24 sierpnia 2011 - 23:49
O, Toru艅 na forum, ale co do tematu, nie kupuj Beats贸w, chyba, 偶e s艂uchasz kt贸rego艣 z mocno basowych gatunk贸w muzyki. Co do bardzo dobrze wyg艂uszaj膮cych s艂uchawek to si臋聽jednak nie wypowiem, osobi艣cie mam Philipsy Snug, wyg艂usza艂y w samolocie ca艂kiem nie藕le, silniki by艂y wr臋cz nies艂yszalne, graj膮聽wed艂ug mnie 艣wietnie, maj膮 dobr膮 jako艣膰 wykonania i dobr膮 cen臋.
W艂a艣nie to dla mnie wa偶ne bo conajmiej 6 lot贸w w roku mam a wi臋kszo艣膰 standartowych trzeba g艂o艣no艣膰 na MAX aby zag艂uszy膰 silniki co w efekcie ko艅cxy si臋 b贸lem po wyj艣ciu z samolotu.
Kolejne do sprawdzenia co chyba przetestuje to:
AKG 518 le
AKG k 172 hd ( ciekawy jestem czy jest zauwa偶alna r贸偶nica miedzy tymi)
Mo偶liwe w艂a艣nie 偶e w beatsach to bass robi艂 wra偶enie. A muzyki slucham r贸偶nej r&b house club ale tez i trance i hip hop si臋 znajdzie. Czyli jak wi臋kszo艣膰.
P.s. Toru艅 Toru艅:-) raczkuje na forum z powodu pocz膮tku mi艂o艣ci do jab艂ka
Napisano 26 sierpnia 2011 - 13:40
Napisano 26 sierpnia 2011 - 14:20
Masz tak ma艂o odpowiedzi na pytanie, bo jest do艣膰 nieprecyzyjne. Albo zale偶y Ci na t艂umieniu d藕wi臋k贸w otoczenia i przyzwoitej jako艣ci, albo na jako艣ci - niezale偶nie od t艂a akustycznego.
Napisz jak s艂uchasz - czy w wi臋kszo艣ci w domu, a czasem, ale rzadko - 6 razy na rok - gdzie艣 lecisz i wtedy chcia艂by艣 mie膰 dobry d藕wi臋k; czy te偶 g艂贸wnie s艂uchasz na ulicy, w 艣rodkach komunikacji, na ulicy, etc i czasem latasz.
Je艣li zale偶y Ci na najlepszej jako艣ci - to t艂o akustyczne musi by膰 ma艂e - s艂owem s艂uchanie w domu. Wtedy formaty bezstratne, znakomite s艂uchawki + wzmacniacze s艂uchawkowe. Je艣li Jednak na ulicy, tramwaju, poci膮gu, autobusie - to olej formaty bezstratne. Olej dobre s艂uchawki. Kup takie, kt贸re 艣wietnie izoluj膮. Rozwi膮zaniem s膮 dokana艂owe, lub z aktywnym t艂umieniem szumu - np Bose
Kino domowe, g艂o艣niki, s艂uchawki, systemy nag艂o艣nie艅, wzmacniacze
je艣li chodzi o jako艣膰 d藕wi臋ku, to ka偶de z powy偶szych rozwi膮za艅 jest kompromisem z jako艣ci膮.
Najta艅szym, wed艂ug mnie, rozwi膮zaniem s膮 porz膮dne s艂uchawki do domu (np z dodatkowym wzmacniaczem s艂uchawkowym - najtaniej, wed艂ug mnie koszt ok 1000-1200 z艂 za zestaw) + do tego w miar臋 rozs膮dne dokana艂owe.
napisz jak s艂uchasz muzyki - kiedy i gdzie. To mo偶e pom贸c doradzi膰.
Masz dobre fora o s艂uchawkach, np to: Head-Fi.org - Headphone forums and reviews for audiophiles
pozdr
Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:10
Nkckuba -> Krakers Ci napisa艂, 偶e apple lossless - w samolocie tego nie us艂yszysz.
Masz tak ma艂o odpowiedzi na pytanie, bo jest do艣膰 nieprecyzyjne. Albo zale偶y Ci na t艂umieniu d藕wi臋k贸w otoczenia i przyzwoitej jako艣ci, albo na jako艣ci - niezale偶nie od t艂a akustycznego.
Napisz jak s艂uchasz - czy w wi臋kszo艣ci w domu, a czasem, ale rzadko - 6 razy na rok - gdzie艣 lecisz i wtedy chcia艂by艣 mie膰 dobry d藕wi臋k; czy te偶 g艂贸wnie s艂uchasz na ulicy, w 艣rodkach komunikacji, na ulicy, etc i czasem latasz.
Je艣li zale偶y Ci na najlepszej jako艣ci - to t艂o akustyczne musi by膰 ma艂e - s艂owem s艂uchanie w domu. Wtedy formaty bezstratne, znakomite s艂uchawki + wzmacniacze s艂uchawkowe. Je艣li Jednak na ulicy, tramwaju, poci膮gu, autobusie - to olej formaty bezstratne. Olej dobre s艂uchawki. Kup takie, kt贸re 艣wietnie izoluj膮. Rozwi膮zaniem s膮 dokana艂owe, lub z aktywnym t艂umieniem szumu - np Bose
Kino domowe, g艂o艣niki, s艂uchawki, systemy nag艂o艣nie艅, wzmacniacze
je艣li chodzi o jako艣膰 d藕wi臋ku, to ka偶de z powy偶szych rozwi膮za艅 jest kompromisem z jako艣ci膮.
Najta艅szym, wed艂ug mnie, rozwi膮zaniem s膮 porz膮dne s艂uchawki do domu (np z dodatkowym wzmacniaczem s艂uchawkowym - najtaniej, wed艂ug mnie koszt ok 1000-1200 z艂 za zestaw) + do tego w miar臋 rozs膮dne dokana艂owe.
napisz jak s艂uchasz muzyki - kiedy i gdzie. To mo偶e pom贸c doradzi膰.
Masz dobre fora o s艂uchawkach, np to: Head-Fi.org - Headphone forums and reviews for audiophiles
pozdr
Witam,
Dzi臋kuj臋 za d艂ug膮 odpowied藕.
To teraz troszke bardziej precyzyjnie b臋dzie.
S艂uchawki potrzebuj臋 do iphona 4/ipada.
-S艂ucham muzyk臋 podczas przemieszczania sie z punktu A-B i jest to zazwyczaj komunikacja miejsca i do艣膰 du偶o sp臋dzam czasu w niej.
-Sporo latam samolotami w wi臋kszo艣ci 2h lotu plus jeszcze dojazdy kolejne 2-3 h a czasem zda偶y si臋 d艂u偶szy lot. Silniki samolotu to dla mnie katorga.
-Czasem spacer d艂u偶szy w dobr膮 pogod臋 tylko po to 偶eby poslucha膰 muzyki.
W domu korzystam z zestawu creativow 5.1 gigaworks tak偶e tu s艂uchawki odpoczywaj膮.
A utwory sa bardzo zr枚偶nicowane od r&b club house a czasem i classic.
Szczerze dokana艂owych to raz s艂ucha艂em i by艂o dobrze tylko brakowa艂o mi bassu i czysto艣ci. A pr贸bujac drogich dokana艂owych beat by dr. Dre turbine pro by艂em w szoku... Bo treble do艣膰 mocne za to bass znikomy.
I pytanie czy w艂a艣nie tak jak szukam do tego zastosowania ^ dokana艂owe czy nauszne.
Sennheiser hd 555
Hd 595
AKG 518le
Beats by solo HD
Wiem jedno 偶e musz臋 znale偶膰 sklep gdzie b臋dzie mo偶liwo艣膰 porownania i eliminacji.
A pytam gdy偶 s膮 osoby napewno, kt贸re korzystaj膮 w takich warunakch jak i ja i mogli by co艣podpowiedzie膰 b膮d藕 odradzi膰.
Pozdrawiam i dzi臋kuj臋.
P.S. Mam nadziej臋 偶e teraz troche ja艣niej postawi艂em spraw臋.
W UK jestem jeszcze tydzie艅 tak偶e mam nadziej臋 偶e cos zdob臋d臋 b膮d偶 przetestuj臋 je艣li kto艣 podpowie mi:-)
Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:39
Witam,
Dzi臋kuj臋 za d艂ug膮 odpowied藕.
To teraz troszke bardziej precyzyjnie b臋dzie.
S艂uchawki potrzebuj臋 do iphona 4/ipada.
-S艂ucham muzyk臋 podczas przemieszczania sie z punktu A-B i jest to zazwyczaj komunikacja miejsca i do艣膰 du偶o sp臋dzam czasu w niej.
-Sporo latam samolotami w wi臋kszo艣ci 2h lotu plus jeszcze dojazdy kolejne 2-3 h a czasem zda偶y si臋 d艂u偶szy lot. Silniki samolotu to dla mnie katorga.
-Czasem spacer d艂u偶szy w dobr膮 pogod臋 tylko po to 偶eby poslucha膰 muzyki.
W domu korzystam z zestawu creativow 5.1 gigaworks tak偶e tu s艂uchawki odpoczywaj膮.
A utwory sa bardzo zr枚偶nicowane od r&b club house a czasem i classic.
Szczerze dokana艂owych to raz s艂ucha艂em i by艂o dobrze tylko brakowa艂o mi bassu i czysto艣ci. A pr贸bujac drogich dokana艂owych beat by dr. Dre turbine pro by艂em w szoku... Bo treble do艣膰 mocne za to bass znikomy.
I pytanie czy w艂a艣nie tak jak szukam do tego zastosowania ^ dokana艂owe czy nauszne.
Sennheiser hd 555
Hd 595
AKG 518le
Beats by solo HD
Wiem jedno 偶e musz臋 znale偶膰 sklep gdzie b臋dzie mo偶liwo艣膰 porownania i eliminacji.
A pytam gdy偶 s膮 osoby napewno, kt贸re korzystaj膮 w takich warunakch jak i ja i mogli by co艣podpowiedzie膰 b膮d藕 odradzi膰.
Pozdrawiam i dzi臋kuj臋.
P.S. Mam nadziej臋 偶e teraz troche ja艣niej postawi艂em spraw臋.
W UK jestem jeszcze tydzie艅 tak偶e mam nadziej臋 偶e cos zdob臋d臋 b膮d偶 przetestuj臋 je艣li kto艣 podpowie mi:-)
AKG K518DJ. 艢wietnie graj膮聽jak na swoj膮聽cen臋, izoluj膮 te偶 dobrze, s膮 ma艂e i 艂adne. Nie s艂uchaj parmenidesa, bo to audiofil i z tym 1000-1200z艂 troch臋聽przesadzi艂.

Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:44

Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:52
Nie przesadzi艂. Zestaw ze wzmacniaczem za 1200PLN to i tak delikatnie wyliczy艂. Powiedzia艂bym, prawie nieaudiofilsko
:-) 偶eby by艂o jasne m贸j bud偶et to MAX 800 i ani gorsza wi臋cej.
Znajomy ma 518le i brzmienie cieakwe bylo

Hmm-- Denon model AH-NC800 (AHNC800) z systemem redukcji szum贸w
Napisano 26 sierpnia 2011 - 21:09
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych