Słuchawki - które wybrać?
Posted 11 August 2011 - 19:40
Posted 11 August 2011 - 19:44
Posted 11 August 2011 - 20:01
Posted 15 August 2011 - 11:44
Posted 15 August 2011 - 13:17
Ja szukam słuchawek, które mają mikrofon z przyciskiem do sterowania iPhonem.
Miałem Sennheiser MM50 - jakość dźwięku jest b. dobra, ale niestety występuje w nich klasyczny problem: prosty wtyk powoduje, że po jakimś czasie (ok. 3 mies.) kabelek przy nim się psuje i dźwięk płynie tylko do jednej słuchawki. Ten problem miałem ja i mój kumpel.
Miałem macally TunePal - ten sam problem co z Sennheiserami.
Szukam teraz innych słuchawek, bo nie mam zamiaru wydawać kasy na to samo, żeby po jakimś czasie mieć ten sam problem.
W iSpocie słyszałem, że dobre są słuchawki z wtykiem w kształcie L - kabel wtedy się tak mocno nie zgina, gdy jest w kieszeni. Zna ktoś takie z mikrofonem do iPhone'a?
Jak masz kabel z wtykiem w kształcie literki L to jak włożysz do kieszeni to według mnie jest bardziej zgięty niż ze standardowym prostym wtykiem, po włożeniu kabel jest zagięty a później i tak idzie w górę żeby móc wyjść z kieszeni. W przypadku prostego kabla, idzie tylko w górę i zbytnio się nie zagina. Chyba, ze masz jakieś dziwne kieszonki
Radze zapoznać się z ofertą firmy Aerial7 bo jak widzę nikt nie napisał jeszcze o słuchawkach tej firmy. W ofercię można znaleźć trochę na prawdę fajnych modeli stworzonych do współpracy z Apple iPhone, iPod i BlackBerry z wbudowanym mikrofonem do rozmów. Słuchawki wyróżniają się nie tylko wyglądem ale i kolorystyką, nie mówiąc już o jakości dźwięku oraz niewygórowanej cenie. Tych słuchawek nie pomylisz z żadnymi innymi. Osobiście polecam Modele Bullet, Sumo, Phoenix i Tank.
Posted 16 August 2011 - 13:03
Posted 17 August 2011 - 20:13
Posted 18 August 2011 - 13:22
Nie ma co się zastanawiać. Osobiście u Was wygrałem NuForce Ne-7m i gorąco je polecam. Poza tym strona, która dała je na konkurs, ma całkiem niezły serwis. In-Earów nie używałem, ale póki co NFy niszczą mnie swoją jakością i dlatego Wam je polecam. Niecałe dwie stówki:
NuForce NE7M - SKLEP Audiomagic.pl | Poczuj magię muzyki!
Kupcie i nie będziecie żałować, naprawdę. A to, że "przebasowane" - bzdury. Z moim iPhone 3G znakomicie się zgrywają. Pozdro!
Posted 18 August 2011 - 23:38
Posted 19 August 2011 - 12:11
@devlin108 testowałeś może te denony na muzyce elektronicznej, bo moja biblioteka itunes składa się w 95% właśnie z tego typu muzyki dokładnie: minimal, progresive, techno czasami house.
Ciekaw jestem jak się sprawują przy takich dźwiękach bo jestem mocno zainteresowany zakupem
Hmm... Podaj wykonawcę i płytę, którą chcesz, żeby sprawdził, to Ci powiem jak to brzmi
Posted 19 August 2011 - 14:11
Posted 20 August 2011 - 11:40
Szukam słuchawek tak do 200 zł lecz najlepiej jakies tansze:D poki co uzywam tych od apple i wlasnie tego typu sluchawki chce:) w sensie douszne chyba ze dokanalowe lepsze ale nie wiem bo nigdy nie mialem:D zawsze dousznych uzywalem i zawsze wydawalo mi sie ze dokanalowe to takie troche gorsze ale wyprowadzcie mnie ze zlego myslenia:)
Zasady pisowni i interpunkcji
Posted 20 August 2011 - 20:09
Czy ktoś z Was może coś powiedzieć na temat tych słuchawek Philips SHD 8900 szczególnie w porównaniu do Sennheiser RS 160/170/180.
Interesują mnie głównie słuchawki bezprzewodowy gdyż nie znoszę plątaniny kabli a zależy mi na dobrej jakości dźwięku. Do tej pory myślałem o któryś z ww Sennheiser'ów, ale znalazłem ten model Philips'ów i szukam opinii na jego temat?
Philips SHD 8900
Sennheiser RS 170
Posted 21 August 2011 - 13:21
Szukam słuchawek tak do 200 zł lecz najlepiej jakies tansze:D poki co uzywam tych od apple i wlasnie tego typu sluchawki chce:) w sensie douszne chyba ze dokanalowe lepsze ale nie wiem bo nigdy nie mialem:D zawsze dousznych uzywalem i zawsze wydawalo mi sie ze dokanalowe to takie troche gorsze ale wyprowadzcie mnie ze zlego myslenia:)
Moim zdaniem dokanałowe są o wiele lepsze. Przede wszystkim lepiej się trzymają i zdecydowanie lepiej tłumią dźwięk z otoczenia
Słuchawki od Appla są badziewne i pewnie wiele osób z tego forum się z tym zgodzi
Posted 24 August 2011 - 19:22
Szukam nausznych z dobrym wygłuszeniem otoczenia i odpowiednim bassem. Autobus samolot to miejsca gdzie tego potrzeba.
Beats by dr dre SOLO HD to jedne z tych, ktöre najbardziej przypadły mi do gustu. W UK apple store za 174£ jednak sądzę że to dość spora kasa jak na słuchawki.
Moje pytanie czy możecie polecić jakieś podobej jakości bądź waszym zdaniem MEGA słuchawek w trochę niższej cenie niż te SOLO HD. Czyli poniżej 800pln
Kiedyś sluchałem philips shl 5800/10 były za 350 pln i były super teraz nie mam porównania.
Dziekuję za pomoc.
Posted 24 August 2011 - 20:51
Ja szukam słuchawek od dłuższego czasu jednak nie mkgę się zdecydować dajel...
Szukam nausznych z dobrym wygłuszeniem otoczenia i odpowiednim bassem. Autobus samolot to miejsca gdzie tego potrzeba.
Beats by dr dre SOLO HD to jedne z tych, ktöre najbardziej przypadły mi do gustu. W UK apple store za 174£ jednak sądzę że to dość spora kasa jak na słuchawki.
Moje pytanie czy możecie polecić jakieś podobej jakości bądź waszym zdaniem MEGA słuchawek w trochę niższej cenie niż te SOLO HD. Czyli poniżej 800pln
Kiedyś sluchałem philips shl 5800/10 były za 350 pln i były super teraz nie mam porównania.
Dziekuję za pomoc.
O, Toruń na forum, ale co do tematu, nie kupuj Beatsów, chyba, że słuchasz któregoś z mocno basowych gatunków muzyki. Co do bardzo dobrze wygłuszających słuchawek to się jednak nie wypowiem, osobiście mam Philipsy Snug, wygłuszały w samolocie całkiem nieźle, silniki były wręcz niesłyszalne, grają według mnie świetnie, mają dobrą jakość wykonania i dobrą cenę.
Posted 24 August 2011 - 23:49
O, Toruń na forum, ale co do tematu, nie kupuj Beatsów, chyba, że słuchasz któregoś z mocno basowych gatunków muzyki. Co do bardzo dobrze wygłuszających słuchawek to się jednak nie wypowiem, osobiście mam Philipsy Snug, wygłuszały w samolocie całkiem nieźle, silniki były wręcz niesłyszalne, grają według mnie świetnie, mają dobrą jakość wykonania i dobrą cenę.
Właśnie to dla mnie ważne bo conajmiej 6 lotów w roku mam a większość standartowych trzeba głośność na MAX aby zagłuszyć silniki co w efekcie końcxy się bólem po wyjściu z samolotu.
Kolejne do sprawdzenia co chyba przetestuje to:
AKG 518 le
AKG k 172 hd ( ciekawy jestem czy jest zauważalna różnica miedzy tymi)
Możliwe właśnie że w beatsach to bass robił wrażenie. A muzyki slucham różnej r&b house club ale tez i trance i hip hop się znajdzie. Czyli jak większość.
P.s. Toruń Toruń:-) raczkuje na forum z powodu początku miłości do jabłka
Posted 26 August 2011 - 13:40
Posted 26 August 2011 - 14:20
Masz tak mało odpowiedzi na pytanie, bo jest dość nieprecyzyjne. Albo zależy Ci na tłumieniu dźwięków otoczenia i przyzwoitej jakości, albo na jakości - niezależnie od tła akustycznego.
Napisz jak słuchasz - czy w większości w domu, a czasem, ale rzadko - 6 razy na rok - gdzieś lecisz i wtedy chciałbyś mieć dobry dźwięk; czy też głównie słuchasz na ulicy, w środkach komunikacji, na ulicy, etc i czasem latasz.
Jeśli zależy Ci na najlepszej jakości - to tło akustyczne musi być małe - słowem słuchanie w domu. Wtedy formaty bezstratne, znakomite słuchawki + wzmacniacze słuchawkowe. Jeśli Jednak na ulicy, tramwaju, pociągu, autobusie - to olej formaty bezstratne. Olej dobre słuchawki. Kup takie, które świetnie izolują. Rozwiązaniem są dokanałowe, lub z aktywnym tłumieniem szumu - np Bose
Kino domowe, głośniki, słuchawki, systemy nagłośnień, wzmacniacze
jeśli chodzi o jakość dźwięku, to każde z powyższych rozwiązań jest kompromisem z jakością.
Najtańszym, według mnie, rozwiązaniem są porządne słuchawki do domu (np z dodatkowym wzmacniaczem słuchawkowym - najtaniej, według mnie koszt ok 1000-1200 zł za zestaw) + do tego w miarę rozsądne dokanałowe.
napisz jak słuchasz muzyki - kiedy i gdzie. To może pomóc doradzić.
Masz dobre fora o słuchawkach, np to: Head-Fi.org - Headphone forums and reviews for audiophiles
pozdr
Posted 26 August 2011 - 17:10
Nkckuba -> Krakers Ci napisał, że apple lossless - w samolocie tego nie usłyszysz.
Masz tak mało odpowiedzi na pytanie, bo jest dość nieprecyzyjne. Albo zależy Ci na tłumieniu dźwięków otoczenia i przyzwoitej jakości, albo na jakości - niezależnie od tła akustycznego.
Napisz jak słuchasz - czy w większości w domu, a czasem, ale rzadko - 6 razy na rok - gdzieś lecisz i wtedy chciałbyś mieć dobry dźwięk; czy też głównie słuchasz na ulicy, w środkach komunikacji, na ulicy, etc i czasem latasz.
Jeśli zależy Ci na najlepszej jakości - to tło akustyczne musi być małe - słowem słuchanie w domu. Wtedy formaty bezstratne, znakomite słuchawki + wzmacniacze słuchawkowe. Jeśli Jednak na ulicy, tramwaju, pociągu, autobusie - to olej formaty bezstratne. Olej dobre słuchawki. Kup takie, które świetnie izolują. Rozwiązaniem są dokanałowe, lub z aktywnym tłumieniem szumu - np Bose
Kino domowe, głośniki, słuchawki, systemy nagłośnień, wzmacniacze
jeśli chodzi o jakość dźwięku, to każde z powyższych rozwiązań jest kompromisem z jakością.
Najtańszym, według mnie, rozwiązaniem są porządne słuchawki do domu (np z dodatkowym wzmacniaczem słuchawkowym - najtaniej, według mnie koszt ok 1000-1200 zł za zestaw) + do tego w miarę rozsądne dokanałowe.
napisz jak słuchasz muzyki - kiedy i gdzie. To może pomóc doradzić.
Masz dobre fora o słuchawkach, np to: Head-Fi.org - Headphone forums and reviews for audiophiles
pozdr
Witam,
Dziękuję za długą odpowiedź.
To teraz troszke bardziej precyzyjnie będzie.
Słuchawki potrzebuję do iphona 4/ipada.
-Słucham muzykę podczas przemieszczania sie z punktu A-B i jest to zazwyczaj komunikacja miejsca i dość dużo spędzam czasu w niej.
-Sporo latam samolotami w większości 2h lotu plus jeszcze dojazdy kolejne 2-3 h a czasem zdaży się dłuższy lot. Silniki samolotu to dla mnie katorga.
-Czasem spacer dłuższy w dobrą pogodę tylko po to żeby posluchać muzyki.
W domu korzystam z zestawu creativow 5.1 gigaworks także tu słuchawki odpoczywają.
A utwory sa bardzo zröżnicowane od r&b club house a czasem i classic.
Szczerze dokanałowych to raz słuchałem i było dobrze tylko brakowało mi bassu i czystości. A próbujac drogich dokanałowych beat by dr. Dre turbine pro byłem w szoku... Bo treble dość mocne za to bass znikomy.
I pytanie czy właśnie tak jak szukam do tego zastosowania ^ dokanałowe czy nauszne.
Sennheiser hd 555
Hd 595
AKG 518le
Beats by solo HD
Wiem jedno że muszę znależć sklep gdzie będzie możliwość porownania i eliminacji.
A pytam gdyż są osoby napewno, które korzystają w takich warunakch jak i ja i mogli by cośpodpowiedzieć bądź odradzić.
Pozdrawiam i dziękuję.
P.S. Mam nadzieję że teraz troche jaśniej postawiłem sprawę.
W UK jestem jeszcze tydzień także mam nadzieję że cos zdobędę bądż przetestuję jeśli ktoś podpowie mi:-)
Posted 26 August 2011 - 17:39
Witam,
Dziękuję za długą odpowiedź.
To teraz troszke bardziej precyzyjnie będzie.
Słuchawki potrzebuję do iphona 4/ipada.
-Słucham muzykę podczas przemieszczania sie z punktu A-B i jest to zazwyczaj komunikacja miejsca i dość dużo spędzam czasu w niej.
-Sporo latam samolotami w większości 2h lotu plus jeszcze dojazdy kolejne 2-3 h a czasem zdaży się dłuższy lot. Silniki samolotu to dla mnie katorga.
-Czasem spacer dłuższy w dobrą pogodę tylko po to żeby posluchać muzyki.
W domu korzystam z zestawu creativow 5.1 gigaworks także tu słuchawki odpoczywają.
A utwory sa bardzo zröżnicowane od r&b club house a czasem i classic.
Szczerze dokanałowych to raz słuchałem i było dobrze tylko brakowało mi bassu i czystości. A próbujac drogich dokanałowych beat by dr. Dre turbine pro byłem w szoku... Bo treble dość mocne za to bass znikomy.
I pytanie czy właśnie tak jak szukam do tego zastosowania ^ dokanałowe czy nauszne.
Sennheiser hd 555
Hd 595
AKG 518le
Beats by solo HD
Wiem jedno że muszę znależć sklep gdzie będzie możliwość porownania i eliminacji.
A pytam gdyż są osoby napewno, które korzystają w takich warunakch jak i ja i mogli by cośpodpowiedzieć bądź odradzić.
Pozdrawiam i dziękuję.
P.S. Mam nadzieję że teraz troche jaśniej postawiłem sprawę.
W UK jestem jeszcze tydzień także mam nadzieję że cos zdobędę bądż przetestuję jeśli ktoś podpowie mi:-)
AKG K518DJ. Świetnie grają jak na swoją cenę, izolują też dobrze, są małe i ładne. Nie słuchaj parmenidesa, bo to audiofil i z tym 1000-1200zł trochę przesadził.
Posted 26 August 2011 - 17:44
Posted 26 August 2011 - 17:52
Nie przesadził. Zestaw ze wzmacniaczem za 1200PLN to i tak delikatnie wyliczył. Powiedziałbym, prawie nieaudiofilsko
:-) żeby było jasne mój budżet to MAX 800 i ani gorsza więcej.
Znajomy ma 518le i brzmienie cieakwe bylo a cena wlasnie atrakcyjna. Co do tych bose z systemem wygluszajacym to napewno cos super ale niestety 1400 troche poraza.
Hmm-- Denon model AH-NC800 (AHNC800) z systemem redukcji szumów
Posted 26 August 2011 - 21:09
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users