Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1001 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 19:40

Cienki ale mocny, nie masz się czego obawiać. Pytałem przy okazji zakupu i w razie czego spokojnie wymienią, ale nie mieli jeszcze ani jednego przypadku.

#1002 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 19:44

Co do CALów to również się wypowiem: używałem ich 3 lata. Głównie też do PC, nieraz do słuchania z playera (iRiver Clix 2). Polecam je bardzo, dźwięk za tę cenę świetny. Dobrze zrobione słuchawki, używając ich z rozmysłem moje 3. letnie CALki wyglądają jakby miały 2 tygodnie ;) Pozdrawiam

#1003 allminator1997

allminator1997
  • 130 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 11 sierpnia 2011 - 20:01

renqien kamień z serca mi spadł

#1004 Matef

Matef
  • 29 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 11:44

Skullcandy uprock - bardzo lekkie i wygodne, świetne do uprawiania sportów ; )

#1005 BronekSkowronek

BronekSkowronek
  • 3 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 13:17

Ja szukam słuchawek, które mają mikrofon z przyciskiem do sterowania iPhonem.

Miałem Sennheiser MM50 - jakość dźwięku jest b. dobra, ale niestety występuje w nich klasyczny problem: prosty wtyk powoduje, że po jakimś czasie (ok. 3 mies.) kabelek przy nim się psuje i dźwięk płynie tylko do jednej słuchawki. Ten problem miałem ja i mój kumpel.

Miałem macally TunePal - ten sam problem co z Sennheiserami.

Szukam teraz innych słuchawek, bo nie mam zamiaru wydawać kasy na to samo, żeby po jakimś czasie mieć ten sam problem.

W iSpocie słyszałem, że dobre są słuchawki z wtykiem w kształcie L - kabel wtedy się tak mocno nie zgina, gdy jest w kieszeni. Zna ktoś takie z mikrofonem do iPhone'a?

Jak masz kabel z wtykiem w kształcie literki L to jak włożysz do kieszeni to według mnie jest bardziej zgięty niż ze standardowym prostym wtykiem, po włożeniu kabel jest zagięty a później i tak idzie w górę żeby móc wyjść z kieszeni. W przypadku prostego kabla, idzie tylko w górę i zbytnio się nie zagina. Chyba, ze masz jakieś dziwne kieszonki :D

Radze zapoznać się z ofertą firmy Aerial7 bo jak widzę nikt nie napisał jeszcze o słuchawkach tej firmy. W ofercię można znaleźć trochę na prawdę fajnych modeli stworzonych do współpracy z Apple iPhone, iPod i BlackBerry z wbudowanym mikrofonem do rozmów. Słuchawki wyróżniają się nie tylko wyglądem ale i kolorystyką, nie mówiąc już o jakości dźwięku oraz niewygórowanej cenie. Tych słuchawek nie pomylisz z żadnymi innymi. Osobiście polecam Modele Bullet, Sumo, Phoenix i Tank.

#1006 multilab

multilab
  • 64 postów

Napisano 16 sierpnia 2011 - 13:03

Denon ma takie w ofercie - dedykowane do iPhona (z pełnym sterowaniem) - jakość dźwięku zupełnie przyzwoita, natomiast cena niestety nieprzyzwoita bo nawet na allegro powyżej 150zł

#1007 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 sierpnia 2011 - 20:13

Czy ktoś coś wie o słuchawkach marki Cresyn? zainteresował mnie model C230S.

#1008 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 sierpnia 2011 - 13:22

Cześć.

Nie ma co się zastanawiać. Osobiście u Was wygrałem NuForce Ne-7m i gorąco je polecam. Poza tym strona, która dała je na konkurs, ma całkiem niezły serwis. In-Earów nie używałem, ale póki co NFy niszczą mnie swoją jakością i dlatego Wam je polecam. Niecałe dwie stówki:

NuForce NE7M - SKLEP Audiomagic.pl | Poczuj magię muzyki!

Kupcie i nie będziecie żałować, naprawdę. A to, że "przebasowane" - bzdury. Z moim iPhone 3G znakomicie się zgrywają. Pozdro!

#1009 blantoman

blantoman
  • 354 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2011 - 23:38

@devlin108 testowałeś może te denony na muzyce elektronicznej, bo moja biblioteka itunes składa się w 95% właśnie z tego typu muzyki dokładnie: minimal, progresive, techno czasami house. Ciekaw jestem jak się sprawują przy takich dźwiękach bo jestem mocno zainteresowany zakupem :)

#1010 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2011 - 12:11

@devlin108 testowałeś może te denony na muzyce elektronicznej, bo moja biblioteka itunes składa się w 95% właśnie z tego typu muzyki dokładnie: minimal, progresive, techno czasami house.
Ciekaw jestem jak się sprawują przy takich dźwiękach bo jestem mocno zainteresowany zakupem :)

Hmm... Podaj wykonawcę i płytę, którą chcesz, żeby sprawdził, to Ci powiem jak to brzmi :)

#1011 speedmiki

speedmiki
  • 24 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 14:11

Szukam słuchawek tak do 200 zł lecz najlepiej jakies tansze:D poki co uzywam tych od apple i wlasnie tego typu sluchawki chce:) w sensie douszne chyba ze dokanalowe lepsze ale nie wiem bo nigdy nie mialem:D zawsze dousznych uzywalem i zawsze wydawalo mi sie ze dokanalowe to takie troche gorsze ale wyprowadzcie mnie ze zlego myslenia:)

#1012 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 20 sierpnia 2011 - 11:40

Szukam słuchawek tak do 200 zł lecz najlepiej jakies tansze:D poki co uzywam tych od apple i wlasnie tego typu sluchawki chce:) w sensie douszne chyba ze dokanalowe lepsze ale nie wiem bo nigdy nie mialem:D zawsze dousznych uzywalem i zawsze wydawalo mi sie ze dokanalowe to takie troche gorsze ale wyprowadzcie mnie ze zlego myslenia:)

Zasady pisowni i interpunkcji

#1013 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 20 sierpnia 2011 - 20:09

Witam!
Czy ktoś z Was może coś powiedzieć na temat tych słuchawek Philips SHD 8900 szczególnie w porównaniu do Sennheiser RS 160/170/180.
Interesują mnie głównie słuchawki bezprzewodowy gdyż nie znoszę plątaniny kabli a zależy mi na dobrej jakości dźwięku. Do tej pory myślałem o któryś z ww Sennheiser'ów, ale znalazłem ten model Philips'ów i szukam opinii na jego temat?
Dołączona grafika
Philips SHD 8900
Dołączona grafika
Sennheiser RS 170

#1014 blantoman

blantoman
  • 354 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2011 - 13:21

Moim zdaniem dokanałowe są o wiele lepsze. Przede wszystkim lepiej się trzymają i zdecydowanie lepiej tłumią dźwięk z otoczenia
Słuchawki od Appla są badziewne i pewnie wiele osób z tego forum się z tym zgodzi

#1015 nkckuba

nkckuba
  • 21 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 sierpnia 2011 - 19:22

Ja szukam słuchawek od dłuższego czasu jednak nie mkgę się zdecydować dajel...
Szukam nausznych z dobrym wygłuszeniem otoczenia i odpowiednim bassem. Autobus samolot to miejsca gdzie tego potrzeba.

Beats by dr dre SOLO HD to jedne z tych, ktöre najbardziej przypadły mi do gustu. W UK apple store za 174£ jednak sądzę że to dość spora kasa jak na słuchawki.

Moje pytanie czy możecie polecić jakieś podobej jakości bądź waszym zdaniem MEGA słuchawek w trochę niższej cenie niż te SOLO HD. Czyli poniżej 800pln
Kiedyś sluchałem philips shl 5800/10 były za 350 pln i były super teraz nie mam porównania.
Dziekuję za pomoc.

#1016 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 sierpnia 2011 - 20:51

Ja szukam słuchawek od dłuższego czasu jednak nie mkgę się zdecydować dajel...
Szukam nausznych z dobrym wygłuszeniem otoczenia i odpowiednim bassem. Autobus samolot to miejsca gdzie tego potrzeba.

Beats by dr dre SOLO HD to jedne z tych, ktöre najbardziej przypadły mi do gustu. W UK apple store za 174£ jednak sądzę że to dość spora kasa jak na słuchawki.

Moje pytanie czy możecie polecić jakieś podobej jakości bądź waszym zdaniem MEGA słuchawek w trochę niższej cenie niż te SOLO HD. Czyli poniżej 800pln
Kiedyś sluchałem philips shl 5800/10 były za 350 pln i były super teraz nie mam porównania.
Dziekuję za pomoc.

O, Toruń na forum, ale co do tematu, nie kupuj Beatsów, chyba, że słuchasz któregoś z mocno basowych gatunków muzyki. Co do bardzo dobrze wygłuszających słuchawek to się jednak nie wypowiem, osobiście mam Philipsy Snug, wygłuszały w samolocie całkiem nieźle, silniki były wręcz niesłyszalne, grają według mnie świetnie, mają dobrą jakość wykonania i dobrą cenę.

#1017 nkckuba

nkckuba
  • 21 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 sierpnia 2011 - 23:49

O, Toruń na forum, ale co do tematu, nie kupuj Beatsów, chyba, że słuchasz któregoś z mocno basowych gatunków muzyki. Co do bardzo dobrze wygłuszających słuchawek to się jednak nie wypowiem, osobiście mam Philipsy Snug, wygłuszały w samolocie całkiem nieźle, silniki były wręcz niesłyszalne, grają według mnie świetnie, mają dobrą jakość wykonania i dobrą cenę.

Właśnie to dla mnie ważne bo conajmiej 6 lotów w roku mam a większość standartowych trzeba głośność na MAX aby zagłuszyć silniki co w efekcie końcxy się bólem po wyjściu z samolotu.

Kolejne do sprawdzenia co chyba przetestuje to:
AKG 518 le
AKG k 172 hd ( ciekawy jestem czy jest zauważalna różnica miedzy tymi)

Możliwe właśnie że w beatsach to bass robił wrażenie. A muzyki slucham różnej r&b house club ale tez i trance i hip hop się znajdzie. Czyli jak większość.

P.s. Toruń Toruń:-) raczkuje na forum z powodu początku miłości do jabłka

#1018 nkckuba

nkckuba
  • 21 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 sierpnia 2011 - 13:40

Nie wierze że nikt nie ma super sluchawek ,które smiało by mół polecić. I pytanie troche z innej beczki. Czy jest jakiś lepszy format niż mp3 z bitratem 320kbps , który jest w stanie odtworzyć iphone?

#1019 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 26 sierpnia 2011 - 13:52

Apple Lossless - Wikipedia, the free encyclopedia

#1020 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 14:20

Nkckuba -> Krakers Ci napisał, że apple lossless - w samolocie tego nie usłyszysz.
Masz tak mało odpowiedzi na pytanie, bo jest dość nieprecyzyjne. Albo zależy Ci na tłumieniu dźwięków otoczenia i przyzwoitej jakości, albo na jakości - niezależnie od tła akustycznego.
Napisz jak słuchasz - czy w większości w domu, a czasem, ale rzadko - 6 razy na rok - gdzieś lecisz i wtedy chciałbyś mieć dobry dźwięk; czy też głównie słuchasz na ulicy, w środkach komunikacji, na ulicy, etc i czasem latasz.
Jeśli zależy Ci na najlepszej jakości - to tło akustyczne musi być małe - słowem słuchanie w domu. Wtedy formaty bezstratne, znakomite słuchawki + wzmacniacze słuchawkowe. Jeśli Jednak na ulicy, tramwaju, pociągu, autobusie - to olej formaty bezstratne. Olej dobre słuchawki. Kup takie, które świetnie izolują. Rozwiązaniem są dokanałowe, lub z aktywnym tłumieniem szumu - np Bose
Kino domowe, głośniki, słuchawki, systemy nagłośnień, wzmacniacze
jeśli chodzi o jakość dźwięku, to każde z powyższych rozwiązań jest kompromisem z jakością.

Najtańszym, według mnie, rozwiązaniem są porządne słuchawki do domu (np z dodatkowym wzmacniaczem słuchawkowym - najtaniej, według mnie koszt ok 1000-1200 zł za zestaw) + do tego w miarę rozsądne dokanałowe.

napisz jak słuchasz muzyki - kiedy i gdzie. To może pomóc doradzić.
Masz dobre fora o słuchawkach, np to: Head-Fi.org - Headphone forums and reviews for audiophiles

pozdr

#1021 nkckuba

nkckuba
  • 21 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:10

Nkckuba -> Krakers Ci napisał, że apple lossless - w samolocie tego nie usłyszysz.
Masz tak mało odpowiedzi na pytanie, bo jest dość nieprecyzyjne. Albo zależy Ci na tłumieniu dźwięków otoczenia i przyzwoitej jakości, albo na jakości - niezależnie od tła akustycznego.
Napisz jak słuchasz - czy w większości w domu, a czasem, ale rzadko - 6 razy na rok - gdzieś lecisz i wtedy chciałbyś mieć dobry dźwięk; czy też głównie słuchasz na ulicy, w środkach komunikacji, na ulicy, etc i czasem latasz.
Jeśli zależy Ci na najlepszej jakości - to tło akustyczne musi być małe - słowem słuchanie w domu. Wtedy formaty bezstratne, znakomite słuchawki + wzmacniacze słuchawkowe. Jeśli Jednak na ulicy, tramwaju, pociągu, autobusie - to olej formaty bezstratne. Olej dobre słuchawki. Kup takie, które świetnie izolują. Rozwiązaniem są dokanałowe, lub z aktywnym tłumieniem szumu - np Bose
Kino domowe, głośniki, słuchawki, systemy nagłośnień, wzmacniacze
jeśli chodzi o jakość dźwięku, to każde z powyższych rozwiązań jest kompromisem z jakością.

Najtańszym, według mnie, rozwiązaniem są porządne słuchawki do domu (np z dodatkowym wzmacniaczem słuchawkowym - najtaniej, według mnie koszt ok 1000-1200 zł za zestaw) + do tego w miarę rozsądne dokanałowe.

napisz jak słuchasz muzyki - kiedy i gdzie. To może pomóc doradzić.
Masz dobre fora o słuchawkach, np to: Head-Fi.org - Headphone forums and reviews for audiophiles

pozdr

Witam,

Dziękuję za długą odpowiedź.
To teraz troszke bardziej precyzyjnie będzie.

Słuchawki potrzebuję do iphona 4/ipada.

-Słucham muzykę podczas przemieszczania sie z punktu A-B i jest to zazwyczaj komunikacja miejsca i dość dużo spędzam czasu w niej.
-Sporo latam samolotami w większości 2h lotu plus jeszcze dojazdy kolejne 2-3 h a czasem zdaży się dłuższy lot. Silniki samolotu to dla mnie katorga.
-Czasem spacer dłuższy w dobrą pogodę tylko po to żeby posluchać muzyki.

W domu korzystam z zestawu creativow 5.1 gigaworks także tu słuchawki odpoczywają.

A utwory sa bardzo zröżnicowane od r&b club house a czasem i classic.

Szczerze dokanałowych to raz słuchałem i było dobrze tylko brakowało mi bassu i czystości. A próbujac drogich dokanałowych beat by dr. Dre turbine pro byłem w szoku... Bo treble dość mocne za to bass znikomy.

I pytanie czy właśnie tak jak szukam do tego zastosowania ^ dokanałowe czy nauszne.

Sennheiser hd 555
Hd 595
AKG 518le
Beats by solo HD

Wiem jedno że muszę znależć sklep gdzie będzie możliwość porownania i eliminacji.
A pytam gdyż są osoby napewno, które korzystają w takich warunakch jak i ja i mogli by cośpodpowiedzieć bądź odradzić.

Pozdrawiam i dziękuję.

P.S. Mam nadzieję że teraz troche jaśniej postawiłem sprawę.
W UK jestem jeszcze tydzień także mam nadzieję że cos zdobędę bądż przetestuję jeśli ktoś podpowie mi:-)

#1022 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:39

Witam,

Dziękuję za długą odpowiedź.
To teraz troszke bardziej precyzyjnie będzie.

Słuchawki potrzebuję do iphona 4/ipada.

-Słucham muzykę podczas przemieszczania sie z punktu A-B i jest to zazwyczaj komunikacja miejsca i dość dużo spędzam czasu w niej.
-Sporo latam samolotami w większości 2h lotu plus jeszcze dojazdy kolejne 2-3 h a czasem zdaży się dłuższy lot. Silniki samolotu to dla mnie katorga.
-Czasem spacer dłuższy w dobrą pogodę tylko po to żeby posluchać muzyki.

W domu korzystam z zestawu creativow 5.1 gigaworks także tu słuchawki odpoczywają.

A utwory sa bardzo zröżnicowane od r&b club house a czasem i classic.

Szczerze dokanałowych to raz słuchałem i było dobrze tylko brakowało mi bassu i czystości. A próbujac drogich dokanałowych beat by dr. Dre turbine pro byłem w szoku... Bo treble dość mocne za to bass znikomy.

I pytanie czy właśnie tak jak szukam do tego zastosowania ^ dokanałowe czy nauszne.

Sennheiser hd 555
Hd 595
AKG 518le
Beats by solo HD

Wiem jedno że muszę znależć sklep gdzie będzie możliwość porownania i eliminacji.
A pytam gdyż są osoby napewno, które korzystają w takich warunakch jak i ja i mogli by cośpodpowiedzieć bądź odradzić.

Pozdrawiam i dziękuję.

P.S. Mam nadzieję że teraz troche jaśniej postawiłem sprawę.
W UK jestem jeszcze tydzień także mam nadzieję że cos zdobędę bądż przetestuję jeśli ktoś podpowie mi:-)

AKG K518DJ. Świetnie grają jak na swoją cenę, izolują też dobrze, są małe i ładne. Nie słuchaj parmenidesa, bo to audiofil i z tym 1000-1200zł trochę przesadził. :P

#1023 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:44

Nie przesadził. Zestaw ze wzmacniaczem za 1200PLN to i tak delikatnie wyliczył. Powiedziałbym, prawie nieaudiofilsko ;)

#1024 nkckuba

nkckuba
  • 21 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:52

Nie przesadził. Zestaw ze wzmacniaczem za 1200PLN to i tak delikatnie wyliczył. Powiedziałbym, prawie nieaudiofilsko ;)

:-) żeby było jasne mój budżet to MAX 800 i ani gorsza więcej.

Znajomy ma 518le i brzmienie cieakwe bylo :) a cena wlasnie atrakcyjna. Co do tych bose z systemem wygluszajacym to napewno cos super ale niestety 1400 troche poraza.

Hmm-- Denon model AH-NC800 (AHNC800) z systemem redukcji szumów

#1025 progressive94

progressive94
  • 13 postów
  • SkądOtwock, PL

Napisano 26 sierpnia 2011 - 21:09

Mam iPod'a Nano 5g i słuchawki AKG K518 DJ. Jestem zadowolony z tego zestawu, ale chcę kupić jeszcze słuchawki dokanałowe, gdyż nie wszędzie wypada mi iść z takimi dużymi słuchawkami. ;p Chciałbym abyście zaproponowali mi, jakie słuchaweczki do muzyki elektronicznej mogę kupić. Maksymalna kwota to 70-80 zł. Najlepiej jak mógłbym je kupić w jakimś sklepie typu Saturn. Dzięki wielkie z góry.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych