Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#801 skromny

skromny
  • 23 postów

Napisano 20 czerwca 2011 - 06:43

Ale słuchałeś czy mówisz tak tylko bo to modne ostatnio? Nie atakuję Cię, sam ich dłużej żeby ocenić nie słuchałem. Wydaje mi się, że z beatsami robi się jak z Apple, wszyscy widzieli na obrazku, ale wystarcza to im żeby oceniać, mówić, że drogie, nie warte ceny choć nie potrafią wskazać nic innego, itp. Gadanie dla samego gadania.

Tak, słuchałem na nich. Dla mnie wydają z siebie bardzo nierealistyczny dźwięk, wszystko opiera się na zbyt dużych basach. Doradziłem po prostu, że ta tą cenę można kupić dużo lepszy sprzęt.

#802 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 20 czerwca 2011 - 09:28

Jeju z tego co czytam ten temat to kupno słuchawek jest ciężkim orzechem do zgryzienia... sam zastanawialem się nad Monster Beats Solo by Dr Dre ale im bliżej jestem kupna tym bardziej zastanawiam się nad innymi. Jednak 700zł za słuchawki to raczej dużo.. A poza tym chyba bardziej odpowiadałyby mi pchełki, kanałowe. Tutaj dyskusja jest głównie o słuchawkach nausznych, kanałowe pojawiają się bardzo rzadko. Czemu tak? Są gorsze? Jeśli byście mi pomogli, tak mniej więcej ogarnąć temat, jestem w tym zupełnie zielony. Jakie słuchawki dokanałowe najlepiej wybrać? Nie jestem audiofilem, więc słuchawki nie muszą być jakości ze studia nagrań, ale żeby słuchało się lepiej niż na apple'owskich -.- tzn jakiś bass większy i żeby miały .. hmm.. głębie? :P Bez takiego sztucznego dźwięku mi chodzi. I pilot mile widziany. Są jakieś propozycje?

#803 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 20 czerwca 2011 - 10:37

Jeju z tego co czytam ten temat to kupno słuchawek jest ciężkim orzechem do zgryzienia... sam zastanawialem się nad Monster Beats Solo by Dr Dre ale im bliżej jestem kupna tym bardziej zastanawiam się nad innymi. Jednak 700zł za słuchawki to raczej dużo.. A poza tym chyba bardziej odpowiadałyby mi pchełki, kanałowe. Tutaj dyskusja jest głównie o słuchawkach nausznych, kanałowe pojawiają się bardzo rzadko. Czemu tak? Są gorsze? Jeśli byście mi pomogli, tak mniej więcej ogarnąć temat, jestem w tym zupełnie zielony. Jakie słuchawki dokanałowe najlepiej wybrać? Nie jestem audiofilem, więc słuchawki nie muszą być jakości ze studia nagrań, ale żeby słuchało się lepiej niż na apple'owskich -.- tzn jakiś bass większy i żeby miały .. hmm.. głębie? :P Bez takiego sztucznego dźwięku mi chodzi. I pilot mile widziany. Są jakieś propozycje?

Ja osobiscie preferuje sluchwki dokanalowe - muzyki slucham zazwyczaj w ruchu i dokanalowe sprawdzaja sie w tym najlepiej. Problem z nimi jest taki ze w Polsce jest przekonanie ze male sluchawki powinny byc tanie dlatego te lepsze sa trudniej dostepne. Zaleznie od ceny godne polecenia sa:
Etymotic HF5 (~400pln)
Shure SE315 (~590pln)
Etymotic ER-4P (~800pln)
Shure SE425 (~999pln)
Shure SE535 (~1599pln)

Powyzej tej ceny polecal bym robione na zamowienie produkcje firm jak Ultimate Ears, JHAudio czy Westone - cany tych sa w przedziale $400-~$1500 + koszta wizyty u audiologa i sporzadzenia odlewu kanalu sluchowego. Sam planuje kupno takowych jezeli finanse dopisza ale na razie sie na to nie zapowiada :D

#804 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 20 czerwca 2011 - 11:34

Ależ Panowe, Bądźmy dorośli. Jeśli zrobić audiogram paru kolegom z tego czy nawet audiofilskiego forum, to sie okaże, ze każdy z nas ma inny. Co znaczy, że każdy z nas inaczej od odbiera dźwięki. Jeśli do tego dodacie upodobania muzyczne i przyzwyczajenia, doswiadczenia koncertowe, to wyjdzie, że każdy z nas ma inne oczekiwania wobec reprodukcji dźwięku. doświadczeni użytkownicy, melomani, audiofile biorą to pod uwagę wygłaszając swoją opinie publicznie. Pozdr Ps nie lubię osobiście słuchawek monstera. Ale wiem, ze dla wielu te słuchawki bedą najlepsze. Mamy wybór, wolną wolę, oczekiwania i marzenia. Każdy ma inne. Uszanujmy to. Ja wolę przenośno kossy porta pro, shure lub audiotechnica, a do domu beyerdynamic, sh, akg czy grado.

#805 janusz.95

janusz.95
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 czerwca 2011 - 13:12

A jeśli chodzi o Sennheiser'y to które modele najbardziej polecacie? Chodzi o czystość i głębię dźwięku, niskie i wysokie tony też powinny być dobrze słyszalne, a i dobrze by było jakby oryginalny dźwięk był w miarę dobrze odwzorowany. Nie jestem bardzo wybredny ale nie lubię żadnych zniekształceń, zakłóceń i tego typu rzeczy... wiem że pewnie powiecie że muszę sam pójść i posłuchać, ale chciałbym wiedzieć z czego. Które według was są najlepsze? Dodam że słucham głównie rapu.

#806 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 20 czerwca 2011 - 14:28

Ja osobiscie preferuje sluchwki dokanalowe - muzyki slucham zazwyczaj w ruchu i dokanalowe sprawdzaja sie w tym najlepiej. Problem z nimi jest taki ze w Polsce jest przekonanie ze male sluchawki powinny byc tanie dlatego te lepsze sa trudniej dostepne. Zaleznie od ceny godne polecenia sa:
Etymotic HF5 (~400pln)
Shure SE315 (~590pln)
Etymotic ER-4P (~800pln)
Shure SE425 (~999pln)
Shure SE535 (~1599pln)

Powyzej tej ceny polecal bym robione na zamowienie produkcje firm jak Ultimate Ears, JHAudio czy Westone - cany tych sa w przedziale $400-~$1500 + koszta wizyty u audiologa i sporzadzenia odlewu kanalu sluchowego. Sam planuje kupno takowych jezeli finanse dopisza ale na razie sie na to nie zapowiada :D

Przecytałem i się za głowę złapałem. Jeeeju! nawet nie wiedziałem ze coś takiego istnieje przyznam szczerze. Tak jak mówiłem, interesowałyby mnie słuchawki nie dla audiofila :P A Ty napisaleś o odlewach kanału słuchowego.. Jacie! :P Mimo to dziękuję za lekcje o słuchawkach.

#807 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 20 czerwca 2011 - 14:51

Ależ Panowe,
Bądźmy dorośli. Jeśli zrobić audiogram paru kolegom z tego czy nawet audiofilskiego forum, to sie okaże, ze każdy z nas ma inny. Co znaczy, że każdy z nas inaczej od odbiera dźwięki. Jeśli do tego dodacie upodobania muzyczne i przyzwyczajenia, doswiadczenia koncertowe, to wyjdzie, że każdy z nas ma inne oczekiwania wobec reprodukcji dźwięku. doświadczeni użytkownicy, melomani, audiofile biorą to pod uwagę wygłaszając swoją opinie publicznie.

Nie zgodze sie. To ze kazdy odbiera dzwiek inaczej nie ma zwiazku z reprodukcja takowego. Jezeli chcemy osiagnac doswiadczenia jak na koncercie to staramy sie odtwarzac nagranie takowego jak najdokladniej a nie podbijajac mu bass. Do podbijania basu powinien sluzyc equalizer i nie powinna tego robic sluchawka. Nie ma tu znaczenia jak my odbieramy dzwiek bo wszelkie deformacje powstajace w naszym ukladzie sluchowym i tak w nim powstana. Moze to doprowadzic do sytuacji ze nie bedziemy sluszec roznicy miedzy jednymi a drugimi sluchawkami o roznych charakterystykach jednak nie o to tu chodzi.

@Meduza - chcialem tylko dac znac ze pomimo iz tutaj malo sie o dokanalowych sluchawkach pisze wybor jest i to spory. ;)

#808 hinok

hinok
  • 35 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 czerwca 2011 - 22:05

Polecam Grado ;)

#809 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 11:12

Polecam Grado ;)

A jaki model konkretnie...? :)

#810 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 23 czerwca 2011 - 16:07

jakie sluchawki dla gracza do 150zł? jakie sluchawki dla gracza do 150zł? moja karta to realtek HD wiec bede potrzebowac lepszego mikrofonu przy sluchawkach obecnie posiadam creative fatal1ty hs-800 zastanawiam sie nad słuchawkami plantronics gamecom 367

#811 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 23 czerwca 2011 - 17:02

Panie i panowie chciałbym zapytać czy macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe, konta na Allegro odnośnie sprzedaży w pełni firmowych i oryginalnych słuchawek?

Mam już upatrzony model: Sennheiser HD518, lecz nie chciałbym kupić "chińszczyzny".

#812 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwca 2011 - 17:57

polecam słuchawki do 150zł a tak na serio,to kiedys jak bylem jeszcze grajkiem to mialem Logitech Precision PC Gaming headset, nie wiem ile teraz kosztują, te są w kazdym badz razie sprawdzone

#813 Solar10

Solar10
  • 21 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 18:31

polecam słuchawki do 150zł

W żartach jesteś lepszy od Strasburgera.
Wracając do tematu,lepiej brać słuchawki "normalne",gdyż te 4gamers mają zazwyczaj kiepskiej jakości dźwięk.Na Twoim miejscu zainteresowałbym się Sennheiserami hd201 lub Philipsami shp5401 + mikrofon od Zalmana.Zmieścisz się w budżecie spokojnie,a jakość będzie o wiele lepsza niż w tych Plantronicsach oraz Fatality

#814 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwca 2011 - 18:39

KAMEG albo coś takiego, nie gram juz od jakoś 5 lat, ale jak gralem to takie były mistrzowskie i chyba 5 razy drozsze. Teraz pewnie wieksze czary powychodziły,w atrakcyjniejszej cenie.

#815 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 czerwca 2011 - 19:08

Panie i panowie chciałbym zapytać czy macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe, konta na Allegro odnośnie sprzedaży w pełni firmowych i oryginalnych słuchawek?

Mam już upatrzony model: Sennheiser HD518, lecz nie chciałbym kupić "chińszczyzny".

Dystrybutorem na Polske jest afaik Aplauz - na ich stronie znajdziesz sklepy partnerskie w ktorych mozesz byc pewien ze kupujesz oryginal. Polecam tez sklep.rms.pl - maja duzy wybor, nie najgorsze ceny i tez podrobkami nie handluja ;)

#816 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 19:21

po co wydawac na sluchawki do gry az 150zl, jak wlasnie w sluchawka for gamers jakosc dzwieku jest slabiutka... lepiej kupic zwykle z lepsza jakoscia dzwieku a wyjdzie duzo taniej, ja mam jakies sluchawki creative za 70 zl, i jakosc dzwieku jest o niebo lepsza od sluchawek fatality kolegi, ktory dal za nie ponad 300zl

#817 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 23 czerwca 2011 - 19:31

ja za te fatal1ty dalem 100zł ale z czasem głosniki zaczeły troche trzeszczec:/

#818 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 20:00

ja za te fatal1ty dalem 100zł ale z czasem głosniki zaczeły troche trzeszczec:/

ja podalem tylko przyklad, a on kupil je ladnych pare lat temu

#819 Arise1337

Arise1337
  • 266 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 czerwca 2011 - 11:08

Dokładnie jak poprzednicy nie rozumiem pojecia słuchawki do gier. Niby w czym maja byc inne niz te do muzyki? Chodzi o mikrofon?

#820 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 24 czerwca 2011 - 11:51

Jak zwykle kolega "obcykany" w temacie za co oczywiście dziękuje :) Edit: Tak w ogóle to jest sens kupować drogie słuchawki by słuchać muzyki z MacBook'a? Wykorzystam słuchaweczki jak np. Sennheiser HD 518 w 100%? Oczywiście muzyka w ALAC.

#821 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 czerwca 2011 - 12:01

Słuchawki do gier muszą mieć dobrą przestrzeń dźwięku, żeby np. było słychać czy przeciwnik idzie od góry, dołu, lewej, prawej itd. Zazwyczaj suchawki przedstawiane jako sprzęt "do gier" (fatality itp) mają dobrą przestrzeń i dołączony mikrofon ale słuchanie na nich muzyki to żadna przyjemność. Ja używam do grania w rozmaite fps sennheisery hd202, dokładnie słychać dźwięki w przestrzeni, a do słuchania muzyki także się nadają. Droższe słuchawki pewnie byłyby lepsze, ale za 100zł to bardzo dobra inwestycja.

#822 cwirke

cwirke
  • 117 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 czerwca 2011 - 12:41

TYLKO NIE FATALITY. a game com 367 polecam, ja używam modelu 377 i jestem naprawdę zadowolony.

#823 progressive94

progressive94
  • 13 postów
  • SkądOtwock, PL

Napisano 25 czerwca 2011 - 13:06

Cześć! Niedługo mam urodziny i dostanę kaskę ;D, więc chciałbym sobie sprawić nowe słuchawki do iPoda Nano 5g. Fajnie byłoby, gdyby były nauszne. Słucham muzyki klubowej, więc bass jest dla mnie naprawdę ważny. Do dyspozycji będę miał około 150 zł. Co polecacie?

#824 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 25 czerwca 2011 - 13:24

AKG K518. Zamknięte, małe, do muzyki klubowej z obfitym bassem :)

Dołączona grafika

#825 progressive94

progressive94
  • 13 postów
  • SkądOtwock, PL

Napisano 25 czerwca 2011 - 13:38

O! Zajeb*ste! ;D Ale czy mój iPod nie ma za małej mocy, aby je pociągnąć?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych